Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Nέα αυξηση 20 λεπτά στην τιμη του υγραεριου????

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Nέα αυξηση 20 λεπτά στην τιμη του υγραεριου????

Δημοσίευσηαπό papoys » Πέμ 02 Ιουν, 2016 21:52

:-$ :-$ :-$ :shh: :shh:
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό viallesi » Παρ 03 Ιουν, 2016 00:47

fokion έγραψε:τη διαφορά των 80 λεπτων ηθελα να δειξω...

1-2 λεπτα πανω - κατω δεν ειναι η ουσια

Πόσο δίκιο έχεις!!! Με τα μάτια μας μόνο καρφωμένα στις αυξήσεις χάσαμε την ουσία!!!
viallesi

Δημοσιευσεις: 452

Δημοσίευσηαπό manoliss » Σάβ 04 Ιουν, 2016 22:22

papoys έγραψε:Όπως είδα fokion στη Σπατών τα δύο κράτησαν την ίδια τιμή όπως και το φτηνό στην Κλεισθένους.Απορρόφησαν αυτοί την
αύξηση του φπα.Αυτό προς τιμή τους .Οπότε καλά μέχρι εδώ.
Τα υπόλοιπα ανέβασαν 1 λεπτό.

Η βενζίνα τσίμησε 1-2 λεπτά και φλερτάρει με το 1,40.

και στην πρεβεζα ένα πρατηριο που προσεξα απορροφησε την τιμη του αεριου..η βενζινα ανεβηκε 2 λεπτα αλλα μην ξεχνατε ότι ανεβαινουν καιοι τιμες στα βαρελια.....βεβαια όταν ανεβενει το βαρελι ανεβειανει την άλλη μερα η τιμη ενώ όταν πεφτει το βαρελι η μειωση κανα αρκετες μερες να ρθει....
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό donstefano » Τρί 04 Οκτ, 2016 12:26

http://www.newsit.gr/ellada/Antexete-Ay ... tos/661961

Ετσι πως θα ανεβει η τιμη του αεριου οπως λενε 12-13 λεπτα και η βενζινη 3-4 λεπτα νομιζω οτι η αποσβεση θα γινεται ακομη πιο αργα και ισως το τελικο κερδος αν προσθεσουμε τις πιθανες βλαβες,πιο συντομα σερβις σε λαδια,μπουζι,σερβις αεριου,ρυθμιση βαλβιδων κτλ κτλ κτλ μπορει να ειναι και ελαχιστο σε καποιον που θα βαλει συστημα τωρα.....

Εγω με 14000 χιλ με μετρησεις που κραταω σε excel με καταναλωσεις,γεμισματα βενζινης, αεριου κτλ ειμαι οριακα στα 600 Ευρω κερδισμενος. Αμα υπολογισω οτι για το δικο μου συστημα εδωσα κοντα 1000 Ευρω και αμα υπολογισω και μια πιθανη βλαβη βαλβιδων αλλο ενα 1000αρικο ρεκτιφιε (ελπιζω να μην χρειαστει) αστα βραστα......

Το λεω για νεους ενδιαφερομενους που σκεφτονται τη μετατροπη να το σκεφτουν καλα οτι η αποσβεση θα ειναι ακομα πιο αργη.
TOYOTA COROLLA 1.4 VVTI
BRC SEQUENT 24
donstefano

Δημοσιευσεις: 152

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 04 Οκτ, 2016 12:53

donstefano έγραψε:http://www.newsit.gr/ellada/Antexete-Aytoi-einai-oi-neoi-foroi-poy-fernei-o-proypologismos-toy-2017-Ti-tha-plirosoyme-to-neo-etos/661961

Ετσι πως θα ανεβει η τιμη του αεριου οπως λενε 12-13 λεπτα και η βενζινη 3-4 λεπτα νομιζω οτι η αποσβεση θα γινεται ακομη πιο αργα και ισως το τελικο κερδος αν προσθεσουμε τις πιθανες βλαβες,πιο συντομα σερβις σε λαδια,μπουζι,σερβις αεριου,ρυθμιση βαλβιδων κτλ κτλ κτλ μπορει να ειναι και ελαχιστο σε καποιον που θα βαλει συστημα τωρα.....

Εγω με 14000 χιλ με μετρησεις που κραταω σε excel με καταναλωσεις,γεμισματα βενζινης, αεριου κτλ ειμαι οριακα στα 600 Ευρω κερδισμενος. Αμα υπολογισω οτι για το δικο μου συστημα εδωσα κοντα 1000 Ευρω και αμα υπολογισω και μια πιθανη βλαβη βαλβιδων αλλο ενα 1000αρικο ρεκτιφιε (ελπιζω να μην χρειαστει) αστα βραστα......

Το λεω για νεους ενδιαφερομενους που σκεφτονται τη μετατροπη να το σκεφτουν καλα οτι η αποσβεση θα ειναι ακομα πιο αργη.

οταν γινουν ολα αυτα που λες βγαλε το υγραεριο και κινησου μονο με βενζινη.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό viallesi » Τρί 04 Οκτ, 2016 13:09

donstefano έγραψε:http://www.newsit.gr/ellada/Antexete-Aytoi-einai-oi-neoi-foroi-poy-fernei-o-proypologismos-toy-2017-Ti-tha-plirosoyme-to-neo-etos/661961

Με την βενζίνη στο 1,4 και το υγραέριο στο 0,72 περίπου δεν νομίζω ότι τίθεται πρόβλημα στην παρούσα φάση. Όταν το έβαλα η βενζίνη είχε 1,3 και το υγραέριο 0,8. Σήμερα μετά απο 45000 χλμ και απόσβεση έχω κάνει και έχω κερδίσει 750 ευρώ.
viallesi

Δημοσίευσηαπό donstefano » Τρί 04 Οκτ, 2016 14:17

hlias έγραψε:οταν γινουν ολα αυτα που λες βγαλε το υγραεριο και κινησου μονο με βενζινη.

Αμα δω οτι οι βαλβιδες πεφτουν γρηγορα και κινδυνευει το μοτερ μπορει και να το κανω.Ελπιζω να μην χρειαστει και αναγκαστω να το κανω αυτο.
Απλα κατα τη γνωμη μου διαλεξα καλο εγκαταστατη και ευχομαι οτι κατι τετοιο θα το αποφυγω.

Επισης στα 20000 χιλ που θα μετρησω ξανα βαλβιδες θα σας πω κιολας για τα αποτελεσματα σε σχεση με το τι διαφορα η οχι θα δουμε στη μετρηση.

Φυσικα το Lpg το βαλα για οικονομια,το αμαξι δεν το πιεζω κτλ κτλ.Και θελω και μακαρι να κινουμαι με LPG για πολλα χρονια ακομα απροβληματιστα.

Τη σκεψη μου τη μοιραστηκα μαζι σας επειδη επικρατει εξω μια αποψη οτι κανεις 50% οικονομια και κατι τετοια που λενε και διαφημιζουν, τα οποια βαση μετρησεων σε ολους μας δεν ειναι αληθη.Ενα 30-35% ναι.Και λεω οτι με την αυξηση καλως η κακως θιγομαστε και οι ιδιοκτητες LPG αυτοκινητων και οι εγκαταστατες φυσικα.

Εγω θα προτεινω και παλι στο νεο ενδιαφερομενο να εχει υποψιν του οτι αποσβεση δεν θα γινει οσο συντομα μπορει να νομιζει και να διαλεξει εναν αξιοπιστο εγκαταστατη μπας και αποφυγει ρεκτιφιε κτλ

Δεν θα αποτρεψω κανεναν να βαλει LPG αλλα να το ψαξει καλα και αναλογα το αμαξι του τι ζημιες βγαζει(τρομπες βενζινης,πολλ/στες κτλ)
viallesi έγραψε:Με την βενζίνη στο 1,4 και το υγραέριο στο 0,72 περίπου δεν νομίζω ότι τίθεται πρόβλημα στην παρούσα φάση. Όταν το έβαλα η βενζίνη είχε 1,3 και το υγραέριο 0,8. Σήμερα μετά απο 45000 χλμ και απόσβεση έχω κάνει και έχω κερδίσει 750 ευρώ.

Μπορει να παει και πανω απο το 0,72 το LPG.Απο κει και περα ειδες και συ οτι με 45000 χιλ εχεις αποσβεσει το συστημα +750Ε.ΑΝ πας και βαλεις σε κατι υπολογισμους σε σελιδες υγραεριοκινησης ποσο κανεις οικονομια το ετος εμενα μου βγαζει οτι στα 15000 θα χω εξοικονομισει 1000Ε. ΨΕΜΑ. Αυτο λεω.
Εσενα με τα 45000 θα σου βγαλει κανενα 3χιλιαρο.Αρα εσυ εδωσες για συστημα 2250?Πουλανε παπα εκει εξω αυτο εξηγω.
ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ προς θεου.

Και λεω ενας σαν εσενα που χει κερδισει 750 Ε αυτη τη στιγμη,μια τρομπα βενζινης,κανα δυο πολλ/στες,2-3 ρυθμισεις βαλβιδων και κανα δυο αλλα του μεινε ενα 200 απο τα 750.
Και μετα λες για 200 Ευρω αξιζει ολη αυτη η ταλαιπωρια?

Δε λεω οτι ολοι ντε και καλα θα παρουν τρομπες στο χερι και βαλβιδες κτλ.Αλλα σε πολλα αμαξια συμβαινει.Ετσι δεν ειναι?Αλλιως αν δεν επαιζε αυτο θα περναμε και εγγυηση για το αμαξι με LPG γραπτως(μοτερ κτλ κτλ)Δεν αναφερομαι σε εγγυησεις μαιμου που δινουν καποιοι.....Ξερετε...

Και γω προβληματιζομαι για ολα αυτα.,.......αλλα στο μελλον θα φανουν ολα!Ειμαι αισιοδοξος παντως οτι ολα θα πανε καλα! :thumbup: :thumbup: :thumbup:
TOYOTA COROLLA 1.4 VVTI
BRC SEQUENT 24
donstefano

Δημοσίευσηαπό viallesi » Τρί 04 Οκτ, 2016 14:44

Το κέρδος είναι συνάρτηση της κατανάλωσης. Άλλη κατανάλωση έχει το δικό μου, άλλη το δικό σου, άλλη ενός τρίτου. Με τους δικούς μου υπολογισμούς και καταναλώσεις το κέρδος είναι 750 ευρώ κάθε 15000. Τα πρώτα 30000 ήταν η απόσβεση άρα 1500 ευρώ η εγκατάσταση. Τώρα για τα προβλήματα που λες όλα είναι σχετικά. Μπορεί να το πουλήσεις πριν σου βγάλει πρόβλημα, μπορεί να το πουλήσεις μετά το πρόβλημα. Μπορεί να μην σου βγάλει ποτέ πρόβλημα. Κανείς δεν ξέρει...
viallesi

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 04 Οκτ, 2016 15:10

Με σημερινες τιμες υγραεριου 0,60-0,63 και βενζινης 1,35 (Αθηνα) ναι η διαφορα ειναι πανω απο 40%, υπολογισε μου και τα σερβις του υγραεριου ειναι δεκτα, βλαβες δεν ξερεις ουτε τι θα σου βγαλει στο υγραεριο, αλλα ουτε και ποιες θα σου εβγαζε το αυτοκινητο αν δεν ειχες κανει ποτε την εγκατασταση του υγραεριου.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό donstefano » Τετ 05 Οκτ, 2016 08:54

Σιγουρα το κερδος παιδια ειναι αναλογο της καταναλωσης του αυτοκινητου........Πιο γρηγορα θα κανει καποιος που εχει καταναλωση 15 l/100km και πιο αργη ενας που εχει 8 l/100km.Με την προυποθεση οτι φοραει συστημα ιδιας οικονομικης αξιας.

Ηλια στο ποσοστο δε θα κολλησω σε μια διαφορα που λεμε της ταξης του 5-10% γιατι ειναι αναλογα και το αμαξι.
Εγω επειδη εχω πλουσιους ψεκασμους βενζινης εχω δωσει μεχρι τωρα 850Ε για γκαζι και 250 για βενζινη.
Αλλος μπορει να εχει δωσει 850 και 120 για βενζινη.Αν εχει ενα Fiat για παραδειγμα.

Τωρα για τις βλαβες σιγουρα δεν μπορεις να ξερεις.Αλλα βαλβιδες,τρομπες νερου κτλ σιγουρα επιβαρυνονται.
Δηλαδη ας πουμε εγω που χω ΤΟΥΟΤΑ.Φλαντζες κεφαλης και βαλβιδες κτλ με νορμαλ χρηση χωρις γκαζι δεν τις περνεις στο χερι με τιποτα.
Αλλα αμαξια φλανζα καινε και απο μονα τους με βενζινη.

Τεσπα για να μην ανοιγω τη συζητηση με τις βλαβες γιατι θα μιλαμε ωρες και υπαρχουν ενα καρο θεματα μεσα στο φορουμ να πω για την αυξηση των12-13 λεπτων.

Ας δεχτω οτι απο 0,60-0,63 θα παμε στο 0,73-0,76 και η Βενζινη απο 1,35 στο 1,39 το 40+% που δινεις θα γινει 35+% μπορει και λιγοτερο.
Και ενα 5% μειον αποσβεσης σε ενα κοστος ετησιο βενζινης της ταξης των 1500 η 2000 η 3000 ευρω ειναι σημαντικο.Βγαινει αντιστοιχα 75 , 100 και 150 Ε το χρονο λιγοτερο κερδος.
Θα μου πεις καλα για 75 - 150 ε κανεις ετσι......150 απο δω 150 απο κει 150 απο αλλου κτλ κτλ στο τελος ο λογαριασμος βγαινει μειον!
TOYOTA COROLLA 1.4 VVTI
BRC SEQUENT 24
donstefano

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 61 επισκέπτες