Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Δημοσίευσηαπό nickp » Τετ 14 Νοέμ, 2012 12:02

Offtopic παιδια!!!!
Auris 2008 42000 km vialle lpi
nickp

Δημοσιευσεις: 151

Δημοσίευσηαπό makis406 » Τετ 14 Νοέμ, 2012 15:44

fotismixa έγραψε:Σημερα εβαλα βενζινη με 1,6 απο κεντρικο βενζιναδικο της θεσσαλονικης ειχα καιρο να βαλω ειναι η αληθεια εβαλα 30 ευρω θα κανω 70 χιλιομετρα απ΄ οτι με 30 ευρω αεριο θα κοψω τη βολτα μου και θα συνεχισω δεν θελω να δω μουτρα ΄αερια΄ ξανα μεχρι να βαλει μυαλο δεν γινεται αλλο .συνεχιζω δυναμικα τελος πια ειπα θα το κανω πολλες φορες και δεν το εκανα ελπιζω να με υποστηριξετε και μη μεινω μονος σε αυτη τη προσπαθεια . ολλοι μαζι μπορουμε. λογια δικα μου. οχι πολιτικαντιδων. μια προσπαθεια ειναι πρεπει να παμε ολοι ενωμενοι για να πετυχουμε το αυτονοητο

Δεν εισαι μονος σου κρατα φιλε μπας και βαλουν μυαλο
makis406

Δημοσιευσεις: 28

Δημοσίευσηαπό dimhas » Τετ 14 Νοέμ, 2012 17:46

ειχα σκοπο να εγκαταστησω υγραεριο στο αυτοκινητο μου. πηρα και ενα φιλο μαζι μου που ηθελε και αυτος. τρεξαμε, ψαξαμε, ρωτησαμε σε εγκαταστατες και πηραμε την αποφαση να τα μετατρεψουμε. ολα αυτα 2 μερες πριν την αυξηση της τιμης του υγραεριου. τελικα με τα τελευταια γεγονοτα το αναβάλλαμε επ αοριστον. συνεχιζουμε με βενζινη. κανουμε περιπου απο 1000 μεχρι 1500 km το μηνα και απο τους υπολογισμους μας.... δεν συμφερει πλεον η εγκατασταση.

αντιθετως ο αδερφος μου που το εγκατεστησε πριν 3 χρονια και μετα απο 60.000 km με αεριο, εκανε πολλες φορες αποσβεση και συνεχιζει να εχει πλεον το μικρο κερδος.
dimhas

Δημοσιευσεις: 7

Δημοσίευσηαπό tasoshunter » Τετ 14 Νοέμ, 2012 18:15

dimhas έγραψε:ειχα σκοπο να εγκαταστησω υγραεριο στο αυτοκινητο μου. πηρα και ενα φιλο μαζι μου που ηθελε και αυτος. τρεξαμε, ψαξαμε, ρωτησαμε σε εγκαταστατες και πηραμε την αποφαση να τα μετατρεψουμε. ολα αυτα 2 μερες πριν την αυξηση της τιμης του υγραεριου. τελικα με τα τελευταια γεγονοτα το αναβάλλαμε επ αοριστον. συνεχιζουμε με βενζινη. κανουμε περιπου απο 1000 μεχρι 1500 km το μηνα και απο τους υπολογισμους μας.... δεν συμφερει πλεον η εγκατασταση.

αντιθετως ο αδερφος μου που το εγκατεστησε πριν 3 χρονια και μετα απο 60.000 km με αεριο, εκανε πολλες φορες αποσβεση και συνεχιζει να εχει πλεον το μικρο κερδος.

Εξαρταται σε ποσο καιρο θελεις να κανεις αποσβεση τι αυτοκινητο εχεις και πως το υπολογιζεις..............................
Fiat Grande Punto - Elpigaz με Jlm 70000 +
tasoshunter

Δημοσιευσεις: 276

Δημοσίευσηαπό manoliss » Τετ 14 Νοέμ, 2012 22:01

το να καθομαστε και να λεμε οτι ο ελευθερος επαγγελματιας κλεβει η δημοσιος υπαλληλος ειναι τεμπελης για μενα δεν εχει νομα.
Νοημα εχει η τιμη που εχει παει στο 1 ευρω και ευτυχως που δεν πηγε μεσα στο καλοκαιρι γιατι θα ειχαμε λιγοτερη μετακινηση ολοι μας απλα σε προσωπικο επιπεδο εφτασα στο σημειο εκει που εκανα 5 βολτες με το υγραεριο τωρα θα κανω 3 γιατι εκει που εβαζα με μεσο ορο στην πρεβεζα με 80 λεπτα τωρα βαζω με 1 ευρω.....
Ολοι την πληρωνουμε την νυφη και ο τεμπελης δημοσιος υπαλληλος και ο κλεφτης ελευθερος επαγγελματιας και ειναι πραγματικα αυτοι που δεν φταινε αλλα φταιει ο πολιτικος και οι κυβερνησεις που για χρονια εκαναν οτι ηθελαν καλα κανει ο ελευθερος επαγγελματιας και δεν κοβει αποδειξεις με 35% φορολογηση τι να του μεινουν? καλα κανει ο δημοσιος υπαλληλος και κοπριτευει τον τελευταιο χρονο οταν ο ιδιος εχει χασει λεφτα απο μισθους
Και για να μην παρεξηγηθω ειμαι ηλεκτρολογος μηχανικος ΤΕ και μεχρι πριν ενα μηνα ειχα μπλοκακι για 10 χρονια και τωρα απλα δουλευω ως μισθωτος.....
Βοηθεια μας
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 14 Νοέμ, 2012 22:22

[quote="manoliss"] φταιει ο πολιτικος και οι κυβερνησεις που για χρονια εκαναν οτι ηθελαν

με αυτη την αποψη βγαζω την ουρα μου απεξω και βγαινω λαδι.
πρωτος απο ολους φταιω εγω γιατι τους επετρεψα να τα κανουν.
γιατι εγω τους ανεβασα πανω.
γιατι εγω τους εκανα δυνατους.
γιατι εγω μεσα απο τα δικα τους κακουργηματα εκρυβα τα δικα μου πταισματα.
γιατι εγω δεχτηκα και με βολευε να γινω ο πελατης τους.
γιατι εγω τους αφηνα καθε λιγο και λιγακι να βαζουν χερι στην τσεπη μου χωρις να
αντιδρασω.
αυτη ειναι η διαφωνια μου.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό prometheas » Πέμ 15 Νοέμ, 2012 09:45

Είμαστε off-topic με τη συζήτηση στα πολιτικά, θα ήθελα όμως να πω για τους πολιτικούς ότι:

ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ

...αφού ξέρουν ότι ο έλληνας θα τους (ξανα)ψηφίσει...

35χρόνια τώρα οι ίδιοι στη βουλή, αν όχι ακόμα αυτοί,τότε οι γιοι τους και οι κόρες τους.... (το πολύ-πολύ όταν χαλάσουν τα brand-names των κομμάτων τους να τους αλλάξουν όνομα και ο έλληνας να πάει να τους ξαναψηφίσει...)

Αντί επιλόγου:
...Πάντως δεν έχω συναντήσει κανέναν που να πει ότι είχε ψηφίσει τον τζέφρεϋ... τι στον π##τσο, μόνος του ψήφισε τον εαυτό του 2.000.000 φορές και βγήκε????
prometheas

Δημοσιευσεις: 153

Δημοσίευσηαπό zep » Πέμ 15 Νοέμ, 2012 09:57

Λοιπόν θα κάνω κάποιες προτάσεις για ενίσχυση της αποχής από υγραεριοβενζίνα..

1. Ξεθάψτε απο τον αχυρώνα το παλιό παπάκι 6v ή 12v, φλορέτα, Mego, Garelli,(οτιδήποτε κάτω των 50cc τέλος πάντων) και σκάστε μύτη στον βενζινά...
"Φούλαρέ το μεγάλε..."....θα πάθει σκορβούτο....μέχρι να πατήσει την μάνικα θα του την έχει πετάξει...."3€ παρακαλώ" και εσείς θα πηγαινοέρχεστε στην δουλειά σας με κόστος και κάτω του ενός εισιτηρίου.Κέρδος στον μήνα; Πάνω απο 100€ και βάλε ανάλογα την απόσταση.
2.Για κοντινές αποστάσεις χρησιμοποιείστε ποδήλατο και περάστε επιδεικτικά μπροστά από το βενζινάδικο...πού και πού...φουσκώστε και τα λάστιχα....
3.Χρησιμοποιείτε ένα όχημα εναλλάξ με άλλους φίλους ή συναδέλφους όταν πρόκειται για κοινή διαδρομή. Κάνετε οικονομία με κοινό όφελος.
4.Αν αγοράσετε αυτοκίνητο καινούργιο ή μεταχειρισμένο η επιλογή πρέπει να είναι 1.000cc και κάτω εκτός και εάν κάνετε ταξίδια.Φυσικά προτιμήστε πετρέλαιο.Όσο και να ανέβει , που θα ανέβει, γιατί οι καργιόληδες ψάχνουν να δούν να τα πάρουν από ότι πουλάει, δεν μπορεί να ξεπεράσει την βενζίνη καθώς είναι μικρής επεξεργασίας πρωτογενές καύσιμο.Εξάλλου στα χαμηλά κυβικά βγάζει και 1400 χλμ το ντεπόζιτο.

Όλα τα παραπάνω θα δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα στις εγχώριες πωλήσεις των διυλιστηρίων όπως με το πετρέλαιο θέρμανσης...Την πρώτη εβδομάδα μόνο 3 πωλήσεις και 90% κάτω οι πωλήσεις Πανελλαδικά... :lol: Εκεί ρε κουφάλες...κλύσμα να το κάνετε το πετρέλαιο....
zep

Δημοσιευσεις: 156

Δημοσίευσηαπό BMW1796 » Πέμ 15 Νοέμ, 2012 10:53

hlias έγραψε:
manoliss έγραψε: φταιει ο πολιτικος και οι κυβερνησεις που για χρονια εκαναν οτι ηθελαν

με αυτη την αποψη βγαζω την ουρα μου απεξω και βγαινω λαδι.
πρωτος απο ολους φταιω εγω γιατι τους επετρεψα να τα κανουν.
γιατι εγω τους ανεβασα πανω.
γιατι εγω τους εκανα δυνατους.
γιατι εγω μεσα απο τα δικα τους κακουργηματα εκρυβα τα δικα μου πταισματα.
γιατι εγω δεχτηκα και με βολευε να γινω ο πελατης τους.
γιατι εγω τους αφηνα καθε λιγο και λιγακι να βαζουν χερι στην τσεπη μου χωρις να
αντιδρασω.
αυτη ειναι η διαφωνια μου.

Ναί φίλε μου για τα παραπάνω έχεις απόλυτο δίκιο,αλλά θα έπρέπε και ο Ελληνας να έχει συνήδειση , εάν είχε συνήδειση και πλήρωνε τους φόρους που υπήρχαν [ απόδοση ΦΠΑ,που κάποιοι δέν κάνουν ,να κόβουν τιμολόγια στην πραγματική αξία,κ.τ.λ.π ] θα μας πείραζε όταν θα ακούγαμε κάποιον πολιτικο να τα τρώει ή να βολέυει κάποιους, κατ εμε πρώτα θα πρέπει να βελτιωθούμε εμείς σαν πολίτες και ίσως αυτο είναι ένα παρά πολι καλό μάθημα ! Αλλά ένας φίλος μου απάντησε ,ο Ελληνας θα βάλει μυαλό μόνο εάν υπάρχουν συσσιτια σε κάθε γώνια της ΕΛΛΑΔΑΣ και του πάρουν μέχρι και το σώβρακο που φοράει ,οπότε έχουμε δρόμο ακόμα ,τώρα ας μην βάζουμε αέριο και να μετριάσουμε τις μετακινησεις μας μπας και κάποιοι πατριώτες φιλοτιμηθούνε και καταλάβουνε ,ότι αυτοι την περίοδο δέν πρέπει να βγάζουνεόσα βγάζανε.......... Μόνο βενζίνη λοιπών και περιορισμό των μετακινήσεων μας.......... :thumbup: :thumbup: :thumbup: :wave:
ΒΜW N42B18 VALVETRONIC LPG PRINS VSI 2SKODA FELICIA 1300cm LPG TARTARINI
BMW1796

Δημοσιευσεις: 264

Re: Απ: Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Δημοσίευσηαπό thanassis » Πέμ 15 Νοέμ, 2012 17:25

Μια καλή ιδέα που θα μπορούσαμε να
εφαρμόσουμε είναι να πηγαίνουμε και να βάζουμε 3€ υγραέριο για να μην κολλήσουν τα συστήματα στο αυτοκίνητο και να πούμε στον πρατηριούχο ότι έχει ξεκινήσει μποϋκοτάζ και ότι θα κυκλοφορούμε με βενζίνη. Ένας κόπρος στην Θεσσαλονίκη μου είπε ότι είναι 360€ ο φόρος και του απάντησα κατάλληλα ότι όσο και να είναι (που μου λες και ψεματα) αυξήσατε και το κέρδος σας και θα κάνετε καιρό να δείτε κόσμο. Τον ετσουξε όμως γιατί και άλλοι που ήταν εκεί συμφώνησαν.

Sent from my Samsung Galaxy S3 using Tapatalk 2
thanassis

Δημοσιευσεις: 42

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 21 επισκέπτες