Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Σωστή ρύθμιση σε Turbo

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Σωστή ρύθμιση σε Turbo

Δημοσίευσηαπό contrast61 » Πέμ 01 Μαρ, 2012 17:59

παιδιά κάποιος που να ξέρει βλέπετε την λειτουργία του αμαξιού καλή στις φώτο από πίεση και ψέκασμα για 2.000 και 180 άλογα ?
http://imageshack.us/f/337/imag0192n.jpg/
http://imageshack.us/f/15/imag0191p.jpg/
http://imageshack.us/f/402/imag0190nd.jpg/
http://imageshack.us/f/442/imag0189pr.jpg/
http://imageshack.us/f/641/imag0193t.jpg/
δεν έμπαιναν σε μορφή img
http://www.youtube.com/watch?v=7pKKsqoUB8Y&feature=youtu.be
contrast61

Δημοσιευσεις: 28

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Τρί 06 Μαρ, 2012 14:18

Μια ερωτηση..αποφασισα να αναβαθμισω το αμαξι λιγο ιδιαιτερα στις υψηλες σαλ...θα αλλαξω τον πολυ πνιγμενο downpipe μου με ενα μεγαλυτερο πιο σωστο για+ 15αλογα περιπου.λετε να εχω κανενα πρόβλημα με φτωχα μειγματα σε νορμαλ στροφες?γιατι θα αργησω λιγο να παω για ρυθμιση ξανα και αλλαγη φιλτρου..

Sent from my W6HD ICS using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τετ 07 Μαρ, 2012 11:14

Να υποθέσω ότι το αμάξι είναι μαμά και αρχίζεις να μπαίνεις σε διαδικασίες γαργαλήματος; ;)
ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: ΚΑΤΣΕ στα αυγά σου και αστο ήσυχο, αν σου περισσεύουν λ7 και το έχεις βαρεθεί,
μπορείς με πολύ λιγότερα απο αυτά που θα καταλήξεις να δώσεις για μετατροπές και πατέντες να
δώσεις το δικό σου απείραχτο (που θα πιάσει και καλύτερα λ7 στην ανταλλαγή ή στη πώληση) και να αγοράσεις επίσης ένα ΑΠΕΙΡΑΧΤΟ μεταχειρισμένο στις προδιαγραφές που σε καλύπτουν.
Πίστεψέ με και καλύτερο αμάξι θα αποκτήσεις, και ψυχική ηρεμία, και απαράμμιλη αξιοπιστία.

Στα λέω εγώ..που έχω χώσει αρκετά λ7 για να το ταβανώσω πρώτο στάδιο.
Αν δεν είσαι κοντράκιας και δε σε νοιάζει να βγεις να πεις "έριξα 2 καρότσες και 10 κολώνες" μην σκαλίζεις ούτε το φίλτρο.

Οσο για το downpipe και τα 15 άλογα...απο μόνο του δε θα σου δώσει όχι 15 αλλά ούτε 1.5, ποιός το τσέκαρε με επιστημονικό τρόπο ότι είναι "πνιγμένο"; κανένας εξατμισάς "επιστήμονας";
εκτός και θες να δουλέψεις τη τουρμπίνα εκτός προδιαγραφών οπότε ξεκίνα με προγράμματα, χοάνες, intercooler, εξατμήσεις, wg και είναι μακρύς ο κατάλογος φίλε...και επίπονος και δαπανηρός ο δρόμος...
και στο τέλος θα έχεις κάνει μία μεγάλη τρύπα στο νερό.

Οσοι τα φτιάξαμε και τα πειράξαμε...το έχουμε ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΕΙ... και όποιος σου πει το αντίθετο..λέει ΨΕΜΜΑΤΑ και θέλει φάπες...προκαταβολικα.
Συγνώμη που μιλάω έτσι...αλλα προσπαθώ να σε συνετήσω. Ειδικά τώρα βρισκεις μπουμπούκια αμάξια με ένα κομμάτι ψωμί, το tuning είναι περιττό πλέον στην Ελλάδα τουλάχιστον!
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Τετ 07 Μαρ, 2012 14:28

το αμάξι.. δεν πωλείται ούτε για αστείο.. Θέλω να το τόνωσω μιας και είναι πνιγμένο με μοτέρ διαμάντι.. το donwpipe.. είναι 50αρι τώρα και στο δυναμομετρο πριν και μετά σε ίδιο αμάξι
η διαφορά είναι 14αλογα με την διαφορά ότι είχε μαμά φίλτρο εκείνο.. Θέλω να κάνω 2-3πραγματα δοκιμασμένα σε πολλά. z20let ώστε το αμάξια να πλησιάσει τα 50κιλα ροπής... Τώρα δουλεύω 0.6 και βάζοντας πρόγραμμα μόνο κονσέρβα το αμάξια φεύγει στα 255αλογα και 43κιλα.. το μοτέρ μου αναβάζεις μέχρι 1,7σταθερη άνετα χωρίς σπασίματα.. το κονσέρβα είναι να δουλέψει στα 1,2με 1,3το πολύ και να ανέβει όπως τα περισσότερα coupe στα 290με 310ατια. πρόγραμμα, ιντερκουλερ, donwpipe και εξάτμιση.

Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τετ 07 Μαρ, 2012 16:38

tsopirs έγραψε:το αμάξι.. δεν πωλείται ούτε για αστείο..

άρα σου αρέσει, και προφανώς για πολλούς λόγους μεταξύ των οποίων η αξιοπιστία του και το ότι
δε συχνάζεις στο μάστορα ώστε να πίνεις καφέ μόνο με εκείνον (έστω και κερασμένο...) :lol:

Ακόμη και με πρόγραμμα...η αξιοπιστία θα μειωθεί σε βάθος χρόνου... και μάλιστα σημαντικά.

Θέλω να το τόνωσω μιας και είναι πνιγμένο με μοτέρ διαμάντι.. το donwpipe.. είναι 50αρι τώρα και στο δυναμομετρο πριν και μετά σε ίδιο αμάξι
η διαφορά είναι 14αλογα με την διαφορά ότι είχε μαμά φίλτρο εκείνο..

τώρα θα περάσουμε στο γνωστό "βάζω ελεύθερο φίλτρο/χοάνη να ανασάνει...γιατι δυσκολεύεται να ρουφήξει αέρα" σωστά υποθέτω;;;

Θέλω να κάνω 2-3πραγματα δοκιμασμένα σε πολλά. z20let ώστε το αμάξια να πλησιάσει τα 50κιλα ροπής...

ωραία, με 50 κιλά θα νιώσεις τρομερή διαφορά απο τα 43.... και θα σου πάρει 100 χλμ να τα ... συνηθίσεις και πάλι...οπότε μετά θα περάσεις σε περαιτέρω βελτιώσεις.

Τώρα δουλεύω 0.6 και βάζοντας πρόγραμμα μόνο κονσέρβα το αμάξια φεύγει στα 255αλογα και 43κιλα.. το μοτέρ μου αναβάζεις μέχρι 1,7σταθερη άνετα χωρίς σπασίματα.. το κονσέρβα είναι να δουλέψει στα 1,2με 1,3το πολύ και να ανέβει όπως τα περισσότερα coupe στα 290με 310ατια. πρόγραμμα, ιντερκουλερ, donwpipe και εξάτμιση.

με το 0.6 απο το εργοστάσιο....ΔΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ να τρυπήσει πιστόνι, να δουλέψει εκτός χάρτη η τουρμπίνα και να φάει το αξονάκι, δε πρόκειται ποτέ να σπάσει αν στεγνώσει ένα μπεκ που θα δουλεύει σε μεγαλύτερο duty cycle, το πρόγραμμα έχει πάνω ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΚΛΕΙΔΕΣ ασφαλείας, κοινώς όπως είναι τώρα είναι μελετημένο απο επιστήμονες να δουλέψει για πάρα πολύ καιρό χωρίς τη παραμικρή βλάβη, όταν απο το 0.6 φύγεις.... πας αλλού σε πολλά θέματα...
το έχω δει το έργο φίλε σε πολλές διασκευές,
όταν θα καταλάβεις γιατι στα έλεγα...θα λες "καλά τα έλεγε αυτός...στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα..."
δική σου περιουσία, κάνε ότι νομίζεις αλλα μία γύρα σε συνεργεία, σε fora και αγγελίες και θα δεις ότι ο τόπος βρωμάει απο τουρμπίνες, downpipe, μπεκ, φρένα με δαγκάνες υψηλών προδιαγραφών κλπ.
Γιατι άραγε;;;
Γιατι όλοι κάνουν detuning...και τώρα που οι άλλοι γυρίζουν εσυ ξεκινάς να πας. Καλή τύχη...λοιπόν.
θα το "τονώσεις" και θα περνάς ένα "μαμά" 2-3-4 καρότσες... και μετά θα λες "και λοιπόν?"
πάντα κάποιος άλλος θα σε περνάει, αλλά το χειρότερο... θα αρχίσεις να αγχώνεσαι όταν θα πας να το σανιδώσεις κάτι που τώρα το κάνεις ανέμελα... ένα-ένα θα σου τα βγάζουν στη φόρα...όταν θα μπεις στο χορό να χορεύεις για τα καλά....
αλλα ξέρω ήδη τι λες τώρα που θα με διαβάσεις...οπότε...μάλλον θα ΠΑΘΕΙΣ για να ΜΑΘΕΙΣ και εσυ όπως εγώ
.

antonis8via

Δημοσίευσηαπό taxtsom » Τετ 07 Μαρ, 2012 21:37

++++++++++++++++++++μφωνώ με τον AntonisOctavia :thumbup:
ΒΜW 316 ti Compact LPG by Alfa Gas
taxtsom

Δημοσιευσεις: 260

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Τετ 07 Μαρ, 2012 23:05

τέλος πάντων είμαι σε σκεψη ακόμα μιας και οι εποχές είναι δύσκολες.. το αμάξια και τώρα μια χαρά πηγαίνει αλλά θέλω το κάτι παραπάνω μιας και υπάρχουν πάνω από 20αμαξια με το ίδιο setup και πάνω από 100000χιλιομετρα χωρίς κιχ... εκεί πατάω όπως και ενός φίλους που το μοτέρ σε zafira δουλεύει στο 1.7επισης απροβληματιστα.. δεν με ενδιαφέρει να είμαι ο ποιο γρήγορος μιας και το αμάξι συνήθως πάει μεcruize σε νορμάλ ταχύτητες αλλά καμιά φορά θέλω να το λιώνω

Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Πέμ 08 Μαρ, 2012 09:16

ακου με και δε θα χάσεις!
ΤΑ ΙΔΙΑ μα ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια σκεφτόμουνα εγώ όταν πήρα 20vt.
μη σκαλίσεις ούτε το φίλτρο, οι καιροί είναι δύσκολοι, και εδώ βάλαμε υγραέριο μπας και τα
ευχαριστηθούμε λίγο παραπάνω ώστε να μη σκεφτομαστε να πάμε Ανάβυσσο και πίσω και να θέμε 20-30 ευρώ για το καύσιμο, άστο στην ησυχία του.
Η αγορά βρωμάει απο εξαιρετικά αμάξια πλέον.... με τιμές που πριν 4 χρόνια ζήταγαν octavia RS 8-ετίας.

θα μπεις σε τρυπάκι και θα χώσεις πολλά χρήματα.
Κράτα τα χρήματα, κάνε μία γύρα και θα εκπλαγείς με τα χρήματα του tuning (όπως το φαντάζεσαι ολοκληρωμένο) τι μπορείς να καβατζώσεις τώρα πια :thumbup:

Δε έχω κάποιο κέρδος να στα λέω αυτά, σου μιλάω με όλη την ειλικρίνεια σα να ήσουνα αδελφός μου αγαπητέ μου.
antonis8via

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Πέμ 08 Μαρ, 2012 10:23

Ok ευχαριστώ. Μάλλον θα μπει μόνο το downpipe που ήρθε και τίποτα άλλο.

Άβαταρ μέλους
tsopirs

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 21 επισκέπτες