Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Διαφορά θερμοκρασίας των καυσαερίων Υγραερίου και Βενζίνας

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Διαφορά θερμοκρασίας των καυσαερίων Υγραερίου και Βενζίν

Δημοσίευσηαπό SteliosProCeed » Δευτ 27 Μάιος, 2013 23:10

Οχι δεν ειμαι απολυτα για να ειμαι ειλικρινης...
Νομιζω οτι ο αισθητηρας αναφερεται σαν bank 1 sensor και απο ο,τι μου ειπαν και μενα,ειναι ο πρωτος πριν τον καταλυτη...

Παρολα αυτα ποση σημασια εχει αληθεια?Αν στον καταλυτη εχω 10 βαθμους μικροτερη θερμοκρασια με το υγραεριο,δεν θα εχω και 30 ποντους πιο πισω στην πολλαπλη,την ιδια διαφορα?
Kia ProCee'd 1400cc + Stargas LPG
Άβαταρ μέλους
SteliosProCeed

Δημοσιευσεις: 135

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Δευτ 27 Μάιος, 2013 23:20

SteliosProCeed έγραψε:Οχι δεν ειμαι απολυτα για να ειμαι ειλικρινης...
Νομιζω οτι ο αισθητηρας αναφερεται σαν bank 1 sensor και απο ο,τι μου ειπαν και μενα,ειναι ο πρωτος πριν τον καταλυτη...

Αν δεν κανω λαθος, ο αισθητηρας λ πριν τον καταλυτη συνηθως αναφερεται ως bank 1 sensor 1 και ο δευτερος μετα τον καταλυτη ως bank 1 sensor 2.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό JIMMYAEM » Δευτ 27 Μάιος, 2013 23:25

christoi έγραψε:Σε ποιο σημείο παίρνετε αυτές τις τιμές; Μετά τον θάλαμο; Στον προκαταλύτη; Στην εξάτμιση;

Όσο πιο κοντά γινόταν στον θάλαμο ,στα 5 εκατοστά από την αρχή της πολλαπλής και πριν τον αισθητήρα λάμδα.Έπίσης η κατανάλωσή μου είναι 6-8% περισσότερη σε σχέση με την βενζίνα.Εκπομπές καυσαερίων Ρελαντί CO 0,01 CO2 13,8 O2 0,06 HC 0020 Λάμδα 1,002 & στις 2.500 CO 0,00 CO2 13,8 O2 0,01 HC 0000 Λάμδα 1,001
Τελευταία επεξεργασία από JIMMYAEM και Τρί 28 Μάιος, 2013 12:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
JIMMYAEM

Δημοσιευσεις: 3

Δημοσίευσηαπό hlias » Δευτ 27 Μάιος, 2013 23:35

με πιο πλουσιο μειγμα (μεχρι ενος οριου) εχουμε χαμηλοτερη θερμοκρασια καυσαεριων και υψηλοτερη θερμοκρασια καταλυτη.
με πιο φτωχο μειγμα εχουμε υψηλοτερη θερμοκρασια καυσαεριων και χαμηλοτερη θερμοκρασια καταλυτη.
γι αυτο παιζει ρολο που ειναι τοποθετημενος ο αισθητηρας θερμοκρασιας καυσαεριων.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό gakost » Δευτ 27 Μάιος, 2013 23:40

hlias έγραψε:με πιο πλουσιο μειγμα (μεχρι ενος οριου) εχουμε χαμηλοτερη θερμοκρασια καυσαεριων και υψηλοτερη θερμοκρασια καταλυτη.
με πιο φτωχο μειγμα εχουμε υψηλοτερη θερμοκρασια καυσαεριων και χαμηλοτερη θερμοκρασια καταλυτη.

Ενδιαφέρον, το εξηγείς λίγο παραπάνω. Εννοώ το αντιφατικό του θέματος καυσαέρια με καταλύτη όχι το φτωχό - πλούσιο μέιγμα
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 28 Μάιος, 2013 00:12

με πλουσιο μειγμα στα καυσαερια εχουμε περισσοτερο ακαυστο καυσιμο, ο καταλυτης εργαζετε περισσοτερο για να κανει τις χημικες αντιδρασεις που χρειαζονται για να μεταβολησει απο τα καυσαερια απο τους βλαβερους ρυπους και να μας δωσει στο τελος το CO2 το H2O και το O2 (αυτο το αποτελεσμα δεν θα ηταν το ιδανικο που θα θελαμε?).
με πιο φτωχο μειγμα ο καταλυτης εργαζετε λιγοτερο για να κανει την χημικη μεταβολη τν καυσαεριων, οσο πιο πολυ χρειαζετε να δουλεψει τοσο ανεβαινει και η θερμοκρασια του.
σε οσους μπορουνε ενα καλο πειραμα θα ηταν να παρετε εναν καταλυτη (εκτος αυτοκινητου) να τον ακουμπησετε σε ενα τσιμεντενιο δαπεδο ή σε καποιο αλλο υλικο που δεν εχει κινδυνο να παρει φωτια, σε ενα σημειο που να υπαρχει ροη αερα που θα περναει μεσα απο τον καταλυτη, βρεχετε ενα στουπι με λιγη βενζινη και το βαζετε μπροστα απο τον καταλυτη 10-20 cm περιπου ετσι ωστε η ροη του αερα να περναει πρωτα απο το βρεγμενο στουπι και μετα μεσα απο τον καταλυτη, θα παρατηρησετε οτι μετα απο 5-10 λεπτα ο καταλυτης εχει ανεβασει αισθητα την θερμοκρασια του, αν η ροη του αερα ειναι μεγαλη και το στουπι εχει αρκετη βενζινη μπορει ακομα και να καει ο καταλυτης.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό rogerius » Τρί 28 Μάιος, 2013 07:51

IMHO oi metriseis avtes den odigoune se kapoio sosto symperasma...ti tha odigouse?.... einai megalh kouventa
rogerius

Δημοσιευσεις: 274

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 28 Μάιος, 2013 08:18

rogerius έγραψε:IMHO oi metriseis avtes den odigoune se kapoio sosto symperasma...ti tha odigouse?.... einai megalh kouventa

εχεις δικιο σε αυτο που λες, αλλα ειναι μια απο τις ενδειξεις που μπορουμε να λαβουμε υπ οψιν για την σωστη λειτουργια και αποδωση του κινητηρα.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 29 επισκέπτες