Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Διάγνωση μέσω κατάστασης μπουζί; Silver vs Ιριδίου-πλατίνας;

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Διάγνωση μέσω κατάστασης μπουζί; Silver vs Ιριδίου-πλατίνας;

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Παρ 25 Απρ, 2014 21:58

Έβγαλα προχθές τα μπουζί μετά από 10000χλμ με LPG να δω τη κατάστασή τους, μήπως θέλουν αλλαγή. Τα μπουζί ήταν σε άψογη κατάσταση, ίσως και καλύτερα από ότι θα περίμενα, καμία φθορά σε ακίδα και χρώμα όπως πρέπει της κανονικής καύσης. Να σημειώσω ότι λειτουργώ τα μαμά μπουζί, χωρίς μείωση διάκενου (είναι στο 1mm). Αν είχα πχ πιο ανεβασμένες θερμοκρασίες, νομίζω φαίνεται στο μπουζί. Μπορώ λοιπόν να υποθέσω ότι αφού τα μπουζί είναι όπως πρέπει να είναι, το σύστημα έχει ρυθμιστεί καλά και δεν αντιμετωπίζω θέματα lean ή αυξημένες θερμοκρασίες και φθορές κάπου;
Συνέχεια της πρώτης ερώτησης για τα μαμά μπουζί, λένε ότι πρέπει να μπαίνει ένας βαθμός ψυχρότερα μπουζί όταν χρησιμοποιείται LPG με το σκεπτικό ότι η καύση LPG παράγει μεγαλύτερη θερμοκρασία στο θάλαμο. Δε θα εβλεπα κάποια επίπτωση στα μπουζί αν συνέβαινε αυτό και είχα θέμα με τις θερμοκρασίες;

Ο LPGας μου λέει ότι αν βάλω πλατίνας-ιριδίου είναι καλύτερα. Προσωπικά δε το θεωρώ αναγκαίο καθώς δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με τα μαμά μπουζί που είναι και φθηνά. Ψάχνοντας για το κάτι παραπάνω ίσως, περισσότερο για αυτό που λένε ότι το LPG θέλει μεγαλύτερη τάση για να γίνει ανάφλεξη, εντόπισα μπουζί με ασήμι, με ακόμα καλύτερη ηλεκτρική αγωγιμότητα από του χαλκού (copper) που είναι τα τυπικά μπουζί. Σε αντιδιαστολή, τα ιριδίου έχουν πολύ χειρότερη αγωγιμότητα και υποψιάζομαι ότι με προσθήκη πλατίνας βελτιώνουν αυτή την ηλεκτρική αγωγιμότητα - αλλά δε νομίζω να φτάνουν τις επιδόσεις αγωγιμότητας του χαλκού και του ασημιού - εξού και η προτροπή για ιριδίου-πλατίνας αντί για σκέτου ιριδίου όταν χρησiμοποιείται LPG. Τελικά τι ισχύει, τι είναι καλύτερο για LPG, silver ή ιριδίου-πλατίνας που είναι και πανάκριβα;; Δηλαδή, πέρα τη παραπάνω αντοχή των ιριδίου περισσότερο κακό μου φαίνεται ότι κάνουν αυτά τα μπουζί παρά καλό με το LPG! Τα copper μια χαρά δουλειά κάνουν σε μένα πάντως αλλά μου δημιουργήθηκε αυτή η απορία γιατί παντού διαβάζω για ιριδίου-πλατίνας αλλά η αγωγιμότητά τους είναι πεσμένη σε σχέση με τα συμβατικά δηλαδή αντικρουόμενες καταστάσεις!
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 29 επισκέπτες