Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αντικατάσταση σωλήνα με εμπορίου

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Αντικατάσταση σωλήνα με εμπορίου

Δημοσίευσηαπό fokion » Τρί 29 Μάιος, 2012 20:54

σαν λυση αναγκης - το ξανατονιζω σαν λυση αναγκης

μπορουμε να ανικαταστησουμε ενα σωλήνα με σωληνες υγραεριου που βρισκουμε στο εμποριο και ειναι πχ αυτο το πορτοκαλι που ειναι για ψησταριες υγραεριου ή ματια????

Γιατι πχ μπορει μια κακια κροκαλα να παρει παραμαζωμα το χαλκινο σωληνακι που τρεχει απο κατω οσο προστατευμενο, ο διαολος εχει πολλά ποδαρια, και να μεινω καγκελο στο βουνο... οχι οτι καλυτερο

ή βεβαιως και καποιο λαστιχενιο...

ενημερωτικά στα εργαλεια που κουβαλαω μαζι μου κυκλοφωρει και κοφτης χαλκοσωληνων αν χρειαστει να κοψω το τσακισμενο κομάτι...

το εκανα πχ στο τροχοσπιτο την αλλαγή, αλλα εκει υπαρχει η φουσκα ρυθμιστής που κατεβαζει την πιεση της μπουκαλας στα 50mbar
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Re: Ερωτηση προς εγκαταστατες ( φανταζομαι )

Δημοσίευσηαπό gakost » Τρί 29 Μάιος, 2012 21:22

Έχω ακούσει ιστορίες παλιά (εγκαταστάσεις δεκαετία 80) για ταρίφες με εγκατάσταση με λάστιχο ποτιίσματος το γνωστό ... πράσινο όπως επίσης για μπουκάλα 10 κιλη στην μπαγαζιέρα και απλά άλλαζαν μπουκάλα όταν τελείωνε, τώρα αν ισχύει η είναι ράδιο αρβύλα ..... τι να πω :ugeek:
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό fokion » Τρί 29 Μάιος, 2012 21:31

νομιζω χρησιμο θα ηταν να ξερουμε τεκμηριωμενα...

οι ταριφες δεν φημιζονται για.... τελος παντων θα παρασυρθω σε offtopik...
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τρί 29 Μάιος, 2012 22:38

Αν ο πλαστικος σωληνας που θα βαλεις σηκωνει τα bar που προβλεπονται (π.χ 15+ bar) και ταιριαξει με τα ρακορ(τα συνδεσεις σωστα), δε νομιζω να υπαρξει κανενα απολυτως προβλημα. Νομιζω οτι οι σωληνες που περιγραφεις αντεχουν 30 βαρ. Καλο ειναι (αν δεν θες ατυχηματα...)ο σωληνας που θα βαλεις να ειναι για ΥΓΡΟ υγραεριο και ΟΧΙ για αεροποιημενο(οπως της οικιακης μπουκαλας).

Υπαρχει ομως το θεμα της αντικαταστασης. Πως θα αλλαξεις ενα χαλασμενο σωληνα απο την ωρα που δεν εχει σταματησει η ροη του υγραεριου προς την μηχανη ? Και αν εχει σταματησει ( εχει κοψει η πολυβαλβιδα μετα απο μεγαλη διαρροη σωληνα) πως θα την ξεκινησεις ?
Βλεπεις πως δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.

ΥΓ: Δεν ειμαι εγκαταστατης.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό dathens » Τρί 29 Μάιος, 2012 22:54

Αλλαξε απο τώρα το χαλοσωληνα με θερμόπλαστικό τύπου faro η Parker με 2 ρακορ και οτι και να χτύπησεις θα αντέξει για πλάκα δεν κόβετε με τίποτα και ειναι ευκαμπτος !!!

ΥΓ Ποιος βάζει χαλκό σήμερα ;

ΥΓ γεια σου ρε Βας άρχοντα !!

ΥΓ δεν είμαι εγκαταστατης !!
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό fokion » Τρί 29 Μάιος, 2012 23:07

astragjtg έγραψε:Αν ο πλαστικος σωληνας που θα βαλεις σηκωνει τα bar που προβλεπονται (π.χ 15+ bar) και ταιριαξει με τα ρακορ(τα συνδεσεις σωστα), δε νομιζω να υπαρξει κανενα απολυτως προβλημα. Νομιζω οτι οι σωληνες που περιγραφεις αντεχουν 30 βαρ. Καλο ειναι (αν δεν θες ατυχηματα...)ο σωληνας που θα βαλεις να ειναι για ΥΓΡΟ υγραεριο και ΟΧΙ για αεροποιημενο(οπως της οικιακης μπουκαλας).

Υπαρχει ομως το θεμα της αντικαταστασης. Πως θα αλλαξεις ενα χαλασμενο σωληνα απο την ωρα που δεν εχει σταματησει η ροη του υγραεριου προς την μηχανη ? Και αν εχει σταματησει ( εχει κοψει η πολυβαλβιδα μετα απο μεγαλη διαρροη σωληνα) πως θα την ξεκινησεις ?
Βλεπεις πως δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.

ΥΓ: Δεν ειμαι εγκαταστατης.

Θεωρητικά απο οσο ξερω ( και μπορει να κανω λαθος γι αυτο ρωταω) αν προκυψει μεγαλη διαφορά πιεσης μεταξυ του ρυθμιστη της πολυβαλβιδας και του ρυθμιστη στο χωρο της μηχανης η πολυβαλβιδα θα κλεισει.

μολις φραξω την τρουπα και δεν υπαρχει πτωση πιεσης ΘΕΩΡΩ οτι το κυκλωμα θα ερθει στα ισα του οποτε θα μπορω να κινηθω.

Οπως ειπα το θελω για λυση αναγκης και -dathens- απο την πολυβαλβιδα μεχρι τον ρυθμιστη στο σωρο της μηχανης και απο το ρυθμιστη μεχρι τον πνευμονα εχω χαλκοσοληνα που προσωπικά την θεωρω πιο αξιοπιστη in the long run....

κολιεδακια καλης ποιοτητας εχω επεισεις την διαμετρο που πρεπει... αρα δε μου κανει δυσκολο η αντικατασταση....

αυτο με το υγρου - αεριου μου ακουγεται σωστο, αλλα για πες 50 χλμ μεχρι τον πλησιεστερο "πολιτισμό" δε θ' αντεξει...??????
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό dathens » Τρί 29 Μάιος, 2012 23:29

Δεν είναι ο χαλκός πιο αξιόπιστος απο το θερμόπλαστικό αλλα δεν μπορω να σε πείσω τεσπα κλεισε τη δεξαμενη απο τη βίδα και αλλαξε οτι θες !! Δεν κλείνει η πολυβαλβιδα αλλα ηλεκτροβάνα πάνω της όπως και η ηλεκτροβάνα μπροστα στον πνεύμονα
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό fokion » Τρί 29 Μάιος, 2012 23:40

ενα απο τα χουγια μου ειναι να πειθομαι αν με πεισεις.....

πανω κατω το ιδιο λεμε - οτι θα κλεισει η πολυβαλβιδα απο μονη της
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό GEORGE2 » Τετ 30 Μάιος, 2012 09:18

dathens έγραψε:Αλλαξε απο τώρα το χαλοσωληνα με θερμόπλαστικό τύπου faro η Parker με 2 ρακορ και οτι και να χτύπησεις θα αντέξει για πλάκα δεν κόβετε με τίποτα και ειναι ευκαμπτος !!!

ΥΓ Ποιος βάζει χαλκό σήμερα ;

ΥΓ γεια σου ρε Βας άρχοντα !!

ΥΓ δεν είμαι εγκαταστατης !!

αν ο θερμοπλαστικος, ο οποιος δουλευεται απο τον εγκαταστατη 10 φορες πιο ευκολα ειχε τις ιδιες ιδιοτητες με το χαλκοσωληνα
πραγματι δε θα το δουλευε κανεις,, ομως η αληθεια, οπως μου την εμαθαν στη σχολη (κεκ) και σε σεμιναρια ειναι αλλη.
ο θερμοπλαστικος σωληνας κανονικα θελει αντικατασταση καθε δυο χρονια, ο χαλκος ποτε.
πολυ καιρο μου κανει εντυπωση πως κανεις δε το εχει αναφαιρει στο φορουμ ως τωρα η δε το βρηκια να το διαβασω εγω, σε σημειο που
αναρωτιεμαι μηπως το εχω μαθει λαθος,, ανοιγω τωρα το θεμα λοιπον μιας και μιλαμε για σωληνες για να παρουμε κι αλλες απαντησεις, οι οποιες καλο θα ηταν να ειναι καπως επισημες.
Άβαταρ μέλους
GEORGE2

Δημοσιευσεις: 86

Δημοσίευσηαπό GEORGE2 » Τετ 30 Μάιος, 2012 09:29

fokion έγραψε:σαν λυση αναγκης - το ξανατονιζω σαν λυση αναγκης

μπορουμε να ανικαταστησουμε ενα σωλήνα με σωληνες υγραεριου που βρισκουμε στο εμποριο και ειναι πχ αυτο το πορτοκαλι που ειναι για ψησταριες υγραεριου ή ματια????

Γιατι πχ μπορει μια κακια κροκαλα να παρει παραμαζωμα το χαλκινο σωληνακι που τρεχει απο κατω οσο προστατευμενο, ο διαολος εχει πολλά ποδαρια, και να μεινω καγκελο στο βουνο... οχι οτι καλυτερο

ή βεβαιως και καποιο λαστιχενιο...

ενημερωτικά στα εργαλεια που κουβαλαω μαζι μου κυκλοφωρει και κοφτης χαλκοσωληνων αν χρειαστει να κοψω το τσακισμενο κομάτι...

το εκανα πχ στο τροχοσπιτο την αλλαγή, αλλα εκει υπαρχει η φουσκα ρυθμιστής που κατεβαζει την πιεση της μπουκαλας στα 50mbar

δε το εχω δοκιμασει ομως ειμαι σιγουρος πως ναι γινεται.το ερωτημα που μου δημιουργειται ομως ειναι γιατι να μη γυρισεις ασφαλης με βενζινη μεχρι τον πολιτισμο που γραφεις παραπανω.
υ.γ. οι πιεσεις δεν ειναι μεγαλες ετσι κι αλλιως με δυο σφικτηρακια και ενα σωληνα κανεις τη δουλεια που λες.
Άβαταρ μέλους
GEORGE2

Δημοσιευσεις: 86

Επόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 34 επισκέπτες