Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

DIY

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

DIY

Δημοσίευσηαπό patrinos » Παρ 21 Σεπ, 2012 10:51

εχει κανει κανεις εγκαταστση μονος του στο αυτοκινητο του;

σκεφτομαι να το κανω, βρισκω τα περισσοτερα κιτ καπου κοντα στα 500 ευρω, και εχω την ικανοτητα και τα εργαλεια να κανω την δουλεια, αλλα οσο ναναι δεν το εχω ξανακανει.

δεν μπορεσα να βρω κανενα θεμα στο φορουμ απο καποιον που να το εχει κανει, να δω τι δυσκολιες αντιμετωπισε.

ποιο συστημα θα λεγατε οτι ειναι καλυτερο για τετοια εγκατασταση;

εχω ενα subaru impreza 99.
patrinos

Δημοσιευσεις: 11

Re: DIY

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 21 Σεπ, 2012 11:25

patrinos έγραψε:εχει κανει κανεις εγκαταστση μονος του στο αυτοκινητο του;

σκεφτομαι να το κανω, βρισκω τα περισσοτερα κιτ καπου κοντα στα 500 ευρω, και εχω την ικανοτητα και τα εργαλεια να κανω την δουλεια, αλλα οσο ναναι δεν το εχω ξανακανει.

δεν μπορεσα να βρω κανενα θεμα στο φορουμ απο καποιον που να το εχει κανει, να δω τι δυσκολιες αντιμετωπισε.

εχεις σκεφτει οτι αν δεν καταφερεις να το κανεις να δουλεψει σωστα τι θα πληρωσεις μετα ? μην πας για μαλλι και βρεθεις κουρεμενος.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Παρ 21 Σεπ, 2012 11:29

Καλημερα. Πως θα το νομιμοποιησεις μετα ? Θα πρεπει να πληρωσεις για τα χαρτια καποιον εγκαταστατη και οτι συνεπαγεται γυρω απ'αυτο..
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό patrinos » Παρ 21 Σεπ, 2012 11:35

hlias έγραψε:
patrinos έγραψε:εχει κανει κανεις εγκαταστση μονος του στο αυτοκινητο του;

εχεις σκεφτει οτι αν δεν καταφερεις να το κανεις να δουλεψει σωστα τι θα πληρωσεις μετα ? μην πας για μαλλι και βρεθεις κουρεμενος.

το σκεφτομαι, γιαυτο ρωταω. :-?

απο την αλλη, τα τελευταια 25 χρονια δεν εχω παει σε συνεργειο για κανενα απο τα οχηματα που ειχα,(ενταξει, εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων) και ολα δουλευουν σωστα...
patrinos

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 21 Σεπ, 2012 11:45

αλλο η συντηρηση, αλλο η μετατροπη και ο προγραμματισμος.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό patrinos » Παρ 21 Σεπ, 2012 11:48

astragjtg έγραψε:Καλημερα. Πως θα το νομιμοποιησεις μετα ? Θα πρεπει να πληρωσεις για τα χαρτια καποιον εγκαταστατη και οτι συνεπαγεται γυρω απ'αυτο..

πολλοι εγκαταστατες, δεν δινουν πιστοποιηση οι ιδιοι, αλλα παιρνουν απο συναδελφους... μαλλον πρεπει να ειναι κανεις μηχμηχ για να δωσει πιστοποιηση. δεν νομιζω να αντιμετωπισω προβλημα.

οταν δηλωσα ενα τρειλερ που εφτιαξα, ηθελε παρομοια διαδικασια, πηγα σε εναν μηχμηχ, το ειδε, και μου εκανε τα χαρτια (βασικα μια υπευθυνη δηλωση, τιποτα σπουδαιο), 50 ευρω πληρωσα.

λογικα κατι παρομοιο θα συμβαινει, αν καποιος ξερει κατι παραπανω, ας μας διαφωτισει....
patrinos

Δημοσίευσηαπό patrinos » Παρ 21 Σεπ, 2012 12:02

hlias έγραψε:αλλο η συντηρηση, αλλο η μετατροπη και ο προγραμματισμος.

η μετατροπη δεν με τρομαζει. εχω κανει πολυ δυσκολοτερς δουλειες.

ο προγραμματισμος ειναι ενα αγκαθι. πρωτον γιατι δεν εχω ασχοληθει και πολυ, και δευτερον γιατι βλεπω οτι τα περισσοτερα προβληματα που παρουσιαζονται προερχονται απο εκει. βλεπω ομως οτι πολλοι ασχολουνται μονοι τους με τις ρυθμισεις...
patrinos

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Παρ 21 Σεπ, 2012 12:09

patrinos έγραψε:πολλοι εγκαταστατες, δεν δινουν πιστοποιηση οι ιδιοι, αλλα παιρνουν απο συναδελφους... μαλλον πρεπει να ειναι κανεις μηχμηχ για να δωσει πιστοποιηση. δεν νομιζω να αντιμετωπισω προβλημα.

οταν δηλωσα ενα τρειλερ που εφτιαξα, ηθελε παρομοια διαδικασια, πηγα σε εναν μηχμηχ, το ειδε, και μου εκανε τα χαρτια (βασικα μια υπευθυνη δηλωση, τιποτα σπουδαιο), 50 ευρω πληρωσα.

λογικα κατι παρομοιο θα συμβαινει, αν καποιος ξερει κατι παραπανω, ας μας διαφωτισει....

Αν μπορεις να βρεις καποιον, εχει καλως. Θα πρεπει να σου δωσει ομως περα απο την υπευθηνη δηλωση και χαρτια για τα εξαρτηματα που τοποθετησες με serial number οτι ειναι πιστοποιημενα και τα οποια(χαρτια) θα τα καταθεσεις για την αλλαγη της αδειας στο συγκοινωνιών.

Το σημαντικοτερο (περα απο την τοποθετηση) ειναι ο προγραμματισμος οπως αναφερθηκε και μετα η συντηρηση που φενεται να κατεχεις αλλα με τα αερια χρειαζεται οπως καταλαβαινεις ιδιαιτερη προσοχη.....
Γενικοτερα καλο θα ηταν να βρεις καποιον εγκαταστατη(αναλογα ποιο συστημα θα επιλεξεις) για να συμβουλευεσαι κατα την ολη διαδικασια.
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Παρ 21 Σεπ, 2012 12:12

patrinos έγραψε: ...βλεπω ομως οτι πολλοι ασχολουνται μονοι τους με τις ρυθμισεις...

Να'ναι καλα η επιλογη της ''αυτορύθμισης''... :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό skarpouzis » Παρ 21 Σεπ, 2012 12:16

Γειά,

Οσον αφορά το τεχνικό κομμάτι, νομίζω ότι πρέπει να ζητήσεις την όποια βοήθεια απο τους Αγγλους στο http://www.lpgforum.co.uk , καθώς οι Αγγλοι κατα κόρον τα εγκαθιστούν μόνοι τους, πράγμα νόμινο στην Αγγλία.
Επίσης αγόρασε ένα κίτ που να έχει και να μπορείς να βρείς λεπτομερές εγχειρίδιο εγκατάστασης.

Οσον αφορά την πιστοποίηση δεν είμαι σίγουρος ότι απλά πρέπει να βρείς ένα Μηχανολόγο Μηχ. Είμαι Μηχανολόγος Μηχ. ο ίδιος, και γνωρίζω ας πούμε ότι οι Μηχανολόγοι μπορούν να πιστοποιήσουν trailer, αλλά για εγκατάσταση υγραερίου ίσως χρειάζεται να έχουν ειδική εξουσιοδότηση (ίσως και εκπαίδευση), καθώς δεν πιστοποιείται απλά το καλώς έχει της εγκατάστασης, αλλά ο πιστοποιών βεβαιώνει ότι η εγκατάσταση έγινε απο πιστοποιημένο συνεργείο κάτω απο την επίβλεψη του. Αυτές οι λεπτομέρειες και απαιτήσεις πρέπει να προβλέπονται στον νόμο που επέτρεψε τις εγκαταστάσεις υγραερίου στα ΙΧ (οπότε βρές το κείμενο του νόμου).

Φιλικά
PRINS VSI 1.0 με VALVECARE
VW TOUAREG 3.2 V6 2004 κιν. AZZ
skarpouzis

Δημοσιευσεις: 60

Επόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 38 επισκέπτες