Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Άγνωστο Ακροφύσιο Σε εξαερωτή LOVATO

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Άγνωστο Ακροφύσιο Σε εξαερωτή LOVATO

Δημοσίευσηαπό stargazer » Σάβ 06 Οκτ, 2012 15:57

Καλησπέρα στα μέλη,

Σήμερα πρόσεξα ότι στον εξαερωτή υπάρχει ένα ακροφύσιο δίπλα στην έξοδο του υγραερίου με μικρότερη διάμετρο , το οποίο δεν είναι συνδεδεμένο πουθενά. Πήγα στο σχεδιάγραμμα της lovato και το είχε συνδεμένο με το φίλτρο του αέρα (σε οχήματα χωρίς MAF όπως το δικό μου) Τι σκοπό έχει ; και πρέπει η όχι να το συνδέσω;
Συνημμένα
DSC00797.jpg
DSC00797.jpg (33.11 KiB) 7150 προβολές
Δείτε τις μετατροπές μου για οικονομία:
http://ecomodder.com/forum/em-fuel-log. ... cleid=6595
stargazer

Δημοσιευσεις: 121

Re: Άγνωστο Ακροφύσιο Σε εξαερωτή LOVATO

Δημοσίευσηαπό glamor » Κυρ 07 Οκτ, 2012 01:52

σωστά το λες αλλά με διαφορά ότι πρέπει να τοποθετηθεί μετά τους αισθητήρες (MAF).
τι κάνει ακριβός? μου έχουν πει ότι σε περίπτωση που θα ανάψει ο πνεύμονας να μπορεί να ψύχεται από το lpg, σπάνιο αλλά το έχουν προβλέψει αυτό.
yaris 99 1000cc Lovato χωρίς λαδιέρα
μέχρι τώρα πάνω από 105000km +....
Άβαταρ μέλους
glamor

Δημοσιευσεις: 187

Δημοσίευσηαπό stargazer » Κυρ 07 Οκτ, 2012 12:15

glamor έγραψε:σωστά το λες αλλά με διαφορά ότι πρέπει να τοποθετηθεί μετά τους αισθητήρες (MAF).
τι κάνει ακριβός? μου έχουν πει ότι σε περίπτωση που θα ανάψει ο πνεύμονας να μπορεί να ψύχεται από το lpg, σπάνιο αλλά το έχουν προβλέψει αυτό.

Ευχαριστώ για την απάντηση, το ακροφίσιο πως θα βοηθήσει σε αυτό; Μήπως είναι για εκτόνωση; γιατί μυρίζει κ λίγο στο μηχανοστάσιο...
stargazer

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Κυρ 07 Οκτ, 2012 12:18

glamor έγραψε:σωστά το λες αλλά με διαφορά ότι πρέπει να τοποθετηθεί μετά τους αισθητήρες (MAF).

και στο δικο μου ειναι κενο αυτο το σωληνακι,δεν εχω maf στο φιλτροκουτι θα πρεπει να μπει πριν η μετα το φιλτρο δηλαδη αν δεχεται αερα να φιλτραρεται η να μη φιλτραρεται;
antonis132

Δημοσιευσεις: 480

Δημοσίευσηαπό stargazer » Κυρ 07 Οκτ, 2012 12:55

antonis132 έγραψε:

και στο δικο μου ειναι κενο αυτο το σωληνακι,δεν εχω maf στο φιλτροκουτι θα πρεπει να μπει πριν η μετα το φιλτρο δηλαδη αν δεχεται αερα να φιλτραρεται η να μη φιλτραρεται;

Στο σχέδιο λέει πάνω στο φιλτροκουτί αν μπεις στο site το έχει...
stargazer

Δημοσίευσηαπό glamor » Κυρ 07 Οκτ, 2012 14:11

antonis132 έγραψε:και στο δικο μου ειναι κενο αυτο το σωληνακι,δεν εχω maf στο φιλτροκουτι θα πρεπει να μπει πριν η μετα το φιλτρο δηλαδη αν δεχεται αερα να φιλτραρεται η να μη φιλτραρεται;

κανονικά πρέπει να τοποθετηθεί μετά το φίλτρο. να ξέρετε ότι είναι "μόνο" αέριο μορφής lpg οπότε δεν έχει αέρα και δεν χρειάζεστε να μπει πριν το φιλτροκούτι για να φιλτράρετε.
αλλά ξανά τονίζω οτι δεν πρέπει να τοποθετηθεί πριν τους αισθητήρες που μετρά "μάζα, θερμοκρασία, υγρασία του αέρα" αλλιώς θα αλλοιώσει τις πραγματικές ενδείξεις.
Άβαταρ μέλους
glamor

Δημοσίευσηαπό stargazer » Κυρ 07 Οκτ, 2012 14:22

Παιδιά γράφει PRV presure release valve θα σημαίνει οπότε οκ απο κεί βρομάει ο τόπος :lol: κάποια στιγμή θα το βολέψω , τώρα στο δικό μου τουλάχιστον στην πεταλούδα επάνω έχει μόνο αισθητήρα θερμοκρασίας επομένως δεν θα έχω πρόβλημα θα το περάσω πριν το φίλτρο στον σωλήνα που τραβάει κρύο αέρα...
Συνημμένα
PRV.JPG
PRV.JPG (37.63 KiB) 7060 προβολές
stargazer

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Τρί 09 Οκτ, 2012 17:47

τελικα το συνδεσα αυτο το σωληνακι :)
antonis132

Δημοσιευσεις: 480

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Δευτ 15 Οκτ, 2012 10:47

antonis132 έγραψε:τελικα το συνδεσα αυτο το σωληνακι :)

Δεν χρειαζεται καμμια συνδεση,αν θελεις απλως βαλε ενα σωληνακι για να βγαλει χαμηλα την πιθανη εκτονωση του πνευμονα.Αυτη ειναι και η δουλεια του συγκεκριμενου ακροφυσιου.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό glamor » Δευτ 15 Οκτ, 2012 17:11

BOURTZI έγραψε:
antonis132 έγραψε:τελικα το συνδεσα αυτο το σωληνακι :)

Δεν χρειαζεται καμμια συνδεση,αν θελεις απλως βαλε ενα σωληνακι για να βγαλει χαμηλα την πιθανη εκτονωση του πνευμονα.Αυτη ειναι και η δουλεια του συγκεκριμενου ακροφυσιου.

τότε ποιος ο λόγος ι εταιρία μαμά να έβγαλε επίσημα μηχανολογικά σχέδια για το που πάει τάδε σωληνάκια, θα μπορούσε να μη το βγάλει?? όπως έκανα πολλή μαστόρια
Άβαταρ μέλους
glamor

Επόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 38 επισκέπτες