Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Χαμηλες ατμοσφαιρικες θερμοκρασιες & Lpg

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Χαμηλες ατμοσφαιρικες θερμοκρασιες & Lpg

Δημοσίευσηαπό tsakozzz » Σάβ 15 Δεκ, 2012 20:56

Καλησπερα παιδια τωρα που εφτασε ο βαρύς Χειμωνας και ηρθε η ωρα να παρουμε τα βουνα τι πρεπει να προσεχουμε στο οχημα μας σχετικα με του υγραεριο κ τα περιφεριακα αυτου! Οταν λεω χαμηλες θερμοκρασιες. Εννοω. - 5 και κατω! Πέρυσι ετοιχε να είναι. Στο χιονοδρομικο του πισοδεριου με - 18

Στάλθηκε από το XT910 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Άβαταρ μέλους
tsakozzz

Δημοσιευσεις: 167

Re: Χαμηλες ατμοσφαιρικες θερμοκρασιες & Lpg

Δημοσίευσηαπό hlias » Σάβ 15 Δεκ, 2012 21:05

ακομα και στα μετρια συστηματα, με καλη ρυθμιση δεν θα εχεις κανενα προβλημα.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό manoliss » Κυρ 16 Δεκ, 2012 05:03

τι εννοεις καλη ρυθμιση?
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Κυρ 16 Δεκ, 2012 12:59

Σε αυτες τις θερμοκρασιες αρχιζουν να παιζουν τον ρολο τους οι <λεπτομερειες> οπως η αποσταση των μπεκ απο τον μειωτηρα,η θεση του φιλτρου που ανετα αν τον χτυπαει κρυος αερας μπορει να γινει αυξητης πιεσης(υγροποιητης)και καποια αλλα, θεματα ρυθμισης κυριως.
Γενικως ομως το -20 πολυ δυσκολα μπορει να επιβληθει στο +90 της συνεχομενης ροης ζεστου νερου.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό chrisd » Κυρ 16 Δεκ, 2012 16:41

BOURTZI έγραψε:Σε αυτες τις θερμοκρασιες αρχιζουν να παιζουν τον ρολο τους οι <λεπτομερειες> οπως η αποσταση των μπεκ απο τον μειωτηρα,η θεση του φιλτρου που ανετα αν τον χτυπαει κρυος αερας μπορει να γινει αυξητης πιεσης(υγροποιητης)και καποια αλλα, θεματα ρυθμισης κυριως.
Γενικως ομως το -20 πολυ δυσκολα μπορει να επιβληθει στο +90 της συνεχομενης ροης ζεστου νερου.

Θες να πεις οτι με -20 βαθμους και 10%-20% προπανιο μεσα θα πανε ολα καλα?μηπως παγωσει ολο το μειγμα και δεν θα γυριζει καν σε υγραεριο?
Αν ηταν ετσι οπως τα λες τοτε οι Γερμανοι δεν θα ειχαν 60% προπανιο τον χειμωνα αλλα τα δικα μας στανταρ.
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Κυρ 16 Δεκ, 2012 20:21

Ειναι ετσι ακριβως οπως τα γραφω,και το 60% προπανιο τσεκαρισε το παλι γιατι αν δεις πως γινεται ο κινητηρας οταν καιει πανω απο 45% προπανιο θα αναθεωρησεις πολλα για τις γνωσεις σου στο υγραεριο.
Οταν γραφω κατι για το υγραεριο,το γραφω γιατι το εχω διδαχθει,αν ειναι άποψη γραφω <κατα την αποψη μου>,αν ειναι απο εμπειρια <απο εμπειρια>κτλ.
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό chrisd » Δευτ 17 Δεκ, 2012 21:11

BOURTZI έγραψε:Ειναι ετσι ακριβως οπως τα γραφω,και το 60% προπανιο τσεκαρισε το παλι γιατι αν δεις πως γινεται ο κινητηρας οταν καιει πανω απο 45% προπανιο θα αναθεωρησεις πολλα για τις γνωσεις σου στο υγραεριο.
Οταν γραφω κατι για το υγραεριο,το γραφω γιατι το εχω διδαχθει,αν ειναι άποψη γραφω <κατα την αποψη μου>,αν ειναι απο εμπειρια <απο εμπειρια>κτλ.

Συγγνωμη που θα στο πω αλλα δεν ξερεις τι σου γινεται και με βγαζεις απο τα ρουχα μου.Η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας φιλε μου.
Εχω μεινει αρκετο διαστημα στην Γερμανια με το αμαξι μου και ειχα κανει κοντα 6000 χλμ εκει.Οταν με το καλο πας και εσυ θα δεις στην αντλια να σου γραφει οτι το μειγμα προπανιο-βουτανιο ειναι 40-60 το καλοκαιρι και 60-40 τον χειμωνα.
Αλλα ξεχασα οι Γερμανοι ειναι μ@@@κες και τα Ελληνικα σαινια ξερουν καλυτερα.
Και αφου θες και αποδειξεις παρε εδω
http://www.koehn-plambeck.de/autogas/
http://www.autogas-lpg-portal.de/module ... d&tid=9884
Οπως βλεπεις τα προβληματα ξεκινουν με 95% προπανιο και 5% βουτανιο.
Επισης εκει περνας σχολειο για να γινεις εγκαταστατης και οχι 10-20 σεμιναρια και γνωσεις διαβαζοντας Νετ.
Corolla G6 1.8 153ps
chrisd

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Δευτ 17 Δεκ, 2012 21:50

chrisd έγραψε:
BOURTZI έγραψε:Ειναι ετσι ακριβως οπως τα γραφω,και το 60% προπανιο τσεκαρισε το παλι γιατι αν δεις πως γινεται ο κινητηρας οταν καιει πανω απο 45% προπανιο θα αναθεωρησεις πολλα για τις γνωσεις σου στο υγραεριο.

Συγγνωμη που θα στο πω αλλα δεν ξερεις τι σου γινεται και με βγαζεις απο τα ρουχα μου.Η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας φιλε μου.
Εχω μεινει αρκετο διαστημα στην Γερμανια με το αμαξι μου και ειχα κανει κοντα 6000 χλμ εκει.Οταν με το καλο πας και εσυ θα δεις στην αντλια να σου γραφει οτι το μειγμα προπανιο-βουτανιο ειναι 40-60 το καλοκαιρι και 60-40 τον χειμωνα.
Αλλα ξεχασα οι Γερμανοι ειναι μ@@@κες και τα Ελληνικα σαινια ξερουν καλυτερα.
Και αφου θες και αποδειξεις παρε εδω
http://www.koehn-plambeck.de/autogas/
http://www.autogas-lpg-portal.de/module ... d&tid=9884
Οπως βλεπεις τα προβληματα ξεκινουν με 95% προπανιο και 5% βουτανιο.
Επισης εκει περνας σχολειο για να γινεις εγκαταστατης και οχι 10-20 σεμιναρια και γνωσεις διαβαζοντας Νετ.

Σου γυρναω τον χαρακτηρισμο περι αμαθειας και ημιμαθειας και σου ξαναλεω οτι ενα αυτοκινητο ειτε ειναι χειμωνας η καλοκαιρι δεν μπορει να καψει τα μιγματα που λες χωρις να βγαλει ζημια πολυ συντομα.Να μαθεις να ξεχωριζεις τα βιομηχανικα μιγματα απο τα μιγματα αυτοκινητου και στα forums που μπαινεις να ελεγχεις ποιος γραφει.
Και αν το θελεις και αλλιως,επειδη καποιος ειναι γερμανος δεν ξερει και καλα περισσοτερα απο μενα.Εμενα με ρωτησες απο που ειμαι?
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό chrisd » Τρί 18 Δεκ, 2012 09:38

Tα βιομηχανικα μειγματα ποια ειναι αυτα της Γερμανιας?Εγω(και οχι μονο στα φορουμ) στα πρατηρια autogas ειδα και εγραφε και πανω στην αντλια τα μειγματα χειμωνα-καλοκαιρι.αρα αυτο που λες εσυ ισχυει.ειναι Μ@λακες οι Γερμανοι που βαζουν 60% προπανιο επειδη εχουνε και -30 και παραπανω βαθμους κελσιου.
Θα μας τρελανεις τελειως μου φαινεται.Εκτος και αν αρχισεις και εσυ τα περι ξερης και χλωρης καυσης οπωτε θα μας στειλεις αδιαβαστους.
Εγω πρωσοπικα στεναχωρεθηκα πολυ που φουλαριζα με 60% προπανιο.Ξερεις τι μεγαλη πικρα που πηρα οταν ειδα το αμαξι μου να βγαζει +150χλμ στο γεμισμα,και να εχει μια απιστευτη ροπη?αφου οταν ξαναπαω θα παρω μαζι μου μπουκαλες με ελληνικο μειγμα μην παθει τιποτα ο κινητηρας. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Και μιας και το εφερε η κουβεντα πες μας
1..τι σημειο βρασμου εχει το βουτανιο και το προπανιο?
2..Γιατι οι Γερμανοι και γενικα η βορεια ευρωπη βαζει 50% και ανω προπανιο?
Corolla G6 1.8 153ps
chrisd

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Τρί 18 Δεκ, 2012 11:21

chrisd έγραψε:Tα βιομηχανικα μειγματα ποια ειναι αυτα της Γερμανιας?Εγω(και οχι μονο στα φορουμ) στα πρατηρια autogas ειδα και εγραφε και πανω στην αντλια τα μειγματα χειμωνα-καλοκαιρι.αρα αυτο που λες εσυ ισχυει.ειναι Μ@λακες οι Γερμανοι που βαζουν 60% προπανιο επειδη εχουνε και -30 και παραπανω βαθμους κελσιου.
Θα μας τρελανεις τελειως μου φαινεται.Εκτος και αν αρχισεις και εσυ τα περι ξερης και χλωρης καυσης οπωτε θα μας στειλεις αδιαβαστους.
Εγω πρωσοπικα στεναχωρεθηκα πολυ που φουλαριζα με 60% προπανιο.Ξερεις τι μεγαλη πικρα που πηρα οταν ειδα το αμαξι μου να βγαζει +150χλμ στο γεμισμα,και να εχει μια απιστευτη ροπη?αφου οταν ξαναπαω θα παρω μαζι μου μπουκαλες με ελληνικο μειγμα μην παθει τιποτα ο κινητηρας. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Και μιας και το εφερε η κουβεντα πες μας
1..τι σημειο βρασμου εχει το βουτανιο και το προπανιο?
2..Γιατι οι Γερμανοι και γενικα η βορεια ευρωπη βαζει 50% και ανω προπανιο?

Εχω σταματησει να δινω εξετασεις εδω και καιρο αλλα λογω της περιστασης.....-42 και -0,5 κελσιοι βαθμοι για προπανιο και βουτανιο αντιστοιχα.
Δεν ξερω αν οι γερμανοι βαζουν 60%προπ,ξερω ομως καλα τι γινεται στον κινητηρα.Επισης ξερω οτι στις ΗΠΑ υποτιθεται οτι εχουν 95%προπ και αυτο που ξερω σιγουρα ειναι οτι τα links που κοτσαρισες αναφερονται σε γεμισμα μπουκαλας υγραεριου που αδειαζει απο πανω και χρησιμοποιειται σε τροχοσπιτα και σπιτια.Αυτος ειναι ο λογος που αναφερονται στο οτι το βουτανιο καθεται στο πατο της δεξαμενης και δεν μπορουν να εκμεταλευτουν το 100% της μπουκαλας.Αν βρω τα πιστονια και τις βαλβιδες απο μια γεννητρια που προσπαθησε να καψει βιομηχανικο μιγμα 80-20 θα τις ποσταρω.Η εν λογω γεννητρια δουλεψε μολις 1 ωρα πριν διαλυθει και να συνυπολογισεις οτι ο κινητηρας της ηταν κατασκευασμενος για καυση μόνο υγραεριου(lpg monofuel).
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Επόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 38 επισκέπτες