Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ρινίσματα από την τοποθέτηση των μπεκ

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Ρινίσματα από την τοποθέτηση των μπεκ

Δημοσίευσηαπό LASERMARKGR » Παρ 16 Αύγ, 2013 16:26

Αγαπητοί μου φίλοι,

έχω μια απορία εδώ και πολύ καιρό (από τότε που έκανα εγκατάσταση κιτ lpg στο πρώτο μου αυτοκίνητο), που πάνε άραγε τα ρινίσματα από το τρύπημα της πολλαπλής εισαγωγής;

Οι περισσότεροι εγκαταστάτες λόγω εξοικονόμησης χρόνου (και χρήματος) δεν βγάζουν την εισαγωγή για να κάνουν τις τρύπες (και σπειρώματα) και να τοποθετήσουν τα μπεκ αλλά το κάνουν με την εισαγωγή πάνω στο μοτέρ, αλήθεια που πάνε αυτά τα ρινίσματα; και καλά αν η εισαγωγή είναι από πλαστικό, αν είναι από αλουμίνιο αυτά τα ρινίσματα δεν θα πάνε μέσα στον χώρο καύσης; Αυτά τα ρινίσματα δεν θα κάνουν ζημιά στις έδρες των βαλβίδων;;; στα χιτώνια;;; στα πιστόνια;;; στα ελατήρια των πιστονιών;;;

Και για να γίνω πιο σαφής για τους φίλους που πιθανόν να μην γνωρίζουν τι εννοώ, στο παρακάτω βίντεο στο 0,40' θα δείτε τα ρινίσματα
http://www.youtube.com/watch?v=qB7h7ftdsQA

έχω βρει φυσικά και δεκάδες βίντεο από Έλληνες "εγκαταστάτες" που τρυπάνε την εισαγωγή χωρίς να την βγάλουν πάνω από τον κινητήρα, δεν τα ποστάρω προς αποφυγή παρεξήγησης (και μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμηση...χαχαχα) , φυσικά μπορείτε να τα βρείτε μόνοι σας σε μια αναζήτηση στο youtube.

Επίσης έχω δει μετατροπές π.χ. να αλλάζουν την θέση του φιλτροκουτου γιατί τους ενοχλούσε στην τοποθέτηση της μπεκιέρας.
Σήμερα ανακάλυψα ότι παρόμοια πατέντα έχουν κάνει και στο δικό μου αυτοκίνητο, πήγα να αλλάξω φίλτρο αέρος και παρατήρησα ότι στη βάση του φιλτρόκουτου έχουν τοποθετήσει αποστάτες (παξιμάδια) για να σηκώσουν το φιλτρόκουτο και να μην βρίσκει στην μπεκιέρα, αγνοώντας ότι πλέον ο σωλήνας που εφαρμόζει στην εισαγωγή αέρος του συστήματος ψεκασμού πλέον ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΌΖΕΙ και κάλλιστα περνάει σκόνη που φυσικά προκαλεί πρόωρη φθορά στα χιτώνια κλπ. κλπ.
Θα ανοίξω νέο θρεντ με φωτογραφίες από την συγκεκριμένη πατέντα για να "καμαρώσετε" πως κάποιοι άσχετοι με την μηχανολογία και τις Μ.Ε.Κ. (μηχανές εσωτερικής καύσης) γίνανε εγκαταστάτες!
Άβαταρ μέλους
LASERMARKGR

Δημοσιευσεις: 30

Re: Ρινίσματα από την τοποθέτηση των μπεκ

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 16 Αύγ, 2013 18:55

η πολλαπλη εισαγωγης πρεπει να ξεμονταρετε παντα για να γινονται οι τρυπες (μεταλλικη ή πλαστικη ειναι το ιδιο πραγμα) και μετα να μπαινει καινουρια φλαντζα παντα.
οταν υπαρχει κενο μεταξυ παπα και πεταλουδας κανει θορυβο κατα την επιταχυνση.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Re: Απ: Ρινίσματα από την τοποθέτηση των μπεκ

Δημοσίευσηαπό maevius » Παρ 16 Αύγ, 2013 18:57

Αυτο που λες γινεται κατα κορον. Επισης απο το φορουμ και αλλα φενεται προς χρησιμοποιουν ενα ειδικο σκουπακι το οποιο ρουφαει τα ρινισματα που εχουν πεσει μεσα. Τωρα αν κανει δουλεια η οχι δεν ξερω.Επισης ξερω περιπτωση που επαθε χοντρη ζημια απο ρινισματα.
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό Qgas » Σάβ 17 Αύγ, 2013 00:15

Οι περισσότεροι εγκαταστατες φοβούνται να μην τους βάζει αέρα , οι σιδήρου και οι αλουμινιου εισαγωγές θέλουν πάντα έξω και καινούργια φλαντζα, για τις πλαστικές υπαρχει τρόπος να μην πέσει τίποτα μέσα με ειδικά τρυπάνι και τη μέθοδο της υποπίεσης οπου λαμβάνεις πισω ένα ψιλο σπιραλ με το πλαστικό της τρύπας. Το βασικό προβλημα ειναι οι αλουμινίου κα σιδήρου !! Δες εδω πόσες εισαγωγές έχουμε έξω ..,

https://www.facebook.com/PRINS.QGAS/photos_stream
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό LASERMARKGR » Κυρ 18 Αύγ, 2013 14:53

Παιδιά πολύ ωραία είναι όλα στην θεωρία και μακάρι όλοι οι εγκαταστάτες να το κάνανε όπως εσείς, δυστυχώς όμως από την πολύ μικρή μου εμπειρία (προσωπική και από συνεργάτες μου) βλέπω ότι κανένας τους δεν βγάζει εισαγωγή... :thumbdown:

Ηλία, δεν ακούω θόρυβο από την εισαγωγή αέρος, στην ένωση (παπά - πεταλούδας) όμως βλέπω αρκετά λαδάκια που λογικά είναι από τις αναθυμιάσεις, οπότε θεωρητικά για να μπορεί να βγει έξω και να είναι ορατό το λαδάκι δεν θα μπορεί να μπει αέρας (αφιλτράριστος) μαζί με σκόνη;

Πρέπει να σημειώσω ότι το αυτοκίνητο έχει μόλις 28.000km, δεν ξέρω κατά πόσο είναι φυσιολογικό να βλέπω αυτά τα λαδάκια στην εισαγωγή. Στο άλλο doblo που έχω με τον ίδιο κινητήρα και με 38.000km δεν υπάρχει καθόλου λάδι στην εισαγωγή. Και τα δύο αμάξια φοράνε το ίδιο κιτ lpg. Και τα δύο αμάξια έχουν σχεδόν την ίδια κατανάλωση λαδιού που είναι ~0,3-0,5L / 5000km (με SELENIA 20K) και σχετικά συντηρητική οδήγηση χωρίς πολλά φορτία.
Άβαταρ μέλους
LASERMARKGR

Δημοσιευσεις: 30

Δημοσίευσηαπό Aerios » Παρ 22 Αύγ, 2014 16:03

Όταν τρυπάς και ρουφάς ταυτόχρονα με ισχυρή ηλεκτρική δεν πάει τίποτα ή σχεδον τίποτα μέσα. Το "σχεδόν τίποτα" που θα πέσει μέσα εξαυλώντεαι με την πρώτη μιζιά. Η εξαγωγή της πολαπλής εισαγωγωγής μπορεί να προκαλέσει περισσότερα και ενίοτε σοβαρά προβλήματα!. Για την επανατοποθέτηση θέλει καλό καθάρισμα στην έδρα της κεφαλής πράγμα που πολλές φορές λόγω της θέσης και κλίσης της κεφαλής δεν είναι εύκολο. Τα περισσότερα ρινίσματα παράγονται πρίν ανοίξει η τρύπα. Τώρα αν αυτός που κάνει τη δουλειά είναι τσαπατσούλης την έκατσες γενικώς!
Aerios

Δημοσιευσεις: 16

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 22 Αύγ, 2014 18:48

Aerios έγραψε:Όταν τρυπάς και ρουφάς ταυτόχρονα με ισχυρή ηλεκτρική δεν πάει τίποτα ή σχεδον τίποτα μέσα. Το "σχεδόν τίποτα" που θα πέσει μέσα εξαυλώντεαι με την πρώτη μιζιά. Η εξαγωγή της πολαπλής εισαγωγωγής μπορεί να προκαλέσει περισσότερα και ενίοτε σοβαρά προβλήματα!. Για την επανατοποθέτηση θέλει καλό καθάρισμα στην έδρα της κεφαλής πράγμα που πολλές φορές λόγω της θέσης και κλίσης της κεφαλής δεν είναι εύκολο. Τα περισσότερα ρινίσματα παράγονται πρίν ανοίξει η τρύπα. Τώρα αν αυτός που κάνει τη δουλειά είναι τσαπατσούλης την έκατσες γενικώς!

εμανα το "σχεδον" δεν μου αρεσει και δεν το εμπιστευομαι καθολου, αν θεωρεις οτι καποιος τεχνικος δεν μπορει να καθαρισει τα προσωπα που παταει η φλαντζα ή η εξαγωγη και τοποθετηση της πολ/λης εισαγωγης μπορει να προκαλεσει αλλα προβληματα, τοτε δεν πας σε αυτον τον τεχνικο ουτε για αλλαγη λαδιων, ποσο μαλλον για εγκατασταση υγραεριου.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό Aerios » Παρ 22 Αύγ, 2014 23:19

hlias έγραψε:
Aerios έγραψε:Όταν τρυπάς και ρουφάς ταυτόχρονα με ισχυρή ηλεκτρική δεν πάει τίποτα ή σχεδον τίποτα μέσα. Το "σχεδόν τίποτα" που θα πέσει μέσα εξαυλώντεαι με την πρώτη μιζιά. Η εξαγωγή της πολαπλής εισαγωγωγής μπορεί να προκαλέσει περισσότερα και ενίοτε σοβαρά προβλήματα!. Για την επανατοποθέτηση θέλει καλό καθάρισμα στην έδρα της κεφαλής πράγμα που πολλές φορές λόγω της θέσης και κλίσης της κεφαλής δεν είναι εύκολο. Τα περισσότερα ρινίσματα παράγονται πρίν ανοίξει η τρύπα. Τώρα αν αυτός που κάνει τη δουλειά είναι τσαπατσούλης την έκατσες γενικώς!

εμανα το "σχεδον" δεν μου αρεσει και δεν το εμπιστευομαι καθολου, αν θεωρεις οτι καποιος τεχνικος δεν μπορει να καθαρισει τα προσωπα που παταει η φλαντζα ή η εξαγωγη και τοποθετηση της πολ/λης εισαγωγης μπορει να προκαλεσει αλλα προβληματα, τοτε δεν πας σε αυτον τον τεχνικο ουτε για αλλαγη λαδιων, ποσο μαλλον για εγκατασταση υγραεριου.

Δυστυχώς όμως αυτό το μαθαίνεις μετά, αφού την πατήσεις.
Και όσοι ασχολούμαστε με τεχνικά θέματα γνωρίζουμε πολύ καλά ότι υπάρχουν διαφορετικές τεχνικές για να φτιάξεις αυτό που θες αρκεί να το κάνεις μελετημένα.

Sent from my iPhone using tapatalk
Aerios

Δημοσίευσηαπό Aerios » Παρ 22 Αύγ, 2014 23:19

hlias έγραψε:

Δυστυχώς όμως αυτό το μαθαίνεις μετά, αφού την πατήσεις.
Και όσοι ασχολούμαστε με τεχνικά θέματα γνωρίζουμε πολύ καλά ότι υπάρχουν διαφορετικές τεχνικές για να φτιάξεις αυτό που θες αρκεί να το κάνεις μελετημένα.

Sent from my iPhone using tapatalk
Aerios

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 22 Αύγ, 2014 23:26

αρκει να μην υπαρχει ρισκο για να γλυτωσουμε χρονο, και το να τρυπησουμε ειδικα μεταλλικη εισαγωγη πανω στον κινητηρα το ρισκο ειναι μεγαλο, ναι το αλουμινιο συνηθως δεν κανει ζημια αλλα το συνηθως δεν ειναι παντα.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Επόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 25 επισκέπτες