Αγαπητοί μου φίλοι,
έχω μια απορία εδώ και πολύ καιρό (από τότε που έκανα εγκατάσταση κιτ lpg στο πρώτο μου αυτοκίνητο), που πάνε άραγε τα ρινίσματα από το τρύπημα της πολλαπλής εισαγωγής;
Οι περισσότεροι εγκαταστάτες λόγω εξοικονόμησης χρόνου (και χρήματος) δεν βγάζουν την εισαγωγή για να κάνουν τις τρύπες (και σπειρώματα) και να τοποθετήσουν τα μπεκ αλλά το κάνουν με την εισαγωγή πάνω στο μοτέρ, αλήθεια που πάνε αυτά τα ρινίσματα; και καλά αν η εισαγωγή είναι από πλαστικό, αν είναι από αλουμίνιο αυτά τα ρινίσματα δεν θα πάνε μέσα στον χώρο καύσης; Αυτά τα ρινίσματα δεν θα κάνουν ζημιά στις έδρες των βαλβίδων;;; στα χιτώνια;;; στα πιστόνια;;; στα ελατήρια των πιστονιών;;;
Και για να γίνω πιο σαφής για τους φίλους που πιθανόν να μην γνωρίζουν τι εννοώ, στο παρακάτω βίντεο στο 0,40' θα δείτε τα ρινίσματα
http://www.youtube.com/watch?v=qB7h7ftdsQA
έχω βρει φυσικά και δεκάδες βίντεο από Έλληνες "εγκαταστάτες" που τρυπάνε την εισαγωγή χωρίς να την βγάλουν πάνω από τον κινητήρα, δεν τα ποστάρω προς αποφυγή παρεξήγησης (και μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμηση...χαχαχα) , φυσικά μπορείτε να τα βρείτε μόνοι σας σε μια αναζήτηση στο youtube.
Επίσης έχω δει μετατροπές π.χ. να αλλάζουν την θέση του φιλτροκουτου γιατί τους ενοχλούσε στην τοποθέτηση της μπεκιέρας.
Σήμερα ανακάλυψα ότι παρόμοια πατέντα έχουν κάνει και στο δικό μου αυτοκίνητο, πήγα να αλλάξω φίλτρο αέρος και παρατήρησα ότι στη βάση του φιλτρόκουτου έχουν τοποθετήσει αποστάτες (παξιμάδια) για να σηκώσουν το φιλτρόκουτο και να μην βρίσκει στην μπεκιέρα, αγνοώντας ότι πλέον ο σωλήνας που εφαρμόζει στην εισαγωγή αέρος του συστήματος ψεκασμού πλέον ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΌΖΕΙ και κάλλιστα περνάει σκόνη που φυσικά προκαλεί πρόωρη φθορά στα χιτώνια κλπ. κλπ.
Θα ανοίξω νέο θρεντ με φωτογραφίες από την συγκεκριμένη πατέντα για να "καμαρώσετε" πως κάποιοι άσχετοι με την μηχανολογία και τις Μ.Ε.Κ. (μηχανές εσωτερικής καύσης) γίνανε εγκαταστάτες!