Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ακροφύσια στην πολλαπλή εισαγωγής

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Ακροφύσια στην πολλαπλή εισαγωγής

Δημοσίευσηαπό geormpal » Τετ 11 Μαρ, 2015 20:31

Γειά σας παιδιά!
Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση..
Όταν έβαλα το αέριο στο αυτοκίνητο, έβγαλα την αλουμινένια πολλαπλή εισαγωγής και ακριβώς μπροστα απο τα μπεκάκια βενζίνης (σε 2 cm απόσταση απο τα μπέκ προς την κεφαλή) έκανα τρύπες, βόλτες και έβαλα γωνιακού τύπου μπεκ.
http://www.autogaslpg.gr/foto%20interne ... 0%20.6.jpg
Αυτά μπήκαν κάθετα προς τον άξωνα του σωλήνα της πολλαπλής, ετσι ωστε να ψεκάζουν παράλληλα με αυτή (επειδή είναι 90 μοιρών).
Μετά απο όλα όσα με προβλημάτισαν στην συνέχεια, χωρίς να εχω κανένα προβλημα στη λειτουργία του αυτοκινήτου με αέριο αλλα και βενζίνη, σκέφτομαι μήπως οταν δουλεύω βενζίνη εμποδίζουν τα ακροφύσια την βολή των μπέκ, καθώς ειναι μπροστά τους στα 3cm (εσωτερικά - γιατι τα μπέκ της βενζίνης πάνε λοξά..).
Επειδή δεν έχω το κουράγιο να ξαναλύσω την νταμαροεισαγωγή απο το SR20ve, σκέφτομαι να αφαιρέσω αυτά και να βιδώσω εκεί τα απλά των 2,6cm που δεν θα εξέχουν καθόλου εσωτερικά - δεν θα επηρεάζουν την λειτουργία των μπέκ βενζίνης..
Θα υπάρχει πρόβλημα αν είναι κάθετα στην πολλαπλή εισαγωγής?
geormpal

Δημοσιευσεις: 54

Re: Ακροφύσια στην πολλαπλή εισαγωγής

Δημοσίευσηαπό rogerius » Πέμ 12 Μαρ, 2015 09:17

My 2c:
mhn akoumpas tipota! h venzinh eksatmizete grigora kai etsi den exeis provlima na vriskei h ygrh venzinh sto akrofisio tou gaziou. BRC exeis?
rogerius

Δημοσιευσεις: 274

Δημοσίευσηαπό geormpal » Πέμ 12 Μαρ, 2015 10:03

Σίγουρα? Autogas italia εχω, αλλα δεν νομίζω να παίζει κάποιο ρόλο..
Αν βάλω τα απλά (οχι 90 μοιρών) κάθετα στην πολλαπλή, κάπως έτσι http://gallery.cosic.org.uk/upload/2012 ... 0f64b2.jpg ,θα εχω πρόβλημα???
geormpal

Δημοσίευσηαπό rogerius » Πέμ 12 Μαρ, 2015 17:14

afou les o idios oti den exeis provlima tora
rogerius

Δημοσιευσεις: 274

Δημοσίευσηαπό geormpal » Πέμ 12 Μαρ, 2015 18:09

Δεν εχω πρόβλημα, αλλα το σωστό ποιο είναι..? Κάνουν κάθετα?
geormpal

Δημοσίευσηαπό manoliss » Παρ 13 Μαρ, 2015 18:14

εχω την αποψη αλλα δεν είναι τεκμηριωμενη ότι θα πρεπει η ροη του αεριου να είναι ιδιας φορας με την ροη της βενζίνας η εστω πολύ κοντα σε γωνια...
το καθετο το δοκιμασα και εγω στο αμαξι μου και δεν μου δουλευε καλα...
στην θεση σου θα επελεγα 2 λυσεις
1.να βαλω ακροφυσια με απολυξη προς την βαλβιδα με τεφλον κόβοντας το στο καταλληλο μηκος ετσι ώστε να μην εχω θεμα με τα κινουμενα μερη..
2.να βαλω ακροφυσια με γωνια 90 μοιρων...
αυτό πρεπει να το δεις με τη εισαγωγή βγαλμενη και να βιδωσεις ένα ακροφυσιο με τεφλον και ένα ακροφυσιο με γωνια ...υπαρχει πιθανοτητα με τεφλον να χρειαστεις και μπεκ ένα νουμερο μικροτερα.....
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό manoliss » Σάβ 02 Μάιος, 2015 01:53

στο αμαξι μου λογω διαταξης κινητηρα Citroen xantia 1600 εχω την δυνατοτητα τα τοποθετησω όπως και εκανα ακροφυσια διπλα στο μπουζι μετα την πλαστικη πολλαπλη εισαγωγης.εβαλα τα ακροφυσια αυτά καθετα αλλα δεν είμαι ευχαριστημένος....αν βγαλω αυτά και τοποθετησω αλλα ακροφυσια με αποληξη σε τεφλον με το καταληλο μηκος θελω να ρωτησω το εξης...
βαζοντας τα αυτά το σωληνακι τεφλον το οποιο θα μπει θα είναι στην πορεια ψεκασμου της βενζίνας ουσιαστικα θα εχει αποσταση από το μπεκ της βενζίνας καπου στα 3 εκατοστα.... απλα η ψεκασμενη βενζινα θα βρισκει ας το πουμε ένα εμποδιο καπου 1,5 χιλιοστο διαμετρο στην πορεια προς την βαλβιδα....θα εχω θεμα κατά την λειτουργια με βενζινα?
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 31 επισκέπτες