Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Σωστή ρύθμιση σε Turbo

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Σωστή ρύθμιση σε Turbo

Δημοσίευσηαπό contrast61 » Σάβ 31 Δεκ, 2011 13:11

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους σας καλός η κακός το αμάξι μου ένα Saab 2.0t 9-3ss 175hp έχει της wentgaz το σύστημα και σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος μετά από την αλλαγή πνεύμονα σε μεγαλύτερο και μεγαλύτερα μπέκ οι επιδώσεις ήρθαν στα ίσια τους. Βρήκα πρόγραμμα για να επεμβαίνω στην ecu του LPG με το ανάλογο usb καλώδιο και επειδή στις επιλογές το πρόγραμμα έχει να ρίχνει και βενζίνη σε κάποιες στροφές που θα προγραμματίσω και χρόνο έγχυσης βενζίνης για την προσθήκη σε ms και ποσότητα προσθήκης βενζίνης σε ms, αν κάποιος γνωρίζει την σωστή ρύθμιση στροφών που πρέπει να ρίχνει βενζίνη και τις ποσότητες σε ms για την έγχυση και την προσθήκη ας με βοηθήσει. Ακούγονται πολλά για κινητήρες Turbo και επειδή είμαι σχεδόν έτοιμος για μια αναβάθμιση στα 210hp θέλω την γνώμη σας αν πρέπει να ψεκάζει βενζίνη σε κάποιες στροφές ή όχι.
Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.
Chris
contrast61

Δημοσιευσεις: 28

Re: Σωστή ρύθμιση σε Turbo

Δημοσίευσηαπό chrisd » Σάβ 31 Δεκ, 2011 16:26

contrast61 έγραψε:Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους σας καλός η κακός το αμάξι μου ένα Saab 2.0t 9-3ss 175hp έχει της wentgaz το σύστημα και σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος μετά από την αλλαγή πνεύμονα σε μεγαλύτερο και μεγαλύτερα μπέκ οι επιδώσεις ήρθαν στα ίσια τους. Βρήκα πρόγραμμα για να επεμβαίνω στην ecu του LPG με το ανάλογο usb καλώδιο και επειδή στις επιλογές το πρόγραμμα έχει να ρίχνει και βενζίνη σε κάποιες στροφές που θα προγραμματίσω και χρόνο έγχυσης βενζίνης για την προσθήκη σε ms και ποσότητα προσθήκης βενζίνης σε ms, αν κάποιος γνωρίζει την σωστή ρύθμιση στροφών που πρέπει να ρίχνει βενζίνη και τις ποσότητες σε ms για την έγχυση και την προσθήκη ας με βοηθήσει. Ακούγονται πολλά για κινητήρες Turbo και επειδή είμαι σχεδόν έτοιμος για μια αναβάθμιση στα 210hp θέλω την γνώμη σας αν πρέπει να ψεκάζει βενζίνη σε κάποιες στροφές ή όχι.
Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.
Chris

Καλημερα και χρονια πολλα.
εγω δεν θα σου προτεινα να επεμβεις μεσα στο προγραμμα του υγραεριου εφοσον δεν εχεις σχετικες γνωσεις και ενω μπορει να νομισεις οτι πειραξες κατι και παει καλυτερα το αμαξι στην πραγματικοτητα να προκαλεσεις ζημια.
Επισης σε τουρμπο κινητηρα εγω δεν θα εβαζα κιτ αεριου ψεκασμου για πολλους λογους.
Για να πας σε αναβαθμιση υποδυναμης σιγουρα θα ανεβασεις πιεση στην τουρμπινα.γνωμη μου μην ξεπερασεις τα 0.7-0,8bar γιατι θα κλαις τον κινητηρα σου.
Για πιεσεις απο 0.7 και ανω θες συστημα 5ης γενιας υγρου ψεκασμου που παρεχει πιεση στα μπεκ 5 bar περιπου και οχι 1 που εχουνε τα συστηματα 4ης,
Για το ερωτημα αν θα πρεπει να ψεκαζει και βενζινη σου λεω καθετα οχι.εγω πχ εβαλα υγραεριο για να καιω υγραεριο και μονο και οχι μιξη.ολλα ειναι θεμα ρυθμισεων υγραεριου.
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό contrast61 » Σάβ 31 Δεκ, 2011 18:05

0,7-0,8bar δουλεύει τώρα με της MapTune θα δουλεύει 1,1 over με 1,0 σταθερό !!!
contrast61

Δημοσιευσεις: 28

Δημοσίευσηαπό chrisd » Κυρ 01 Ιαν, 2012 16:55

Τι να σου πω δεν ξερω.για μενα μην το πειραξεις.
Αν θες την γνωμη μου μιλα με εναν πολυ εμπειρο εγκαταστατη (πχ μπιρμπος υγραεριοκινηση)και πες του(και καλα οτι θες να βαλεις τωρα υγραεριο) τι αμαξι εχεις τι θες να κανεις με τις πιεσεις στο τουρμπο κτλ
και ποιο συστημα ειναι αυτο που πρεπει να βαλεις.ειμαι σιγουρος οτι θα σε αποκλεισει απο 4ης γενιας.
Οταν εβαλες υγραεριο γιατι προτιμησες 4ης γενιας συστημα λογο κοστους η γιατι στο παρουσιασαν ως το καλυτερο?

Απλα για τους τυπους ποια συστηματα μπαινουν και που
5ης γενιας σε ολους τους αυτοκινητων τουρμπο,TSI,FSI και ατμοσφαιρικα νεας τεχνολογιας χωρις να υπαρχει blacklist κινητηρας,λαδιερες και αλλες βλακειες.
4ης γενιας καταλληλα μονο για ατμοσφαιρικα οχηματα και οχι για ολους τους τυπους.(κυριως μεχρι το 1999)
5ης γενιας βγαζουν μονο Icom,Vialle και Prins

Οσο εξελισονται οι κινητηρες εξελισονται και τα συστηματα υγραεριου εκτος απο τα 4ης γενιας που εχουνε μεινει σταθερα 15 χρονια τωρα.
Corolla G6 1.8 153ps
chrisd

Δημοσίευσηαπό maevius » Κυρ 01 Ιαν, 2012 19:19

Φίλε chrisd για τα ατμοσφαιρικά τα 4ης γενιάς είναι μιά χαρά. Αφού όπως λές είναι στάσιμα τα τελευταία 15 χρόνια και δεν κάνουν για τελευταίας τεχνολογίας κινητήρες γιατί οι αυτοκινητοβιομηχανίες (opel-fiat-πεζώ κλπ) τα βάζουν στα ολοκαίνουργια τελευταίας τεχνολογίας εργοστασιακά αυτοκίνητα τους; (και σε τούρμπο); Μάλλον δεν θα ξέρουν και θα πιάστηκαν κορόιδα σαν εμάς που βάλαμε 4ης στα τελευταίας τεχνολογίας αυτοκίνητα μας. Γιατί δεν τρελαίνονται οι εγκέφαλοι των αυτοκινήτων μας και δεν ανάβουν λαμπάκια ρετάρουν δεν παίρνουμε τις βαλβίδες στα χέρια και δεν καίγονται οι καταλύτες μας και πάνε πένα;;;; Γιατί φυσικά εξελίσσονται συνέχεια και μάλιστα έχουν δοκιμαστεί πολύ περισσότερο και ρό και σε αυτοκίνητα απότι τα 5ης. Γιατί τα 5ης γενιάς ενώ ξεκίνησαν με υποσχέσεις για όχι προβλήματα και λαδιέρες αρχισαν τις μπλακλιστ και τα valvecare και τα bifuel;;;; (Λαδιέρες βγάζουν και μάλιστα τις προτείνουν και οποσδήποτε για ορισμένα μοντέλα). Γιατί ρετάρουν και βγάζουν προβλήματα και τα 5ης γενιάς;; Παιδιά προσέχετε τι γράφετε γιατί μπερδεύετε τον κόσμο που θέλει να βάλει υγραέριο και τον οδηγείται σε άσκοπο και αχρείαστο ξόδεμα χρημάτων. όσο για τους τούρμπο κινητήρες θα συμφωνήσω εν μέρει μαζί σου για τα 5ης γενιάς αν και ξέρω τουρμπατους με 4ης που φυσάνε εδώ και 40.000 χλμ .......
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό dathens » Κυρ 01 Ιαν, 2012 21:41

Τα τουρμπο δουλεύουν μια χαρα με αέριο ψεκασμο μην γράφετε οτι θέλετε ακόμα και τα direct injection δουλεύουν μια χαρα με αέριο ψεκασμο δες τη λίστα της prins για τα direct injection ... Ο πνεύμονας μόνο να είναι για τουρμπο με την έξοδο πίσω η prins δίνει άλλο πνεύμονα για τουρμπο άλλο για ατμοσφαιρικό , και προσοχή ποτέ Λαδιερα υποπιεσης σε τουρμπο μόνο στην εισαγωγή με τα μπεκ
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό panosopel » Δευτ 02 Ιαν, 2012 01:52

και 4ης και 5ης γενιας δουλευουν σε turbo απ οσο ξερω
συνηθως ομως στα turbo μπαινουν 5ης,εγω αν βαλω στο αλλα αυτοκινητο που ναι turbo 5ης θα βαλω
Με 5ης πληρωνεις παραπανω αλλα εχεις λιγοτερη καταναλωση

Απο την αλλη επειδη εχω 4ης γενιας χωρις προβλημα εγω και χιλιαδες αλλοι και ειναι και δοκιμασμενα συστηματα με το παραπανω αμα δεν ταιριαζαν σε turbo θα το ξεραμε ηδη
panosopel

Δημοσιευσεις: 157

Δημοσίευσηαπό dathens » Δευτ 02 Ιαν, 2012 02:02

panosopel έγραψε:και 4ης και 5ης γενιας δουλευουν σε turbo απ οσο ξερω
συνηθως ομως στα turbo μπαινουν 5ης,εγω αν βαλω στο αλλα αυτοκινητο που ναι turbo 5ης θα βαλω
Με 5ης πληρωνεις παραπανω αλλα εχεις λιγοτερη καταναλωση

Απο την αλλη επειδη εχω 4ης γενιας χωρις προβλημα εγω και χιλιαδες αλλοι και ειναι και δοκιμασμενα συστηματα με το παραπανω αμα δεν ταιριαζαν σε turbo θα το ξεραμε ηδη

Λάθος κάνεις μην μπερδευεις το τουρμπο με τον άμεσο ψεκασμο συνήθως στα τουρμπο μπαίνει αεριος ψεκασμός !

Ο υγρός έχει σοβαρά προβλήματα σε μεγάλη γκάμα αυτοκίνητων που δεν είναι άμεσου ψεκασμου !!
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό chrisd » Δευτ 02 Ιαν, 2012 11:17

Παιδια για να μην παρεξηγουμε να ξεκαθαρισω κατι.
Μια χαρα ειναι τα 4ης γενιας συστηματα αλλα για μαμα καταστασεις.πχ σε τουρμπο κινητηρα που δουλευει 0,7-0,8 bar πιεση ειναι μια χαρα με πολυ σωστη ρυθμιση παντα για να μην παρουμε κινητηρα στο χερι.σε περιπτωση που δουλευεις με 1-2 bar απλα δεν κανει.Οπως επισης σε TSI κινητηρες δεν κανουνε γιατι δεν ειναι φτιαγμενα για τετοια τεχνολογια και εκει τα ελληνικα μαστορια αρχιζουν τις πατεντες του στυλ ψεκαζω μιση βενζινη μισο υγραεριο κτλ. για να δουλεψει σωστα αλλιως δεν δουλευει με 100% υγραεριο.
τα 5ης μπαινουνε κουτι σε τετοιους κινητηρες γιατι υπαρχουνε κιτ ΕΙΔΙΚΑ για αυτους τους κινητηρες.
Αυτο ειναι το δικο μου σκεπτικο βεβαια μιας και ψαχνω το υγραεριο πολλα χρονια και εβαλα υγραεριο στο αμαξι οταν υπηρχαν 7 εγκαταστατες σε ολη την Ελλαδα.

και μιας και αναφερθηκε για επισημες αντιπρωσοπειες που βγαζουνε αυτοκινητα με προεγκατεστημενο κιτ υγραεριου μην ξεχναμε οτι οι εταιριες αυτες εχουνε προγραμματιστες που ρυθμιζουνε τα κιτ και οχι μπακαλιδες που εχουμε εμεις εδω.εχουμε και επαγγελματιες βεβαια αλλα μετρημενους στα δαχτυλα των 2 χεριων.
Corolla G6 1.8 153ps
chrisd

Δημοσίευσηαπό maevius » Δευτ 02 Ιαν, 2012 12:44

Άρα αυτό που γράφεις φίλε chrisd δεν ισχύει :
''Οσο εξελισονται οι κινητηρες εξελισονται και τα συστηματα υγραεριου εκτος απο τα 4ης γενιας που εχουνε μεινει σταθερα 15 χρονια τωρα''
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επίσης γράφεις :
''Οπως επισης σε TSI κινητηρες δεν κανουνε γιατι δεν ειναι φτιαγμενα για τετοια τεχνολογια και εκει τα ελληνικα μαστορια αρχιζουν τις πατεντες του στυλ ψεκαζω μιση βενζινη μισο υγραεριο κτλ. για να δουλεψει σωστα αλλιως δεν δουλευει με 100% υγραεριο.
τα 5ης μπαινουνε κουτι σε τετοιους κινητηρες γιατι υπαρχουνε κιτ ΕΙΔΙΚΑ για αυτους τους κινητηρες''
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε αυτό αναφέρθηκα και νομίζω πως αυτή την εντύπωση έδωσες. Και εννοείται ότι οι ρυθμίσεις να είναι σωστές (αυτό ισχύει και στα 5ης) και μάλιστα προ-ρυθμισμένα κιτ υπάρχουν και στα 4ης γενιάς συστήματα. Οπως και λαδιέρες και παράλληλος ψεκασμος βενζίνης ισχύει και σε συστήματα 5ης γενιάς (βλέπε vialle LPi - bifuel με παράλληλο ψεκασμό και βενζίνης και vialle valvecare ηλεκτρονική λαδιέρα δηλαδή) και όχι μόνο στα 4ης όπως γράφεις αυτό σου λέμε ότι μπερδεύεις τον κόσμο.
Το συμπέρασμα είναι ότι αν δεν τοποθετηθεί και ρυθμιστεί σωστα δεν πα ναναι και 9ης γενιάς θα χεις προβλήματα βλέπε το thread με vialle προβλήματα στην Αθήνα.
Όσο για τους εγκαταστάτες στην Ελλάδα....εδώ θα συμφωνήσω μαζί σου ενισχύοντας το επιχείρημα μου αν ειναι μάπα η εγκατάσταση δεν φταίει το 4ης γενιάς κιτ.
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Επόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 32 επισκέπτες