antonis8via έγραψε:Παιδια,
να έχετε υπόψιν σας το εξής:
όποτε αποφασίσετε να μετρηθείτε με βενζίνη vs υγραέριο, θα πάτε στο δυναμόμετρο οδηγώντας τουλάχιστον 10-20 χλμ με βενζίνη πρώτα.
Ετσι θα είστε σίγουροι ότι τα fuel trims είναι ακριβώς όπως πρέπει να είναι και το ίδιο και ο χρονισμός.
μετά το πάτημα γυρίστε σε αέριο, άστε το να δουλέψει 4-5 λεπτά μανσάρωντας (να ψιλο-διορθώσει fuel trims) και πείτε στο χειριστή να κάνει 1-2 πατήματα με υγραέριο πριν μετρήσει.
Τότε θα δείτε πραγματικά τι γίνεται.
Επίσης, καλό θα ήτανε να κάνετε και μία μέτρηση "λ" και με τα 2 καύσιμα.
Σε οτι αφορά τα νούμερα μη στέκεστε καθόλου σε αυτά, ο κάθε χειριστής μπορεί (εν γνώσει του ή άθελά του) να κάνει το ίδιο αμάξι +-10% για πλάκα.
Πάντως, νομίζω ότι είναι πολυ καλό να πάτε μόνοι σας σε ένα δυναμόμετρο να μετρηθείτε πριν αποφασίστε εγκατάσταση υγραερίου, και έχοντας το χαρτί να πάτε μετά για εγκατάσταση, και τελειώνοντας να ξαναπάτε στο δυναμομετρο και να ζητήστε μέτρηση χωρίς πολλά πολλά λογάκια με το χειριστή, όσο λιγότερα λέτε τόσο πιο ασφαλείς οι μετρήσεις.
Συγνώμη που είμαι καχύποπτος αλλά εδώ είναι ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ και το "αντικειμενικότητα" είναι λίγο μπερδεμένος όρος....για πολλούς.
Ελάτε στη θέση ενός χειριστή:
αν του πεις μέτρα με με υγραέριο & βενζίνη, ξέρει ότι περιμένεις το αποτέλεσμα της εξέτασής του για να πας να "σταυρώσεις" τον εγκαταστάτη.
αν είσασταν στη θέση του, θα αφήνατε να φύγει χαρτί με σημαντικές διαφορές; θα είχατε όρεξη για νταβαντούρια με το κάθε εγκαταστάτη;
η θα προτιμούσατε να πασάρετε 2 όμορφα παραπλήσια χαρτάκια...να είναι όλοι χαρούμενοι και κυρίως εσείς ήσυχος;
Οταν όμως πας και λες μέτρα με... και φεύγεις χωρίς πολλές εξηγήσεις,
και ξαναπας σε 10 ημέρες και λες, ξαναμέτρα με πάλι χωρίς πολλές εξηγήσεις δε αφήνεις περιθώριο να προβληματιστεί ο χειριστής.
Αυτά, σας μιλάω εκ πείρας και με πάνω απο 10 δυναμομετρήσεις στο ενεργητικό μου απο 3 αμάξια μου σε τουλάχιστον 4 δυναμόμετρα εκ των οποίων και στα 2 MAHA αττικής και σε dynapack.
επειδη κατι ξερω τοσα χρονια εχουμε.
αγ.παρασκευη - ασπροπυργος με βενζινη και σβελτα.
το αμαξι μιας και δεν ειναι πρωταγωνιστης στα dynodays γενικοτερα δεν το ηξερε ο dynomen με αποτελεσμα στο πρωτο περασμα (δεν γνωριζε για το δευτερο) ερχεται σιγα και με ρωταει
ανεβαζει στροφες μεχρι κοφτη? γιατι με κοβει και μενει.!!!!!!!
με τι ταχυτητα το εβαλες? τον ρωταω 4η μου λει ΟΧΙ ΟΧΙ δεν μπαινει η 4η κοφτη την προλαβαινει ο χιλιομετρικος κοφτης (170χλμ στοπ) με 3η παλλικαρι μου με 3η.
μεχρι να εκτυπωσουμε τα αποτελεσματα το tribute ειχε γυρισει lpg και δουλευε κανα 5λεπτο (τρωγοντας χρονο με την κουβεντα) 5-6 γκαζιες και παμε για το δευτερο.
που μολις το ειχα ανακοινωσει στον dynoman.
η παραλληλοτητα και διαφορα των καμπυλων ηταν το ζητουμενο απο μενα και οχι η απολυτη δυναμη .