Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Μεταβλητή κατανάλωση με LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Μεταβλητή κατανάλωση με LPG

Δημοσίευσηαπό tgi » Τρί 13 Μαρ, 2012 09:33

Καλημέρα σε όλους σας,
Θέλω να μοιραστώ ένα πρόβλημα που έχω μαζί σας.
Στο αυτοκίνητό μου (Citroen 1800cc με ICOM JTG) μέχρι πριν από 1 χρόνο είχα μια κατανάλωση περίπου 13 λίτρα / 100 χιλ
Τον τελευταίο χρόνο η κατανάλωση αυξήθηκε κατά μισό λίτρο στα 100 χιλ (13,5-13,7 λίτρα /100 χιλ)
πριν από 2 εβδομάδες άλλαξα από μόνος μου τα μπεκάκια (καλιμπράτορες) και από C2 έβαλα τα C4 (μεγαλύτερη διάμετρο) και παρατήρησα το εξής :
Ενώ με τα C2 έκανα περίπου 260 χιλ το ρεζερβουάρ (37-38 λίτρα), με τους C4 έκανα 310 χιλ!!!!!! με την ίδια απόδοση ή ίσως και καλύτερη :ymhug: :ymhug: :ymhug: :ymhug: :ymhug:

είπα αυτή ειναι η λύση και τόσο καιρό είχα μεγάλη κατανάλωση (είχα σκοπό να το γράψω στο φόρουμ κι όλας αλλά με την καλή έκβαση αλλά....)
Όμως μετά το τρίτο γέμισμα η κατανάλωση ξαναγύρισε στα 13,5 - 13,7

Τι περίεργο συνέβη?? :-? :-?
Μπορεί κανένας να βοηθήσει τεχνικά? :idea: :idea:

Κάθε εβδομάδα τα χιλιόμετρα είναι εντός πόλης και ένα πήγαινε - έλα Μαλακάσα!
Citroen C4 GP
2009-2019 με Icom JTG
2019 μέχρι σήμερα EuropeGas
270.000 χιλ. με Υγραέριο
Άβαταρ μέλους
tgi

Δημοσιευσεις: 552

Re: Μεταβλητή κατανάλωση με LPG

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τρί 13 Μαρ, 2012 12:06

Εγώ θα φοβόμουνα να το σκαλίσω.
Καταρχήν που βρήκες καλιμπρατόρους; είσαι εγκαταστάτης;

με τι λ δουλεύεις με βενζίνη; πρέπει να δεις ότι δουλεύεις με τον ίδιο λ ακριβώς.
Αν πηγαίνεις με φτωχότερο καύσιμο, θα πας λίγο καλύτερα αλλα... η χαρά θα γίνει λύπη.... μετά απο μερικές χιλιάδες χλμ.

Αν πάλι υποθέσω ότι πνιγότανε, θα το είχες καταλάβει απο τη πρώτη βόλτα (εκτός και παίζεις με τη πίεση της τρόμπας)

Αυτό που μου περιγράφεις, εγώ θα το εξηγούσα ώς εξής:

Εχει πολύ μικρή διαφορά ο προηγούμενος καλιμπρατόρος με το τωρινό και η ECU έφτιαξε πάλι μόνη της εφόσον ολοκληρώθηκε το adaptation ακριβώς τα ίδια μείγματα... οπότε... έκανες μία τρύπα στο νερό αλλα
έτσι φαίνεται ότι τελικά δούλευες και πριν σωστά.

Το λίγο καλύτερα- απο το λίγο χειρότερα...είναι πολύ πολύ γενικό και αόριστο φίλε.

Δε μπορείς ΠΟΤΕ να αντιληφθείς την απόδοση με ακρίβεια 5 ίππων ας πούμε. Σε επηρεάζει η εξωτερική θερμοκρασία, η σχετική υγρασία, το καύσιμο, ένα σωρό παράγοντες.
ΑΚόμη και απο πάτημα σε πάτημα... αλλάζει η απόδοση (ειδικά στα τουρμπάτα)... μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας.
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό tgi » Τρί 13 Μαρ, 2012 15:03

οχι εγώ δεν φοβάμαι!
τους αγόρασα! 5 ευρώ έκαστος!

δεν γνωρίζω με τί λ δουλευω βενζίνη και υγραέριο! απλα ρωτάω εσας μπας και γνωρίζεται να μου πείτε!

αν καποιος είναι γνωστης - εγκαταστάτης του ICOM και μπορεί να με βοηθήσει....
Citroen C4 GP
2009-2019 με Icom JTG
270.000 χιλ. με Υγραέριο
Άβαταρ μέλους
tgi

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τρί 13 Μαρ, 2012 15:46

Φιλική Συμβουλή: Πήγαινε σε εγκαταστάτη Icom να σου ρίξει μία ματιά φίλε μου.
Το πιθανότερο θα είναι και άνευ χρέωσης.
antonis8via

Δημοσίευσηαπό LPGas » Πέμ 15 Μαρ, 2012 16:18

Δυστυχώς επειδή δεν υπάρχει εξελιγμένη ηλεκτρονική διαχείριση στο σύστημα σου, πρέπει να παίξεις μόνο με καλιμπρατόρους ώστε να ρυθμίσεις την ποσότητα του μίγματος.
Αύξηση κατανάλωσης έχουν όλα τα αυτοκίνητα τον χειμώνα, οπότε μπορείς να περιμένεις να δεις αν θα επιστρέψεις σε φυσιολογικά νούμερα σε 1-2 μήνες.
Επίσης πες στο service σου να ελέγξουν τα διάκενα των βαλβίδων εξαγωγής και τα μπούζι. Παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στη σωστή καύση άρα και κατανάλωση.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό lyggas » Πέμ 15 Μαρ, 2012 21:28

Να περιμένεις να κάνεις τις δοκιμές σου με το καλοκαιρινό μείγμα καί με καλοκαιρινές θερμοκρασίες περιβάλλοντος. Το χειμώνα λόγω πολλών παραγόντων, έρχονται τα πάνω κάτω και οι μετρήσεις μας που αφορούν την κατανάλωση δεν είναι αξιόπιστες.
Εγώ πάντως με το icom έχοντας διανύσει 29.000, έχω αυξημένη κατανάλωση σε σχέση με τη βενζίνη 15% τοκαλοκαίρι και 20% το χειμώνα.
Εως τώρα, το σύστημα λειτουργεί άψογα, ακόμα και σε πολικές συνθήκες (-23 βαθμούς φέτος, θερμοκρασία περιβάλλοντος όταν πήρε εμπρός ο κινητήρας).
SUZUKI GV 1.6 (60.000 χλμ. με ICOM JTG)
lyggas

Δημοσιευσεις: 68

Δημοσίευσηαπό tgi » Πέμ 15 Μαρ, 2012 21:41

lyggas έγραψε:Να περιμένεις να κάνεις τις δοκιμές σου με το καλοκαιρινό μείγμα καί με καλοκαιρινές θερμοκρασίες περιβάλλοντος. Το χειμώνα λόγω πολλών παραγόντων, έρχονται τα πάνω κάτω και οι μετρήσεις μας που αφορούν την κατανάλωση δεν είναι αξιόπιστες.
Εγώ πάντως με το icom έχοντας διανύσει 29.000, έχω αυξημένη κατανάλωση σε σχέση με τη βενζίνη 15% τοκαλοκαίρι και 20% το χειμώνα.
Εως τώρα, το σύστημα λειτουργεί άψογα, ακόμα και σε πολικές συνθήκες (-23 βαθμούς φέτος, θερμοκρασία περιβάλλοντος όταν πήρε εμπρός ο κινητήρας).

ωραία τα λές....
όμως από ότι βλέπεις στην υπογραφή μου έχω ήδη διανύσει 37.000-38.000 χιλ με υγραέριο
όμως γιατί πριν από 2 εβδομάδες μέσα στον χειμώνα, έκανα 310 χιλ με 38 λίτρα υγραερίου και μετά από 1 εβδομάδα έκανα 250 χιλ παλι με 38 λιτρα υγραερίου?
όλα τα χιλ είναι τα ίδια (πόλη και εκτός)...
τι άλλαξε?
δεν ξέρω...
γιαυτο ρωτάω
Citroen C4 GP
2009-2019 με Icom JTG
270.000 χιλ. με Υγραέριο
Άβαταρ μέλους
tgi

Δημοσίευσηαπό lyggas » Πέμ 15 Μαρ, 2012 22:10

tgi έγραψε:
lyggas έγραψε:Να περιμένεις να κάνεις τις δοκιμές σου με το καλοκαιρινό μείγμα καί με καλοκαιρινές θερμοκρασίες περιβάλλοντος. Το χειμώνα λόγω πολλών παραγόντων, έρχονται τα πάνω κάτω και οι μετρήσεις μας που αφορούν την κατανάλωση δεν είναι αξιόπιστες.

ωραία τα λές....
όμως από ότι βλέπεις στην υπογραφή μου έχω ήδη διανύσει 37.000-38.000 χιλ με υγραέριο
όμως γιατί πριν από 2 εβδομάδες μέσα στον χειμώνα, έκανα 310 χιλ με 38 λίτρα υγραερίου και μετά από 1 εβδομάδα έκανα 250 χιλ παλι με 38 λιτρα υγραερίου?
όλα τα χιλ είναι τα ίδια (πόλη και εκτός)...
τι άλλαξε?
δεν ξέρω...
γιαυτο ρωτάω

Πολλά μπορεί να άλλαξαν, όπως διαφορετική πίεση στην αντλία του πρατηρίου, διαφορετικό μείγμα, περισσότερο υπόλοιπο στην δεξαμενή πριν τη γεμίσεις, ή ακόμα και αστοχία σε έναν καλιμπρατόρο.
Παρακολούθησέ το για μερικά ακόμα χλμ. και κατόπιν πήγαινε για έλεγχο στον εγκαταστάτη σου.
Εγώ τουλάχιστον αυτό θα έκανα. ;)
SUZUKI GV 1.6 (60.000 χλμ. με ICOM JTG)
lyggas

Δημοσιευσεις: 68

Δημοσίευσηαπό rogerius » Παρ 16 Μαρ, 2012 09:34

IMHO prepei na katalaveis episis ean allakse kati sthn litourgia me venzinh.Moipos apo ekei dimiougeite kapio provlima pou na othei se avksimenh katanalosh.P.x MAF, aisthyt thermokrasias psyktikou, O2 sensor etc, etc
An symperaneis oti sthn leitourgeia me venzinh einai la opos prin, tote psakse thn leitourgeia me LPG. Pistevo oti ontas mhxaniko to slave LPG, den aporithmizete evkola mias pou doulepse kapote sosta.Pio pithano einai na ftei kati sto sys venzinhs to opoio antigrafei to LPG.
My 2c.
rogerius

Δημοσιευσεις: 274

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Παρ 16 Μαρ, 2012 11:56

Το Icom είναι το μόνο που δεν παρεμβάλλεται ΚΑΘΟΛΟΥ στο έργο της ECU.
Το μόνο που κάνει το εγκεφαλάκι του ειναι να έχει εποπτικό ρόλο στη πίεση της γραμμής, και να επιλέγει αυτό τα μπεκ που θα δουλέψει η εργοστασιακή ecu εφόσον της προετοιμάσει το κύκλωμα υγραερίου.

Η εργοστασιακή ECU τα δουλεύει όμως και τα siemens mpek της ICOM , όχι το εγκεφαλάκι του ICom, γι αυτό και ανωμαλίες και ανεπάρκειες ΔΕ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ στο Icom, γιατι τα βλέπει η ECU και βγάζει "κόκκινη κάρτα" με το πρώτο τσαρούχωμα η και στο ρελαντί.

Απλά πράγματα λοιπόν, η μπορούμε να κάνουμε δεύτερη παροχή με εναλλακτικό καύσιμο 100% συμβατή με την original, ή δε μπορούμε και το ξυλώνουμε.

Δεν υπάρχει θέμα "αντιγραφής".
Καίει ότι θεωρεί ότι πρέπει να κάψει ο μαμα εγκέφαλος, απλά ο φίλος έβαλε ελαφρώς διαφορετικές παροχές με τους καλιμπρατόρους και ξανάφτιαξε τα μίγματα χωρίς μουρμούρες η ecu που σημαίνει όλα καλα αλλιώς θα είχε λαμπάκια.

Το χειμώνα δε καίνε παραπάνω όπως λέχθηκε, απλά ο αέρας είναι πιο πυκνός και έχει περισσότερο οξυγόνο,
οπότε για να κρατήσει ίδιο AFR ψεκάζει παραπάνω και φυσικά βγαίνουν και περισσότερα άλογα.

Στα τούρμπο είναι η χαρά μας ο χειμώνας επειδή αυτή η αύξηση απόδοσης είναι παραπάνω απο αισθητή... :mrgreen:

Αν δε θες, δε πατας και δεν εκμεταλλεύεσαι τη παραπάνω ιπποδύναμη οπότε δε καις και παραπάνω, απλά πράγματα.
antonis8via

Επόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 20 επισκέπτες