Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Άδειασμα δεξαμενής LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Άδειασμα δεξαμενής LPG

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Πέμ 03 Μάιος, 2012 08:08

GEORGE2 έγραψε:ακουω γνωμες. δεν ασπαζομαι τη μεθοδο να μαθω θελω.
γνωστος εγκαταστατης (δε θα πω το ονομα για ευννοητους λογους) με πανω απο 2500 τοποθετησεις συστηματων και εισηγητης σε σεμιναρια.
μου ειπε αφηνουμε το αυτοκινητο να ηρεμισει ξεβιδωνουμε λιγο λιγο τις βιδες της πολυβαβλιδας, αδειαζει
η πιεση του αεριου, μενει κατω το υγρο υγραεριο και βγαζουμε την πολυβαλβιδα, να κανουμε την οποια εργασια θελουμε.
μου το επιβεβαιωσε εμπορος που με προμηθευει συστηματα, πως τον εχει δει ο ιδιος, ομως την εκανε με ελαφρα πηδηματακια λογο κρυου υδρωτα που τον επιασε.
ερωτηση, ειναι λαθος μου να πιστευω πως αν εστω χαλαρωσουμε την πολυβαλβιδα θα εχουμε συνεχη διαρροη του υγραεριου?

Σε οποιοδηποτε πτωση πιεσης εχουμε αεριοποιηση του αεριου αρα διαρροη.Το να παραμεινει υγρο σε ατμοσφαιρικη πιεση ειναι αδυνατον.
Καποτε καναμε ενα πειραμα προσπαθωντας να προσμιξουμε υγρο αζωτο με υγραεριο με σκοπο να διατηρησουμε για οσο περισσοτερο χρονο γινεται το υγραεριο σε υγρη μορφη και ατμοσφαιρικη πιεση.Το αποτελεσμα ηταν ενα αεριο του οποιου η ευφλεξιμοτητα δεν εχει καμμια σχεση με το υγραεριο.Το συγκεκριμενο αρχικο μειγμα ηταν βιομηχανικο μιγμα.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Πέμ 03 Μάιος, 2012 10:22

η αλήθεια είναι ότι όσες φορές έχει τρυπηθεί φιαλίδιο κατά τη διάρκεια αποτυχημένης αλλαγής φιαλιδίου σε "γκαζάκι" απο στραβό βίδωμα, και αναγκαστικά το βγάζω στο μπαλκόνι να αδειάσει, παρατηρώ ότι μετά την αρχική πίεση λίγων δευτερολέπτων, νομίζεις ότι άδειασε αλλά το κουνάω και μέσα έχει αρκετό υγρό, και αναγκάζομαι να το αναποδογυρίζω να χύνεται, μόλις έρθει σε επαφή με την ατμόσφαιρα παγώνει με αποτέλεσμα όλη η μποτίλια κατά τη διαδικασία αδειάσματος να γίνεται άσπρη απο το πάγο.
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό odys2008 » Πέμ 03 Μάιος, 2012 14:51

Το ότι αεριοποιείται το υγραέριο σε ατμοσφαιρικές συνθήκες προϋποθέτει ότι θα απορροφήσει ενέργεια από το περιβάλλον ίση με την ενθαλπία εξάτμισης του μίγματος βουτανιού-προπανίου. Για να το κάνει αυτό χρησιμοποιεί θερμότητα από το περιβάλλον. Έτσι στην γύρω περιοχή από το υγρό υγραέριο παρουσιάζεται μείωση της θερμοκρασίας μέχρι και το σημείο βρασμού. Όταν γίνει αυτό έχουμε στην ουσία ένα λουτρό υγραερίου σε υγρή μορφή στους -50 περίπου το οποίο και σιγα σιγά εξατμίζεται τόσο γρήγορα οσο ο ρυθμός με τον οποίο αποροφάσει θερμότητα από το περιβάλλον. Απλά επειδή ο πλησίον χώρος είναι και αυτός κοντά στους -50 απορροφάει μόνο όση θερμότητα διαρρέει την επιφάνεια που έρχεται σε επαφή με τον ζεστό ατμοσφαιρικό αέρα τον οποίο και συνεχίζει να ψύχει.

Έτσι στην αρχή έχουμε μεγάλη εξάτμιση αφού ο πλησίον χώρος είναι σε ατμοσφαιρική θερμοκρασία, μόλις αυτός παγώσει τότε ο ρυθμός εξάτμησης μειώνεται κατά πολύ.
odys2008

Δημοσιευσεις: 125

Δημοσίευσηαπό chrisd » Πέμ 03 Μάιος, 2012 16:50

Για αυτους που ρωτανε επειδη μου ετυχε.
Οταν αλλαξα αντλια υγραεριου στο Icom παρολο που η δεξαμενη αδειαστηκε με αντλια οταν ανοιξαμε το καπακι ειδα μεσα καπου 5 λιτρα υγραεριο σαν να ηταν νερο.βεβαια οταν εβαζες το χερι στο εκαιγε λογο πολυ χαμηλης θερμοκρασιας.
το συμπερασμα ειναι ενα και 80 λιτρα δεξαμενη να εχεις γεματη αν ανοιξεις σιγα σιγα την ταπα να φυγει η πιεση το υγραεριο θα παραμεινει ανεπαφο σαν νερακι.
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό fokion » Παρ 04 Μάιος, 2012 10:20

εκτος αν συνεχισεις να δινεις θερμοτητα στο περιβαλλον ( αν εχω καταλαβει καλα τα παραπανω ποστ )
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Παρ 04 Μάιος, 2012 13:23

Επομένως,

καλοκαιράκι έρχεται, ας προμηθευτούμε όλοι απο μερικά αλενάκια και γερμανόκλειδα ώστε τις ημέρες του καύσωνα, θα μπορούμε προσεκτικά να ξεβιδώνουμε τη πολυβαλβίδα μας, και να παγώνουμε τις μπύρες μας σε χρόνο dt..!!!
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ρε...τι ωραίο πράγμα αυτό το υγραέριο...το λατρεύω το άτιμο σιγά σιγά....!!!
antonis8via

Δημοσίευσηαπό fokion » Παρ 04 Μάιος, 2012 13:27

οχι ρε φιλαρακι υπαρχει καλυτερη χρηση....

βαζεις ενα Τ και μια μπαταρια στην ηλεκτροβανα της δεξαμενης και συνδεεις μπαρμπεκιου :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

ή κανουμε και τα 2

τις μπυρες στο δικο σου στ ψησιμο στο δικο μου!!!!!
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Παρ 04 Μάιος, 2012 15:10

fokion έγραψε:οχι ρε φιλαρακι υπαρχει καλυτερη χρηση....

βαζεις ενα Τ και μια μπαταρια στην ηλεκτροβανα της δεξαμενης και συνδεεις μπαρμπεκιου :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

ή κανουμε και τα 2

οχι, το ψήσιμο στο δικό μου, αφου οι Αγγλοι έχουνε και ανέκδοτο για τα παλιά skoda target και τις barbeque grills πίσω πίσω για να ψήνεις όταν μένει απο υπερθέρμανση!
Αλλα..η octavia..το έχασε το feature αυτό!!!!
antonis8via

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Παρ 04 Μάιος, 2012 15:12

antonis8via έγραψε:
fokion έγραψε:οχι ρε φιλαρακι υπαρχει καλυτερη χρηση....

ή κανουμε και τα 2

οχι, το ψήσιμο στο δικό μου, αφου οι Αγγλοι έχουνε και ανέκδοτο για τα παλιά skoda target και τις barbeque grills πίσω πίσω για να ψήνεις όταν μένει απο υπερθέρμανση!
Αλλα..η octavia..το έχασε το feature αυτό!!!!

θα κάνω τη πολυβαλβίδα να ανοιγει όπως τα δοχεία ζάχαρης με κλείστρο...για γρήγορο άνοιγμα, πετάς μέσα τη μπύρα και κλείνεις μάνι μάνι πριν βρωμίσει το εργαλείο και μαστουρώσεις... :lol: :lol: :lol:
και μετά έχεις υπολογίσει...και πόσα λίτρα θες..και όταν φτάνεις...το έχεις κάψει όλο, οπότε άφοβα χώνεις το χέρι και τη πιάνεις (τη μπύρα...εννοώ...μη πάει ο νους σου σε τίποτε πονηρό !!! )
antonis8via

Δημοσίευσηαπό odys2008 » Παρ 04 Μάιος, 2012 15:15

Ετσι :D
θα τις παγώνουμε σε χρόνο dt στο λουτρό υγραερίου :lol:
odys2008

Δημοσιευσεις: 125

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 20 επισκέπτες