Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αντικατάσταση σωλήνα με εμπορίου

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Ερωτηση προς εγκαταστατες ( φανταζομαι )

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 30 Μάιος, 2012 10:07

GEORGE2 έγραψε:
dathens έγραψε:Αλλαξε απο τώρα το χαλοσωληνα με θερμόπλαστικό τύπου faro η Parker με 2 ρακορ και οτι και να χτύπησεις θα αντέξει για πλάκα δεν κόβετε με τίποτα και ειναι ευκαμπτος !!!

ΥΓ Ποιος βάζει χαλκό σήμερα ;

ΥΓ γεια σου ρε Βας άρχοντα !!

ΥΓ δεν είμαι εγκαταστατης !!

αν ο θερμοπλαστικος, ο οποιος δουλευεται απο τον εγκαταστατη 10 φορες πιο ευκολα ειχε τις ιδιες ιδιοτητες με το χαλκοσωληνα
πραγματι δε θα το δουλευε κανεις,, ομως η αληθεια, οπως μου την εμαθαν στη σχολη (κεκ) και σε σεμιναρια ειναι αλλη.
ο θερμοπλαστικος σωληνας κανονικα θελει αντικατασταση καθε δυο χρονια, ο χαλκος ποτε.
πολυ καιρο μου κανει εντυπωση πως κανεις δε το εχει αναφαιρει στο φορουμ ως τωρα η δε το βρηκια να το διαβασω εγω, σε σημειο που
αναρωτιεμαι μηπως το εχω μαθει λαθος,, ανοιγω τωρα το θεμα λοιπον μιας και μιλαμε για σωληνες για να παρουμε κι αλλες απαντησεις, οι οποιες καλο θα ηταν να ειναι καπως επισημες.

και εμενα ετσι μου τα εμαθαν
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 30 Μάιος, 2012 10:28

fokion έγραψε:
αυτο με το υγρου - αεριου μου ακουγεται σωστο, αλλα για πες 50 χλμ μεχρι τον πλησιεστερο "πολιτισμό" δε θ' αντεξει...??????

Ανετα και για πολυ περισσότερα.

GEORGE2 έγραψε:ο θερμοπλαστικος σωληνας κανονικα θελει αντικατασταση καθε δυο χρονια, ο χαλκος ποτε.
πολυ καιρο μου κανει εντυπωση πως κανεις δε το εχει αναφαιρει στο φορουμ ως τωρα η δε το βρηκια να το διαβασω εγω,

Ειχε αναφερθει και παλιότερα αλλα μεσα σ'αυτο το χαος που να το βρεις...
Σιγουρα ο χαλκος κραταει πολυ περισσοτερο απο 1 συνθετικο υλικο ΑΛΛΑ μηπως 2 χρονια χρήσης ειναι πολυ λιγα για τον πλαστικο ? Στη νομοθεσια φεκ περι υγραεριοκινησης δεν εχω προσεξει να αναφερει για αλλαγη (πλαστικων) σωληνων μετα απο χ καιρο.
Η διαφορα μεταξη πλαστικου-χαλκου ειναι οτι δουλευεται πολυ ποιο ευκολα αλλα αντεχει και σε ενδεχομενα ισχυρά χτηπηματα. Προτείνεται σε off-road οχηματα :ymcowboy:
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 30 Μάιος, 2012 11:42

Οντως ειναι και αυτο μια λυση αλλα μη "πρακτική" με την εννοια οτι καλιστα μπορει να μην εχω αρκετη. Κακως??? Κακως κακιστα αλλα ΕΙΝΑΙ μια πιθανοτητα
ή το πιο συνηθες επειδη αυτος ο τυπος εχει ενα κουσουρι με το ρεζερβουαρ ακόμα και στο 1/3 να εισαι σε εντονη κατηφόρα φευγει η βεζινη και μενεις.

το δοκιμασα με υγραεριο και αυτο δεν συμβαινει. Για να γινει πρεπει να εχω υγραεριο μολις για 2-3 χλμ

να το πω λι αλλιως καλυτερα να εισαι προετοιμασμενος για παν - προβλεψιμο - ενδεχόμενο, ειδικά αν μιλαμε για ενα σωληνακι βια 1 μετρο που ουτε βαρος εχει ουτε χωρο πιανει.
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 30 Μάιος, 2012 11:49

astragjtg έγραψε: Προτείνεται σε off-road οχηματα :ymcowboy:

Να σου πω την αμαρτια μου δεν εχω πειστει τοσο.
και να σου πω γιατι.
Κανω την συγκριση με τα σωλινακια της βενζινης πχ ή των φρενων που κι αυτα ειναι "μεταλικά" και εξισου ευθραυστα αν οχι περισσότερο καθοτι και πιο μικρά σε διατομή ( νομιζω) και τα οποια ξεπερνουν και 2 και 3 φορές την διαρκεια ζωης ολου του αυτοκινητου. σε αντιθεση με τα λαστιχενια μαρκουτσια που "ξερενονται"

( αυτα για το θεμα πιο ειναι καλυτερο το χαλκινο ή το "λαστιχενιο")
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 30 Μάιος, 2012 14:13

fokion έγραψε:Να σου πω την αμαρτια μου δεν εχω πειστει τοσο.

Τα λαστιχα που χρησιμοποιούνται για ΥΓΡΟ υγραεριο εχουν σαφως μεγαλυτερες ανοχες και αντοχες. Μη τα συγκρίνεις με αλλου ειδους πλαστικα, γενικης χρησης.
Ο πλαστικος σωληνας αποδιδει τα μεγιστα σε περιπτωσεις που θα χτυπηθει(και μαλιστα πολυ δυνατα) και δεν θα εχει παθει σχεδον τιποτα ενω σε αντιθεση με τον χαλκοσωληνα που θα γινει ΠΙΤΑ...και σαφως τον ξεχνας-παει για αλλαγη.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό prometheas » Τετ 30 Μάιος, 2012 18:46

Tα λαστιχένια σωληνάκια υψηλής αντοχής είναι φτιαγμένα από highly-crosslinked-polymers και βεβαια είναι πιο ανθεκτικά από αυτά που είναι φτιαγμένα από χαλκό.
prometheas

Δημοσιευσεις: 153

Δημοσίευσηαπό GEORGE2 » Τετ 30 Μάιος, 2012 20:22

prometheas έγραψε:Tα λαστιχένια σωληνάκια υψηλής αντοχής είναι φτιαγμένα από highly-crosslinked-polymers και βεβαια είναι πιο ανθεκτικά από αυτά που είναι φτιαγμένα από χαλκό.

Ειναι αληθεια πως θα με βολευε αυτο που γραφεις, ομως χαλκινα ευρηματα εχουμε απο την εποχη του χαλκου δηλαδη εδω και χιλιαδες χρονια, πως εσυ λες πως ενα προιον που ανακαλυφθηκε πριν 1-2 χρονια στη καλυτερη μορφη του δηλαδη τη σημερινη. εχει καλυτερες ιδιοτητες?
ακομη και στα συγχρονα χρονια, οι σωληνες ψηλης η οχι πιεσεως φθειρονται και χαλανε, συχνα πυκνα, πχ σωληνες βεζινας, κολαρα νερου, μαρκουτσια φρενου, υδραυλικες σωληνες ψηλης πιεσης μαρκουτσια κλιματισμου και ενα σωρο αλλες περιπτωσεις.
αντιθετα σε ολες τις παραπανω περιπτωσεις οπου τοποθετουνται μεταλικοι σωληνες δε χαλανε ποτε, η σχεδον ποτε, κατα κανονα σε ενα αμαξι δε θα αλλαξεις ποτε ενα μεταλικο σωληνα φρενου, βεζινας, νερου, λαδιου, φρεον, κατι που δεν ισχυει φυσικα στα ειδικα πλαστικα που αναφαιρεσαι.
ειναι καλο να μη γραφουμε μονο για να γραφουμε και δημιουργουμε συνγχυση και σε αλλους που θελουν να ενημερωθουν σωστα.
Άβαταρ μέλους
GEORGE2

Δημοσιευσεις: 86

Δημοσίευσηαπό GEORGE2 » Τετ 30 Μάιος, 2012 20:28

astragjtg έγραψε:
fokion έγραψε:Να σου πω την αμαρτια μου δεν εχω πειστει τοσο.

Τα λαστιχα που χρησιμοποιούνται για ΥΓΡΟ υγραεριο εχουν σαφως μεγαλυτερες ανοχες και αντοχες. Μη τα συγκρίνεις με αλλου ειδους πλαστικα, γενικης χρησης.
Ο πλαστικος σωληνας αποδιδει τα μεγιστα σε περιπτωσεις που θα χτυπηθει(και μαλιστα πολυ δυνατα) και δεν θα εχει παθει σχεδον τιποτα ενω σε αντιθεση με τον χαλκοσωληνα που θα γινει ΠΙΤΑ...και σαφως τον ξεχνας-παει για αλλαγη.

αποψη μου μεγα λαθος αυτο που γραφεις. κι ακομη θεωρω πως δεν υπαρχει περιπτωση να κτυπηθει ενας σωστα τοποθετημενος σωληνας οπως κι αν κτυπησει το αμαξι εκτος κι αν σπασεις σασι η κτυπησεις καμια μεγαλη κοτρονα αλλα και παλι θα σπασει κι αλλους σωληνες φρενου η βεζινας.
οποτε τοτε θα μεινεις ετσι κι αλλιως, θεωρω το χαλκο σαφεστατα ανωτερο σε αντοχη απο οποιοδηποτε πλαστικο διστημικο η οχι υλικο και το γραφω αυτο το τελευταιο γιατι εχω ακουσει και βλακειες του τυπου περιεχει ανθρακονηματα, κεβλαρ, ινες τιτανιου και αλλα χαζα.
Άβαταρ μέλους
GEORGE2

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 30 Μάιος, 2012 21:17

Αυτο που ειπες οτι θα παρει κι αλλα μαζι της η κοτρωνα ειναι λογικότατο.

απλά ο σωληνας αυτος μπορει να ειναι ( κατα την σκεψη μου ) χρησιμος και σε ολες τις σωληνωσεις υγραεριου. και τις λαστιχενιες βεβαιως αλλα και τις χαλκινες που υπαρχουν και εντος μοτερ.

( ναι προφανως δεν θα το βαλω για φρενα. - υπαρχει αλλη λυση κι αυτο - αλλα τωρα που το σκεφτομαι θα μπορευσε προσωρινά να γινει και βενζινας "μπαλωμα")
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό GEORGE2 » Τετ 30 Μάιος, 2012 23:30

fokion έγραψε:Αυτο που ειπες οτι θα παρει κι αλλα μαζι της η κοτρωνα ειναι λογικότατο.

απλά ο σωληνας αυτος μπορει να ειναι ( κατα την σκεψη μου ) χρησιμος και σε ολες τις σωληνωσεις υγραεριου. και τις λαστιχενιες βεβαιως αλλα και τις χαλκινες που υπαρχουν και εντος μοτερ.

( ναι προφανως δεν θα το βαλω για φρενα. - υπαρχει αλλη λυση κι αυτο - αλλα τωρα που το σκεφτομαι θα μπορευσε προσωρινά να γινει και βενζινας "μπαλωμα")

πρεπει να κουβαλας πολλες σωληνες πολλων διαμετρων.
προτεινω να μη κουβαλας τιποτα δε θα σου χρειαστει.
οι πιθανοτητες να μεινεις απο αλλες αιτιες ειναι πολυ περισοτερες απο αυτη που περιγραφεις.
και μη το ξεχασω, μεγα λαθος να μην εχεις τουλαχιστον 1/3 βεζινα στο ρεζερβουαρ.
Άβαταρ μέλους
GEORGE2

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 31 επισκέπτες