Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Έλεγχος-αντικατάσταση μπουζί

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Κατασταση μπουζι

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Τετ 09 Μάιος, 2012 22:45

ειναι champion η μαρκα. Τα απλα για χρηση βενζινης
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Πέμ 10 Μάιος, 2012 18:38

http://www.championsparkplugs.com/more_ ... 6&pid=8491

Aυτο εδω συγκεκριμενα
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό Batfalcon » Πέμ 24 Μάιος, 2012 22:21

Συζητώντας για μπουζί, θέλω να σας παραθέσω ένα πρόβλημα που αντιμετώπισα στο PT Cruiser πηγαίνοντας την εκδρομή στην Ευρυτανία. Αν δεν είναι κατάλληλος ο τόπος, παρακαλώ μετακινήστε το όπου κρίνετε.

Φεύγοντας από Αγρίνιο και ανηφορίζοντας προς Προυσό, περίπου 20 km έξω από το Αγρίνιο, χωρίς καμία προειδοποίηση το αυτοκίνητο άρχισε να μην τραβάει και να κάνει ένα χαρακτηριστικό ήχο ότι ένας κύλινδρος δεν εργάζεται.
Αμέσως γύρισα σε βενζίνη διαπιστώνοντας ότι δεν ευθύνεται κάποιο μπεκ από το υγραέριο, αφού και με την βενζίνη τα συμπτώματα ήταν τα ίδια.
Πριν καλά καλά διανύσω 50 μέτρα, ήμουν βέβαιος ότι το θέμα είναι ηλεκτρικό.
Ασθμαίνοντας με 3 κυλίνδρους σε λειτουργία ανέβηκα μέχρι αν βρω σημείο να σταματήσω κάπου δεξιά.
Πρώτο μέλημα ήταν να κοιτάξω τα μπουζοκαλώδια, μη τυχόν είχε φύγει κάποιο από την θέση του. Άκαρπη προσπάθεια. Είναι τέτοια η κατασκευή του Αμερικάνου που δεν βγαίνει πίπα από το μπουζί ακόμα και να θέλεις.

Να μην σας τα πολυλογώ, εντελώς τυχαία βρίσκουμε έναν ηλεκτρολόγο, ονόματι ΘΩΜΑ ΜΠΑΔΑ, σε ένα παραδίπλα χωριό (Καινούριο Τριχωνίδας), καλή του ώρα του ανθρώπου, ο οποίος παρ' ότι ήταν ηδη 5:30 το απόγευμα και ήταν σπίτι του, ασχολήθηκε με όρεξη, υπομονή και επιμονή να μας βρει από το Αγρίνιο παρακαλώ, 4 μπουζί καινούρια.

Αξίζει να σας πω ότι υπήρξε αναλυτικότατος στην διάγνωση της βλάβης, της ερμηνείας του ΓΙΑΤΙ συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Έκανε ένα σωρό τηλεφωνήματα από το κινητό του να βρει τέτοια ώρα ανταλλακτικά και στο τέλος πήγε με το δικό του αυτοκίνητο στο Αγρίνιο να φέρει τα 4 μπουζί.

Το PT δεν παίρνει κοινά μπουζί, αλλά αυτά με το στενό σπείρωμα, οπότε έπρεπε να ψάξει.

Στο δια ταύτα. Βλέποντας τα χρησιμοποιημένα μπουζί (χρώμα ακίδας και γενική εικόνα), μου εξηγεί ότι ΚΑΚΩΣ δεν μου άλλαξαν τα μπουζί με ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ για την υγραεριοκίνηση. Θα έπρεπε, με δεδομένο ότι έχουμε μια "στεγνή" καύση και ανάπτυξη υψηλοτέρων θερμοκρασιών, (πράγμα που φαίνεται στην ακίδα που "ροζίζει"), να τοποθετήσουν μπουζι που να αντέχουν με υψηλότερη θερμοκρασία, όπως αυτά του ιριδίου, η τέλος πάντων ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ στο κουτί ότι ενδείκνυνται για υγραέριο.
Αντίστοιχα και το λάδι θα πρέπει να είναι κατάλληλο, όχι τα κοινά λάδια που βάζουν κατά κόρον.

Το τηλέφωνό του, ΑΝ ποτέ το χρειαστεί κανένας σας είναι 6976516606 & 6973711204.

Στο μεταξύ η μητέρα του μας έβγαλε χαλβά με μέλι να μας φιλέψει, καφεδάκι να περάσει η ώρα μέχρι να έρθει το παιδί της από το Αγρίνιο κλπ.

Η βλάβη αποκαταστάθηκε και σε 2 ώρες φεύγαμε με τις καλύτερες των εντυπώσεων. Η ιστορία αυτή μας στοίχισε 35 € για τα 4 μπουζί και 30 € για την εργασία του, (συμπεριλαμβανονένων των πάντων).

Στην προκειμένη περίπτωση τα μπουζί είχαν μόνο 16.000 km. Δεν θα έπρεπε να βραχυκυκλώσει αν λειτουργούσε με βενζίνη, σε καμία περίπτωση.

Εν τέλει, σε εσάς έχουν αλλάξει τα μπουζί με άλλα καταλληλότερα, η όχι;
Fiat Panda 4x4 Powered by LPG Lovato
Batfalcon

Δημοσιευσεις: 76

Δημοσίευσηαπό tzanabetis » Πέμ 24 Μάιος, 2012 22:30

Δε χρειάζονται ειδικά μπουζί για LPG ό,τι και να λέει ο κάθε μάστορας που ξεφουρνίζει λόγους περί "ξηρης" καύσης και τατοιαύτα.
Εμείς δηλαδή που κοντεύουμε να κάνουμε 40.000 χλμ με τα μαμά μπουζί γιατί δεν πάθαμε κάτι και γιατί δεν παρατηρήσαμε φθορά στα μπουζί;

Μήπως να πας να σου τσεκάρουν το σύστημα ξανά; Ή μήπως να ξανακοιτάξεις το θέμα συντήρησης του αυτοκινήτου σου καλύτερα για να εντοπίσεις από που προέκυψε το πρόβλημα;
Γιατί μέχρι σήμερα έχω ακούσει άνθρωπο να ρίχνει φταίξιμο στο LPG επειδή δε δουλεύει το bluetooth handsfree του αυτοκινήτου του.
Zavoli χωρίς λαδιέρες, ξυδιέρες και τυροκαυτερές
70.000χλμ
Άβαταρ μέλους
tzanabetis

Δημοσιευσεις: 308

Δημοσίευσηαπό Batfalcon » Πέμ 24 Μάιος, 2012 22:32

Δεν ξέρω τι θα πρέπει το συνεργείο να ελέγξει, γι' αυτό κάνω την ερώτηση.
Fiat Panda 4x4 Powered by LPG Lovato
Batfalcon

Δημοσιευσεις: 76

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Παρ 25 Μάιος, 2012 11:39

Μαλλον προκειται για θεμα ρύθμισης και το ποιο πιθανο να ειναι φτωχο μιγμα μιας και ειδες στα μπουζι αντιστοιχη ενδειξη.
Να πας εκει που το εβαλες και να σε παρουν με το λαπ-τοπ να κανετε μερικες βολτες να δουν αν παιζει κατι. Αν δεν εχουν ιδεα πως γινεται η ρύθμιση...την πατησες και πρεπει να απευθυνθείς αλλου αν θες το αμαξακι σου ακεραιο.
Αν ολα δουλευουν σωστα στο συστημα υγραεριου δεν υπαρχει (σχεδον) κανενα θεμα. Μην μπεις σε αυτη τη διαδικασια ειδικων λαδιων-μπουζι κτλ.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό tzanabetis » Παρ 25 Μάιος, 2012 18:01

Batfalcon έγραψε:Δεν ξέρω τι θα πρέπει το συνεργείο να ελέγξει, γι' αυτό κάνω την ερώτηση.

Κανονικά το συνεργείο από μόνο του θα πρεπε να ξέρει τι να ελέγξει κι όχι να αναρωτιέσαι εσύ τι θα τους πεις να ελέγξουν!
Πας και τους λές τα συμπτώματα και τι ακριβώς έγινε.
Πόσα χιλιόμετρα είχες με αυτά τα μπουζί με βενζίνη και πόσα με LPG; Ο κατασκευαστής κάθε πότε λέει να τα αλλάζεις;
Zavoli χωρίς λαδιέρες, ξυδιέρες και τυροκαυτερές
70.000χλμ
Άβαταρ μέλους
tzanabetis

Δημοσιευσεις: 308

Δημοσίευσηαπό zep » Σάβ 26 Μάιος, 2012 07:14

Τσέκαρα τα μπουζί που είχα βάλει πριν 10.000 χλμ για να δώ πως πάνε τα πράγματα.Η κατάσταση τους ήταν εξαιρετική όπως θα δείτε και στην φωτό.
Εικόνα

Στη συνέχεια έβαλα μπουζί της DENSO ίδιο τύπο με τα εργοστασιακά αλλα ένα νούμερο πιο ψυχρά...Αποτέλεσμα;
Το αμάξι δεν ρετάρει στο ρελαντί που το έκανε κάποιες φορές ειδικά το καλοκαίρι και με aircondition
Συμπέρασμα...Ο Στάθης της ICOM είχε δίκιο όταν μου είπε μήπως ξεκίνησε το πρόβλημα όταν έβαλα μπουζί ειδικά για υγραέριο...
Tα μπουζί ήταν ήταν πολύ καλής ποιότητας Made in Japan NGK 15€ έκαστος με μεταφορικά.Στο δρόμο να πώ την αλήθεια "γράφανε" αλλά με εκνεύριζε το ρετάρισμα κάποιες φορές στο ρελαντί.
Ο κόκκινος κύκλος δείχνει την φορά του ηλεκτροδίου σε σχέση με τις βαλβίδες εισαγωγής και εξαγωγής και που εκρύγνηται το μίγμα.Είναι tip που αφορά τα αγωνιστικά αυτοκίνητα για βέλτιστη απόδοση.Είναι όμως και καλό σημάδι για τις συνθήκες καύσης στον κινητήρα.
Τελικά νομίζω οτι δεν έχει κανένα νόημα να βάλεις ειδικά μπουζί και άλλα τέτοια κολοκύθια.Αρκεί να είναι καλής ποιότητας δλδ όχι "μαιμού" που κυκλοφορούν ευρέως στην αγορά κ.α
zep

Δημοσιευσεις: 156

Δημοσίευσηαπό GREGORI » Σάβ 26 Μάιος, 2012 11:03

και εγω φοραω αυτα ngk lpg1 βεβαια τα ειχα βαλει πολυ πριν ξεκινιση ο διαλογος για το αν κανει η δεν κανει να βαλεις τα ειδικα για lpg ,εν παση περιπτωση έγω εχω καταλάβει ότι σε αλλα αυτοκίνητα "επηρεαζουν" και σε αλλα οχι ,στη
δικη μου περιπτωση ειδα καλυτερη λειτουργια απο τα τριακιδα που ειχε και αυτο το λεω γιατι έκανα εναλλαγες μετα απο αρκετα χιλιομετρα ποτε εβαζα τα μαμα ποτε αυτα.
Τελος και εγω εβγαλα τα δικα μου πριν 3-4 μερες αφου εχουν κανει ως τωρα 30000 χλμ και η κατασταση τους ειναι
οπως τα δικα σου με αντιστροφη σειρα στις εικονες ωπου το 4 για μενα 1.
Jetta 1.6 mpi Ζavoli άνευ λαδιέρας - 55000 ++χλμ -1200 hour LPG/215 hour βενζινη/
GREGORI

Δημοσιευσεις: 263

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Τρί 29 Μάιος, 2012 07:25

Οταν αλλαζει καποιος τα μπουζι στο αυτοκινητο σας,ελεγχει το διακενο ετσι ωστε να το προσαρμοσει συμφωνα με το αεριο?
Μηπως απλως τα βγαζει απο το κουτι τους και τα τοποθετει?Ξερετε οτι το διακενο διαφερει απο μαρκα σε μαρκα και απο τυπο σε τυπο?
Στα πιο πολλα αυτοκινητα ο κατασκευαστης προτεινει διαφορετικα διακενα αναλογα με την μαρκα και τον τυπο του μπουζιου.
Στο υγραεριο θελουμε πιο μικρο διακενο εως και 0,2mm αναλογα με την μαρκα και τον τυπο.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 20 επισκέπτες