Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ρυθμίσεις ECU με το PC μας

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Ρυθμίσεις ECU με τον PC μας

Δημοσίευσηαπό vanleiv » Σάβ 17 Δεκ, 2011 09:56

Νομίζω οτι αγοράζοντας το interface από το ebay, σου δίνει και cdάκι με διάφορα προγράμματα...
Και γω έχω παραγγείλει το καλώδιο και πιστεύω σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μου να ταιριάζει με το φισάκι του ecu.Εχω κατεβάσει από το site τη διαχείριση και βλέπουμε..
Το σύστημα δουλεύει με πνεύμονα zavoli zeta s ο οποίος διαχειρίζεται από bardolini.
Eπειδή όμως το μοτέρ είναι πολύ βελτιωμένο, θέλω να κάνω κάποιες μικρορυθμίσεις που πιστεύω να γίνονται, ωστε να κατεβάσω 3-4lt την κατανάλωση και σ'αυτό ίσως χρειαστώ τα φώτα σας
:roll:
ROVERTECH+OXYGEN
vanleiv

Δημοσιευσεις: 34

Δημοσίευσηαπό gakost » Σάβ 17 Δεκ, 2011 21:50

3-4 λίτρα στα 100; :o :shock: :crazy: Δηλαδή πόσο καις τώρα;
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό vanleiv » Κυρ 18 Δεκ, 2011 19:10

gakost έγραψε:3-4 λίτρα στα 100; :o :shock: :crazy: Δηλαδή πόσο καις τώρα;

23-25lt/100km
ROVERTECH+OXYGEN
vanleiv

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Δευτ 19 Δεκ, 2011 00:56

vanleiv έγραψε:23-25lt/100km

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΑ !!!!! (βοηθεια μας μερες που'ναι)
Τι οδηγας ρε φιλε ??? Souper Puma ????
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό gakost » Δευτ 19 Δεκ, 2011 01:08

για κανένα hummer τον κόβω. Πάντως φίλε ΄έχε τον νου σου 4 ΄λ/100 λιγότερα είναι 16% μείωση. Πρέπει να το κάνεις να ρίχνει όσο πρέπει ούτε παραπάνω ούτε λιγότερο (πάντα σε λογικά πλαίσια και στο μέτρο του δυνατου.)
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό vanleiv » Δευτ 19 Δεκ, 2011 09:32

2lt turbo με πρόγραμμα/ βάρος 2ton :)
Στα 23lt είμαι τωρα με τα χωμάτινα και πάω σαν κότα, μέχρι 110...
Ενα 10% βλέπω να γίνεται...με παίρνει να ανεβάσω λίγη θερμοκρασία στα καυσαέρια, ουτως η αλλως δε το θέλω για επιδόσεις αλλά για χαλαρό ταξίδι μέχρι να βγει στο χώμα και μετά...βενζίνη και πυροβόλο
ROVERTECH+OXYGEN
vanleiv

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Δευτ 19 Δεκ, 2011 21:00

Μπραβο,χαρα στο κουραγιο σου ρε φιλε...Και εγω διλιτρο turbo εχω αλλα οχι για χωμα και αν δω πανω απο 11καμια φορα ,κοβω και λεω παλι σαν μακακας παω...
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Πέμ 22 Δεκ, 2011 14:40

Τα περισσότερα συστήματα που βασίζονται σε κύκλωμα της AEB (ασχέτως του τι όνομα γράφουν απέξω) έχουν θύρα RS232 (ή κάτι ανάλογο) και άρα απαιτείται προσαρμογέας RS232 σε USB για να επικοινωνήσουν με σύγχρονο μηχάνημα.

Εναλλακτικά, μπορούμε να προσθέσουμε θύρα RS232 και σε σύγχρονο μηχάνημα και μετά να κατασκευάσουμε το απλούστατο καλώδιο που απαιτείται για να επικοινωνήσουμε με το σύστημα.

Το λογισμικό ρύθμισης, μπορεί να βρεθεί (από όποιον ξέρει να ψάχνει) σε διάφορα σημεία στο Διαδίκτυο.

Εναλλακτικά μπορούμε να αγοράσουμε όλο το πακέτο σύνδεσης (που περιλαμβάνει τον μετατροπέα / καλώδιο από RS232 σε USB και πιθανόν κάποια επί πλέον εξαρτήματα, ταυ, αισθητήρες κτλ) είτε μέσω Διαδικτύου, είτε και από την εντόπια αγορά, στην τελευταία μάλιστα περίπτωση, το λογισμικό θα είναι πιθανόν Εξελληνισμένο και έτσι έχουμε την επί πλέον δυνατότητα δωρεάν ψυχαγωγίας με τα "Ελληνικά" της "μετάφρασης" που έκαναν οι συνήθεις αγράμματοι.

Όμως, δεν έχουν όλα τα συστήματα την ίδια δυνατότητα παραμετροποίησης, αυτό εξαρτάται από τον κατασκευαστή (συνήθως AEB) ενώ η διεπαφή χρήστη (αυτό που βλέπουμε στην οθόνη) διαφοροποιείται μόνο εμφανισιακά, ώστε να μην καταλάβουμε αμέσως ότι όλα τα συστήματα είναι κατά βάση (ή και εντελώς) ίδια.

Κάποιοι κατασκευαστές έχουν απομακρυνθεί πολύ από το πρωτότυπο γενικής χρήσης της AEB και δίνουν πολλές επί πλέον δυνατότητες ρύθμισης σε πολλά επίπεδα εξειδίκευσης (ανάλογα με τις θεωρητικές γνώσεις του χρήστη), αν λοιπόν έχουμε διάθεση να το σκαλίζουμε μόνοι μας, καλύτερα να επιλέξουμε κάποιο σύστημα που ρυθμίζεται σχεδόν στα πάντα.
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσιευσεις: 283

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Πέμ 22 Δεκ, 2011 15:36

Και μετά, μπορούμε να λέμε άνετα οτι "το χάλασα το σύστημα μόνος μου"...

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσιευσεις: 283

Δημοσίευσηαπό villasg » Πέμ 22 Δεκ, 2011 21:31

DaKancho έγραψε:
Το λογισμικό ρύθμισης, μπορεί να βρεθεί (από όποιον ξέρει να ψάχνει) σε διάφορα σημεία στο Διαδίκτυο.

Software και manual για lovato εδω: http://download.lovatogas.com/

Software της BRC εδω: http://www.brcgasequipment.ua/programs.php
ΕικόναHyundai i30 1400cc BRC SEQUENT PLUG & DRIVE by LPGas
Άβαταρ μέλους
villasg

Δημοσιευσεις: 249

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 26 επισκέπτες