Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Σωστή ρύθμιση σε Turbo

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Σωστή ρύθμιση σε Turbo

Δημοσίευσηαπό chrisd » Δευτ 02 Ιαν, 2012 13:03

Φιλε μου εχω Icom και δεν ξερω τα οποια προβληματα εχουνε τα vialle.
Ουτε μου ειπε ποτε ο μπιρμπος για ψεκασμο παραλληλα βενζινης και χρηση Λαδιερας(μονο που ακουω λαδιερα μου ερχεται αηδια)
Εγω ξερω οτι φοραω 1ΖΖ μοτερ απο celica και εχω περασει και προγραμμα στον μαμα εγκεφαλο του αυτοκινητου με 155 αλογα και σχεδον 19 κιλα ροπης εδω και σχεδον 100.000χλμ και το μοτερ ειναι σαν καινουριο.βεβαια αλλαξα 2 φορες καλιμπραδορους αλλα δεν με χαλασε.(λογο αλλαγης κυβισμου)
στο 5ης γενιας ειναι πολυ δυσκολο να κανει μακακια ο εγκαταστατης γιατι εχει μονο καλιμπραδορους να προσαρμοσει ενω στα 4ης μιλαμε για προγραμματισμο εγκεφαλου απο την αρχη.
Αμα ηταν ετσι δεν θα πηγαινα στον Ανδριανακη για προγραμμα.
Και να στο θεσω πιο απλα ποιος απο ολους τους εγκαταστατες υγραεριου χρησιμοποιει wide band lamda για να προγραμματισει τον εγκεφαλο?
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό maevius » Δευτ 02 Ιαν, 2012 13:28

φίλε να το χαίρεσαι το αμάξι σου και πολύ καλά εκανες και έβαλες icom και απροβλημάτιστος να είσαι. το ότι είχες σίγουρα 5ης γενιάς το καταλάβαμε από την αντιμετωπιση των 4ης γενιάς συστημάτων............. και τον εκθειασμό των 5ης....... 8-) όπως και εμείς έχουμε άποψη και δεν ακυρώουμε όλους τους υπόλοιπους για να αποδείξουμε (κυρίως στους εαυτούς μας ότι καναμε την καλύτερη επιλογη) σαν ελληνάρες που είμαστε κατα το ποιός την έχει πιο μεγάλη........................ καλή χρονιά

ΥΓ : Λαδιέρα δεν χρειάζονται ούτε τα σωστά ρυθμισμένα 4ης............
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό chrisd » Δευτ 02 Ιαν, 2012 13:42

Ευχομαι να ξεκαθαρισει το τοπιο γυρω απο τους εγκαταστατες γιατι πολλοι ανθρωποι με κοπο μαζευουνε 5 φραγκα να κανουνε οικονομια και να καινε υγραεριο και καταληγουνε με ζημιες αρκετων δεκαδων η ακομα και χιλιαδων ευρω,
απο εκει και περα ειτε 4ης ειναι ειτε 5ης λιγο μας νοιαζει.
οτι προειπα ειναι η προσωπικη μου γνωμη και τιποτα παραπανω.
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό dti » Δευτ 02 Ιαν, 2012 14:59

maevius έγραψε:Σε αυτό αναφέρθηκα και νομίζω πως αυτή την εντύπωση έδωσες. Και εννοείται ότι οι ρυθμίσεις να είναι σωστές (αυτό ισχύει και στα 5ης) και μάλιστα προ-ρυθμισμένα κιτ υπάρχουν και στα 4ης γενιάς συστήματα. Οπως και λαδιέρες και παράλληλος ψεκασμος βενζίνης ισχύει και σε συστήματα 5ης γενιάς (βλέπε vialle LPi - bifuel με παράλληλο ψεκασμό και βενζίνης και vialle valvecare ηλεκτρονική λαδιέρα δηλαδή) και όχι μόνο στα 4ης όπως γράφεις αυτό σου λέμε ότι μπερδεύεις τον κόσμο.
Το συμπέρασμα είναι ότι αν δεν τοποθετηθεί και ρυθμιστεί σωστα δεν πα ναναι και 9ης γενιάς θα χεις προβλήματα βλέπε το thread με vialle προβλήματα στην Αθήνα.

Δύο διορθώσεις:
- Vialle Valve Protector kit (σχετικό θέμα εδώ)
- Στη Θεσσαλονίκη και όχι στην Αθήνα είναι ο εγκαταστάτης (μη εξουσιοδοτημένος...) από τον οποίο υπάρχουν προβλήματα με συστήματα Vialle LPfi

chrisd έγραψε:Και να στο θεσω πιο απλα ποιος απο ολους τους εγκαταστατες υγραεριου χρησιμοποιει wide band lamda για να προγραμματισει τον εγκεφαλο?

Νομίζω οτι στο site της GearTech αναφέρεται οτι γίνεται δυναμομέτρηση με χρήση wideband...
Πιθανότατα να γίνεται και από αρκετούς άλλους σοβαρούς εγκαταστάτες, οπότε όσοι γνωρίζουν σχετικά ας γράψουν.
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό dathens » Δευτ 02 Ιαν, 2012 16:57

το δικο μου το αμαξι ειναι wide band δεν συνδεεται με λαμδα με το prins προγραματιζετε απο τα fuel trims στο υγραεριο χρειαζετε να προγραματισεις εγκεφαλο αλλα μονο να αντιγραψεις τη συμπεριφορά του εργοστασιακου αλλιως δεν εχει λογο η χρηση παραλληλου εγκεφαλου, η χαρτογραφηση ειναι αναλογη με την εργοστασιακή του αμαξιου οποτε δεν χρειαζετε η χρηση wide band για τον προγραμματισμο απο τους εγκαταστατες υγραεριου
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Πέμ 05 Ιαν, 2012 19:46

Μια χαρα δουλευουνε τα turbo με 4ης τα οποια ειναι και πολυ πιο δοκιμασμενα..Αν ο μαστορας ξερει να ρυθμιζει μια χαρα πας και με 1ης και με 10της γενιας...
Το astra εχει 14.500 με 4ης και εβγαλε και 3,7αλογα παραπανω με αεριο...Η πιεση ειναι 0,6 και 0,8 over και θα αναιβουμε καποια στιγμη στο 1,1 με 1,3 μπας και πιασουμε κανενα 46κιλα ροπης και καμια 260+αλογακια.Το μονο που μου ειπε ο εγκαταστατης,φερτο με βενζινη να αλλαξουμε μπεκ και το θελω δυο μερες να το ρυθμισω,Αλλα ρε συ το αεριο το θες για οικονομια οχι για να παλεις 300αλογα και θα μου το κανει να καιει λιγο παραπανω βενζινη μετα της 4500λογω μεγαλυτερων θερμοκρασιων και θα βαλουμε και πυρομετρο για να εχουμε μια επιπλεον προστασια.Τωρα βεβαια το σκεφτομαι γιατι σε λιγο θα πληρωνουμε για να δουλευουμε και τα 248Km/ωρα στο garmin που εβγαλε της προαλλες καλα ειναι.
Χρονια Πολλα και ολας απο Καλυμνο.
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τρί 24 Ιαν, 2012 12:59

Γειά σε όλους σας.

Επειδή είμαι ΠΟΛΥ μα ΠΟΛΥ Ταλαιπωρημένος,
εγώ θα πω μόνο (προς προστασία όλων των ιδιοκτητών τουρμπίσιων αυτοκινήτων ) ότι ο πνεύμονας δουλεύει με τη πίεση της δεξαμενής.

Αρα, όλα τα αέριου ψεκασμού κιτ, εξαρτώνται άμεσα απο το πόσο γεμάτη είναι η δεξαμενή, και πόσο πίεση σηκώνεται μέσα στην πολλαπλή εισαγωγής.
ΑΠο την προσωπική ταλαιπωρία μου κατάλαβα ότι ακόμη και πνεύμονες των 300 ίππων.... έχουν σοβαρό θέμα να τροφοδοτήσουν δυνατά τετρακύλυνδρα μοτερ πχ. με 1.5 over και 1 bar σταθερή.

Ειδικά αν μιλάμε για αυτοκίνητα πάνω απο 200 άλογα και πάνω απο 25 κιλά.... ο μόνος τρόπος να δουλέψουν είναι..η παράλληλη έγχυση πολλής βενζίνης (σε ποσοστό άνω του 35% σε full throtle - τέρμα γκάζι).

Οι εγκαταστάτες αυτό το αποκρύπτουν και το πλασάρουν ως "για λίπανση βαλβίδων, ψύξη EGT" κλπ ανακρίβειες.
Εγώ το ξύλωσα το 4ης (για να μην μπερδευόμαστε με τις γεννιές εγώ θεωρώ 2 γενιές: αέριο & υγρό ψεκασμό - τα υπόλοιπα είναι μαρκετινίστικα κολπάκια...και μπούρδες... επειδή ντε και καλά συνδέουν με την OBD το παράλληλο και το κάνανε 5ης-6ης- 20ης.

Οσο για την OBD... το να βλέπει τα fuel trims...δεν είναι κάτι το φοβερό διότι αυτά αλλάζουν ακόμη και στη βενζίνη απο 1002 αιτίες...

τέλος...είναι πολύ υποκειμενικό το δυναμόμετρο....εγώ πλέον επειδή έχω κάνει και 10 δυναμομετρήσεις έχω να πω ότι αν ο χειριστής δεν είναι κατάλληλα καταρτισμένος και ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ....μπορεί να δείχνει ΟΤΙ μα ΟΤΙ θέλει και δεν έχει καμμία αξία η μέτρηση.

Για εμένα το καλύτερο είναι μέτρηση σε γνωστό δυναμομετρά που δε ρισκάρει τη φήμη του και την αξιοπιστία του
ΠΡΙΝ αγγίξει εγκαταστάτης το αμάξι, και μετά...επιστροφή στο δυναμόμετρο (πρώτα με χρήση 100 τουλάχιστον χλμ) μέτρηση με βενζίνα - μέτρηση με LPG... και τότε...θα διαπιστωθεί ότι ακόμη και με τη βενζίνη...θα υπάρχει κάποια μικρή απώλεια απόδοσης που θα οφείλεται σε μπερδεμένη ECU λόγω μίξης και εναλλαγής καυσίμων.

Οσο πιο εξελιγμένη η ECU...τόσο πιο έντονο το πρόβλημα και η αντιληπτη διαφορά προς το χειρότερο.

Επιφυλάσομαι για υγρό ψεκασμό αν και σύντομα θα έχω άποψη και γι αυτον
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό fokion » Τρί 24 Ιαν, 2012 13:28

antonis8via έγραψε:Ειδικά αν μιλάμε για αυτοκίνητα πάνω απο 200 άλογα και πάνω απο 25 κιλά.... ο μόνος τρόπος να δουλέψουν είναι..η παράλληλη έγχυση βενζίνης..

Φιλος εχει το κατωτερω μοτερ
http://en.wikipedia.org/wiki/Chrysler_P ... O.2FMagnum

4.7 λιτρα, 265 αλλογα και βαλε ποση ροπη...
Θα μου πεις και σωστα δεν ειναι τουρμπο, αλλα 4.700 κυβικά ε οπως και να το κανουμε καλη ρουφηχτρα ειναι..
Κι αυτα χωρις να υπολογίσουμε χταποδια εισαγωγες κ.λ.π. κ.λ.π.
χωρις να υπολογίσουμε και ποσο ζυγιζει...... γιατι... ουτε κι εκει ειναι "μαμα"... τα εχει τα παραπανω κιλακια του..

Με ενα EMMEGAS 4ης γεννιας και δουλευει αψογα...
Δεν ψεκαζει βενζινα παρα μονο για να παρει μπροστα ή..... αμα εχει μεινει απο αεριο... γιατι μενει συχνα :D :D :D :D :D με τοσο που καταναλωνει
Δε θυμαμαι μονο αν φοράει ενα ή δυο πνευμονες...

Μηπως τελικά ΕΙΝΑΙ θεμα εγκαταστατη???
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τρί 24 Ιαν, 2012 13:36

σίγουρα είναι και θέμα εγκαταστάτη.
Αλλα είναι και θέμα πίεσης υπερπλήρωσης, το ατμοσφαιρικό δεν σηκώνει πίεση στην εισαγωγή, μόνο ρουφάει φίλε.
Οπότε...ναι...η πίεση της δεξαμενής υπερ-επαρκεί με το κατάλληλο πνεύμονα.

Τα τούρμπο και ιδίως τα τετρακύλιδρα είναι άλλη ιστορία όμως.
Γενικά όποιος έχει αμφιβολία ότι με τετρακύλινδρο και τούρμπο πάνω απο 200 άλογα, τη βενζίνη την έχει μόνο για "λίπανση"....και όχι και για συνεισφορά έργου σε ποσοστό απο 30% και άνω μέχρι και 100% εννίοτε το αμάξι και τις στροφές,
ας το βάλει μπροστά, να κάνει ένα καλό σκίσιμο για 10 χλμ να δει...πως θα κατέβει ο δείκτης βενζίνας!
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό kolokas » Τρί 24 Ιαν, 2012 14:10

εγω το λεω. ...χρησθλιμοποιω μονο υγραεριο. ..σε ολο το σκισιμο. .
prin vsi , slk 200 r171 upgrade 204 hp.....
kolokas

Δημοσιευσεις: 172

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 10 επισκέπτες