Με ένα μηχάνημα για μετρήσεις, θα δείτε ακριβώς τι παίζει!
antonis8via έγραψε:Παιδια,
να έχετε υπόψιν σας το εξής:
όποτε αποφασίσετε να μετρηθείτε με βενζίνη vs υγραέριο, θα πάτε στο δυναμόμετρο οδηγώντας τουλάχιστον 10-20 χλμ με βενζίνη πρώτα.
Ετσι θα είστε σίγουροι ότι τα fuel trims είναι ακριβώς όπως πρέπει να είναι και το ίδιο και ο χρονισμός.
μετά το πάτημα γυρίστε σε αέριο, άστε το να δουλέψει 4-5 λεπτά μανσάρωντας (να ψιλο-διορθώσει fuel trims) και πείτε στο χειριστή να κάνει 1-2 πατήματα με υγραέριο πριν μετρήσει.
Τότε θα δείτε πραγματικά τι γίνεται.
Επίσης, καλό θα ήτανε να κάνετε και μία μέτρηση "λ" και με τα 2 καύσιμα.
Σε οτι αφορά τα νούμερα μη στέκεστε καθόλου σε αυτά, ο κάθε χειριστής μπορεί (εν γνώσει του ή άθελά του) να κάνει το ίδιο αμάξι +-10% για πλάκα.
Πάντως, νομίζω ότι είναι πολυ καλό να πάτε μόνοι σας σε ένα δυναμόμετρο να μετρηθείτε πριν αποφασίστε εγκατάσταση υγραερίου, και έχοντας το χαρτί να πάτε μετά για εγκατάσταση, και τελειώνοντας να ξαναπάτε στο δυναμομετρο και να ζητήστε μέτρηση χωρίς πολλά πολλά λογάκια με το χειριστή, όσο λιγότερα λέτε τόσο πιο ασφαλείς οι μετρήσεις.
Συγνώμη που είμαι καχύποπτος αλλά εδώ είναι ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ και το "αντικειμενικότητα" είναι λίγο μπερδεμένος όρος....για πολλούς.
Ελάτε στη θέση ενός χειριστή:
αν του πεις μέτρα με με υγραέριο & βενζίνη, ξέρει ότι περιμένεις το αποτέλεσμα της εξέτασής του για να πας να "σταυρώσεις" τον εγκαταστάτη.
αν είσασταν στη θέση του, θα αφήνατε να φύγει χαρτί με σημαντικές διαφορές; θα είχατε όρεξη για νταβαντούρια με το κάθε εγκαταστάτη;
η θα προτιμούσατε να πασάρετε 2 όμορφα παραπλήσια χαρτάκια...να είναι όλοι χαρούμενοι και κυρίως εσείς ήσυχος;
Οταν όμως πας και λες μέτρα με... και φεύγεις χωρίς πολλές εξηγήσεις,
και ξαναπας σε 10 ημέρες και λες, ξαναμέτρα με πάλι χωρίς πολλές εξηγήσεις δε αφήνεις περιθώριο να προβληματιστεί ο χειριστής.
Αυτά, σας μιλάω εκ πείρας και με πάνω απο 10 δυναμομετρήσεις στο ενεργητικό μου απο 3 αμάξια μου σε τουλάχιστον 4 δυναμόμετρα εκ των οποίων και στα 2 MAHA αττικής και σε dynapack.
antonis8via έγραψε:νομίζω ότι η σωστή σχέση για σωστή μέτρηση είναι αυτή που πλησιάζει το 1:1.
Η 3η σου είναι τόσο μακρυά;
για αλλου και ευτυχως ειχαν καλη παρεα και εμειναν μαζι εκει.
μεχρι να μαθω (ευτυχως νωρις) και εφυγα νωριςςςςςςςςςςςς

dim63 έγραψε:antonis8via έγραψε:νομίζω ότι η σωστή σχέση για σωστή μέτρηση είναι αυτή που πλησιάζει το 1:1.
ειναι 160+
antonis8via έγραψε:dim63 έγραψε:antonis8via έγραψε:νομίζω ότι η σωστή σχέση για σωστή μέτρηση είναι αυτή που πλησιάζει το 1:1.
ειναι 160+
φίλε μου σε ξαναρωτάω γιατι δε κατάλαβες, το βιβλιαράκι σου λέει ότι το gear ratio του κιβωτίου σου στη 3η είναι περίπου 1:1;
ΑΝ ναι, όλα καλά, αν όχι, η μέτρηση δεν είναι αξιόπιστη.
Εμένα η 3η είναι πιο μακρυά απο τη δική σου, και παρόλα ταύτα με 4η με μετράνε πάντοτε.
Ισως γι αυτό ο Τάσος (Αγγελιδης) πήγε να σε μετρήσει με 4η εξαρχής.
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 35 επισκέπτες
|
|
|