Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Δυναμομετρηση mazda tribute LPG / ΒΕΝΖΙΝΗ

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Δυναμομετρηση mazda tribute LPG / ΒΕΝΖΙΝΗ

Δημοσίευσηαπό l3g3nd » Δευτ 13 Φεβ, 2012 16:36

Καλά και χρυσά είναι τα δυναμόμετρα, αλλά η άποψή μου είναι ότι τα αυτοκίνητα μόνο στο δρόμο φαίνονται αν είναι ρυθμισμένα καλά ή όχι!
Με ένα μηχάνημα για μετρήσεις, θα δείτε ακριβώς τι παίζει! ;) Το ξέρω ότι είναι λίγο ακριβό, αλλά αυτοί που ασχολούνται με αυτά, θα το αποσβέσουν σε μικρό χρονικό διάστημα! Επίσης θα έχουν μια πολύ πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το αυτοκίνητό τους καθώς θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να καταγράφουν το status των αυτοκινήτων τους ;)
Peugeot 206 XT 1.4 8V TipTronic Stefanelli 15000 km και συνεχίζω!
Άβαταρ μέλους
l3g3nd

Δημοσιευσεις: 85

Δημοσίευσηαπό LPGas » Δευτ 13 Φεβ, 2012 18:52

Σωστότατος :clap: :clap:
Μπράβο φίλε μου, ξέρεις ακριβώς τι παίζει με Ελληνικά δυναμόμετρα και με αυτούς που τα χειρίζονται ;)

antonis8via έγραψε:Παιδια,

να έχετε υπόψιν σας το εξής:

όποτε αποφασίσετε να μετρηθείτε με βενζίνη vs υγραέριο, θα πάτε στο δυναμόμετρο οδηγώντας τουλάχιστον 10-20 χλμ με βενζίνη πρώτα.

Ετσι θα είστε σίγουροι ότι τα fuel trims είναι ακριβώς όπως πρέπει να είναι και το ίδιο και ο χρονισμός.
μετά το πάτημα γυρίστε σε αέριο, άστε το να δουλέψει 4-5 λεπτά μανσάρωντας (να ψιλο-διορθώσει fuel trims) και πείτε στο χειριστή να κάνει 1-2 πατήματα με υγραέριο πριν μετρήσει.

Τότε θα δείτε πραγματικά τι γίνεται.
Επίσης, καλό θα ήτανε να κάνετε και μία μέτρηση "λ" και με τα 2 καύσιμα.

Σε οτι αφορά τα νούμερα μη στέκεστε καθόλου σε αυτά, ο κάθε χειριστής μπορεί (εν γνώσει του ή άθελά του) να κάνει το ίδιο αμάξι +-10% για πλάκα.

Πάντως, νομίζω ότι είναι πολυ καλό να πάτε μόνοι σας σε ένα δυναμόμετρο να μετρηθείτε πριν αποφασίστε εγκατάσταση υγραερίου, και έχοντας το χαρτί να πάτε μετά για εγκατάσταση, και τελειώνοντας να ξαναπάτε στο δυναμομετρο και να ζητήστε μέτρηση χωρίς πολλά πολλά λογάκια με το χειριστή, όσο λιγότερα λέτε τόσο πιο ασφαλείς οι μετρήσεις.

Συγνώμη που είμαι καχύποπτος αλλά εδώ είναι ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ και το "αντικειμενικότητα" είναι λίγο μπερδεμένος όρος....για πολλούς.

Ελάτε στη θέση ενός χειριστή:
αν του πεις μέτρα με με υγραέριο & βενζίνη, ξέρει ότι περιμένεις το αποτέλεσμα της εξέτασής του για να πας να "σταυρώσεις" τον εγκαταστάτη.
αν είσασταν στη θέση του, θα αφήνατε να φύγει χαρτί με σημαντικές διαφορές; θα είχατε όρεξη για νταβαντούρια με το κάθε εγκαταστάτη;
η θα προτιμούσατε να πασάρετε 2 όμορφα παραπλήσια χαρτάκια...να είναι όλοι χαρούμενοι και κυρίως εσείς ήσυχος;
Οταν όμως πας και λες μέτρα με... και φεύγεις χωρίς πολλές εξηγήσεις,
και ξαναπας σε 10 ημέρες και λες, ξαναμέτρα με πάλι χωρίς πολλές εξηγήσεις δε αφήνεις περιθώριο να προβληματιστεί ο χειριστής.

Αυτά, σας μιλάω εκ πείρας και με πάνω απο 10 δυναμομετρήσεις στο ενεργητικό μου απο 3 αμάξια μου σε τουλάχιστον 4 δυναμόμετρα εκ των οποίων και στα 2 MAHA αττικής και σε dynapack.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό dim63 » Δευτ 13 Φεβ, 2012 19:31

antonis8via έγραψε:νομίζω ότι η σωστή σχέση για σωστή μέτρηση είναι αυτή που πλησιάζει το 1:1.
Η 3η σου είναι τόσο μακρυά;

ειναι 160+
Mazda tribute 2.3 bigas-geartech αεριου χωρις λαδια-ξυδια
dim63

Δημοσιευσεις: 279

Δημοσίευσηαπό dim63 » Δευτ 13 Φεβ, 2012 19:53

H στραβος ειναι ο γιαλος 'η στραβα αρμενιζουμε. :D

το dyno το κανονησαμε με το mazdaspeed :thumbup: και μαζευτηκαμε και να μετρησουμε και για την πλακα μας. :(( :)) =))

μετρωντας αρκετα mazda που ξεραμε τι βγαζανε γιατι οι ιδιοκτητες ειναι μερακληδες, :evil: :twisted: και με μπουσουλα αυτους ξεραμε τι περιμενουμε. :D

την μετρηση εγω την εκανα για να δω ποσα πιθανον αλογατακια τηνεχουν κανει =(( για αλλου και ευτυχως ειχαν καλη παρεα και εμειναν μαζι εκει. ;) ;)
καλο εστω και ψυχολογικα να βλεπεις ωραιες καμπυλες και ειδικα παραλληλες. :ymhug:

τα ΦΡΑΓΚΑ ΧΑΝΩΝΤΑΙ στις βελτιωσεις, οπου υπαρχουν και τα πλακακια και τα ταμαμια.

Φιλτρακι για +5 προγραμματακι για + πολλα εισαγωγη για παραπανω και παμε να dynaρουμε.................................. Α ΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ................€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€.

Τα εχω περασει και ξαναπερασει :-B μεχρι να μαθω (ευτυχως νωρις) και εφυγα νωριςςςςςςςςςςςς

απο τοτε 8-) μπορω να παρω αυτο που θελω ετοιμο? ΟΚ δεν μπορω δεν παιρνω 1000 και παω να βγαλω 200hp.,
και να μετρησεις και να ροικες και και και και να μετρησεις.......... :ymdevil: :ymdevil:

καλα να ειμαστε ολοι μας και καλα χλμ :ymhug: :ymhug:
dim63

Δημοσίευσηαπό dim63 » Δευτ 13 Φεβ, 2012 21:24

[quote="LPGas"]Σωστότατος :clap: :clap:
Μπράβο φίλε μου, ξέρεις ακριβώς τι παίζει με Ελληνικά δυναμόμετρα και με αυτούς που τα χειρίζονται ;)

ελληνικα ? με αυτους που τα χειριζονται ?

δηλαδη να ξενιτευτουμε για να κανουμε μια?

το ιδιο ισχυει και τα lpg συστηματα ? ελληνικα συνεργεια ελληνες εγκαταστατες?

δηλαδη να ξενιτευτουμε παλι?

ντοματες να παρουμε απο ελλαδα η να προτιμισω κατι σε εισαγωγης

ΦΙΛΙΚΑ
dim63

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τρί 14 Φεβ, 2012 00:30

dim63 έγραψε:
antonis8via έγραψε:νομίζω ότι η σωστή σχέση για σωστή μέτρηση είναι αυτή που πλησιάζει το 1:1.

ειναι 160+

φίλε μου σε ξαναρωτάω γιατι δε κατάλαβες, το βιβλιαράκι σου λέει ότι το gear ratio του κιβωτίου σου στη 3η είναι περίπου 1:1;

ΑΝ ναι, όλα καλά, αν όχι, η μέτρηση δεν είναι αξιόπιστη.
Εμένα η 3η είναι πιο μακρυά απο τη δική σου, και παρόλα ταύτα με 4η με μετράνε πάντοτε.
Ισως γι αυτό ο Τάσος (Αγγελιδης) πήγε να σε μετρήσει με 4η εξαρχής.
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό dim63 » Τρί 14 Φεβ, 2012 11:46

antonis8via έγραψε:
dim63 έγραψε:

ειναι 160+

φίλε μου σε ξαναρωτάω γιατι δε κατάλαβες, το βιβλιαράκι σου λέει ότι το gear ratio του κιβωτίου σου στη 3η είναι περίπου 1:1;

ΑΝ ναι, όλα καλά, αν όχι, η μέτρηση δεν είναι αξιόπιστη.
Εμένα η 3η είναι πιο μακρυά απο τη δική σου, και παρόλα ταύτα με 4η με μετράνε πάντοτε.
Ισως γι αυτό ο Τάσος (Αγγελιδης) πήγε να σε μετρήσει με 4η εξαρχής.

ΣΩΣΤΗ Η ΟΧΙ το θεμα ειναι οτι η 4η μου δεν μπορει να φτασει κοκκινα γιατι εχω χιλιομετρικο κοφτη στα 170χλμ οπως εγραψα και παραπανω,το να παρω μετρηση με 4600 σαλ ΔΕΝ ΛΕΕΙ.
dim63

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τρί 14 Φεβ, 2012 13:40

Αγαπητέ Dim63,

Εγώ προσωπικά θα προσπαθούσα να πάρω όσο το δυνατό πιο αληθινή πληροφορία ακόμη και αν αυτό σήμαινε ότι θα είχα μία δυναμομέτρηση μέχρι τις στροφές του κόφτη χιλιομέτρων.
Ετσι θα είχα κάποια δυνατότητα να εξάγω ασφαλή συμπεράσματα τουλάχιστον μέχρι εκει που θα έπαιρνα plot.

Τώρα, φαίνεται όμορφο το γράφημα, αλλά η αξία του .... :(
Φυσικά, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...
antonis8via

Δημοσίευσηαπό dim63 » Τρί 14 Φεβ, 2012 17:14

Ακριβως φιλε μου,
η τιμη (της δυναμομετρησης κοστος ηταν πολυ χαμηλη λογο κλαμπ) οποτε ηπιαμε καφε με την παρεα,αν δεν εβρεχε κιολας θα ειχαμε περασει καλλιτερα.

καλα και απροβληματιστα χλμ

Α! και κατι ακομα, μιας και λογο της φιλοσοφιας του αυτοκινητου η 3η ειναι που μπαινει σε επαρχιακη προσπεραση και η 5η κρουζινκ.
dim63

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τετ 15 Φεβ, 2012 14:39

Έντάξει φίλε μου,

απλά έδωσες μερικά "μπράβο" εξαρχής όπως ήσουν ενθουσιασμένος αλλά με τις δυναμομετρήσεις πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί να μη περνάμε λάθος εντυπωσεις στους αναγνώστες.

Ισως να βρεις κάνα γατόνι μάστορα να μπορεί να καταργήσει το χιλιομετρικό κόφτη για τη μέτρηση με κάνα τέχνασμα.

Αν και αφου έχεις γνωστούς γκαζόφιλους, το καλύτερο κατ΄εμέ είναι βρεις ένα αμάξι στα μέτρα σου και πάτα με βενζίνη και μετά με υγραέριο και θα δεις ακριβώς αυτό που θέλεις να δεις σε σύγκριση με τον άλλο.

Συνήθως αυτό είναι και το πιο αξιόπιστο και άσε τα δυναμόμετρα να κουρεύονται όταν θέλουμε να δούμε συγκριτικά αποτελέσματα με το "πριν" και το "μετά" της κάθε επέμβασης.
antonis8via

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 35 επισκέπτες