Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ρυθμίσεις ECU με το PC μας

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Ρυθμίσεις ECU με το PC μας

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Τρί 23 Απρ, 2013 15:03

με ποιο τροπο μπορω να ανεβασω το χαρτη;
ξερω με imagashack, αλλα ο τροπος που θα αποθηκευτει η φωτογραφια του χαρτη απο το προγραμμα πχ.lovato
antonis132

Δημοσιευσεις: 477

Δημοσίευσηαπό fokion » Τρί 23 Απρ, 2013 15:10

Πατας τα κουμπια για printscreen
μετα ανοιγεις το paint
κανεις επικόληση και σου εμφανιζεται η "φωτο"
του δινεις ονομα και το σωζεις πχ στο desktop κ.λ.π. κ.λ.π. κ.λ.π.
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Τρί 23 Απρ, 2013 22:47

ανεβηκε η θερμοκρασια περιβαλλοντος-αλλαξαν τα μειγματα στο καυσιμο, παντως το αυτοκινητο δεν φαινεται να λειτουργουσε σωστα οπως πριν(χειμωνα) μου φαινεται στην πολη με εκκινησεις με 1η-2α με 1.000-1.500στρ. μπουκωνε ρεταριζε και εσβηνε ετσι μειωσα τους αρκετα τους χρονους στο χαρτη στις 1.000στρ. εκει οπου παρατηρουνταν εντονα αυτο το προβλημα, 2 εβδομαδες που εχει ζεστη παει ομαλα, στις υπολοιπες στροφες μεχρι τις 3.500στρ. διστακτικα τα μειωσα κατα 1-2, πιθανοτατα χρειαζεται και στις υπολοιπες στροφες μειωση κατα 4-5 επειδη επιταχυνει γρηγοροτερα και απο τοτε που λειτουργουσε με βενζινη
οταν αφηνω εντελως το γκαζι ακομη και σε ισιο δρομο ο κινητηρας δεν κοβει(επιβραδυνει) αμεσα οπως παλια, ποσο σε κατηφορα με 2α και 3η με 2.000 & 2.500στρ. που παλια εκοβε, τι κανω μειωνω στο χαρτη εκει που γραφει inj2.00 το 99 στα 95;
παντως με την τωρινη ρυθμιση ειδα μια μειωση επειδη κανω τα μισα χιλιομετρα πολη τα αλλα αυτοκινητοδρομο απο τα 7.1 στα 6.7

τωρινη ρυθμιση
Εικόναπαλια ρυθμιση με autocalibration
Εικόνα

Εικόνα
antonis132

Δημοσιευσεις: 477

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 24 Απρ, 2013 00:19

Αντωνη οσο πιο φτωχο κανεις το μειγμα (μεχρι ενος σημειου) τοσο καλυτερα παει το αμαξι, αλλα φτωχο μειγμα ξερεις τι σημαινει.
κοιτα πιεση υγραεριου πρωτα, ιδανικο για lovato 1,37 bar. απο και και περα βρες καποιον που γνωριζει να ρυθμιζει για να σε βοηθησει, χωρις παρεξηγηση αλλα νομιζω οτι δεν το εχεις.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό zep » Πέμ 16 Μάιος, 2013 17:38

Θέλω την βοήθεια κάποιου για αγορά καλωδίου σύνδεσης σε λάπτοπ, δλδ απο USB σε OBD2 για χρήση με κάποιο freeware διαγνωστικό πρόγραμμα.
Αν γνωρίζει κάποιος για καλώδιο που να λειτουργεί σίγουρα σε Toyota Avensis του 04 θα του ήμουν ευγνώμων.
Από αυτά που είδα στο Ebay σαν το ELM327, δεν διευκρινίζουν συγκεκριμένα ότι είναι κατάλληλο για Avensis και δεν θέλω να ρισκάρω γιατί πιθανόν να αλλάζει η σειρά των καλωδίων της OBD στο συγκεκριμένο αμάξι.
Όποιος γνωρίζει λοιπόν ας δώσει τα φώτα του...
zep

Δημοσιευσεις: 156

Δημοσίευσηαπό tirbouson » Παρ 10 Ιαν, 2014 11:36

Καλημέρα παιδιά. Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω αυτό το καλώδιο:
http://www.gas-shop.gr/index.php?SCREEN ... ctID=16908
Πήρα αυτή την εταιρία και μου λέει ότι προμηθεύει μόνο επαγγελματίες.
Mazda MX5 με NIGS Zanardi
tirbouson

Δημοσιευσεις: 24

Δημοσίευσηαπό rover214 » Παρ 24 Ιαν, 2014 21:17

Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση...
Στη δεύτερη σελίδα στο πρόγραμμα του lovato, στη λειτουργία για τις υψηλές στροφές, στο petrol addiction, γράφει RPM for petrol addiction και injection time for petrol addiction και από κάτω το ποσό.
Για να ενεργοποιηθεί λοιπόν ο ταυτόχρονος ψεκασμός βενζίνης πρέπει να ισχύουν και οι 2 αυτές συνθήκες (ΚΑΙ υψηλές στροφές ΚΑΙ υψηλό φορτίο)ή ενεργοποιείται κάθε φορά που ισχύει μία από τις 2?
Ήθελα να το ρωτήσω και στον εγκαταστάτη μου την τελευταία φορά που τον επισκέφτηκα και αλλάξαμε τα φίλτρα αλλά το ξέχασα τελείως.
Rover 214Si, Lovato Easy Fast χωρίς λαδιέρα
rover214

Δημοσιευσεις: 141

Δημοσίευσηαπό manoliss » Κυρ 26 Ιαν, 2014 11:07

rover214 έγραψε:Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση...
Στη δεύτερη σελίδα στο πρόγραμμα του lovato, στη λειτουργία για τις υψηλές στροφές, στο petrol addiction, γράφει RPM for petrol addiction και injection time for petrol addiction και από κάτω το ποσό.
Για να ενεργοποιηθεί λοιπόν ο ταυτόχρονος ψεκασμός βενζίνης πρέπει να ισχύουν και οι 2 αυτές συνθήκες (ΚΑΙ υψηλές στροφές ΚΑΙ υψηλό φορτίο)ή ενεργοποιείται κάθε φορά που ισχύει μία από τις 2?
Ήθελα να το ρωτήσω και στον εγκαταστάτη μου την τελευταία φορά που τον επισκέφτηκα και αλλάξαμε τα φίλτρα αλλά το ξέχασα τελείως.

λοιπον το συστημα αυτο δουλευεο ως εξης
κοιτας με τα 3/4 του γκαζιου σε φορτιο ποσα μς εχεις....το σημειωνεις καπου.οι στροφες ας ειναι περιπου απο 3500-4000 και πανω εγω για παραδειγμα το εχω απο τις 4000 και πανω
κοιτας με τερμα γκαζι ποσα μς εχεις το σημειωνεις καπου αν δεν κανω λαθος το τερμα γκαζι το βλεπεις και σταματημενος στα μς
εαν τωρα εχεις 3/4 γκαζιου π.χ 6μς και τερμα γκαζι εχεις 10 μς τοτε ειχεις μια διαφορα 4 μς.
αρα πρεπει να ψεκασεις βενζινα ενα ποσοστο πχ 20% στο σημειο γκαζιου απο τα 6 μς εως τα 10 μς και ας πουμε για στροφες απο 4000 και πανω
κλικαρεις την δευτερη επιλογη και μετα πας και βαζεις στροφες το νουμερο πχ 4000 πατας εντερ αλλιως δεν παιρνει τιμες
απο κατω βαζεις τα μς που θες να αρχισει να ψεκαζει βενζινα πχ τα 6 μς πατας εντερ και στο απο κατω κουτι λες το 20% της διαφορας 10-6 =4 δηλαδη του 4 ειναι 0,8 αρα βαζεις στο κατω κουτι την τιμη 0,8
αρα το συστημα θα ψεκασει και βενζινα κατα 20% στις συγκεκριμενες τιμες
για να δεις οτι εισαι οκ θα δεις οτι η μπιλια στον χαρτη στις τιμες στροφων 4000 και στα μς απο 6 και μετα θα γινετε πορτικαλι ετσι θα καταλαβεις οτι εισαι οκ
ισως χρειαστει να κοψεις λιγο μιγμα στον χαρτη 1-2 μοναδες θα το δεις στο δρομο
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό rover214 » Κυρ 26 Ιαν, 2014 14:16

Καλα ολα αυτα αν και δεν προκειται να κανω ρυθμισεις μονος μου.Αλλα εγω ρωτησα αλλο.ο ψεκασμος πχ στη δικια σου περιπτωση μπαινει και στις 2500στρ αν εισαι στα 3/4 του γκαζιου η μονο μετα τις 4000?δηλαδη πρεπει να ισχυουν ολες οι συνθηκες ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ;
Rover 214Si, Lovato Easy Fast χωρίς λαδιέρα
rover214

Δημοσιευσεις: 141

Δημοσίευσηαπό taxtsom » Κυρ 26 Ιαν, 2014 22:32

Πιθανότατα πρεπει να επαληθευονται(ισχυουν) και οι 2 συνθηκες ταυτοχρονα.
πχ. Αν εχεις φορτιο 13 ms (3/4 πενταλ με τριτη σχεση) και εισαι στις 2500 στρ δεν θα ψεκασει βενζινη μεχρι φτασει το ελαχιστο όριο των πχ 3800 στρ και 12 ms οπου στο εχει προγραμματισει να ψεκαζει βενζινη :thumbup:
ΒΜW 316 ti Compact LPG by Alfa Gas
taxtsom

Δημοσιευσεις: 260

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 10 επισκέπτες