tasos1 έγραψε:Νεο ρεκόρ για μένα και το super Agilaki μου!! 470 km με 29.5 lt Δηλαδή 6.3lt τα 100 km χ 0.79 που κοστίζει το lt, 5ευρώ! Tζάμπαααααααααα
tasos1 έγραψε:Νεο ρεκόρ για μένα και το super Agilaki μου!! 470 km με 29.5 lt Δηλαδή 6.3lt τα 100 km χ 0.79 που κοστίζει το lt, 5ευρώ! Tζάμπαααααααααα
sakispapakis έγραψε:Επανέρχομαι παίδες με νέα δεδομένα. Έχω περάσει τις 6.000 χλμ με υγραέριο και γράφω εμπειρίες και κατανάλωση. Στην αρχή είχα μπλε μπεκ και άλλαξα
δύο φορές καλλιμπραδόρους (το C1 και C2). Η κατανάλωση παρέμενε κολλημένη στα 10λιτ/100χλμ πράγμα απαράδεκτο για τον τρόπο που το οδηγούσα.
Επίσης έβλεπα πως το αμάξι (BMW 318i E90) δεν τραβούσε όπως θα έπρεπε. Άλλαξα λοιπόν τα μπεκ σε πράσινα με C1 και το έργο άλλαξε πλοκή!
Πλέον η καταλάνωση έπεσε στα 9,3λιτ/100χλμ και η απόδοση του κινητήρα ανέβηκε κατακόρυφα κόβοντας και τα ρεταρίσματα πλην σπανίων περιπτώσεων!
Τώρα θα πάω να βάλω και C2 καλλιμπαδόρο ούτως ώστε να πιάσω την απόδοση της βενζίνης, και να ρίξω περισσότερο την κατανάλωση. Μπορεί να ακόυγεται
οξύμωρο αλλά σε μεγάλο φορτίο κινητήρα με clima δείχνει φτωχότερο μίγμα από την βενζίνη σε ίδιες συνθήκες (το βλέπουμε real time με παλμογράφο του
εγκαταστάτη). Οπότε βάζοντας τώρα το c2 θα έρθει μία η άλλη οπότε θα επανέρθω. Πιστεύω πως μια κατανάλωση κοντά στα 9λιτ/100χλμ με άριστη
συμπεριφορά είναι εφικτή. Εδω βέβαια να πω πως οι μηχανικοί (Ευχαριστώ κύριε Κώστα και κύριε Βασίλη) έχουν ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ με τις παραξενιές μου...
Πάω κάθε εβδομάδα μετά από 700 χλμ και τους βάζω να μου αλλάζουν πράγματα για να βρω το ιδανικό. Οι άνθρωποι το κάνουν με χαρά γιατί και αυτοί θέλουν
να βρούμε τον τέλειο συνδυασμό. Αυτοί έχουν κάνει μετρήσεις με αρκετούς συνδυασμούς και μπορούσαν από την αρχή να βάλουν τα πράσινα μπεκ με C1 ή C2
αλλά ο άπιστος Θωμάς (εγώ δηλαδή) ήθελα να έχω άποψη με κάθε συνδυασμό για ένα ρεζερβουάρ (68-70 λίτρα)! Γι' αυτό αναφέρθηκα στην υπομονή τους.
Αυτά τα λίγα προς το παρόν και περιμένο και δοκιμές άλλων με icom και συνδυασμούς μπεκ-καλλιμπαδόρων.
)
l3g3nd έγραψε:Μετά από 900 χιλιόμετρα περίπου μπορώ να βγάλω ασφαλές συμπέρασμα σχετικά με την κατανάλωση. Πρόκειται για ένα peugeot 206 1.4 8V Tiptronic (αυτόματο) το οποίο με βενζίνη, χωρίς έξτρα φορτίο (κλιματισμός κτλ) στη πόλη μου έκαιγε στην καλύτερη των περιπτώσεων 9,7 λίτρα.
Με το LPG η κατανάλωσή μου έφτασε τα 10 λίτρα/100 χιλιόμετρα, τιμή άκρως ικανοποιητική. Αν και θέλω να περάσει αρκετός χρόνος για να έχω άποψη, θεωρώ ότι πολύ χοντρικά έχω σίγουρη οικονομία της τάξης του 40% και ότι είναι στο χέρι (ή μάλλον στο πόδι μου) να την φτάσω κοντά στο 50%. Ελπίζω να επαληθευτώ... ίδωμεν
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 32 επισκέπτες
|
|
|