από antonis132 » Τρί 11 Μαρ, 2014 13:07
προσεξα το εξης στο χαρτη οταν δουλευει ρελαντι με ζεστο τον κινητηρα: με υγραεριο ο χρονος ψεκασμου παιζει απο 3.60-4.10(συνεχεια πανω-κατω) ενω μολις το γυρισα σε βενζινη ειναι στα 3.20-3.30 αυτο σημαινει οτι δουλευει πλουσια η φτωχα στη υγραεριο
προσπαθησα να το ρυθμισω με vag-com συμφωνα με τις ενδειξεις του αισθητηρα λ του μπροστα, ο πισω δειχνει σχεδον παντα 0.996, ρυθμισα στο ρελαντι και με τις υπολοιπες ταχυτητες και στροφες 1.500-2.000-2.500-3.000στρ και το αυτοκινητο τελικα δουλευε πλουσια στο 0.980 το κατεβασα και το ρυθμισα στο 0.998-1.01, μετα απο δεκα μερες συνδεομαι με vag-com και βλεπω ενδειξεις 0.988-0.990 το ιδιο και στο ρελαντι
με τα fuel-trims για καποιο λογο δεν μπορω να εχω μια ''καθαρη ενδειξη'' επειδη ανανεωνονται καθε 6λεπτα και δειχνει -16 στο block 032
οταν ειχε ρυθμιστει για εκεινο το 10ημερο λειτουργουσε αψογα μεσα στην πολη, με το που γινεται πλουσιο μειγμα το καταλαβαινω... διστακτικοτητα στην εκκινηση μεχρι και σβησιμο οταν παω να πατησω το γκαζι
στη διαγνωση δεν μου εχει βγαλει σφαλμα για κατι, αλλα να υποπτευομαι για καποιον απο τους 2 αισθητηρες λαμδα; ο πρωτος ειναι με 5καλωδια για ρυθμιση μειγματος ο δευτερος στον καταλυτη με 4 καλωδια για διαγνωση, ο πισω δειχνει σχεδον παντα 0.996 μονο οταν βαζω μπρος δειχνει 1.000 ειναι σωστο;
και κατι ακομα εχω θεμα με την εναλλαγη απο βενζινη σε υγραεριο χειροκινητα, με τον κινητηρα ζεστο,οταν παταω το κουμπι παντα σβηνει ο κινητηρας