Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αιτία ανόδου θερμοκρασίας

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Αιτία ανόδου θερμοκρασίας

Δημοσίευσηαπό NickSt » Τρί 21 Απρ, 2015 16:44

geormpal έγραψε:
NickSt έγραψε:Ok "επιστήμονα"...υποκλίνομαι στην "ανωτερότητα" σου μιάς και δεν γνωρίζω απο "...δοχεία".

...ά...και να μην ξεχάσω , συγγνώμη που απάντησα πρώτος στο φίλο μας και του είπα να κάνει μια ΚΑΛΗ εξαέρωση και να ξανακοιτάξει το θέμα θερμοστάτη...

Τι ανωτερότητα και χαζομάρες,ρε - μονο να σε προσβάλω δεν ήθελα. Ο καθένας εδω μέσα πρέπει να λεει την γνώμη του..!
Τελοσπάντον, τελικά είχε φράξει το ψυγείο και είχε μείνει το μισό,ε; Δεν πήγε καν το μυαλό μας... ;)

Ούτε και εγώ ήθελα να σε προσβάλω../..τέλος καλό όλα καλά..

..όσο για το ψυγείο ,νομίζω πως εδώ κολάει το "γηράσκω αεί διδασκόμενος"..respect.. @-)
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό labros » Τρί 21 Απρ, 2015 17:41

Ούτε ο μάστοράς μου δεν ήθελε να πιστέψει πως είναι το ψυγείο και για αυτό έφαγε τόση ώρα για να αποκλείσει το θερμοστάτη.
Μου είπε επί λέξει:
Αν ήταν κάποιος άλλος θα έλεγα από την αρχή το ψυγείο. Εσύ όμως το συντηρείς πολύ τυπικά δε βάζεις ποτέ σκέτο νερό και αλλάζεις το παραφλού πολύ τακτικά. Επίσης μου είπε να προσέχω από εδώ και πέρα μήπως η προηγούμενη άνοδος της θερμοκρασίας έφαγε λίγο τη φλάντζα αν και τώρα δε φαίνεται κάτι τέτοιο.
Το κόστος πως σας φάνηκε;
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό geormpal » Τρί 21 Απρ, 2015 19:31

labros έγραψε:Ούτε ο μάστοράς μου δεν ήθελε να πιστέψει πως είναι το ψυγείο και για αυτό έφαγε τόση ώρα για να αποκλείσει το θερμοστάτη.
Μου είπε επί λέξει:
Αν ήταν κάποιος άλλος θα έλεγα από την αρχή το ψυγείο. Εσύ όμως το συντηρείς πολύ τυπικά δε βάζεις ποτέ σκέτο νερό και αλλάζεις το παραφλού πολύ τακτικά. Επίσης μου είπε να προσέχω από εδώ και πέρα μήπως η προηγούμενη άνοδος της θερμοκρασίας έφαγε λίγο τη φλάντζα αν και τώρα δε φαίνεται κάτι τέτοιο.
Το κόστος πως σας φάνηκε;

Πολύ οικονομικά!
geormpal

Δημοσιευσεις: 54

Δημοσίευσηαπό geormpal » Τρί 21 Απρ, 2015 19:32

NickSt έγραψε:
geormpal έγραψε:
NickSt έγραψε:Ok "επιστήμονα"...υποκλίνομαι στην "ανωτερότητα" σου μιάς και δεν γνωρίζω απο "...δοχεία".

...ά...και να μην ξεχάσω , συγγνώμη που απάντησα πρώτος στο φίλο μας και του είπα να κάνει μια ΚΑΛΗ εξαέρωση και να ξανακοιτάξει το θέμα θερμοστάτη...

Τι ανωτερότητα και χαζομάρες,ρε - μονο να σε προσβάλω δεν ήθελα. Ο καθένας εδω μέσα πρέπει να λεει την γνώμη του..!
Τελοσπάντον, τελικά είχε φράξει το ψυγείο και είχε μείνει το μισό,ε; Δεν πήγε καν το μυαλό μας... ;)

Ούτε και εγώ ήθελα να σε προσβάλω../..τέλος καλό όλα καλά..

..όσο για το ψυγείο ,νομίζω πως εδώ κολάει το "γηράσκω αεί διδασκόμενος"..respect.. @-)

"γηράσκω αεί διδασκόμενος"!! Παντα αυτες οι παρροιμίες βρίσκουν τόπο....!
geormpal

Δημοσιευσεις: 54

Δημοσίευσηαπό tripas » Τρί 21 Απρ, 2015 22:13

labros έγραψε: Το κόστος πως σας φάνηκε;

Φίλε labros 50 ευρω πολυ χαμηλη τιμή τι μάρκα σου έβαλε?
Επειδή είσαι και απο θεσσαλονικη για ψυγεια στον Παυλίδη http://psygeia-aytokiniton.gr .
Citroen C4 sedan 1.6 TU5JP4-NFU 2008 , BRC P&D MY10 + LPG7
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσιευσεις: 605

Δημοσίευσηαπό papoys » Τετ 22 Απρ, 2015 07:24

Πολύ καλό και μπράβο στο μάστορα.Σπανίζουν καλοί και τίμιοι.
Εγώ το πλήρωσα 160 ευρώ και όχι valeo αλλά ιμιτασιόν (κινέζικο).Οπως είδα μετά στο ίντερνετ κάνει από 70 έως 90
ευρώ (είναι μεγάλο το δικό μου),άρα εργασία από 70 έως 90 ευρώ.Και η αντικατάσταση ήταν απλή και γρήγορη.
Από πάνω ούτε κατέβασμα μάσκας χρειάστηκε.
Γιαυτό ο συγκεκριμένος μάστορας δεν θα με ξαναδεί.Δυστυχώς όμως είναι πολοί τέτοιοι και να προσέχετε.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό labros » Τετ 22 Απρ, 2015 09:35

tripas έγραψε:

Φίλε labros 50 ευρω πολυ χαμηλη τιμή τι μάρκα σου έβαλε?
Επειδή είσαι και απο θεσσαλονικη για ψυγεια στον Παυλίδη http://psygeia-aytokiniton.gr .

Το ψυγείο ήταν Κορεάτικο εν γνώσει μου .Άλλωστε στο μαγαζί μόνο αυτό είχε ετοιμοπαράδοτο (Το μαγαζί είναι Ιατρού Γωγούση Σταυρούπολη και πουλάει μόνο ανταλακτικά huyndai, ψωνίζω χρόνια από εκεί σε καλές τιμές και γνήσια και after market χωρίς να έχω κάποιο πρόβλημα μέχρι τώρα. Και είναι και κοντά μου)
Σίγουρα θα υπάρχουν καλύτερα και ακριβότερα αλλά νομίζω πως στο αμάξι μου δεν αξίζει αν δεις και τα χιλιόμετρά του.
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσίευσηαπό labros » Παρ 24 Απρ, 2015 10:28

Προβλημάτων συνέχεια. Το θέμα με τη θερμοκρασία φαίνεται να λύθηκε και ελπίζω να μην ασχοληθώ άλλο με αυτό.

Τώρα όμως μου παρουσιάστηκε κάτι άσχετο. Κάποιες φορές δεν μπαίνει η όπισθεν. Τις περισσότερες μπαίνει εύκολα όπως παλαιότερα. Κάποιες φορές όμως δε μπαίνει και για να μπει το πάω πρώτα στην τετάρτη και μετά μπαίνει άνετα. Η βαλβολίνη που έχει μετά το σέρβις των 270000 (τώρα 286000) είναι 75-85. Είναι το σωστό νούμερο ή θέλει 75-90;
Ο μάστορας μου είπε τι κάθεσαι και σκας! Άλλα αμάξια το παρουσιάζουν από την αρχή. Άμα δε σου μπαίνει βάλτο μια στην τετάρτη και μετά θα την πάρει αμέσως κάτι που όντως γίνεται. Αλλά εγώ είμαι ψείρας και σκάω.
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσίευσηαπό NickSt » Παρ 24 Απρ, 2015 12:01

Κοίτα , απο αυτά που σου λέει ο μηχανικός σου εγώ συμπεραίνω ότι τα συγκεκριμμένα σασμάν μετά απο κάποια χιλιόμετρα παρουσιάζουν αυτή την "ιδιοτροπία"..//..δεν ξέρω να σου πώ γιατί , πιθανολογώ ότι έχει σχέση με κάποιο εξάρτημα μέσα στο σασμάν που όταν φτάσει σε κάποιον βαθμό φθοράς παρουσιάζει αυτό το σύμπτωμα . Εμπειρικά πάντως να σου πώ , ότι σε μια Άλφα 75 που είχαμε στην οικογένεια για να βάλεις πρώτη έπρεπε να κάνεις αίτηση στο ...υπουργείο συγκοινωνιών !!!!...η λύση ήταν να "κούμπώσεις" πρώτα τη δευτέρα και χλάαααπ μετά η πρώτη έμπαινε σαν βαμβάκι !!!!...το είχαμε συνηθίσει και δεν μας ένοιαζε../..αν δεν σου δημιουργεί πρόβλημα συνήθισε το γιατί δεν ξέρω αν αξίζει να ανοίγεις σασμάν με ότι έξοδα αυτό μπορεί να συνεπάγεται και πιθανόν με μέτριο αποτέλεσμα...//..αυτά απο εμένα...
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό labros » Παρ 24 Απρ, 2015 12:16

NickSt έγραψε:Κοίτα , απο αυτά που σου λέει ο μηχανικός σου εγώ συμπεραίνω ότι τα συγκεκριμμένα σασμάν μετά απο κάποια χιλιόμετρα παρουσιάζουν αυτή την "ιδιοτροπία"..//..δεν ξέρω να σου πώ γιατί , πιθανολογώ ότι έχει σχέση με κάποιο εξάρτημα μέσα στο σασμάν που όταν φτάσει σε κάποιον βαθμό φθοράς παρουσιάζει αυτό το σύμπτωμα . Εμπειρικά πάντως να σου πώ , ότι σε μια Άλφα 75 που είχαμε στην οικογένεια για να βάλεις πρώτη έπρεπε να κάνεις αίτηση στο ...υπουργείο συγκοινωνιών !!!!...η λύση ήταν να "κούμπώσεις" πρώτα τη δευτέρα και χλάαααπ μετά η πρώτη έμπαινε σαν βαμβάκι !!!!...το είχαμε συνηθίσει και δεν μας ένοιαζε../..αν δεν σου δημιουργεί πρόβλημα συνήθισε το γιατί δεν ξέρω αν αξίζει να ανοίγεις σασμάν με ότι έξοδα αυτό μπορεί να συνεπάγεται και πιθανόν με μέτριο αποτέλεσμα...//..αυτά απο εμένα...

Να ανοίξω το σασμάν δεν πρόκειται. Προτιμώ να το συνηθίσω. Έλεγα μήπως έχω λάθος νούμερο βαλβολίνης γιατί δε θυμάμαι τι μου είχαν βάλει παλιότερα (αλλάζει κάθε 90000). Ο μάστορας πάντως επιμένει πως παίρνει 75-85.
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 23 επισκέπτες