Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Peugeot 206 1.4 16v (KFU) 90hp mod. 2004-Πρόβλημα

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Peugeot 206 1.4 16v (KFU) 90hp mod. 2004-Πρόβλημα

Δημοσίευσηαπό vasilisfr13 » Παρ 20 Νοέμ, 2015 23:47

fokion έγραψε:
vasilisfr13 έγραψε:!
Νομιζω οτι ναι εχεις γινει αντιληπτος!

χαιρομαι.

( και sorry για το ολιγον - εως ΠΑΡΑ πολυ - "υφος" μου )

Και γω νομιζω οτι το υφος δεν χρειαζοταν!αλλα δεν τρεχει τιποτα! Ολες οι αποψεις να ακουγονται!
PEUGEOT 206 1.4 16V (KFU) 90HP mod. 2004
vasilisfr13

Δημοσιευσεις: 20

Δημοσίευσηαπό fokion » Παρ 20 Νοέμ, 2015 23:56

Ναι οκ καμια φορά μου "βγαινει" - κακως κακιστα - τελος παντων.....

Βαζεις υγραεριο, που αν ολα πανε καλα, σωζεις ΠΟΛΥ παραπανω απο τα πες 100 ευρω να πας σε ενα γνωστη...

και για να κλεισω... το συστημα PLATINCA το ξερεις??

Οχι....
και κανεις αλλος σχεδον στην Ελλαδα...
Ε δεν εχω παραπονο που δεν εχει τις 5.327 ρυθμισεις που εχουν αλλα....

ηξερα τι - "δεν" - σε σχεση με αλλα - πληρωσα...
Γι αυτο και καει 1 λιτρο παραπανω απο οτι ενα πιο "τεχνολογικο" συστημα θα εκαιγε....
στα 13 βενζινα που εκαιγε μεσα στην Αθηνα και με τιποτα κατω απο 10 στην Εθνικη, .... εστηκε η Φατμε για 1 λιτρο...

Απλά ειχα ερευνησει απο πριν οτι μοτερ σαν του sportage μου εχει κανει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τον καιρό που κι εγω το εβαλα, 60.000 χλμ.....
κι αυτο ειναι που εν πολλοις "μετραγε"...
για μενα

και παλι sorry για την "αγριαδα"....

Απλά μονο αν λεμε τα συκα συκα και τη σκαφη σκαφη θα βγουν καποιοι ( κι οχι ολοι προφανως ) οφελημενοι απο το υγραεριο....

Ειπα-με
ΔΕΝ ειναι το υγραεριο το "νερο του καματερου" & "ολα τα σφαζω ολα τα μαχαιρωνω"
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό fokion » Σάβ 21 Νοέμ, 2015 00:05

Απλά δεν πειθομαι, οτι για ενα "τελειωμενο" πριν απο το υγραεριο μοτερ, - δεν δυελυσε - ακομα, γιατι θα δυαλυσει - φταιει υγραεριο γενικώς και αοριστως....

και με λαδια απο το λιντλ......
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό vasilisfr13 » Σάβ 21 Νοέμ, 2015 00:58

fokion έγραψε:Απλά δεν πειθομαι, οτι για ενα "τελειωμενο" πριν απο το υγραεριο μοτερ, - δεν δυελυσε - ακομα, γιατι θα δυαλυσει - φταιει υγραεριο γενικώς και αοριστως....

και με λαδια απο το λιντλ......

Δεν ξερω αν φταιω εγω αλλα πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω τι ακριβως γραφεις!
Για την ιστορια το μοτερ μου ηταν σε αψογη κατασταση! Και ολα τα σερβις του κανονικα!
Το συστημα που μου προτεινεις η αληθεια ειναι οτι δεν το ξερω! Θα το κοιταξω ομως!
PEUGEOT 206 1.4 16V (KFU) 90HP mod. 2004
vasilisfr13

Δημοσιευσεις: 20

Δημοσίευσηαπό george7009 » Σάβ 21 Νοέμ, 2015 10:55

vasilisfr13 έγραψε:Πρόσφατα και συγκεκριμένα πριν από 6 μήνες απέκτησα ένα PEUGEOT 206 1.4 16V (KFU) 90HP mod. 2004 με 48.000Km σε άριστη κατάσταση από μία ηλικιωμένη κυρία για την γυναίκα μου καθώς ήταν ομολογουμένως ευκαιρία.
Πριν από 1 μήνα λοιπόν αποφάσισα λοιπόν να μπω και γω στην παρέα των υγραεριοκίνητων καθώς ήξερα από πρώτο χέρι την οικονομία στα καύσιμα. και ο πατέρας μου FOCUS 1.4 2010 65.000km με υγραέριο και ο κουμπάρος μου ALFA 156 1.6 2001 110.000Km με υγραέριο και ο θείος μου με MERCEDES B 1.7 2008 30.000Km με υγραέριο μου εγγυούνται την οικονομία.
Ύστερα από 2-3 τηλεφωνήματα στους παραπάνω μάστορες-εγκαταστάτες ο πιο οικονομικός και "φίλος" ήταν ο μάστορας του κουμπάρου μου που θα μου έβαζε το ίδιο σύστημα , δηλ N.I.G.S.
Μετά από 2 μέρες που του πήρε η εγκατάσταση και η ρύθμιση πήρα το αυτοκίνητο. Για αρχή ακόμα και οι πεζοί καταλάβαιναν πότε έμπαινε το υγραέριο από το κόμπιασμα του κινητήρα και το κλώτσημα. Εντάξει λέω δεν πειράζει μια φορά θα γίνεται κάθε φορά που παίρνω το αυτοκίνητο. Σταματάω σε φανάρι, ρελαντί παλαβό από 300 έως 900 rpm και το αυτοκίνητο χαροπαλεύει. Αν δε έκανες να στρίψεις το τιμόνι ή να βάλεις A/C ο κινητήρας απλά πέθαινε.
το πάω στο φίλο-μάστορα το κρατάει για άλλη μια μέρα και μου το δίνει έτοιμο υποτίθεται-Βρώμικη πεταλούδα το πόρισμα. Βελτιώθηκε το ρελαντί(όχι τέλεια) αλλά στο νεκρό και εκκίνηση Ac ή στρίψιμο το τιμόνι έσβηνε ο κινητήρας.Όλα αυτά στο υγραέριο μόνο. Βενζίνη όλα κανονικά.
Το ξαναπάω στο φίλο-μάστορα και το κρατάει για 10 μέρες για να το ρυθμίσει!!!!! Με παίρνει τηλ όλο χαρά και μου λέει έτοιμο έλα να το πάρεις. τον ευχαριστώ για τον κόπο του παίρνω το αυτοκίνητο και φεύγω. Στο πρώτο φανάρι που σταματάω προς έκπληξη μου δεν γκρινιάζει καθόλου. στρίβω το τιμόνι στο ρελαντί βάζω A/C κάνει λίγα ανεβοκατεβασματα στροφών αλλά το κρατάει. Ευτυχώς ξεμπέρδεψα το έφτιαξε λέω από μέσα μου. Και χωρίς υπερβολές στο δεύτερο φανάρι πατάω φρένο βάζω νεκρό και ο κινητήρας πεθαίνει πάλι. Αναστροφή επιτόπου και με το που με βλέπει μου λέει "Άκου μου λέει να δεις τι θα κάνουμε, θα το βγάλω και θα σου δώσω τα χρήματα σου πίσω." Δώσαμε τα χέρια και κανόνισαμε να φύγει το σύστημα πάνω από το αυτοκίνητο.
Εκ των υστέρων και με πολύ διάβασμα και από το φόρουμ απέκτησα κάποιες βασικές γνώσεις στα συστήματα υγραεριοκίνησης. Ο τύπος μου είχε βάλει μπεκιέρα με ηλεκτροβαλβίδες ανάποδα λόγω χώρου στην εισαγωγή και τα σωληνάκια ήταν ανομοιόμορφα και αρκετά μακριά.
θέλω όμως να βάλω ένα σωστό σύστημα και για αυτό θα ήθελα τις προτάσεις σας. Ειδικά αυτών που έχουν ίδιο κινητήρα με μένα. Θα με ενδιέφερε ίσως περισσότερο ένα σύστημα μικτού καυσίμου υγραερίου βενζίνης και για αυτό κλείνω προς το STAG που είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο αν δεν κάνω λάθος.
παρακαλώ για τις απόψεις σας.

Μετά από 14 μήνες και 17.000 χλμ δεν έχω κανένα πρόβλημα .
Οι μόνες επισκέψεις στον εγκαταστάτη μου είναι για αλλαγή φίλτρων και για καφέ .

Έχω βάλει BRC P&D .
Το μοτεράκι μου δουλεύει άψογα .
Δεν καταλαβαίνω την ενναλαγή σε αέριο και αντίστροφα .
Με αέριο νομίζω ότι πάει καλύτερα και από βενζίνα .
Το έχω βάλει στον AGN AUTOGAS στην Καλλιθέα .
Τελευταία επεξεργασία από george7009 και Σάβ 21 Νοέμ, 2015 11:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Peugeot 207 1.4 16v KFU ET3J4

BRC Plug & Drive
Άβαταρ μέλους
george7009

Δημοσιευσεις: 416

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Σάβ 21 Νοέμ, 2015 10:57

δεν αναφερεται στο δικο σου κινητηρα
καλο ειναι το platinca και το stag που ανεφερες νωριτερα, το θεμα ειναι να βρεις καποιον σωστο εγκαταστατη
καλα εκανες και πηρες τα χρηματα σου πισω
fokion μια χαρα συστημα ειναι το platinca, τις ρυθμισεις που χρειαζεται για να ειναι λειτουργικο τις εχει, απλα καποιες ρυθμισεις για τους επιρρεπεις κινητηρες σε θεμα βαλβιδων δεν υποστηριζει κατα τα αλλα ειναι θεμα καθαρα ρυθμισης του εγκαταστατη για την καταναλωση υγραεριου ακομη και στο πιο φθηνο κιτ που υπαρχει στην αγορα, δεν χρειαζεται να δωσεις 1500Ε για να το πετυχεις αυτο, αλλα ουτε και αυτο των 1500Ε θα το πετυχει απο μονο του :wave:
antonis132

Δημοσιευσεις: 477

Δημοσίευσηαπό fokion » Σάβ 21 Νοέμ, 2015 11:54

antonis132 έγραψε:δεν αναφερεται στο δικο σου κινητηρα
καλο ειναι το platinca και το stag που ανεφερες νωριτερα, το θεμα ειναι να βρεις καποιον σωστο εγκαταστατη
καλα εκανες και πηρες τα χρηματα σου πισω
fokion μια χαρα συστημα ειναι το platinca, τις ρυθμισεις που χρειαζεται για να ειναι λειτουργικο τις εχει, απλα καποιες ρυθμισεις για τους επιρρεπεις κινητηρες σε θεμα βαλβιδων δεν υποστηριζει κατα τα αλλα ειναι θεμα καθαρα ρυθμισης του εγκαταστατη για την καταναλωση υγραεριου ακομη και στο πιο φθηνο κιτ που υπαρχει στην αγορα, δεν χρειαζεται να δωσεις 1500Ε για να το πετυχεις αυτο, αλλα ουτε και αυτο των 1500Ε θα το πετυχει απο μονο του :wave:

Αυτο ηθελα να πω - το ειπες καλυτερα.!!!
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό tripas » Σάβ 21 Νοέμ, 2015 13:10

Φίλε vasilisfr13 εδώ θα βρεις τα περισσότερα συστηματα LPG που κυκλοφορουν στην πιάτσα . Διάλεξε οποιο θελεις ή σου προτείνει ο μάστορας που εμπιστεύεσαι.
http://www.ozsoylpg.com/Dosya/134_-lpg-ecu-tamiri

Πριν βάλεις όμως οποιοδήποτε ρώτα τον μάστορα που εσυ διαλέξεις θα βγάζει τουλάχιστον ίδιες , κανονικά καλύτερες , τιμές στον αναλυτή καυσαεριών με βενζινη και με LPG ?
Είναι ένα κριτήριο επιτυχημένης μετατροπής σε LPG.
Citroen C4 sedan 1.6 TU5JP4-NFU 2008 , BRC P&D MY10 + LPG7
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσιευσεις: 605

Δημοσίευσηαπό referravag » Σάβ 21 Νοέμ, 2015 20:55

Φίλε βρες ένα καλό εγκαταστάτη στην περιοχή σου που να γνωρίζει να εγκαθιστά και να ρυθμίζει συστήματα BRC. Κι εμείς στο 207 εδώ και σχεδόν δύο μήνες και 3000+χλμ μόνο τα καλύτερα έχουμε να λέμε για το Plug n Drive που βάλαμε στον Πειραιά. (στο 95 άρη μοτέρ όμως της BMW) Γενικά και εδώ αν ψάξεις αλλά και στο internet σε σελίδες εγκαταστατών και συνεργείων, στη συντριπτική πλειοψηφία των γαλλικών αυτοκινήτων του ομίλου PSA βάζουν BRC. Επίσης στο επίσημο βίντεο της BRC που σε ξεναγεί στο εργαστάσιό της, στη γραμμή εγκαταστάσεων των KIT έχει ένα σωρό Citroen που περιμένουν το ένα πίσω από το άλλο για εργοστασιακή τοποθέτηση (δες το βίντεο στο youtube). Λογικά δεν είναι τυχαίο που Peugeot-Citroen βάζει BRC. Αν δεν θες να έχεις προβλήματα από εμένα BRC... Τα BRC εκτός των άλλων έχουν τον πιο έξυπνο τρόπο διαχείρισης της μικροποσότητας βενζίνης που ψεκάζει για προστασία των βαλβίδων σύμφωνα με τα όσα έχουν γραφεί κατά καιρούς εδώ από διάφορους εγκαταστάτες. :)
Peugeot 207 1.4 VTi
Citroën C4 1.4
KIT: BRC P&D MY10
Petrol Rst: LPGTECH EmuTECH Pb-Level-02
referravag

Δημοσιευσεις: 441

Δημοσίευσηαπό yannisnm » Κυρ 22 Νοέμ, 2015 03:57

Σε ποιον το έβαλες? Εθνική οδό, αριστερά ή δεξιά?
yannisnm

Δημοσιευσεις: 53

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 25 επισκέπτες