Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ρυθμίσεις ECU με το PC μας

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Ρυθμίσεις ECU με τον PC μας

Δημοσίευσηαπό hunter » Πέμ 22 Δεκ, 2011 22:05

Καλησπέρα & από μένα
σε άπαντες γκαζομένες/ους.

Έχω βάλει στο Jimny μου σύστημα της Mygas.
Θα με ενδιέφερε να συνδέω το laptop μου με το αυτοκίνητο
για να κοντρολάρω καλύτερα το σύστημα.

Έχω τις οδηγίες στα ελληνικά για το χειρισμό του προγράμματος,
που μου τις έδωσε ο εγκαταστάτης μου (και ναι, η μετάφραση είναι για τα πανηγύρια :D :D )
αλλά δεν έχω το πρόγραμμα που έβλεπα τον τεχνικό να χειρίζεται.

Πιστεύω ότι υπάρχει δυνατότητα για βελτίωση της ρύθμισης, ειδικότερα εάν περάσεις στο πρόγραμμα δεδομένα από πραγματικές συνθήκες οδήγησης.
Καμιά ιδέα να βρούμε το προγραμματάκι??
Suzuki Jimny mod. 2000 + Mygas + Λαδιέρα υποπίεσης
hunter

Δημοσιευσεις: 12

Δημοσίευσηαπό vanleiv » Παρ 23 Δεκ, 2011 11:48

hunter έγραψε:Καλησπέρα & από μένα
σε άπαντες γκαζομένες/ους.

Έχω βάλει στο Jimny μου σύστημα της Mygas.
Θα με ενδιέφερε να συνδέω το laptop μου με το αυτοκίνητο
για να κοντρολάρω καλύτερα το σύστημα.

Έχω τις οδηγίες στα ελληνικά για το χειρισμό του προγράμματος,
που μου τις έδωσε ο εγκαταστάτης μου (και ναι, η μετάφραση είναι για τα πανηγύρια :D :D )
αλλά δεν έχω το πρόγραμμα που έβλεπα τον τεχνικό να χειρίζεται.

Πιστεύω ότι υπάρχει δυνατότητα για βελτίωση της ρύθμισης, ειδικότερα εάν περάσεις στο πρόγραμμα δεδομένα από πραγματικές συνθήκες οδήγησης.
Καμιά ιδέα να βρούμε το προγραμματάκι??

Ψάξε στο ebay...υπάρχουν πολλά προγράμματα σε cdάκι, καθώς και universal προγράμματα interfaces κλπ
ROVERTECH+OXYGEN
vanleiv

Δημοσιευσεις: 34

Δημοσίευσηαπό fokion » Σάβ 07 Ιαν, 2012 10:42

off topik

Φιλε DaKancho μηπως θα μπορουσες να μου πεις που βρικες το εικονιζόμενο τροφοδοτικό αναπτηρα - λαπτοπ???

Εικόνα
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό konos » Σάβ 07 Ιαν, 2012 13:00

DaKancho έγραψε:Τα περισσότερα συστήματα που βασίζονται σε κύκλωμα της AEB (ασχέτως του τι όνομα γράφουν απέξω) έχουν θύρα RS232 (ή κάτι ανάλογο) και άρα απαιτείται προσαρμογέας RS232 σε USB για να επικοινωνήσουν με σύγχρονο μηχάνημα.

Εναλλακτικά, μπορούμε να προσθέσουμε θύρα RS232 και σε σύγχρονο μηχάνημα και μετά να κατασκευάσουμε το απλούστατο καλώδιο που απαιτείται για να επικοινωνήσουμε με το σύστημα.

Το λογισμικό ρύθμισης, μπορεί να βρεθεί (από όποιον ξέρει να ψάχνει) σε διάφορα σημεία στο Διαδίκτυο.

Εναλλακτικά μπορούμε να αγοράσουμε όλο το πακέτο σύνδεσης (που περιλαμβάνει τον μετατροπέα / καλώδιο από RS232 σε USB και πιθανόν κάποια επί πλέον εξαρτήματα, ταυ, αισθητήρες κτλ) είτε μέσω Διαδικτύου, είτε και από την εντόπια αγορά, στην τελευταία μάλιστα περίπτωση, το λογισμικό θα είναι πιθανόν Εξελληνισμένο και έτσι έχουμε την επί πλέον δυνατότητα δωρεάν ψυχαγωγίας με τα "Ελληνικά" της "μετάφρασης" που έκαναν οι συνήθεις αγράμματοι.

Η θύρα RS232 στην πράξη μεταφράζεται στη σειριακή θύρα που είχαν παλαιότεροι φορητοί. Τα τελευταία χρόνια δεν κυκλοφορούν φορητοί με τη θύρα αυτή στην Ελλάδα (μόνο αν έχει ξεμείνει σε στοκ κανένα μηχανάκι βλέπε π.χ. www.ebw.gr). Το πρόβλημα είναι ότι, αν και κυκλοφορούν μετατροπείς από USB σε σειριακή, ΔΕΝ δουλεύουν πάντα και για όλες τις συσκευές. Ο πιο ασφαλής τρόπος για να επικοινωνήσει η ECU με τον φορητό είναι η αγορά κάρτας PCMCIA ή express 34 για όσους έχουν φορητούς 3 ετών και κάτω περίπου (είναι απλά πιο λεπτή και πιο μικρή από τις PCMCIA). Η κάρτα αυτή είναι σαν πιστωτική και μπαίνει στο πλάι του φορητού (φαίνεται και η σχετική υποδοχή/άνοιγμα - το έχει το 80% των σύγχρονων φορητών εκτός από κάποια πολύ φθηνά ή πολύ λεπτά μοντέλα) και προσθέτει μία σειριακή θύρα στον φορητό, οπότε εξασφαλίζεται η επικοινωνία απροβλημάτιστα.

Εικόνα

Εικόνα

Έχω δει και κιτ που χρησιμοποιούν bluetooth για την επικοινωνία. Δεν μου φαίνεται και τόσο καλή ιδέα, με την έννοια ότι αν κάτι πάει στραβά στην ασύρματη αναμετάδοση έχεις χάσει την μπάλα. Το καλώδιο σίγουρα προσφέρει μεγαλύτερη σιγουριά.....
konos

Δημοσιευσεις: 43

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Κυρ 08 Ιαν, 2012 16:25

fokion έγραψε:off topik

Φιλε DaKancho μηπως θα μπορουσες να μου πεις που βρικες το εικονιζόμενο τροφοδοτικό αναπτηρα - λαπτοπ???

Εικόνα

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.936287
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσιευσεις: 283

Δημοσίευσηαπό fokion » Δευτ 16 Ιαν, 2012 10:50

Κατ' αρχην εστω και καθυστερημενα να ευχαριστησω για το ανωτερω λινκ.

Μολις παρελαβα εκ Γερμανίας το καλώδιο συνδεσης της ECU με το λαπτοπ.

Το αστειο της υποθεσης ειναι το εξης...

Δεν ξερω πιο προγραμμα να... χρησιμοποιησω.

Α. εχω αυτο που μου εστειλε ο γερμανός αντιπροσωπος του συσηματος, μαζι με το καλωδιο το οποιο....
Β. ΜΟΙΑΖΕΙ ιδιο με αυτο που κατεβασα προσφατα απο την εταιρεία κατασκευης του κιτ. αλλα διαφερει η ονοματολογία τους ως αρχεια.
Γ. ενα που δε θυμαμαι απο που το κατεβασα αλλα ειμαι σιγουρος οτι το κατεβασα επειδη ειναι συμβατό ( πιθανοτατα απο την πολωνική μαμα του εγκεφαλου) κατι που επιβεβαιωνεται και απο το οτι ειναι ολοιδιο αν και με πιο "dos.design" απο το
Δ. προγραμμα της εταιρείας του κιτ το οποιο ειναι κι αυτο στο cd που μου εστειλε ο γερμανος αλλα ειναι για 8κιλινδρο ( 4 κυλινδρους εχω ) αλλα εχει τα μιλισεκοντ ξεχοριστα για καθε μπεκ κι οχι τον μεσο ορο οπως φανταζομαι εχει το προφραμμα του 4κιλινδορου )καθοτι εχει μονο μια ενδειξη επ' αυτου).

Ερωτηση πρωτη
Υποθετω σωστα οτι δεν θα γινει και τιποτα με την χρηση "λαθος" προγραμματος, αντε το πολυ πολυ να μην δουλευει?
Ερωτηση δευτερη και πιο γενική
Μπορω να χρησιμοποιησω προγραμμα αλλου κατασκευαστη με περισσότερες πιθανον επιλογές? H ECU θα ριθμιζεται και για αυτες τις επιλογές?
Ερωτηση τριτη
Σωστα υποθετω οτι καθε "οθονια" του μαμα προγραμματος σωζεται σε διαφορετικό αρχειο απο την στιγμή που εχει και αλλη καταληξη ( .κατι )

γιατι βεβαιως το πρωτο που θα κανω ειναι να τραβηξω οτι εχει ο εγκεφαλος απο ρυθμισεις και να το σωσω ΠΡΙΝ αρχισω να σκαλιζω.

κι ενα φιλοσοφικό ερωτημα
Πως μπορει να ζητησεις ευθυνες απο τον εγκαταστατη για μια - μακρυα απο εμας - ζημια, οταν εχεις αρχισει και σκαλιζεις εσυ τον εγκεφαλο?
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό glamor » Δευτ 16 Ιαν, 2012 15:18

Καλό θα είναι να χρησιμοποίηση το λογισμικό του συστήματος που έχεις διότι πολύ πιθανό να μη σου δουλέψει σωστά η καθόλου..
εγώ παντός παράγγελλα το καλώδιο από ebay Αγγλία και παρόλο που είχε το καλώδιο και ένα cd προτίμησα να χρησιμοποιήσω το πρόγραμμα μαμά που το δικό μου έτυχε να είναι lovato οπίου το κατέβασα από το site του και λειτουργούσε μια χαρά.
καλό είναι να κάνεις ένα backup πριν κάνεις οποία πειράματα.
yaris 99 1000cc Lovato χωρίς λαδιέρα
μέχρι τώρα πάνω από 105000km +....
Άβαταρ μέλους
glamor

Δημοσιευσεις: 187

Δημοσίευσηαπό fokion » Δευτ 16 Ιαν, 2012 16:41

λοιπον αυτο που κατεβασα για τετρακιλινδρο δουλευει κανονικότατα. ( Λογικό )
το "συμβατο" δεν μπορεσε να συνδεθει ( και δεν ασχοληθηκα να πω την αμαρτια μου)
δεν εχω δοκιμασει ακομα του 8κυλινδρου ( της μαμας )
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό hunter » Πέμ 19 Ιαν, 2012 18:55

Κατ' αρχήν, Καλή Χρονιά σε όλους,
με Υγεία (πάνω απ' όλα) & Ευτυχία.

Το πρόγραμμα που χρησιμοποιεί ο εγκαταστάτης μου βρέθηκε από ... εδώ (αφού έφαγα δεκάδες ιστοσελίδων & αναγνωρίστηκε στην ... όψη :D :D :D )

http://www.autogas-sipecar.com/el/products/gas-injection-systems/item/4-bardolini-obd-software

το οποίο διαχειρίζεται διάφορα συστήματα.

Τώρα μένει να φάω και τις (για τα πανηγύρια :D :D ) μεταφρασμένες οδηγίες,
και να πάρω καλώδιο + κάρτα για το laptop.

8-) 8-) 8-) 8-)

Το έχει δουλέψει μήπως κανείς???
Suzuki Jimny mod. 2000 + Mygas + Λαδιέρα υποπίεσης
hunter

Δημοσιευσεις: 12

Δημοσίευσηαπό mazda323F » Πέμ 19 Ιαν, 2012 21:27

Δημοσιεύω το ποστ και σε αυτή την κατηγορία γιατί είναι σχετικό. Καταρχάς χίλια ευχαριστώ στον Dakancho για τις πολίτιμες πληροφορίες του.

Σήμερα προμηθεύτηκα το λογισμικό και το καλώδιο από την αντιπροσωπεία και μάλιστα σε πολύ χαμηλό κόστος που με εξέπληξε. Έσβησα και τις παλιές ρυθμίσεις, το χάρτη βενζίνης και το χάρτη υγραερίου. Ξεκίνησα με το auto calibration σε κατάσταση ρελαντί και κατόπιν πήρα εν κινήσει χάρτη για βενζίνη και έπειτα για υγραέριο. Στη συνέχεια το manual έλεγε να πατήσουμε το κουμπί auto adjustment το οποίο μετέβαλε την γραμμή του πολλαπλασιαστή και με προέτρεψε να ξαναπάρω διορθωμένο πλέον το χάρτη του υγραερίου εκ νέου. Όντως η γραμμή του υγραερίου συνέπιπτε σε μεγαλύτερο βαθμό με αυτή της βενζίνης. Σε τι ανταποκρίνεται η γραμμή multiplier όμως και ποια η λειτουργία της, γιατί είναι το μόνο το οποίο από όσα έκανα σήμερα δεν κατάλαβα;

O χάρτης που έφτιαξα είναι αυτός

Εικόνα

Uploaded with ImageShack.us

Με κόκκινο ο χάρτης της βενζίνης
Με μωβ ο χάρτης του αερίου
Με μπλε η γραμμή του πολλαπλασσιαστή που δεν καταλαβαίνω ακριβώς τη λειτουργία της. Όποιος θα μπορούσε να μου δώσει τα φώτα του, θα του χρώσταγα μεγάλη χάρη!!!
Mazda 323F 1.5, Σύστημα Europegas Oscar N-Plus Αέριου ψεκασμού
Άβαταρ μέλους
mazda323F

Δημοσιευσεις: 63

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 26 επισκέπτες