Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

LPG και λιπανση βαλβιδων

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: LPG και λιπανση βαλβιδων

Δημοσίευσηαπό GEORGE2 » Τετ 02 Μάιος, 2012 22:53

:?: :?: :?:
σταματησα χθες να βαλω αεριο στο αυτοκινητο μου, βλεπω εναν νεαρο με κατι σαν μεγαλη συριγγα και το μετρητη πιεσης αερος ελαστικων να προσπαθει να κανει κατι στην βαλβιδα πληρωσης. ρωτω λοιπον και η απαντηση που πηρα μου εκανε μεγαλη εντυπωση γι αυτο ειπα να μοιραστω μαζι σας το συμβαν.
σε καθε φουλαρισμα της δεξαμενης αεριου βαζει και 25 ml ψυκτελαιο.
το αμαξι ειναι bmw και το συστημα lpg zavoli. προσωπικα του ειπα πως διαφωνω μ αυτο που κανει και πως θα το ψαξω και περισσοτερο (μαζι σας) και θα τον τηλεφωνησω, να του πω τι αποψη εχουν και αλλοι πιο εμπειροι εγκαταστατες.
αναρωτιεμαι λοιπον διαλυεται απολυτα με το υγραεριο το ψυκτελαιο ωστε να περναει χωρις προβλημα απο τα φιλτρα και ακομη δεν θα δημιουργισει προβλημα σε μειωτη πιεσης και μπεκ?
Άβαταρ μέλους
GEORGE2

Δημοσιευσεις: 86

Δημοσίευσηαπό gakost » Πέμ 03 Μάιος, 2012 00:01

GEORGE2 έγραψε::?: :?: :?:
σταματησα χθες να βαλω αεριο στο αυτοκινητο μου, βλεπω εναν νεαρο με κατι σαν μεγαλη συριγγα και το μετρητη πιεσης αερος ελαστικων να προσπαθει να κανει κατι στην βαλβιδα πληρωσης. ρωτω λοιπον και η απαντηση που πηρα μου εκανε μεγαλη εντυπωση γι αυτο ειπα να μοιραστω μαζι σας το συμβαν.
το αμαξι ειναι bmw και το συστημα lpg zavoli. προσωπικα του ειπα πως διαφωνω μ αυτο που κανει και πως θα το ψαξω και περισσοτερο (μαζι σας) και θα τον τηλεφωνησω, να του πω τι αποψη εχουν και αλλοι πιο εμπειροι εγκαταστατες.
αναρωτιεμαι λοιπον διαλυεται απολυτα με το υγραεριο το ψυκτελαιο ωστε να περναει χωρις προβλημα απο τα φιλτρα και ακομη δεν θα δημιουργισει προβλημα σε μειωτη πιεσης και μπεκ?

Όταν λές ψυκτέλαιο ; Δηλαδή αυτό που χρησιμοποιούν στα κυκλώματα των AC;
Κι εμένα πολύ κουφό να μην πω βλακεία μου φαίνεται αλλά ας ακούσω και καμιά άλλη ιδεά
Αφενός 25ml είναι σταγόνα στον Ωκεανό. Αφετέρου το μείγμα δεν είναι ομοιογενές και δεν μπορώ να καταλάβω πως θα δουλέψει. Λόγο διαφοράς ειδικού βάρος φαντάζομαι ότι θα γίνετε σαν να βάζεις λαδι στο νερό το λάδι πάει πάνω, το νερό κάτω. Άσε που και αυτό που είπες με τα φίλτρα έχει απόλυτη λογική. :ugeek:
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό GEORGE2 » Πέμ 03 Μάιος, 2012 00:50

Όταν λές ψυκτέλαιο ; Δηλαδή αυτό που χρησιμοποιούν στα κυκλώματα των AC;
:D :D :D :
υποθετω! πως ξερεις τι θελω να πω.
απλα δεν ηθελα να γραψω ολο το κατεβατο, Flash Lube Valve Saver Fluid
υγρο μειωσης θερμοκρασιας καυσαεριων και λιπανσης βαλβιδων.
Άβαταρ μέλους
GEORGE2

Δημοσιευσεις: 86

Δημοσίευσηαπό pk33 » Τετ 09 Μάιος, 2012 11:55

Το θέμα είναι, αξίζει να δώσεις τα παραπάνω λεφτά για να βάλεις το σύστημα της prins (με την προϋπόθεση ότι θα πάρεις Το prins VSI 2) σε κινητήρα turbo (τον TCE 1,4)
pk33

Δημοσιευσεις: 27

Δημοσίευσηαπό villasg » Τετ 09 Μάιος, 2012 19:11

Αυτο που ειδες να βαζει πρεπει να ειναι το "TUNAP micrologic® PREMIUM 164" και μπαινει στο ντεποζιτο του lpg σε συνδιασμο με το "TUNAP micrologic® PREMIUM 163" που μπαινει στην βενζινα .
Δεν θελει σε καθε γεμισμα αλλα καθε 20000 χλμ με την προυποθεση οτι δεν θα αφηνεις την δεξαμενη του lpg να πεσει κατω απο το 50%.
και να το βαλεις πρεπει να αδειασεις τελειως την δεξαμενη του lpg.
ΕικόναHyundai i30 1400cc BRC SEQUENT PLUG & DRIVE by LPGas
Άβαταρ μέλους
villasg

Δημοσιευσεις: 249

Δημοσίευσηαπό lyggas » Τετ 09 Μάιος, 2012 21:13

villasg έγραψε:

Δεν θελει σε καθε γεμισμα αλλα καθε 20000 χλμ με την προυποθεση οτι δεν θα αφηνεις την δεξαμενη του lpg να πεσει κατω απο το 50%.
και να το βαλεις πρεπει να αδειασεις τελειως την δεξαμενη του lpg.

Εφαρμόζεται κάθε 10.000χλμ. και στα πρώτα γεμίσματα η χωρητικότητα δεν πρέπει να πέφτει κάτω από 1/3 περίπου. Μετά απλώς δεν πρέπει να αδειάζει εντελώς. Αυτό για το 50% δεν ισχύει. Αυτά λέει ο εισαγωγέας του προιόντος.
Εγώ τα χρησιμοποιώ από το 2010 χωρίς πρόβλημα. Μετά από 90.000 χλμ. από τα οποία τα 30.000 με υγραέριο, ελέγχθηκαν τα διάκενα των βαλβίδων και έχουν ακόμα την εργοστασιακή ρύθμιση. Δεν ξέρω κατά πόσο συνέβαλε η χρησιμοποίηση των προιόντων αυτών, πάντως για μένα είναι στα + ;)
SUZUKI GV 1.6 (60.000 χλμ. με ICOM JTG)
lyggas

Δημοσιευσεις: 68

Δημοσίευσηαπό dimostepan » Πέμ 10 Μάιος, 2012 00:18

το tunap 163 που μπαινει στη βενζινη αδειαζεται ολο απευθειας στη δεξαμενη και κραταει και αυτο για 10000 χλμ? η υπαρχει αλλος τροπος?
dimostepan

Δημοσιευσεις: 7

Δημοσίευσηαπό lyggas » Πέμ 10 Μάιος, 2012 10:32

dimostepan έγραψε:το tunap 163 που μπαινει στη βενζινη αδειαζεται ολο απευθειας στη δεξαμενη και κραταει και αυτο για 10000 χλμ? η υπαρχει αλλος τροπος?

Εγώ το έχω μόνιμα στη δεξαμενή της βενζίνης.
SUZUKI GV 1.6 (60.000 χλμ. με ICOM JTG)
lyggas

Δημοσιευσεις: 68

Δημοσίευσηαπό LPGas » Πέμ 10 Μάιος, 2012 16:32

dimostepan έγραψε:το tunap 163 που μπαινει στη βενζινη αδειαζεται ολο απευθειας στη δεξαμενη και κραταει και αυτο για 10000 χλμ? η υπαρχει αλλος τροπος?

Το κάθε μπουκάλι TUNAP 163 μπορεί να ενισχύσει 80lt βενζίνης. Οπότε αν το ρεζερβουάρ της βενζίνης σου είναι 40 lt, προσθέτεις το μισό.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό dimostepan » Πέμ 10 Μάιος, 2012 17:24

μπορω να συνδυασω το tunap 164 του υγραεριου η καποιο σχετικο, με αυτο της βενζινης του θεοδωρου?
http://www.autogas.gr/files4users/images/new_swift.jpg
dimostepan

Δημοσιευσεις: 7

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 17 επισκέπτες