Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Turbo κινητήρες και LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Turbo κινητηρες και LPG

Δημοσίευσηαπό fokion » Σάβ 23 Ιουν, 2012 13:46

αν σε πειραζει να εχω αποψη σε θεματα που σχολιαζεις - πεστο
δεν εχω κανενα προβλημα
πραγματικα
αλλα ΝΑΙ εχω αποψη.
γνωστο κουσουρι στον κυκλο μου
και την τεκμηριωνω με ΟΤΙ ελαχιστο μπορει ν εχει πεσει στην αντιληψη μου

και δεν κρινω αν τον επιασαν κοτσο - δεν ξερω..
τεχνικα ΕΧΕΙ προβλημα

δε λεω οτι το τουρκικο μπορει να μπει παντου - αλλα κανει ΤΑ ΜΙΣΑ ΛΕΦΤΑ
και ξανα λεω το δικο μου ΔΕΝ χρειαστεικε ξανα ρυθμιση μετα που αλλαξαμε τον Λ ( ασχετα αν πηγα οντως )...
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό hlias » Σάβ 23 Ιουν, 2012 14:09

1 σωστο ειναι εμεις οι εγκαταστατες οταν τελειωνουμε μια εγκατασταση, να κανουμε αρκετα χιλιομετρα και σε διαφορες συνθηκες πριν το παραδωσουμε στον πελατη, ωστε να μην υπαρχει εξτρα ταλαιπωρια και για τον πελατη και για εμας.
2 επειδη 2 ιδια αυτοκινητα και με τα ιδια χιλ. ειναι τοσο διαφορετικα μεταξυ τους δυστηχως αρκετες φορες ενας επανελεγχος ειναι απαρετητος.
3 μια καλη διαγνωση πριν την εγκατασταση μας λυνει πολλα προβληματα.
4 το καθε προιον που προωθουμε στον πελατη ασχετοος αν ειναι φτηνο η ακριβο θα πρεπει να λειτουργει απροβληματιστα, αυτη αλλωστε ειναι η δουλεια μας και απο αυτην κρινομαστε.
5 η καλοπροερετη κριτικη μονο να μας βελτιωσει μπορει σαν τεχνητες και σαν ανθρωπους.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό dathens » Σάβ 23 Ιουν, 2012 14:52

εγω δεν ειμαι εγκαταστατης απλα λεω τι ακουω και βλεπω , και λογω του χρονου και της περιεργειας που εχω διαβαζοντας πιο πολυ το αγγλικο φορουμ , ακομα και εκει η εγκατασταση εχει 6 μηνες διαρκεια να δουλεψει σωστα πριν ξηλωθει, τωρα τι συζηταμε εγω το οργανο με τα λαμπακια εφαγα 3 μηνες να πετυχω τη σωστη θεση στο παλιο VSI διοτι πηραξα το φλοτερ με ενα φιλο για να βαζω απο 63 λιτρα στη δεξαμενή 70 ( σε συνολο 78 ) και δοκιμαζα με γεματο αδειο στη μεση για να βρω το μεσο ορο .. παντα ρωτοντας το αγγλικο φορουμ διοτι ο εγκαταστατης μου ειναι 500 χιλιομετρα μακρυα
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό dathens » Σάβ 23 Ιουν, 2012 15:05

fokion έγραψε:αν σε πειραζει να εχω αποψη σε θεματα που σχολιαζεις - πεστο
δεν εχω κανενα προβλημα
πραγματικα
αλλα ΝΑΙ εχω αποψη.
γνωστο κουσουρι στον κυκλο μου
και την τεκμηριωνω με ΟΤΙ ελαχιστο μπορει ν εχει πεσει στην αντιληψη μου

δεν με πειραζει μην γραφεις πραγματα που δεν ισχυουν για μενα δεν εχω γνωμη για αλλα κιτ εχω τα τα τρια που εχω καθημερινη τριβή μαζι τους

και δεν κρινω αν τον επιασαν κοτσο - δεν ξερω..
τεχνικα ΕΧΕΙ προβλημα

φυσικα αλλα δεν ειναι κατι που δε λυνετε και μαλιστα ευκολα τεχνικα ουστιστικα θα ειχε προβλημα αν ειχε λαμπακια , ρεταρισματα σβησιματα κτλ το οτι εχει ενα περιεργο αμαξι δεν σημαινει τιποτα ολα αυτα που γραφει τα περασαμε ολοι μας 3 φορες μεχρι να στρωσει το συστημα !!
δε λεω οτι το τουρκικο μπορει να μπει παντου - αλλα κανει ΤΑ ΜΙΣΑ ΛΕΦΤΑ δεν κανει τα μισα λεφτα κανει 2-3 κατοσταρικα φθηνοτερα και
και ξανα λεω το δικο μου ΔΕΝ χρειαστεικε ξανα ρυθμιση μετα που αλλαξαμε τον Λ ( ασχετα αν πηγα οντως )...

και μιλας για το ΚΙΑ με τεχνολογια του 1990 και με ενα γαλικο του 2011 ?? καμια σχεση ιδιο πραγμα ειναι ? αν εβαζες εσυ στο δικο σου pRINS ουτε το λαμδα δεν θα αλλαζες διοτι δουλευει ανετα και χωρις αυτο !! σε ιδιο αμαξι πχ οπελ astra το μοντελο J ΘΕΛΕΙ fuel presure emoylator που στην αγγλια κανει 89 λιρες και στη ελλαδα δυσκολα να βρεθει ενω το προηγουμενο astra δεν θέλει τιποτα !! εντελως αλλη τεχνολογια με trip computer στο body και ξεχωριστό εγκέφαλο στη αντλια βενζινης !! μπειτε και δειτε το ιδιο θεμα υπαρχει και εκει !! δεν λεει κανεις οτι δεν λυνετε αλλα εχει κοστος και εκει ειδικα μεγαλυτερο απο εδω το τριπλασιο !!
dathens

Δημοσίευσηαπό fokion » Σάβ 23 Ιουν, 2012 16:21

αναθεμα αν καταλαβα τι εννοεις στην αρχη αλλα ή δε θελεις ή δε καταλαβαινεις τι λεω....

αν εβαζα στο δικο μου prins θα ειμουν το λιγοτερο ηλιθιος.....

κι ο εγκαταστατης ή οποιος που θα το προτεινε λαμογιο... για διαφορους λογους...

υποχρεωση κι ευθυνη του εγκαταστατη ειναι να προτεινει το ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ συστημα για καθε αυτοκινητο
ουτε με καρβουνα σε διαστημοπλοιο
ουτε επιπεδου νασα σε οχημα του 70...

οκ αυτο??

δευτερον
ο εγκαταστατης οταν του ερθει το Χ αυτοκινητο πρεπει με το καλημερα, να το κανει να δουλεψει σωστα ειτε εμουλειτορ ειναι αυτο ειτε ψεκασμο βενζινης ειτε δε ξερω κι εγω τι
ο χρηστης δεν εχει ΚΑΝΕΝΑ λογο κι υποχρεωση ΟΥΤΕ να ειναι και ΟΥΤΕ να γινει ειδικός.. ( αν το γουσταρει ειναι μια αλλη ιστορια ) αλλα το ριμαδι πρεπει να δουλευει σωστα με το που θα βγει απο το συνεργειο και πρακτικά ο χρηστης να "ξεχασει ακομα και που ειναι"...

και τριτον
οποτε λοιπον κι επανερχομαι στην... κατακλειδα που λενε, κι ενα ψτηνο συστημα μπορει να δουλεψει σωστα με ενα καλο εγκαταστατη στα περισσότερα αυτοκινητα, αλλα ακομα και οι ............πολυδιαφημισμενες ναυαρχιδες με ενα ΣΤΟΚΟ εγκαταστατη δε δουλευουν που να εχεις το θεο μπαρμπα.

Οκ τωρα εγινε αντιληπτο????
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό pk33 » Δευτ 25 Ιουν, 2012 15:39

1. Για ευνόητους λόγους δεν μπορώ να πω όνομα εγκαταστάτη.
2. Silverline +Valvecare+AEB emulator = 1680
3. Το αυτοκίνητο είναι γαλλικό 3 ετών.
4. Όταν αγοράζω κάτι τόσο ακριβό ΔΕΝ θέλω να πηγαίνω στον εγκαταστάτη, ΔΕΝ θέλω να ξέρω για φλοτέλ, λαμπάκια μπιπ κτλ. Θέλω να πάρω ένα manual, να το διαβάσω, και το μόνο που να κάνω είναι να το πηγαίνω στον τακτικό έλεγχο και να γεμίζω καύσιμο. Τίποτε άλλο. ΔΕΝ θέλω άλλη ψυχική φθορά. Είναι παράλογο αυτό που ζητάω;
5. Ακούω εδώ μέσα για προβλήματα, ότι δεν ανάβει η μηχανή κτλ. Απλά αυτά τα συστήματα θέλουν πέταμα και οι εγκαταστάτες τους θέλουν αφαίρεση αδείας ή ακόμη και φυλακή.

Οσοι είστε εγκαταστάτες θα πρέπει επιτέλους να καταλάβετε ότι ένα αυτοκίνητο που θα χρειαστεί επίσκεψη στο συνεργείο έστω και για 5 λεπτά ΕΚΤΟΣ από την τακτική συντήρηση, δεν εχει σωστά εγκατεστημένο σύστημα. Επίσης, δεν εχω δεί/διαβάσει κανέναν τεχνίτη να αναγνωρίζει πρόβλημα, να ζητάει συγνώμη και το βασικότερο ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΛΕΦΤΑ. Για να πάω εγώ στο συνεργείο ΕΚΤΟΣ της τακτικής συντήρησης χάνω εργατοώρες που δεν είχα υπολογίσει κάτι που τελικά θα πρέπει να μου το πληρώσει ο εγκαταστάτης γιατί αναγκάζομαι να τον ξαναεπισκευτώ επειδή απλά ΔΕΝ έκανε καλά τη δουλειά του.
pk33

Δημοσιευσεις: 27

Δημοσίευσηαπό hlias » Δευτ 25 Ιουν, 2012 19:49

pk33 έγραψε:1. Για ευνόητους λόγους δεν μπορώ να πω όνομα εγκαταστάτη.
2. Silverline +Valvecare+AEB emulator = 1680
3. Το αυτοκίνητο είναι γαλλικό 3 ετών.
4. Όταν αγοράζω κάτι τόσο ακριβό ΔΕΝ θέλω να πηγαίνω στον εγκαταστάτη, ΔΕΝ θέλω να ξέρω για φλοτέλ, λαμπάκια μπιπ κτλ. Θέλω να πάρω ένα manual, να το διαβάσω, και το μόνο που να κάνω είναι να το πηγαίνω στον τακτικό έλεγχο και να γεμίζω καύσιμο. Τίποτε άλλο. ΔΕΝ θέλω άλλη ψυχική φθορά. Είναι παράλογο αυτό που ζητάω;
5. Ακούω εδώ μέσα για προβλήματα, ότι δεν ανάβει η μηχανή κτλ. Απλά αυτά τα συστήματα θέλουν πέταμα και οι εγκαταστάτες τους θέλουν αφαίρεση αδείας ή ακόμη και φυλακή.

Οσοι είστε εγκαταστάτες θα πρέπει επιτέλους να καταλάβετε ότι ένα αυτοκίνητο που θα χρειαστεί επίσκεψη στο συνεργείο έστω και για 5 λεπτά ΕΚΤΟΣ από την τακτική συντήρηση, δεν εχει σωστά εγκατεστημένο σύστημα. Επίσης, δεν εχω δεί/διαβάσει κανέναν τεχνίτη να αναγνωρίζει πρόβλημα, να ζητάει συγνώμη και το βασικότερο ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΛΕΦΤΑ. Για να πάω εγώ στο συνεργείο ΕΚΤΟΣ της τακτικής συντήρησης χάνω εργατοώρες που δεν είχα υπολογίσει κάτι που τελικά θα πρέπει να μου το πληρώσει ο εγκαταστάτης γιατί αναγκάζομαι να τον ξαναεπισκευτώ επειδή απλά ΔΕΝ έκανε καλά τη δουλειά του.

η ταλαιπωρια του πελατη δεν ειναι ωραιο πραγμα, αλλα βρε pk 33 εδω καινουριο αυτοκινητο αγοραζεις και παρα πολλες φορες εχεις βλαβες εντος εγγυησης, δεν ειναι χαμενες εργατοωρες? δεν ειναι χαμενος χρονος? δεν ειναι σωστα εγκατεστημενα τα εξαρτημετα του? μπηκε φυλακη κανενας αντιπροσωπος η κατασκευαστης? το υγραεριο καλως η κακως ειναι μια μεγαλη μετατροπη και μπορει να εχουμε μικρα προβληματα ειτε απο αστοχια υλικου ειτε απο ανθρωπινο λαθος τεχνιτη. εσυ στην εργασια σου εισαι αλανθαστος? επειδη δεν εισαι γιατι και εσυ εισαι ανθρωπος σαν και εμας μηπως σου πηραν το δικαιομα να εργαζεσαι η σε βαλαν φυλακη? στο τριτο σκελος σιγουρα η συγνωμη ειναι το λιγοτερο απο την μερια του τεχνιτη, αν δεν στην εχουν ζητησει μετα απο την ταλαιπωρια σου τοτε απλα εκανες λαθος επιλογη ανθρωπου.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό dathens » Δευτ 25 Ιουν, 2012 20:37

Και εγω συμφωνώ ότι προκειτε για μετατροπή και δεν μπορει πάντα να δουλεύει αψογα με την πρώτη στιγμή σε όλα τα αμάξια άψογα δουλεουν το 90 % των μοντελων αυτοκινήτων αλλα υπάρχει και ένα 10 % μοντέλων κσι πιο πολυ των γσλικων που θα χρειάζεται να ρυθμιστούν η να αλλαχθουν κάποιες παράμετροι, η υπάρχουν σφάλματα υλικού ...

εμείς οι πελάτες είμαστε αυτοι που ενημερώνουμε τον εγκαταστατη για οποίο θέμα έχουμε και αυτός είναι υποχρεωμενος να το λύσει , στη ΓΕΡΜΑΝΊΑ ο νόμος δίνει 3μηνες στον εγκαταστατη να λύσει οποίο λογικό πρόβλημα προκύψει ...

Δεν είναι πανάκια ότι όλα θα δουλέψουν άψογα με την πρώτη....αν και συνήθως δουλεύουν αναφερω πιο πανω γιατι πχ δεν εχει ενα χαλασμενο οργανο σταθμης καυσιμου .... για αυτο για να ισχύει η εγγύηση υπάρχει ο επανέλεγχος στα 1000-1500 χιλιόμετρα οπου λύνονται τα προβληματα , το ίδιο δεν γίνετε και όταν αλλάζουμε ζάντες δεν πάμε για ελεγχο ζυγίσμα μετα απο 1000 χιλιόμετρα ;

Τώρα περι των εργατοωρων θα σου πω ότι το ίδιο σύστημα στην Ολλανδία αν το τοποθετήσουν οι Ολλανδοί ή Γερμανοί με την ώρα τα 2500 δεν τα γλυτωνεις με τίποτα δεν παίζει αυτο στην Ελλάδα η ώρα εργασίας !!
Και για αυτο που έβαλες ίσως έχεις πολυ καλη τιμη αγοράς μιας και κοστίζει 1350 SILVERLINE + 350 το valve care + 80 το ξεγελαστηρι 1780 εύρω τιμη αντιπροσώπου ( FGAS ) + 80 € ΚΤΕΟ.. Αυτο που ανέβασε την τιμη είναι το ψηφικό σύστημα λιπανσης βαλβιδων ( 350 ) πήγαινε στον εγκαταστατη να σου ρυθμίσει το tank ώστε να μην τελιωνει με 11 λίτρα μέσα ,

αν το αμάξι δουλεύει καλα δεν έχει λαμπάκια και έχει σωστή οδική συμπεριφορά και σωστη καταναλωση δεν προκειτε να βρεις άκρη ....
dathens

Δημοσίευσηαπό fokion » Δευτ 25 Ιουν, 2012 21:04

Δεν τον ακουτε τον ανθρωπο και δυστυχος ειναι ο πελατης σας......

Ολα αυτα που λετε ειναι ωραια ΑΝ τα λεγατε ΑΠΟ ΠΡΙΝ..... καταλαβαινετε ετσι???
οταν βλεπετε γαλλικο που ΘΑ ΕΧΕΙ θεμα με το δεικτη το λετε ΑΠΟ ΠΡΙΝ οτι θελει ΚΑΙ εμουλειτορ ????

Α και το ποσο παιρνουν οι Ολλανδοι το ξερουμε συνεργαζομαι.... πανω απο 20 χρονια με τους τυρογαλους αυτους...
και το τι υπηρεσιες απολαμβανουν απο το κρατος τους
κι απο το αν ΤΟΛΑΜΝΕ να ΣΚΕΥΤΟΥΝ να μην κοψουν αποδειξη.....
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό hlias » Δευτ 25 Ιουν, 2012 21:27

fokion έγραψε:Δεν τον ακουτε τον ανθρωπο και δυστυχος ειναι ο πελατης σας......

Ολα αυτα που λετε ειναι ωραια ΑΝ τα λεγατε ΑΠΟ ΠΡΙΝ..... καταλαβαινετε ετσι???
οταν βλεπετε γαλλικο που ΘΑ ΕΧΕΙ θεμα με το δεικτη το λετε ΑΠΟ ΠΡΙΝ οτι θελει ΚΑΙ εμουλειτορ ????

Α και το ποσο παιρνουν οι Ολλανδοι το ξερουμε συνεργαζομαι.... πανω απο 20 χρονια με τους τυρογαλους αυτους...
και το τι υπηρεσιες απολαμβανουν απο το κρατος τους
κι απο το αν ΤΟΛΑΜΝΕ να ΣΚΕΥΤΟΥΝ να μην κοψουν αποδειξη.....

στο το τι εχει συμφονιθει μεταξυ των δυο πλευρων δεν μπορω να το γνωριζω. διαβασε τι εχω γραψει στο ιδιο ποστ στις 25/5/12 και ωρα 14:09 και πιστευω οτι σε καλυπτω στις αποριες σου.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 25 επισκέπτες