Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Turbo κινητήρες και LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Turbo κινητηρες και LPG

Δημοσίευσηαπό dathens » Πέμ 23 Αύγ, 2012 23:04

paul έγραψε:σημερα πηγα κ ρωτησα στον σπαθη στο ρεντη.μου ειπε για zavolli 1300 κομπλε ολα,δεν θυμαμαι τι γενιας ειναι αλλα αντι για λαδιερα θα ψεκαζει οταν χρειαζετε βενζινη.εχω ενα octavia 4 gt 20v γυρω στα 220αλογα,αν κ θα μου αλλαξει κ μπεκ με πιο γρηγορα γιατι φοραω προγραμμα.πως σας φαινετε εσας;

Με τα ίδια λεφτα βάζεις Prins SILVER LINE στο octavia χωρίς ψεκασμό βενζίνης και αλλαγή μπεκ ή κάθε πατέντα για να δουλέψει άνετα μέχρι τα 200 HP μόνο γκάζι !!!

Δεν συγκρίνεται κατα την άποψη μου με το zavoli σε ποιότητα αν και όπως ο maevius λέει δεν έχουν διάφορες στα χαμηλά άλογα 100-140 αλλα ψηλα στα τουρμπο έχουν για μένα και τα prins φύσανε με τουρμπο και κομπρεσορες γιατι έχουν τουρμπο πνεύμονες !!
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Παρ 24 Αύγ, 2012 01:15

black92s έγραψε:Εχω ενα 1,400 κυβικα κινητηρα 16v DOCH και σκεφτομαι για light τουρμπο. Το αυτοκινητο φοραει κιτ της EG@S. ο μηχανικος με ειπε οτι θα με βαλει ενα μικρο εγκεφαλακι ωστε οταν τουρμπιζω να ανοιγει το 5ο μπεκ για να ψεκαζει βενζινη ωστε να μην στεγνωσει ο κινητηρας λογω υγραεριου. ΤΙ εχετε να πειτε για αυτο; Ειναι σωστη κινηση η δεν θα εχω προβλημα μονο με τα 4 μπεκ ;

Ειναι εφικτο και δουλευει,μην ξεχασεις ομως να χαρτογραφησεις τον εγκεφαλο σου συμφωνα με την εξης λογικη> το υγραεριο εχει την ταση να καιγεται πιο αργα (διαρκεια εκρηξης εννοω) απο την βενζινη στις χαμηλες στροφες και το αντιθετο στις πολλες στροφες.Συμφωνα με αυτο το σκεπτικο πρεπει να γινει το remapping.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Παρ 24 Αύγ, 2012 01:24

paul έγραψε:σημερα πηγα κ ρωτησα στον σπαθη στο ρεντη.μου ειπε για zavolli 1300 κομπλε ολα,δεν θυμαμαι τι γενιας ειναι αλλα αντι για λαδιερα θα ψεκαζει οταν χρειαζετε βενζινη.εχω ενα octavia 4 gt 20v γυρω στα 220αλογα,αν κ θα μου αλλαξει κ μπεκ με πιο γρηγορα γιατι φοραω προγραμμα.πως σας φαινετε εσας;

Στα 220 hp τα γρηγορα μπεκ ειναι μονοδρομος οπως επισης και μεγαλυτερος πνευμονας ρυθμιζμενος σε χαμηλοτερη πιεση .Το octavia αν εχει οντως προγραμμα δεν εχει αναγκη την βενζινη,μην την βαλεις.Η τουλαχιστον βαλτην ΑΦΟΥ δουλεψει τελεια με το υγραεριο.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό black92s » Παρ 24 Αύγ, 2012 01:33

BOURTZI έγραψε:
black92s έγραψε:Εχω ενα 1,400 κυβικα κινητηρα 16v DOCH και σκεφτομαι για light τουρμπο. Το αυτοκινητο φοραει κιτ της EG@S. ο μηχανικος με ειπε οτι θα με βαλει ενα μικρο εγκεφαλακι ωστε οταν τουρμπιζω να ανοιγει το 5ο μπεκ για να ψεκαζει βενζινη ωστε να μην στεγνωσει ο κινητηρας λογω υγραεριου. ΤΙ εχετε να πειτε για αυτο; Ειναι σωστη κινηση η δεν θα εχω προβλημα μονο με τα 4 μπεκ ;

Ειναι εφικτο και δουλευει,μην ξεχασεις ομως να χαρτογραφησεις τον εγκεφαλο σου συμφωνα με την εξης λογικη> το υγραεριο εχει την ταση να καιγεται πιο αργα (διαρκεια εκρηξης εννοω) απο την βενζινη στις χαμηλες στροφες και το αντιθετο στις πολλες στροφες.Συμφωνα με αυτο το σκεπτικο πρεπει να γινει το remapping.

Η χαρτογράφηση θα γίνει στον εγκαταστάτη του υγραερίου μόλις περαστεί το τούρμπο κιτ. Πήγα τον ρώτησα και με είπε πως δεν χρειάζεται βενζίνη καθόλου. Στέκει αυτό από την άποψη ότι θα μπουνε πιο μεγάλα μπέκ και εννοείται πιο μεγάλος πνεύμονας?
Sent from my U20i using Tapatalk 2
Άβαταρ μέλους
black92s

Δημοσιευσεις: 39

Δημοσίευσηαπό paul » Παρ 24 Αύγ, 2012 09:00

BOURTZI έγραψε:

Στα 220 hp τα γρηγορα μπεκ ειναι μονοδρομος οπως επισης και μεγαλυτερος πνευμονας ρυθμιζμενος σε χαμηλοτερη πιεση .Το octavia αν εχει οντως προγραμμα δεν εχει αναγκη την βενζινη,μην την βαλεις.Η τουλαχιστον βαλτην ΑΦΟΥ δουλεψει τελεια με το υγραεριο.

άμα δεν βάλω την βενζίνη πως θα γίνετε λίπανση των βαλβίδων όμως?
skoda οctavia 4 gt με zavoli αεριου ψεκασμου χωρις λαδιερα
paul

Δημοσιευσεις: 46

Δημοσίευσηαπό dathens » Σάβ 25 Αύγ, 2012 20:09

Για πιο κιτ μιλάμε στα 220 τουρμπο άλογα ; Και για ποια μπεκ μιλάμε ;
dathens

Δημοσίευσηαπό paul » Κυρ 26 Αύγ, 2012 02:06

dathens έγραψε:Για πιο κιτ μιλάμε στα 220 τουρμπο άλογα ; Και για ποια μπεκ μιλάμε ;

μου ειπε της zavolli 7ης γενιας με αεριου ψεκασμου,τωρα για τα μπεκ δεν ρωτησα.
ρωτησα κ στον Μπιρμπο κ μου ειπε να βαλω της icom υγρου ψεκασμου στα 2000 ευρω.πολλα μου φανηκαν να πω την αληθεια.
paul

Δημοσίευσηαπό dathens » Κυρ 26 Αύγ, 2012 02:50

Τουρμπο κιτ στα 220 άλογα δεν βλέπω να δουλεύει με τριβόλι 17ης γενεάς , μακάρι δηλαδη αλλα δύσκολο να παει πχ το βουνό στον μωαμεθ ... .. Θα το πετάει σε βενζίνη σίγουρα ψηλα, τώρα όσο του μπιρμπου είναι για πάσα νόσο και πάσα Μα...κια μόνο το icom φαντάζομαι σου είπε ότι δουλεύει κανένα άλλο σωστά ;
dathens

Δημοσίευσηαπό paul » Κυρ 26 Αύγ, 2012 10:40

dathens έγραψε:Τουρμπο κιτ στα 220 άλογα δεν βλέπω να δουλεύει με τριβόλι 17ης γενεάς , μακάρι δηλαδη αλλα δύσκολο να παει πχ το βουνό στον μωαμεθ ... .. Θα το πετάει σε βενζίνη σίγουρα ψηλα, τώρα όσο του μπιρμπου είναι για πάσα νόσο και πάσα Μα...κια μόνο το icom φαντάζομαι σου είπε ότι δουλεύει κανένα άλλο σωστά ;

ναι μου ειπε οτι μονο της icom δουλευει κ μαυτο θα δουλεψει σωστα.εχει λεει κ με 1000 ευρω αλλα δεν το προτεινει σαν επαγγελματιας
paul

Δημοσίευσηαπό dathens » Κυρ 26 Αύγ, 2012 12:07

paul έγραψε:
dathens έγραψε:Τουρμπο κιτ στα 220 άλογα δεν βλέπω να δουλεύει με τριβόλι 17ης γενεάς , μακάρι δηλαδη αλλα δύσκολο να παει πχ το βουνό στον μωαμεθ ... .. Θα το πετάει σε βενζίνη σίγουρα ψηλα, τώρα όσο του μπιρμπου είναι για πάσα νόσο και πάσα Μα...κια μόνο το icom φαντάζομαι σου είπε ότι δουλεύει κανένα άλλο σωστά ;

ναι μου ειπε οτι μονο της icom δουλευει κ μαυτο θα δουλεψει σωστα.εχει λεει κ με 1000 ευρω αλλα δεν το προτεινει σαν επαγγελματιας

Γνωστές παπα..ριές του μπιρμπου !!! Παραπληροφόρηση απο τον πρόεδρο των υγραεριατζηδων
dathens

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 25 επισκέπτες