Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αλλαγή με μπουζι για LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Αλλαγή με μπουζι για LPG

Δημοσίευσηαπό runner » Πέμ 12 Μαρ, 2015 22:07

NickSt έγραψε:
runner έγραψε:Για lpg ή οποιαδήποτε βελτίωση δεν έχει.
Έχει όμως για λόγους μάρκετινγκ τις αλλαγές λαδιών ανά 30,000χμ όπως επίσης λόγω συμφωνίας με την petronas ,τα selenia ως τα καλύτερα λάδια..Όπως επίσης και ότι οι αα είναι τα καλύτερα συνεργεία..

ο δικός σου κατασκευαστής..προτείνει τα μπουζί της βενζίνας και για χρήση υγραερίου?

...φίλε μου , βάζω τα μπουζί που δίνει ο κατασκευαστής για τις ΖΕΣΤΕΣ ΧΩΡΕΣ που είναι 1 βαθμό ψυχρότερα απο αυτά που "φοράει" εδώ.!!!..νομίζω σε κάλυψα...

...και αν έχεις ερωτηματικά , τα αλλάζω κάθε 20000 χλμ και οι πολλαπλασιαστές μου ( ναι , 4 έχω ) είναι τζάμι...

Όχι,δεν με κάλυψες.Τα μπουζί που φοράς ,ο κατασκευαστής τα προτείνει για καύση lpg ή όχι?Το ότι ζεις στην Ελλάδα και έχεις βάλει μπουζί για το κλίμα της Αφρικής ,πάλι δεν το προτείνει ο κατασκευαστής.Οπότε στην ουσία ούτε εσύ ακούς τον κατασκευαστή.
Και πες μου πως μέτρησες τους πολλαπλασιαστές και τους βρήκες ''τζάμι'' να το κάνω κι εγώ.Να τους χαίρεσαι και τους 4.
runner

Δημοσιευσεις: 126

Δημοσίευσηαπό NickSt » Πέμ 12 Μαρ, 2015 22:45

runner έγραψε:
NickSt έγραψε:
runner έγραψε:Για lpg ή οποιαδήποτε βελτίωση δεν έχει.
Έχει όμως για λόγους μάρκετινγκ τις αλλαγές λαδιών ανά 30,000χμ όπως επίσης λόγω συμφωνίας με την petronas ,τα selenia ως τα καλύτερα λάδια..Όπως επίσης και ότι οι αα είναι τα καλύτερα συνεργεία..

ο δικός σου κατασκευαστής..προτείνει τα μπουζί της βενζίνας και για χρήση υγραερίου?

...φίλε μου , βάζω τα μπουζί που δίνει ο κατασκευαστής για τις ΖΕΣΤΕΣ ΧΩΡΕΣ που είναι 1 βαθμό ψυχρότερα απο αυτά που "φοράει" εδώ.!!!..νομίζω σε κάλυψα...

...και αν έχεις ερωτηματικά , τα αλλάζω κάθε 20000 χλμ και οι πολλαπλασιαστές μου ( ναι , 4 έχω ) είναι τζάμι...

Όχι,δεν με κάλυψες.Τα μπουζί που φοράς ,ο κατασκευαστής τα προτείνει για καύση lpg ή όχι?Το ότι ζεις στην Ελλάδα και έχεις βάλει μπουζί για το κλίμα της Αφρικής ,πάλι δεν το προτείνει ο κατασκευαστής.Οπότε στην ουσία ούτε εσύ ακούς τον κατασκευαστή.
Και πες μου πως μέτρησες τους πολλαπλασιαστές και τους βρήκες ''τζάμι'' να το κάνω κι εγώ.Να τους χαίρεσαι και τους 4.

Αν θέλεις διάλογο , τσαμπουκάδες - υφάκι και πνευματάκι φτηνούλι , κομμένο..//..επανόρθωσε και ίσως μάθεις πολλά...
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό NickSt » Πέμ 12 Μαρ, 2015 23:29

Και επειδή όταν μιλάμε δεν κλ***νουμε , διαβάστε παρακάτω απο την NGK...

Lpg Compatibility - Technical Information - NGK Spark Plugs ...

Technical information
LPG Compatibility
There are two critical factors that need to be understood when converting a vehicle from petrol to LPG:
· LPG burns hotter
· LPG increases the voltage requirement at the electrode gap
In an attempt to correct these two factors, as a general rule we suggest to:

Use a spark plug that is one heat range colder than standard to compensate for the increased heat from LPG:

The temperature profile of an engine may vary between vehicles. As such, the effect of LPG on the operating temperature of one vehicle may not be the same for another vehicle.
For example, lets say that LPG increases the average operating temperature by 200°C. If the average operating temperature of a Holden Commodore (which uses a 6 heat range) was 700°C the addition of LPG would exceed the operating range of 870°C. As such a colder plug may be required. However, a Ford Falcon for example (which also uses a 6 heat range) may have an average operating temperature of 500°C, the addition of LPG is still within the 450 – 870°C operating range and a colder plug may not be required. Please note that these values have only been used for illustration purposes.

Reduce the electrode gap by 0.1mm to compensate for the increased voltage:

It is difficult to gauge exactly how much the voltage requirement has changed as other factors such as engine wear, loss in compression and ignition system weakness for example may provide an influence. As such the electrode gap may need to be adjusted several times until the correct gap setting is achieved for that unique vehicle.
Unless the vehicle is a production vehicle designed for LPG, the installation of LPG results in a modified engine. As such, it is the end users responsibility to ensure that the engine components have been considered and altered if necessary to allow for the modifications.

Αυτά για κάποιους εξυπνάκηδες που τα ξέρουν όλα ...

Το μποουζί που μου δίνει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου μου είναι το NGK BKR5 EZ ,
χρησιμοποιώ το NGK BKR6 EZ , δλδ το μαμά ένα βαθμό ψυχρότερο και μάλιστα δίχως να κλείσω το διάκενο ..
..κανένα πρόβλημα με τούς πολλαπλασιαστές και όποιος ρωτάει "πως το ξέρω"!!!! όπως πιο πάνω είναι τουλάχιστον αφελής ...
Τελευταία επεξεργασία από NickSt και Πέμ 12 Μαρ, 2015 23:47, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
NickSt

Δημοσίευσηαπό viallesi » Πέμ 12 Μαρ, 2015 23:44

NickSt έγραψε:Και επειδή όταν μιλάμε δεν κλ***νουμε , διαβάστε παρακάτω απο την NGK...

Lpg Compatibility - Technical Information - NGK Spark Plugs ...

Technical information
LPG Compatibility
There are two critical factors that need to be understood when converting a vehicle from petrol to LPG:
· LPG burns hotter
· LPG increases the voltage requirement at the electrode gap
In an attempt to correct these two factors, as a general rule we suggest to:

Use a spark plug that is one heat range colder than standard to compensate for the increased heat from LPG:

The temperature profile of an engine may vary between vehicles. As such, the effect of LPG on the operating temperature of one vehicle may not be the same for another vehicle.
For example, lets say that LPG increases the average operating temperature by 200°C. If the average operating temperature of a Holden Commodore (which uses a 6 heat range) was 700°C the addition of LPG would exceed the operating range of 870°C. As such a colder plug may be required. However, a Ford Falcon for example (which also uses a 6 heat range) may have an average operating temperature of 500°C, the addition of LPG is still within the 450 – 870°C operating range and a colder plug may not be required. Please note that these values have only been used for illustration purposes.

Reduce the electrode gap by 0.1mm to compensate for the increased voltage:

It is difficult to gauge exactly how much the voltage requirement has changed as other factors such as engine wear, loss in compression and ignition system weakness for example may provide an influence. As such the electrode gap may need to be adjusted several times until the correct gap setting is achieved for that unique vehicle.
Unless the vehicle is a production vehicle designed for LPG, the installation of LPG results in a modified engine. As such, it is the end users responsibility to ensure that the engine components have been considered and altered if necessary to allow for the modifications.

Αυτά για κάποιους εξυπνάκηδες που τα ξέρουν όλα ...

Πολύ σωστός. Στο site της NGK αν επιλέξεις αμάξι σου βγάζει το ανάλογο μπουζι και σου αναφέρει όπως έγραψα και 1 σελίδα πριν πόσο πρέπει να μειώσεις το διάκενο για το δικό σου αμάξι. Στην δικιά μου περίπτωση για παράδειγμα έλεγε να γίνουν 0,9 αντί για 1.1 που είναι κανονικά για καύση LPG.
viallesi

Δημοσιευσεις: 452

Δημοσίευσηαπό tripas » Παρ 13 Μαρ, 2015 00:51

Φίλε NickSt γιατι ακολουθείς τι λέει η NGK στο Technical Information που είναι γενικο και όχι τον online partfinder της NGK για το όχημα σου?

Φίλε viallesi με τι κουράγιο έβαλες υγραέριο σε όχημα που δεν είναι καν στον κατάλογο της NGK για υγραέριο.
Citroen C4 sedan 1.6 TU5JP4-NFU 2008 , BRC P&D MY10 + LPG7
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσιευσεις: 605

Δημοσίευσηαπό viallesi » Παρ 13 Μαρ, 2015 11:15

tripas έγραψε:Φίλε NickSt γιατι ακολουθείς τι λέει η NGK στο Technical Information που είναι γενικο και όχι τον online partfinder της NGK για το όχημα σου?

Φίλε viallesi με τι κουράγιο έβαλες υγραέριο σε όχημα που δεν είναι καν στον κατάλογο της NGK για υγραέριο.

Τι εννοείς δεν είναι? Είναι στο κατάλογο της NGK, αυτό έγραψα μόλις παραπάνω.
viallesi

Δημοσίευσηαπό tripas » Παρ 13 Μαρ, 2015 12:26

Το Honda civic 1.8 δεν έχεις αν δεν κάνω λάθος. Θα μπορούσες να μου δώσεις το λινκ του online catalog για να μου φύγει η περιέργεια.
Έγω τουλάχριστον δεν τον βρίσκω τον κινητήρα σου στο ακόλουθο λινκ της NGK http://www.ngk.de/nc/en/product-finder/ ... KW/ZK_LPG/.
Citroen C4 sedan 1.6 TU5JP4-NFU 2008 , BRC P&D MY10 + LPG7
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσιευσεις: 605

Δημοσίευσηαπό NickSt » Παρ 13 Μαρ, 2015 12:39

tripas έγραψε:Φίλε NickSt γιατι ακολουθείς τι λέει η NGK στο Technical Information που είναι γενικο και όχι τον online partfinder της NGK για το όχημα σου?

Καλημέρα φίλε μου , καλή ερώτηση αν και έχω απαντήσει στο γιατί , μάλλον όμως δεν το έδωσα καλά…

Πάμε λοιπόν ..//..όπως έγραψα παραπάνω θέλω να χρησιμοποιώ τα μαμά μπουζι και όχι τα «εξεζητημένα» που κοστίζουν τρεις η τέσσερις φορές περισσότερο από τα μαμά και που αλλάζονται κάτι λίγο παραπάνω σε χιλιόμετρα από τα μαμά . Τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση αυτό ισχύει ..Τα μπουζί που φοράω είναι τα μαμά ένα βαθμό πιο φυχρά , τα οποία τα φοράει στο δικό μου μοτέρ η Fiat στις πιο θερμές χώρες .Με το σκεπτικό ότι στη χρήση υγραερίου θέλουμε μπουζί ένα βαθμό ψυχρότερα , κάτι που το επιβεβαιώνει και η NGK όπως διαβάζεις πιο πάνω , απλά χρησιμοποιώ αυτά τα μπουζί εδώ και 67500 χλπ περίπου και το αποτέλεσμα είναι αυτό που περιγράφω παραπάνω . Επομένως σε ότι τουλάχιστον αφορά τη δική μου περίπτωση δεν έχω απολύτως κανένα λόγο να βάλω «μπλιμπλίκια» που μόνο κακό κάνουν στην τσέπη μου και πιθανόν πρόβλημα στη λειτουργία του κινητήρα μου . Για κάποιους άλλους αυτό μπορεί να μην ισχύει και φυσικά έχουν το δικαίωμα της επιλογής τους .

Αν πάλι δεν τα εξήγησα καλά , πές μου σε ποιό σημείο θέλεις περαιτέρω διευκρίνιση…

Καλημέρα και πάλι..
NickSt

Δημοσίευσηαπό viallesi » Παρ 13 Μαρ, 2015 12:42

tripas έγραψε:Το Honda civic 1.8 δεν έχεις αν δεν κάνω λάθος. Θα μπορούσες να μου δώσεις το λινκ του online catalog για να μου φύγει η περιέργεια.
Έγω τουλάχριστον δεν τον βρίσκω τον κινητήρα σου στο ακόλουθο λινκ της NGK http://www.ngk.de/nc/en/product-finder/ ... KW/ZK_LPG/.

Δεν δουλεύει έτσι το link που έβαλες. Πρέπει να επιλέξεις το αμάξι για να δεις. Anyway το link είναι το παρακάτω. Και την Bosch να δεις το υποστηρίζει.

http://www.ngkpartfinder.co.uk/cars_com ... %2520PLUGS

Συνοπτικά αναφέρει:

HONDA CIVIC (05-->12) SPARK PLUGS
EXTRA INFORMATION FOR HONDA CIVIC (05-->12) 1.8 09/05 –> 12/12

Engine Type No of Plugs Gap
R18 A2 4 Gap is preset

Product Type Part No Stock No Notes Gap
Recommended IZFR6K-11S 5266 - Gap is preset
Upgrade N/A N/A - N/A
LPG N/A N/A Suggest CAREFULLY re-gap to 0.9mm. 0.9mm
viallesi

Δημοσίευσηαπό labros » Παρ 13 Μαρ, 2015 14:07

Για τον δικό μου κινητήρα το μαμά μπουζί είναι το BKR5E-11 βάση αυτού του καταλόγου και βάση του βιβλίου κατασκευαστή. Αν επιλέξω αυτό και όχι το LPG1 που δίνει για υγραέριο πόσο πρέπει να γίνει το διάκενο (από 1,1);
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 25 επισκέπτες