Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αλλαγή με μπουζι για LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Αλλαγή με μπουζι για LPG

Δημοσίευσηαπό tripas » Παρ 13 Μαρ, 2015 14:15

Ok thanks δεν κοίταξα το αγγλικο.
Μου θυμίζεις τον εαυτό μου όταν είχα αγοράσει ένα τουρμπισμενο subaru 1.6TS το 2002 που κοιταγα τα διάκενα στα μπουζι διότι μετα απο κάποιο όριο και πάνω άναβε check engine. Καλα ξεμπερδεματα.
Citroen C4 sedan 1.6 TU5JP4-NFU 2008 , BRC P&D MY10 + LPG7
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσιευσεις: 605

Δημοσίευσηαπό runner » Παρ 13 Μαρ, 2015 22:37

NickSt έγραψε:Αν θέλεις διάλογο , τσαμπουκάδες - υφάκι και πνευματάκι φτηνούλι , κομμένο..//..επανόρθωσε και ίσως μάθεις πολλά...

Λοιπόν...μάγκα του πληκτρολογίου-νεοέλληνα...Εσύ με ρώτησες τι προτείνει ο κατασκευαστής και σου απάντησα χωρίς ειρωνεία.Σε ρώτησα κάτι και λες τσαμπουκάδες και τα συναφή από πάνω..Μάγκα του πληκτρολογίου..θα επανορθώσω.
NickSt έγραψε:Και επειδή όταν μιλάμε δεν κλ***νουμε , διαβάστε παρακάτω απο την NGK...

[b]Αυτά για κάποιους εξυπνάκηδες που τα ξέρουν όλα ...

Το μποουζί που μου δίνει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου μου είναι το NGK BKR5 EZ ,
χρησιμοποιώ το NGK BKR6 EZ , δλδ το μαμά ένα βαθμό ψυχρότερο και μάλιστα δίχως να κλείσω το διάκενο ..
..κανένα πρόβλημα με τούς πολλαπλασιαστές και όποιος ρωτάει "πως το ξέρω"!!!! όπως πιο πάνω είναι τουλάχιστον αφελής ...

Εγώ μάλλον είμαι ο ''έξυπνος'' που τα ξέρει όλα...Εσύ όμως ακόμη δεν απάντησες σε 2 πολύ απλές ερωτήσεις..
1.Τα μπουζί που έχεις βάλει που προτείνει ο κατασκευαστής για την Αφρική(?) κάνουν για χρήση lpg ή όχι?
2.Επειδή είμαι και αφελής...Σε ρωτάω πως ξέρεις για τους πολλαπλασιαστές ότι είναι τζάμι...Για να μάθουμε και οι υπόλοιποι..Μην το κρατάς για τον εαυτό σου..
Αν είναι να στριφογυρνας και να κάνεις κωλοτούμπες ..μην απαντάς καθόλου..Ούτως ή άλλως όλοι σχεδόν ξέρουμε την απάντηση.

Λοιπόν...μάγκα του πληκτρολογίου-νεοέλληνα....''τσαμπουκάς,υφάκι,πνευματούλι-φτηνούλι,το παίζω έξυπνος,αφελής...
Ωραία επιχειρήματα σε τεχνική ενότητα..
runner

Δημοσιευσεις: 126

Δημοσίευσηαπό NickSt » Παρ 13 Μαρ, 2015 22:43

Σου απάντησα , αλλά σβήστηκε..

..με "μαγκάκια" , διάλογος τέλος...(kyriak) ??????..
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό gkal » Παρ 13 Μαρ, 2015 23:10

Τελικά συμπέρασμα πάλι δεν βγήκε ή τουλάχιστον εγώ δεν έβγαλα.
KIA RIO - Prins Silverline 2.0
Hyundai Matrix - Europgas Basico 24
gkal

Δημοσιευσεις: 122

Δημοσίευσηαπό runner » Σάβ 14 Μαρ, 2015 00:54

NickSt έγραψε:Σου απάντησα , αλλά σβήστηκε..

..με "μαγκάκια" , διάλογος τέλος...(kyriak) ??????..

Είπα αν είναι να κάνεις κωλοτούμπες μην απαντήσεις ,αλλά,δεν....
Λευτέρης.
runner

Δημοσίευσηαπό runner » Σάβ 14 Μαρ, 2015 01:10

gkal έγραψε:Τελικά συμπέρασμα πάλι δεν βγήκε ή τουλάχιστον εγώ δεν έβγαλα.

Εδώ μέσα γράφουν αρκετοί μηχανικοί που έχουν δείξει δείγματα από την δουλειά τους και δεν λένε ότι να'ναι.Το lpg θέλει καλό σπινθηρισμό και λίγο πιο ψυχρά μπουζί.Το lpg τοποθετημένο εκ των υστέρων θεωρείτε βελτίωση.Ο καθένας κρίνει και κάνει ότι θέλει στο αυτ/του..ο ίδιος τα πληρώνει και δεν δίνει λογαριασμό.Εγώ είπα τι μπουζί συστήνουν -προτείνουν για το αυτ/τό μου (διευκρινίζω ,όχι τι λέει ο κατασκευαστής). Το μαμά διάκενο στο μπουζί είναι 0,9,αυτά που φοράω είναι 0,7.Τα μπουζί που λέει ο κατασκευαστής είναι για χρήση βενζίνας,όχι υγραερίου.Το ότι λειτουργεί το αυτ/το και με αυτά είναι σωστό,αλλά,και ξεζουμιζεις τους πολλαπλασιαστές και όσο να'ναι αυξημένες θερμ. στο θ.κ.Η απόδοση των πολλαπλασιαστών πέφτει σιγά σιγά και δεν το καταλαβαίνεις μέχρι που πας 3κύλινδρος (παθών).Τα μαμά μπουζί με κόστος 30€ μου έβγαζαν 10,000χμ ,αυτά που φοράω κάνουν 40€ και τα ''αφήνω '' 20,000χμ.Σε κάποιο τόπικ ο qgas αν θυμάμαι καλά ανέφερε κάποια διαφορά στα μπουζί σε σεμινάριο στην Ολλανδία για 25% διαφορά στην τάση.
runner

Δημοσίευσηαπό NtzanisNikos » Σάβ 14 Μαρ, 2015 10:56

Μελος αυτου του φορουμ αλλαξε τα μαμα μπουζι με μπουζι lpg στην αντιπροσωπεια της ford και μου ανεφερε οτι εχει δει καποια διαφορα στην καταναλωση .Κοστιζουν περιπου στα 35 ευρω της ford δεν ξερω ακριβως την τιμη
NtzanisNikos

Δημοσίευσηαπό tripas » Σάβ 14 Μαρ, 2015 15:09

Φίλε NtzanisNikos εσυ κοίτα το γερμανικο website της NGK http://www.ngk.de/nc/en/product-finder/ ... 204/10689/ που λέει για τον κινητήρα σου LPG4 και τα αλλάζεις καθε 60.000km και άσε τι λέει ο κάθε αντιπροσωπος Ford .
Citroen C4 sedan 1.6 TU5JP4-NFU 2008 , BRC P&D MY10 + LPG7
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσιευσεις: 605

Δημοσίευσηαπό viallesi » Σάβ 14 Μαρ, 2015 16:29

NGK φοράνε και τα ford?
viallesi

Δημοσιευσεις: 452

Δημοσίευσηαπό NtzanisNikos » Τρί 17 Μαρ, 2015 23:22

Μπουζι της ford για αεριο

[url][URL=http://s46.photobucket.com/user/nikoskarpen/media/20150317_220923_zpsryqsa4bv.jpg.html]Εικόνα[/url][/url]

Μπουζι απλο της Ford

[url][URL=http://s46.photobucket.com/user/nikoskarpen/media/20150317_220847_zpsj83ptuye.jpg.html]Εικόνα[/url][/url]

Η Διαφορα στην ακιδα ειναι παραπανω απο εμφανης
NtzanisNikos

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 25 επισκέπτες