Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Καταπόνηση λαδιων κινητηρα με χρηση lpg

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Καταπόνηση λαδιων κινητηρα με χρηση lpg

Δημοσίευσηαπό tzanabetis » Δευτ 21 Νοέμ, 2011 20:10

Άλλαξα λάδια πριν καμια 15αριά μέρες. Τα κράτησα 15.500χλμ. Είχα βάλει τα Castrol Edge 5w30 (100% συνθετικα) τα οποία υπερκαλύπτουν τις προδιαγραφές του λιπαντικού που προτείνει ο κατασκευαστής για το αμάξι μου, είναι βέβαι ακριβά αλλά τα είχα βάλει για δοκιμή λίγο αφού εγκατέστησα το υγραέριο.
Η διαφορά στην κατανάλωση λαδιού ήταν ίδια με αυτήν που είχα όταν έκαιγα μόνο βενζίνη.
Έκαψε γύρω στα 700-800ml σε αυτά τα 15.500χλμ και τα λάδια βγήκαν καθαρά. Η Castrol τα προτείνει και για 20.000χλμ και ίσως να άντεχαν κι άλλο αλλά δεν έχω αφήσει λάδι πάνω απο 15.000χλμ μέσα στη μηχανή.
Θα τα ξανάβαζα αλλά επειδή είναι τσιμπημένα στην τιμή αυτή τη φορά έβαλα της ARAL τα Tronic που είναι πιο οικονομικά. Να δούμε πώς θα πάνε κι αυτά....
Zavoli χωρίς λαδιέρες, ξυδιέρες και τυροκαυτερές
70.000χλμ
Άβαταρ μέλους
tzanabetis

Δημοσιευσεις: 308

Δημοσίευσηαπό patouxas » Δευτ 21 Νοέμ, 2011 20:36

Εγω πριν 15.000 χιλιομετρα εβαλα της shell helix 10w-40.Το υγραεριο το εχω εδω και 16000 χιλιομετρα(απροβληματιστα).Πρωτη φορα διαπιστωνω οτι εκαψε πολυ λαδι το αμαξι μου.Συμπληρωσα 2 φορες σε συνολο ΕΝΟΣ ΛΙΤΡΟΥ(υποψιν δεν το πηγαινα στο full παλι απλα ανεβαζα καπως την σταθμη)..Η δευτερη σημερα που με εκπληξη ειδα οτι ηταν λιγο πιο πανω απο την ενδειξη ''LOW'' και εβαλα οσο ειχα ακομη περισευμα,σχεδον μισο λιτρο.Απο βδομαδα παω για service να δω τι θα μου πει και ο μαστορας.φταιει η παλαιοτητα του αυτοκινητου(328000 χμ) και ηταν τυχαιο οτι η καταναλωση(πανω απο τα συνηθισμενα για μενα..) αρχισε απο την τοποθετηση του υγραεριου σχεδον?φταιει οτι πριν εβαζα τα ακριβα shell helix ultra(fully synthetic) 5w-40 και πλεον αρχισα να βαζω τα πιο φθηνα της shell?ποιος ξερει.αλλα εγω στο toyota μου σπανια εκανα ελεγχο στα λαδια και ποτε δεν τα εβλεπα κατω απο την μεση FULL-LOW range.... :) :) :) .
Για να μην ανοιγω καινουριο τοπικ μια ερωτηση.Στην αντικατασταση των μπουζι θελει καποια συγκεκριμενη ρυθμιση τωρα με υγραεριο?καπως περιεργο μου φαινεται γιατι καπου το ακουσα!!
toyota corolla sedan '99 1332 cc.zavoli kit με λαδιερα 50.000 km.ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ(5-1-2013)
patouxas

Δημοσιευσεις: 21

Δημοσίευσηαπό vaxalis » Δευτ 21 Νοέμ, 2011 20:43

και εγω εχω παρατηρησει περισσοτερο καψιμο λαδιων υστερα απο την τοποθετηση υγραεριου!!!τα μπουζι απο οτι ξερω θελουν μικροτερο διακενο με την καυση lpg απο οτι στην βενζινα!ας μας πει και καποιος τεχνικος εαν ισχυει!
vaxalis

Δημοσιευσεις: 297

Δημοσίευσηαπό tzanabetis » Δευτ 21 Νοέμ, 2011 20:52

patouxas έγραψε:Στην αντικατασταση των μπουζι θελει καποια συγκεκριμενη ρυθμιση τωρα με υγραεριο?καπως περιεργο μου φαινεται γιατι καπου το ακουσα!!

Τα μπουζί κανονικά δεν θέλουν καμία επιπλέον ρύθμιση αλλά υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις για δική σου δοκιμή αν έχεις όρεξη να ασχοληθείς.. Έχει συζητηθεί το θέμα εδώ viewtopic.php?f=14&t=89

Μην αλλάζεις τύπο λαδιού αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο. Αν μια ζωή έβαζες 5w30 συνθετικά και δεν είχες πρόβλημα τότε γιατί να το γυρίσεις σε 10w40 ημισυνθετικά; Βάλε ξανά αυτά που έβαζες πάντα (και δεν εννοώ μάρκα αλλά τύπο) και θα αν δεις διαφορά τότε θα καταλάβεις ότι δεν έφταιγε το υγραέριο.
Παρόλα αυτά το αμάξι σου έχει αρκετά χιλιόμετρα και μην περιμένεις να είναι όπως ήταν μέχρι τα 100.000, λογικό είναι να καίει κάτι παραπάνω. Πολλοί το γυρίζουν σε πιο πηχτά λάδια όσο το αυτοκίνητο παλιώνει αλλά αυτό το κάνεις μόνο αν σου δείξει ότι το χρειάζεται, δηλαδή αν δεις υπερβολικά αυξημένη κατανάλωση λαδιού με ένα λιγότερο πηχτό λάδι τότε ίσως αυτό διορθώνεται με την τοποθέτηση ενός λίγο πιο πηχτού λαδιού. (το 5w30 είναι λιγότερο παχύ από το 10w40). Επίσης με λεπτό και με παχύ λάδι υπάρχει περίπτωση να δεις και διαφορετικό ήχο στον κινητήρα σου. Όλα αυτά τα παρακολουθείς και κρίνεις....
Πολλοί κατηγορούν το υγραέριο για πολλά πράγματα αλλά ένα-ένα καταρρίπτονται μέρα με τη μέρα. Ένα από αυτά κατα τη γνώμη μου είναι και η αυξημένη κατανάλωση λαδιού. Ένα σωστά ρυθμισμένο-εγκατεστημένο σύστημα δεν έχει τέτοιες παρενέργειες.
Zavoli χωρίς λαδιέρες, ξυδιέρες και τυροκαυτερές
70.000χλμ
Άβαταρ μέλους
tzanabetis

Δημοσιευσεις: 308

Δημοσίευσηαπό patouxas » Δευτ 21 Νοέμ, 2011 21:38

Eυχαριστω πολυ για τις πληροφοριες.πανω κατω και εμενα αυτες ηταν οι σκεψεις-αποψεις μου.Ηθελα και μια επιβεβαιωση χεχε.το λαδι το αλαξα γιατι το αλλο που εβαζα ηταν πανακριβο.θα βαλω παλι τα 10w-40 που εχω ακομη αποθεμα για αλλη μια αλαγη και αν δεν με καλυψει με αυτα που θα μου πει και ο μαστορας εε τοτε θα κανω την καρδια μου πετρα και θα βαλω παλι αυτα που εβαζα παρα την οικονομικη στενοτητα.οσον αφορα θορυβο δεν ειδα τιποτα το περιεργο η διαφορετικο.Με το υγραεριο δεν εχω κανενα προβλημα απολυτως και ισα ισα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το zavoli kit(αεριου ψεκασμου) που εχω βαλει.Περιμενω πλεον παραπανω καταναλωση λαδιου λογω χιλιομετρων και παλιοτητας απλα με ανηυσηχει καπως η ποσοτητα.
Μια ερωτηση για φιλικη συμβουλη.το αμαξωμα και η καμπινα ειναι σε καλη κατασταση παρα τα χρονια που εχουν περασει και τα χιλιομετρα(Τα εχει κανει σε εθνικες οδους και οχι σε πολεις).Θα αλαζατε κινητηρα στο αμαξι μελλοντικα?αν ναι στα ποσα περιπου χιλιομετρα η εξαρταται και απο βλαβες?απλα μου αρεσει σαν σκεψη αλλα δεν ξερω αν συμφερει οικονομικα απο το να παω για αλλο αμαξι(πιθανον μεταχειρισμενο).
toyota corolla sedan '99 1332 cc.zavoli kit με λαδιερα 50.000 km.ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ(5-1-2013)
patouxas

Δημοσιευσεις: 21

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Δευτ 21 Νοέμ, 2011 22:33

patouxas έγραψε:Εγω πριν 15.000 χιλιομετρα εβαλα της shell helix 10w-40.Το υγραεριο το εχω εδω και 16000 χιλιομετρα(απροβληματιστα).Πρωτη φορα διαπιστωνω οτι εκαψε πολυ λαδι το αμαξι μου.Συμπληρωσα 2 φορες σε συνολο ΕΝΟΣ ΛΙΤΡΟΥ(υποψιν δεν το πηγαινα στο full παλι απλα ανεβαζα καπως την σταθμη)......φταιει οτι πριν εβαζα τα ακριβα shell helix ultra(fully synthetic) 5w-40 και πλεον αρχισα να βαζω τα πιο φθηνα της shell?

Περιπου το ιδιο μου εκανε και μενα και οταν γυρισα στον τυπο και μαρκα λαδιου που εβαζα παντα δεν καιει παλι ουτε σταγονα. Δοκιμασε με τα λαδια που ξερεις τι παιζει για να σιγουρευτείς.
Οσο για τα μπουζι που ρωτησες αν κανεις απλα αλλαγη, δεν θελει τιποτα. Αν ομως πας σε αλλα π.χ. σε μπουζι για Lpg υπαρχει περιπτωση(μικρη) να σου κανει ''κολπα''...
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό gakost » Τρί 22 Νοέμ, 2011 01:39

patouxas έγραψε:Eυχαριστω πολυ για τις πληροφοριες.πανω κατω και εμενα αυτες ηταν οι σκεψεις-αποψεις μου.Ηθελα και μια επιβεβαιωση χεχε.το λαδι το αλαξα γιατι το αλλο που εβαζα ηταν πανακριβο.θα βαλω παλι τα 10w-40 που εχω ακομη αποθεμα για αλλη μια αλαγη και αν δεν με καλυψει με αυτα που θα μου πει και ο μαστορας εε τοτε θα κανω την καρδια μου πετρα και θα βαλω παλι αυτα που εβαζα παρα την οικονομικη στενοτητα.οσον αφορα θορυβο δεν ειδα τιποτα το περιεργο η διαφορετικο.Με το υγραεριο δεν εχω κανενα προβλημα απολυτως και ισα ισα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το zavoli kit(αεριου ψεκασμου) που εχω βαλει.Περιμενω πλεον παραπανω καταναλωση λαδιου λογω χιλιομετρων και παλιοτητας απλα με ανηυσηχει καπως η ποσοτητα.
Μια ερωτηση για φιλικη συμβουλη.το αμαξωμα και η καμπινα ειναι σε καλη κατασταση παρα τα χρονια που εχουν περασει και τα χιλιομετρα(Τα εχει κανει σε εθνικες οδους και οχι σε πολεις).Θα αλαζατε κινητηρα στο αμαξι μελλοντικα?αν ναι στα ποσα περιπου χιλιομετρα η εξαρταται και απο βλαβες?απλα μου αρεσει σαν σκεψη αλλα δεν ξερω αν συμφερει οικονομικα απο το να παω για αλλο αμαξι(πιθανον μεταχειρισμενο).

Μοτέρ να μην αλλάξεις αν δεν υπάρχει λόγος (πτώση απόδοσης - συμπίεσης , άσπρος καπνός από λάδια κλπ κλπ). Αλλά και πάλι αν ξέρεις το μοτέρ και το έχεις από καινούργιο και είναι καλοδουλεμένο ίσως είναι καλύτερο να κάνεις γενική επισκευή. Το μεταχειρισμένο δεν ξέρεις τι θα σου βγεί. Είναι λίγο λόττο. Το δικό σου αν το προσέξεις λίγο μετά την επισκευή (στρώσιμο) θα σε πάει άλλα τόσα χιλιόμετρα. Το μεταχειρισμένο το ξέρεις τι καταπόνηση έχει, ποσα χιλιόμετρα έχει και πόσα χιλιόμετρα θα σε πάει; :roll:
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό GREGORI » Τρί 22 Νοέμ, 2011 15:51

Στο δικό μου ήδη έχω από αρχή της χρήσης LPG δύο καθ' αυτού αλλαγές (εκτός από αυτά που ήδη είχα κατά την τοποθέτηση lpg , στη πρώτη το συνεργείο έβαλε 10-40W swag (αν το γράφω σωστά) ,δεν είχα καμία απώλεια κάψιμο κτλ. απλώς πλησιάζοντας στο οριο των 15000 χιλ ήταν λίγο τραχύς ο θόρυβος της μηχανής, εδώ και 2000-2500 χιλ που τα άλλαξα εγώ έβαλα τα ΕΝΕΟΣ 5-30W Κ δεν υπάρχει εξ'ίσου καμία απώλεια αλλά αντιλαμβάνομαι καλύτερη λειτουργία της μηχανής (θα μου πεις είναι πρόσφατα αλλαγμένα) , θα δείξει.
Οσο για μπουζί εδώ και 1 χρόνο έχω ιριδίου lpg και δουλεύει καλύτερα , τα έχω βγάλει και ξαναβάλει καμιά δύο φορές
με αυτά που είχα για να δω την διαφορά.
Jetta 1.6 mpi Ζavoli άνευ λαδιέρας - 55000 ++χλμ -1200 hour LPG/215 hour βενζινη/
GREGORI

Δημοσιευσεις: 263

Δημοσίευσηαπό niksta » Τετ 30 Νοέμ, 2011 01:37

GREGORI έγραψε:Οσο για μπουζί εδώ και 1 χρόνο έχω ιριδίου lpg και δουλεύει καλύτερα , τα έχω βγάλει και ξαναβάλει καμιά δύο φορές

Τι εννοείς ότι δουλεύει καλύτερα? Σου έκανε κάτι πριν που δεν το παρουσιάζει με τα ιριδίου, έχεις διαπιστωμένη βελτιωμένη κατανάλωση ή απλά σου δίνει την αίσθηση ότι δουλεύει καλύτερα, τραβάει καλύτερα κτλ?

Επειδή βρίσκω για το δικό μου από ebay με καμια 30αρια ευρώ μπουζί ιριδίου NGK και το σκέφτομαι να βάλω, περισσότερο για να μην ζορίζεται το ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου και αν έχει κάποια άλλα πλεονεκτήματα καλό θα ήταν.
niksta

Δημοσιευσεις: 45

Δημοσίευσηαπό GREGORI » Τετ 30 Νοέμ, 2011 15:21

niksta έγραψε:
GREGORI έγραψε:Οσο για μπουζί εδώ και 1 χρόνο έχω ιριδίου lpg και δουλεύει καλύτερα , τα έχω βγάλει και ξαναβάλει καμιά δύο φορές

Τι εννοείς ότι δουλεύει καλύτερα? Σου έκανε κάτι πριν που δεν το παρουσιάζει με τα ιριδίου, έχεις διαπιστωμένη βελτιωμένη κατανάλωση ή απλά σου δίνει την αίσθηση ότι δουλεύει καλύτερα, τραβάει καλύτερα κτλ?

Επειδή βρίσκω για το δικό μου από ebay με καμια 30αρια ευρώ μπουζί ιριδίου NGK και το σκέφτομαι να βάλω, περισσότερο για να μην ζορίζεται το ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου και αν έχει κάποια άλλα πλεονεκτήματα καλό θα ήταν.

Είναι αισθητά καλύτερο το "άρπαγμα" στο γκάζι και στο άνοιγμα γενικότερα ίσως να μου βγαίνει ποιο έντονα αυτή η αίσθηση σε σχέση με άλλους μιας και ο κινητήρας δεν είναι πολυβάλβιδος .
Και όπως έγραψα έκανα δυο φορές εναλλαγή με αυτών που είχε πριν τουλάχιστον για δύο εβδομάδες περίοδο ώστε να το δω σε όλες τις διαδρομές και ταχύτητες που κάνω.
Jetta 1.6 mpi Ζavoli άνευ λαδιέρας - 55000 ++χλμ -1200 hour LPG/215 hour βενζινη/
GREGORI

Δημοσιευσεις: 263

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 14 επισκέπτες