Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Φλαντζα κεφαλής;

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Φλαντζα κεφαλής;

Δημοσίευσηαπό georgioskchasiotis » Τετ 27 Ιούλ, 2016 14:58

elafi έγραψε:τουλάχιστον αν ξέρει κάποιος να μου πει αν η φώκια θα δουλέψει σε επαφή με τα λαδια η όχι. ..να το δοκιμάσω αύριο και αυτό να κάνω τουλάχιστον κάνα μπάνιο και να μπορέσω να επιστρέψω. ..

Η "φώκια" κάνει για ρωγμές απο νερό σε αέρα !! Δεν νομίζω να κάνει δουλειά σε λάδια...
Οσο για τα νερά που εξακολουθούν να πηγαίνουν στα λάδια.
Υπάρχουν 2 πιθανότητες.
1η Πιθανότητα.. Ρωγμή στην κεφαλή που δεν φαίνεται με το μάτι, αλλά θέλει πλάκες και τάπες να ταπώσουν το νερό στην κεφαλή.... και μετά με ζέσταμα φλόgιστρου της κεφαλής και πίεση στο νερό που είναι μέσα της, ώστε να αρχίσει να "κατουράει" !!
Τότε αφού βρεθεί η ρωγμή, να δούνε αν μπορεί να την κολλήσουν με αλουμινοκόλληση !!
2η πιθανότητα.. Ρωγμή σε χιτώνιο κάποιου κυλίνδρου ή στην φλάντζα χιτωνίου κυλίνδρου (εάν φοράει χιτώνια)
αυτή η περίπτωση είναι πιό δύσκολη γιατί η ρωγμή σε χιτώνιο συνήθως είναι ψιλή σαν τρίχα και μπορεί να βρεθεί με ειδικά φθορίζοντα υγρά διείσδυσης και λάμπα ultraviolet.

Κι επειδή είναι Corsa... η 1η πιθανότητα είναι 99,99% σίγουρη, διότι υποφέρουν απο υπερθέρμανση και κεφαλές, οπότε βρές κεφαλή απο τώρα... καλή τύχη... φίλε μου
Peugeot 406 1800cc (LFY engine) 16V του 2000 - Lovato Easy FAST SMART (+ λαδιέρα για σιγουριά)
Άβαταρ μέλους
georgioskchasiotis

Δημοσιευσεις: 18

Δημοσίευσηαπό elafi » Τετ 27 Ιούλ, 2016 16:34

Το καπάκι μπορεί να πρεσαριστει σε μηχανουργείο και θα φανεί αν είναι ραγισμενο..
κατέβηκα σήμερα στη πόλη και πήρα υγρη φώκια διάβασα οδηγίες την έριξα μέσα και δεν ξανά ηποιε νερό. ..έκανα περίπου 80 χιλιόμετρα και δεν έβαλα ξανά νερό έκανε δουλειά αλλά δεν ξέρω για πόσο καιρό.. θα το παρακολουθώ συνέχεια θα την αφήσω μέσα τη φωκια 2-3 μέρες..
τα λαδια μου ήταν άσπρα μετά από το ταξίδι καθάρισαν τι να τα κάνω τώρα να τα αλλάξω η όχι ακόμα?
elafi

Δημοσιευσεις: 37

Δημοσίευσηαπό NickSt » Τετ 27 Ιούλ, 2016 16:44

elafi έγραψε:Το καπάκι μπορεί να πρεσαριστει σε μηχανουργείο και θα φανεί αν είναι ραγισμενο..
κατέβηκα σήμερα στη πόλη και πήρα υγρη φώκια διάβασα οδηγίες την έριξα μέσα και δεν ξανά ηποιε νερό. ..έκανα περίπου 80 χιλιόμετρα και δεν έβαλα ξανά νερό έκανε δουλειά αλλά δεν ξέρω για πόσο καιρό.. θα το παρακολουθώ συνέχεια θα την αφήσω μέσα τη φωκια 2-3 μέρες..
τα λαδια μου ήταν άσπρα μετά από το ταξίδι καθάρισαν τι να τα κάνω τώρα να τα αλλάξω η όχι ακόμα?

Αφού το "έπιασε" , άσε τη φώκια μέσα και όταν ..ψοφήσει :mrgreen: τότε ρίξε άλλη μια φορά..
Τα λάδια καλό είναι να τα αλλάξεις γιατί θα πάθεις ζημιά στα μέταλλα..( κουζινέτα κλπ...)
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό anikologr » Τετ 27 Ιούλ, 2016 17:01

elafi έγραψε:Το καπάκι μπορεί να πρεσαριστει σε μηχανουργείο και θα φανεί αν είναι ραγισμενο..

Όπως σου είπε ο Νίκος φυσικά και θα αλλάξεις τα λάδια άμεσα.. Μετά κάνεις και μια προσευχή...
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό elafi » Τετ 27 Ιούλ, 2016 18:00

Να κάνω προσευχή για να ποιασει και να το αφήσω έτσι όσο πάει η όταν γυρίσω από διακοπές να πάω να τα σκάσω πάλι να το φτιάξω?
Θα κρατήσει αυτό το χημικό? είναι το
HOLTS Wondarweld διάβασα Καλές κριτικές.έριξα μέσα το μισό και έχω αλο τόσο. ..
να το ρίξω και αυτό σε 2-3 μέρες η να περιμένω να ξανά χάσει νερά και να το ρίξω?
παντός να δώσω άμεσα λεφτά δεν δίνω σκευτομαι να το αφήσω έτσι και όσο πάει
elafi

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 28 Ιούλ, 2016 07:17

Αν το "αφησεις ετσι κι οπου παει" θα σου βουλωσει τα παντα ψηγεια σωληνες...

Αφου διαβασες καλα τις οδηγιες οπως λες θα προσεξες οτι λεει οτι μετα απο 3 μερες το ΒΓΑΖΕΙΣ και ξεπλένεις μαλιστα κι ολο το κυκλωμα νερου.

Εμενα αυτο το μαγικο ζουμι μου κρατησε ............. 5 χρονια............ δε σημεινει οτι θα κρατησει το ιδιο και σε εσενα....

και βγαλε το θερμοστατη νερου
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό elafi » Πέμ 28 Ιούλ, 2016 10:11

εννοώ να αφήσω το αμάξι έτσι και όσο κρατήσει όχι να αφήσω τη φωκια μέσα τη φωκια θα την βγάλω αύριο απόγευμα
5 χρόνια ε..Ελπίζω να είμαι το ίδιο τυχερός πόσο νερό σου έπινε θυμάσαι?
elafi

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 28 Ιούλ, 2016 16:35

Μισο λιτρο ανα... 10 χλμ....

Όμως
Βουλωσε το ψυγειο νερου
Βουλωσε το ψηγειο καλοριφέρ
Μισοεφραξε ότι μεταλικό σωλήνα υπηρχε

Κι όλα αυτά ΠΑΡΟΛΟ που ειχε βγει το "ζουμι" μεσα από το μοτερ.

Κοινως.
Αν το ρίξεις - που το έριξες, το μοτέρ εχει "τελειώσει" περαν πασας επισκευης γιατι το ζουμι εχει παει παντου....
Απλά δε ξέρεις το "πότε" μπορει σε 5 χρονια μπορει όμως και αυριο....

Κι εμενα χωρις λογο 5 χρονια μετα απλώς εκανε μπαμ κι ολοι νομιζαν ότι πηρε φωτια το Λαυριο από τον ασπρο καπνό που βγηκε από την εξατμηση.

ΜΗΝ το θεωρησεις σε ΚΑΜΙΑ περιπτωση ως επισκευή. Και πλέον "κατεστρεψες" και το μπλοκ του κινητηρα. Γι αυτό σου λεω το μοτερ ξοφλησε ότι πλεον δεν εχει νοημα η επισκευή του.

Οσο αντεχει ξεκινα να μαζεύεις για τουλάχιστον αντικατασταση μοτερ + ψυγειο + ψυγειο καλοριφέρ...
ή ολοκληρο αυτοκινητο, εσυ ξερεις.....
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Πέμ 28 Ιούλ, 2016 16:53

Το μπλοκ γιατί το κατέστρεψε με τη φώκια?

Η φώκια ίσως να σου φράξει καμια κυψέλη στο ψυγείο ή και κανένα άλλο λεπτό κύκλωμα ειδικα εαν ειναι ηδη επιβαρυμένο απο σκουριές.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό elafi » Πέμ 28 Ιούλ, 2016 17:37

ε ρε φίλε εσύ είχες τρελό πρόβλημα μισό λίτρο στα 10 χιλιόμετρα πολύ. ..
Εμένα πολύ λιγότερο
νομίζω ότι υπερβάλει και λίγο ομος αν ήταν έτσι τότε δεν θα υπήρχαν αυτά τα προϊόντα
elafi

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 25 επισκέπτες