Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

LPG και χαμηλες θερμοκρασίες

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: LPG και χαμηλες θερμοκρασίες

Δημοσίευσηαπό maevius » Τρί 25 Οκτ, 2011 17:55

LPGas έγραψε:Ο μόνος λόγος για να δείτε χαμηλή θερμοκρασία στο καντράν είναι ο πνεύμονας να απορροφά μεγάλη θερμότητα από το κύκλωμα του νερού ώστε να αεριοποιήσει το καύσιμο. Σπάνιο, άλλα μπορεί να συμβεί, ειδικά σε υψηλές ταχύτητες.

Ακριβώς! Εμένα μου το κανε σε παρατεταμένη κατηφορα με στροφες και με καθόλου σχδον γκάζι και στην Εθνική στο χαλαρό μέχρι 3.800 και τελικά ήταν κολημενος ανοιχτος θερμοστατης.
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό NikosS » Τετ 26 Οκτ, 2011 15:45

[quote="maevius"]Εγω που παρατήρησα το ίδιο δηλαδή σε ανοιχτό δρόμο (εγνατία) και +12-13 βαθμούς και κάτω να πέφτει ο δείκτης της θερμοκρασίας μέχρι και 70 αλλά δεν πιστευω ότι ευθύνονται τα μίγματα για αυτό μάλλον θερμοστάτης που κόλλησε ανοικτός είναι και δουλέυει συνεχως το ψυγείο ι........για δες το γιατί με τα κρύα μόνο μπορείς να το καταλαβεις.......[/quot

Τον θερμοστάτη τον άλλαξα πρόσφατα και απο την άλλη όταν το γύρισα σε βενζίνη δούλεψε κανονικά. Σίγουρα παίζει ρόλο και ο πνεύμωνας.
Honda Civic 1.6cc , Kit-Versus
NikosS

Δημοσιευσεις: 80

Δημοσίευσηαπό maevius » Τετ 26 Οκτ, 2011 18:13

Τον θερμοστάτη τον άλλαξα πρόσφατα και απο την άλλη όταν το γύρισα σε βενζίνη δούλεψε κανονικά. Σίγουρα παίζει ρόλο και ο πνεύμωνας.[/quote]

Εννοείται ότι για να διαπιστώσω αν φταίει ο πνέυμωνας το γυρισα σε βενζίνη και πάλι έπεφτε η θερμοκρασία των νερών. Αν σε εσένα με βενζίνη δεν πέφτει και το κάνει μόνο στο αεριο τότε έχεις θέμα.
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσίευσηαπό maevius » Πέμ 27 Οκτ, 2011 17:47

Σήμερα άλλαξα θερμοστάτη ο οποίος είχα όντως κολλήσει ανοικτος (τα opel έχουν ένα θέμα με τους θερμοστάτες) και η αντιπροσωπεία της opel (περνάει και lpg) στα Γιάννενα πρόσεξα ότι πουλάει και βάζει και το TUNAP 164 που προτείνει η opel για τα LPG. Αποφάσισα και το έβαλα (19 ευρω) και ας ελπίζουμε να κάνει αυτό που διαφημίζει (προστασία βαλβίδων κλπ) κάθε 10.00 χλμ.
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσίευσηαπό NikosS » Πέμ 29 Δεκ, 2011 00:14

maevius έγραψε:Σήμερα άλλαξα θερμοστάτη ο οποίος είχα όντως κολλήσει ανοικτος (τα opel έχουν ένα θέμα με τους θερμοστάτες) και η αντιπροσωπεία της opel (περνάει και lpg) στα Γιάννενα πρόσεξα ότι πουλάει και βάζει και το TUNAP 164 που προτείνει η opel για τα LPG. Αποφάσισα και το έβαλα (19 ευρω) και ας ελπίζουμε να κάνει αυτό που διαφημίζει (προστασία βαλβίδων κλπ) κάθε 10.00 χλμ.

Τελικά το πρόβλημα ήταν στον θερμοστάτη, μία ανοιχτός και μία κλειστός, τελικά κόλλησε ανοιχτός και για τον λόγο αυτό και ή πτώση θερμοκρασίας, επίσης μου τελείωσε το gas και το δούλεψα σε βενζίνη μόνο και η κατανάλωση στο φούλ, έμενε ανοιχτός και διάβαζε ο εγκέφαλος διαρκώς κρύο κινητήρα με αποτέλεσμα πολύ πλούσιο μίγμα στον ψεκασμό. Τώρα πάω για αλλαγή , ευτυχώς ήταν στην εγκύηση ο προηγούμενος.
Honda Civic 1.6cc , Kit-Versus
NikosS

Δημοσιευσεις: 80

Δημοσίευσηαπό taxtsom » Πέμ 12 Ιαν, 2012 19:42

Καλησπέρα στο φόρουμ!
Θερμοκρασία περ/ντος 8-10 C, πλήρη επιτάχυνση (σχεδόν τερμα γκάζι) με 4η σχεση στο σασμάν για να προσπεράσω ένα φορτηγό και μόλις έπιασε τις 3000 στρ αμέσως γυρισε στη βενζίνη!
Το ξαναδοκίμασα και με 2α και με 3η και με 5η ακόμα και με 6η και πάντα με τέρμα γκάζι το ίδιο αποτέλεσμα: μολις επιανα τις 3000 στρ γυριζε σε βενζίνη! :-o
Πρώτη φορά μου ο έκανε αυτό σήμερα. Βέβαια υγραέριο το αυτοκίνητο (C200 kompressor) εχει εδώ και μόλις ένα μήνα χωρίς να χω κάνει πα΄νω από 1000 χλμ. με LPG.
πήγα στον εγκαταστάτη μου (ΟMVL)- Χαλκιδα, αλλά αφού το έβαλε στο διαγνωστικό για κανα τέταρτο και δεν βρήκε καποιο πρβλ πήρε τηλ τον κεντρικό εισαγωγέα της OMVL στη Θεσ/νίκη και ο 2ος του είπε ότι το πρβλ οφείλεται στις χαμηλές θερμ/σίες περ/ντος και στην κακή αναλογία ή και νοθεία του μίγματος (βλ. Xαρλαβάνης εδω- 0,92 ευρώ/λτ από χθες το βράδυ :)) )
Ανέφερε μαλιστα ότι εκεί στη Θεσ/νίκη είναι πιο έντονο αυτό το φαινόμενο :mrgreen: στα Kompressor.

YΓ. 1.Να σημειώσω ότι με ελαφρύ πάτημα του γκαζιού ακόμα και με 2α δούλευε χωρίς κανένα πρβλ( χωρίς να γυρίζει σε βενζίνη) ακόμα και μεχρι τις 5000στρ!
2. Επίσης, πριν κανα μήνα όταν μου το παρέδωσε ο εγκαταστάτης στη Χαλκίδα βγήκαμε στον περ/κό Χαλκίδας - Σχηματαρίου με περίπου 18-20 C οδηγώντας εγώ και σε όλο το φάσμα της λειτουργίας του ο κινητηρας είτε με τερμα γκάζι είτε με ελαφρύ γκαζι το αμαάξι δούλευε ΤΕΛΕΙΑ.
3. Πριν 5000 χλμ - 5μηνες στο αμάξι έγινε πλήρες σερβις (λαδια , φίλτρα, μπουζί κλπ). Γκάζι έβαλα εδώ κ ένα μήνα ~ 1000 χλμ

Τι να κοιτάξω? Τι μου προτείνετε?
Ευχαριστώ Ταξιάρχης
ΒΜW 316 ti Compact LPG by Alfa Gas
taxtsom

Δημοσιευσεις: 260

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Πέμ 12 Ιαν, 2012 20:23

Να περνάει το νερό ψύξης από το μειωτή πίεσης εν σειρά (εξαναγκασμένη ροή) και όχι παράλληλα και να έχει επαρκή ροη (όχι σε σειρά από σημείο χαμηλής ροής).

Αν τα παραπάνω δεν επαρκούν, τότε, μεγαλύτερος μειωτής πίεσης (με μεγαλύτερη δυνατότητα εναλλαγής θερμότητας με το νερό ψύξης), όπου και πάλι θα τηρηθούν τα παραπάνω.
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσιευσεις: 283

Δημοσίευσηαπό dathens » Παρ 13 Ιαν, 2012 01:18

taxtsom έγραψε:Καλησπέρα στο φόρουμ!
Θερμοκρασία περ/ντος 8-10 C, πλήρη επιτάχυνση (σχεδόν τερμα γκάζι) με 4η σχεση στο σασμάν για να προσπεράσω ένα φορτηγό και μόλις έπιασε τις 3000 στρ αμέσως γυρισε στη βενζίνη!
Το ξαναδοκίμασα και με 2α και με 3η και με 5η ακόμα και με 6η και πάντα με τέρμα γκάζι το ίδιο αποτέλεσμα: μολις επιανα τις 3000 στρ γυριζε σε βενζίνη! :-o
Πρώτη φορά μου ο έκανε αυτό σήμερα. Βέβαια υγραέριο το αυτοκίνητο (C200 kompressor) εχει εδώ και μόλις ένα μήνα χωρίς να χω κάνει πα΄νω από 1000 χλμ. με LPG.
πήγα στον εγκαταστάτη μου (ΟMVL)- Χαλκιδα, αλλά αφού το έβαλε στο διαγνωστικό για κανα τέταρτο και δεν βρήκε καποιο πρβλ πήρε τηλ τον κεντρικό εισαγωγέα της OMVL στη Θεσ/νίκη και ο 2ος του είπε ότι το πρβλ οφείλεται στις χαμηλές θερμ/σίες περ/ντος και στην κακή αναλογία ή και νοθεία του μίγματος (βλ. Xαρλαβάνης εδω- 0,92 ευρώ/λτ από χθες το βράδυ :)) )
Ανέφερε μαλιστα ότι εκεί στη Θεσ/νίκη είναι πιο έντονο αυτό το φαινόμενο :mrgreen: στα Kompressor.

YΓ. 1.Να σημειώσω ότι με ελαφρύ πάτημα του γκαζιού ακόμα και με 2α δούλευε χωρίς κανένα πρβλ( χωρίς να γυρίζει σε βενζίνη) ακόμα και μεχρι τις 5000στρ!
2. Επίσης, πριν κανα μήνα όταν μου το παρέδωσε ο εγκαταστάτης στη Χαλκίδα βγήκαμε στον περ/κό Χαλκίδας - Σχηματαρίου με περίπου 18-20 C οδηγώντας εγώ και σε όλο το φάσμα της λειτουργίας του ο κινητηρας είτε με τερμα γκάζι είτε με ελαφρύ γκαζι το αμαάξι δούλευε ΤΕΛΕΙΑ.
3. Πριν 5000 χλμ - 5μηνες στο αμάξι έγινε πλήρες σερβις (λαδια , φίλτρα, μπουζί κλπ). Γκάζι έβαλα εδώ κ ένα μήνα ~ 1000 χλμ

Τι να κοιτάξω? Τι μου προτείνετε?
Ευχαριστώ Ταξιάρχης

Αμ δεν είναι έντονο το φαινόμενο στη θεσσαλονίκη καποιος εδω μεσα εχει ενα ιδιο σπο εκει στον ελεκιδη νομιζω το εκανε να μας πει τον πετα σε βενζινη με αλλα συστηματα κάτι δεν σου λέει καλα ο εγκαταστατης εγω με ένα ml την Κυριακή πήγα με -7 βαθμούς μια χαρά δεν έχει διανοηθεί το σύστημα να με πετάξει στη βενζίνη ποτέ !!! Ούτε καν στα κόκκινα σημ 7000 στρ. (ΥΓ με 4000 στρ έχει 180 χιλ ) μήπως ο πνεύμονας δεν αντέχει την παγωνιά !!
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό taxtsom » Κυρ 15 Ιαν, 2012 18:32

DaKancho έγραψε:Να περνάει το νερό ψύξης από το μειωτή πίεσης εν σειρά (εξαναγκασμένη ροή) και όχι παράλληλα και να έχει επαρκή ροη (όχι σε σειρά από σημείο χαμηλής ροής).

Αν τα παραπάνω δεν επαρκούν, τότε, μεγαλύτερος μειωτής πίεσης (με μεγαλύτερη δυνατότητα εναλλαγής θερμότητας με το νερό ψύξης), όπου και πάλι θα τηρηθούν τα παραπάνω.

Μίλησα με τον εγκαταστάτη μου και του πρότεινα την εξαναγκασμένη ροή στον πνεύμονα (εν σειρά) αλλά αυτός αποφάνθηκε ότι δεν είναι σωστός αυτός ο τρόπος τοποθέτησης / σύνδεσης του πνεύμονα διότι, όπως μου είπε , ο πνεύμονας θα πρέπει κάποιες στιγμές και να κρυώνει!!! :? Ισχύει κάτι τέτοιο ? Θα ήθελα τα φώτα σας και πάλι ;;)
ΒΜW 316 ti Compact LPG by Alfa Gas
taxtsom

Δημοσιευσεις: 260

Δημοσίευσηαπό gakost » Κυρ 15 Ιαν, 2012 18:50

taxtsom έγραψε:
DaKancho έγραψε:Να περνάει το νερό ψύξης από το μειωτή πίεσης εν σειρά (εξαναγκασμένη ροή) και όχι παράλληλα και να έχει επαρκή ροη (όχι σε σειρά από σημείο χαμηλής ροής).

Μίλησα με τον εγκαταστάτη μου και του πρότεινα την εξαναγκασμένη ροή στον πνεύμονα (εν σειρά) αλλά αυτός αποφάνθηκε ότι δεν είναι σωστός αυτός ο τρόπος τοποθέτησης / σύνδεσης του πνεύμονα διότι, όπως μου είπε , ο πνεύμονας θα πρέπει κάποιες στιγμές και να κρυώνει!!! :? Ισχύει κάτι τέτοιο ? Θα ήθελα τα φώτα σας και πάλι ;;)

Πρώτη φορά το ακούω. Η δουλειά του δεν είναι να κρυώνει. Η δουλειά του είναι να χρησιμοποιεί την θερμότητα των νερών του κινητήρα για να αεριοποιήσει το υγρ(ο)αέριο. Αν δεν είναι επαρκώς ζεστός θα παγώσει επειδή όταν υπάρχει ροή υγραερίου πέφτει πολύ η θερμοκρασία λόγω των ιδιότήτων του.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 34 επισκέπτες