Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Δεξαμενή υγραερίου

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Δεξαμενη και χωριτικοτητα

Δημοσίευσηαπό Insomniac » Τρί 16 Ιούλ, 2013 10:32

Εχω στο Honda CRV μια δεξαμενη που οταν αναβει λαμπακι και γυριζει σε υγραεριο χωραει 42-43 λιτρα

Δυο φορες στο ιδιο πρατηριο δεν ξερω τι εχει συμβει και πηρε 47 λιτρα
Παντα σταματαει το γεμισμα εκει που σταματαει να τροφοδοτει απο μονη της η αντλια

Η τελευταια χθες που πηγα και γυρισα αυθημερον απο Αθηνα Κυμη και χωρις να μου εχει γυρισει στο υγραεριο πηρε 47 λιτρα...
Μου ειπε ο τυπος εκει οτι το καλοκαιρι καμμια φορα χωρανε περισσοτερο και αφου ειδε την δεξαμενη μου μου ειπε οτι αιναι 58 λιτρων και χωραει το 80% περιπου.

Τελικα μπορει να ισχυει κατι τετιοι ή το αυτονοητο οτι με εκλεψε ?
Φιλικά Γιάννης
Insomniac

Δημοσιευσεις: 154

Re: Δεξαμενη και χωριτικοτητα

Δημοσίευσηαπό fokion » Τρί 16 Ιούλ, 2013 12:38

Αν κανεις τα παραπανισια χλμ που δικαιολογουν το παραπανω αεριο προφανως και δε σε εκλεψε.

Και σε μενα ετυχε κανα δυο φορές αντι για 53 λιτρα που ειναι το 80% μου να παρει 57 - για την ακριβεια εγω του ειπα στοπ.

Μπορει να φταιει το φλοτερ ( που υποψιαζομαι στο δικο μου λογω διαδρομων που κανω το φλοτερ χτυπιεται στη δεξαμενη ) μπορει να φταιει η μικρή πιεση της αντλιας που ξεγελα το μηχανισμό, πολλά μπορει.

αλλα αν κανεις περισσότερα χλμ σιγουρα δε σε εκλεψε
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό Insomniac » Τρί 16 Ιούλ, 2013 13:00

Νομιζω δεν τα δικαιολογουν γιατι ειχα μαεση καταναλωση καπου 14 λιτρα /100 χλμ

Την ιδια ακριβως διαδρομη εχω ξανακανει με καταναλωση 11 λιτρα /100 χλμ παλι γεμιζοντας και στην αναχωρηση και στην επιστροφη απο το ιδιο πρατηριο. Δεν ειχε παρει τοσα λιτρα στο δευτερο γεμισμα.

Εντος πολης η καταναλωση μου ειναι 14-15 λιτρα /100 χλμ
Φιλικά Γιάννης
Insomniac

Δημοσίευσηαπό fokion » Τρί 16 Ιούλ, 2013 17:33

Αν εισαι σιγουρος οτι ειτε οι καιρικές συνθηκες ( πχ με 8 μποφορ στο "κουτελο" τα "περιπτερα" μας εχουν ενα θεμα) ειτε την μια πηγες χωρις αλλα την αλλη με A/C κ.λ.π.

ε ναι τοτε θα ελεγα οτι κανε και μια δοκιμη απο αλλο πρατηριο και βεβαιως να συγκρινεις τα χλμ μετα....

γενικώς αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι το θεμα "πληρωση" ειναι παντα στο περιπου μια και οι μηχανισμοι και δεν ειναι "απολυτοι" και επειρεαζονται απο πολλές συνθηκες, ακομα και απο το αν γερνει ή οχι το αυτοκινητο την ωρα που γεμιζεις.
Πχ στο δικο μου αν την ωρα που γεμιζω εχω ολη την φαμιλια μεσα + συμπράγκαλα περνει μερικά λιτρα επιπλεον..
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό Insomniac » Τρί 16 Ιούλ, 2013 20:20

Ευχαριστω....Οι συνθηκες πληρωσης του...περιπτερου ειναι πανομοιοτυπες και στις δυο περιπτωσεις και την μια εκαψε 41 λιτρακαι την αλλη 47.

Μαλιστα στην πρωτη περιπτωση αν θυμαμαι καλα ειχε κανει και 20-30 χλμ παραπανω στην ιδια παντα διαδρομη σε ενδοαμεσες επαρχιακες διαδρομες στα περιχωρα της Κυμης.

Νομιζω καλο ειναι να αλλαξω πατηριο για καποια χλμ και να δουμε και εντος πολης που κινουμαι κατα 90% εχω διαφορα.
Φιλικά Γιάννης
Insomniac

Δημοσίευσηαπό papoys » Τετ 17 Ιούλ, 2013 06:25

Περίχωρα Κύμης........Λέμε Βίταλα,Οξύλιθο Ανδρονιάνοι Καλημεριάνοι Ενορία κ.λ.π. 8-)

Γίνονται φίλε μου.
Εμένα η δεξαμενή από άδεια γεμίζει 38-39 λίτρα.
Μιά φορά η αντλία σταμάτησε στα 42,5.Έκανα τα ίδια χιλιόμετρα με πριν.
Πιθανώς ο πρατηριούχος με έκλεψε.Να βγω να το πω.Δεν είμαικαι σίγουρος και έτι δεν μπορώ να γράψω το όνομά του.

Πάντως πετάξου κανά Σουτσίνι :thumbup: στην Παραλία Κύμης για κανά μπανάκι και τα ξαναλέμε. :wave:
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό Insomniac » Τετ 17 Ιούλ, 2013 06:47

Καλημερα...Ξεχασες τον ..Πυργο Κυμης !!!

Ναι εκει ειχα κανει τα ενδιαμεσα χλμ την περασμενη φορα και γεμισα μελιγοτερα λιτρα απο οτι τωρα που εκανα καρφι Λυκοβρυση-Πυργος-Λυκοβρυση μεσω Χαλκιδας παντα και τωρα ειχα και λιγοτερο φορτιο.
Φιλικά Γιάννης
Insomniac

Δημοσίευσηαπό papoys » Τετ 17 Ιούλ, 2013 13:06

Ωραία θέα ο Πύργος. :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Να ξέρης πως πάντα όλο και κάποιος διαφορετικός πρατηριούχος θα μας κλέβει λίγο ή πολύ.
Σαν τη ρόδα είναι και γυρίζουν οι άτιμοι.Σήμερα ο ένας αύριο ο άλλος.Δεν μπορούμε με τίποτε να τους αποφύγουμε
εντελώς.Απλά όσο μπορούμε πρέπει να προφυλαγόμαστε τουλάχιστον εμείς που είμαστε εδώ στο φόρουμ και ανταλάσουμε
πληροφορίες και απόψεις.
Οι υπόλοιποι υγραεριοκίνητοι............
Ας ανοίξουν τα μάτια τους και νάρθουν μαζί μας. :lol: :lol: :lol:
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό Insomniac » Τετ 17 Ιούλ, 2013 13:16

Ετσι !!!Ο "δικος" μου πρατηριουχος ειναι απο τους πιο παλιους (ονοματα δεν λεμε) απο οτι εμαθα απο εδω αλλα μαλλον κατι τρεχει...Καλυτερα 3-4 λεπτα πιο πολυ και αλλου νομιζω.

Η διαφορα στο γεμισμα δεν θα ειναι πανω απο 1-2 ευρω

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Φιλικά Γιάννης
Insomniac

Re: Δεξαμενή υγραερίου

Δημοσίευσηαπό SGK » Πέμ 21 Νοέμ, 2013 23:21

Γιά σας φίλοι
Ερευνώντας διστακτικά την αγορά για τοποθέτηση υγραερίου με BMW 518i του 1992, κατέληξε σε 2-3 συστήματα και σε 3-4 σοβαρούς, όπως εκτιμάω, εγκαταστάτες.
Ένας από αυτούς του είπε ότι δεν μπαίνει στρογγυλή δεξαμενή (σχήμα «ντόνατ») στην θέση της ρεζέρβας και η μόνη του επιλογή είναι ρεζερβουάρ υγραερίου, της μορφής του «θερμοσίφωνα» που πιάνει όμως πολύ χώρο στο πορτ-μπαγκαζ. Αυτό γιατί το ρεζερβουάρ της βενζίνης είναι πολύ μεγάλο (πράγματι είναι 80 λίτρα) και καλύπτει όλο το χώρο κάτω από την ρεζέρβα. Έτσι δεν μπορεί να τρυπήσει και να στερεώσει με ασφάλεια το ρεζερβουάρ του υγραερίου στο δάπεδο της ρεζέρβας. Επομένως η μόνη λύση που την έχει εφαρμόσει κιόλας, είναι το «θερμοσίφωνο».
Εκτιμώ ιδιαίτερα την εξήγηση, όμως δεν θέλω να περιορίσω τον χώρο στο πορτ-μπαγκαζ.
Έτσι απευθύνθηκα και στους άλλους 2 εγκαταστάτες οι οποίοι με διαβεβαίωσαν ότι εγκαθιστούν χωρίς πρόβλημα δεξαμενή «ντονατ» στην θέση της ρεζέρβας, χωρίς να μου εξηγήσουν, τον τρόπο.
Μπορεί κανείς να με φωτίσει ?
Είτε ιδιώτης, είτε εγκαταστάτης που έχει βάλει LPG σε αυτό το αυτοκίνητο (είτε σε 518i είτε σε 520i, 525i, 530i, 535i χρονολογίας 1989 – 1995)
Το αυτοκίνητο φαίνεται εδώ http://el.wikipedia.org/wiki/BMW_E34

Ευχαριστώ

Προς Συντονιστές : Παρακαλώ, λόγω της ιδιαιτερότητας της ερώτησης, επιτρέψτε μου να ανεβάσω την ερώτηση σε 2-3 «σχετικά» θέματα.
viewtopic.php?f=14&t=784&start=30
SGK

Δημοσιευσεις: 3

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 36 επισκέπτες