Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Έλεγχος διάκενων βαλβίδων

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Έλεγχος διάκενων βαλβίδων

Δημοσίευσηαπό NickSt » Τρί 03 Νοέμ, 2015 18:16

Στη δημοκρατία , όλες οι απόψεις είναι σεβαστές αλλά κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να συμφωνήσει με αυτές..

Το ότι νοιώθεις ντροπή , είναι κάτι που αφορά μόνο εσένα και τη δική σου φυσικά άποψη..
Εγώ αντίθετα λέω πόσο μ@λάκας είμαι και δεν έκανα την εγκατάσταση πιο πρίν , θα είχα πχ διανύσει 200000 χλμ με υγραέριο και ας χρειαζόμουν 1000 ευρώ για βαλβίδες κλπ . Επίσης αντίθετα με εσένα , εγώ ευχαριστώ την Fiat που έφτιαξε έναν κινητήρα 1600 κυβικά που δεν καταλαβαίνει"κάγκελο" !!!
Η λογική σου "πούλα το και πάρε ένα 1000άρι για οικονομία κλπ." δεν έχει καμία λογική εφαρμογή για κάποιους που θέλουν να κινούνται με ασφάλεια και άνεση - ειδικά άμα κάνουν μεγάλες διαδρομές ή ταξίδια όπως εγώ λχ -..

Αντιλαμβάνομαι πως ότι θα γράψεις απο εδώ και πέρα δεν θα είναι αντικειμενικό επειδή την "πάτησες" κατά τα κοινώς λεγόμενα , γιαυτόν το λόγο εγώ προσωπικά κλείνω εδώ και δεν συμμετέχω άλλο..
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 03 Νοέμ, 2015 19:26

dk6 έγραψε:Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι με την υγραεριοκίνηση καταστρέφεις πιο γρήγορα το αυτοκίνητό σου. Και ρύθμισεις να κάνεις κάθε μέρα εδώ θα καταλήξεις... Σε καμία περίπτωση όμως αν είχες βενζίνη και ένα καλώς συντηρημένο αμάξι. Εγώ νιώθω ντροπή για αυτό που έπαθα και έκανα στο αυτοκίνητο. Σαν κράτος εγώ δεν θα επέτρεπα τις μετατροπές. Τέλος πάντων γύρω στα 800-750 ευρώ είναι η ζημιά. Όταν θα τα βρω θα την κάνω. Ωστόσο όπως είπα και πάλι νιώθω πολύ άσχημα που την έπαθα έτσι. Υγραέριο σημαίνει για μένα πλέον αργός θάνατος του κινητήρα. Θες οικονομία; Πούλα το αμάξι σου και πάρε ένα 1000αρι βενζίνης ή ένα ντίζελ ή στην τελική με τα πολλά κυβικά σου πάνε συντηρητικά. Κρίμα και συγνώμη στην Μάζντα και στον Ιάπωνα κατασκευαστή... Έγκλημα έκανα με το κιτ υγραεριοκίνησης.. Μόνο αν είχα κανα αμάξι για να "παίζω" θα το έκανα και θα το περνούσα και μόνος μου.

δυστυχως απο αυτα που εγραψα δεν επιασες το "ζουμι" αρα εχεις δικιο να νιωθεις οτι θες, το κακο ειναι οτι το νιωθεις μαλλον για λαθος λογους.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό dk6 » Τρί 03 Νοέμ, 2015 21:04

Μου αρέσει που θέλετε να πείσετε τον εαυτό σας ότι όλα θα πάνε καλά επειδή προσέχετε! Θέλω να έχετε το θάρρος να μας γράψετε όταν έρθει η ώρα του πλανιαρίσματος... Κανένας δεν θα έβαζε άεριο αν ήξερε ότι κάποτε μετά από πολλά χιλιόμετρα οικονομίας θα πληρώσει γεμάτα 800 ευρώ για να ξαναφτιάξει το αμάξι του. Και όταν λέω φτίαξει εννοώ τέλεια συμπίεση πάνω αλλά η μηχανή κάτω γερασμένη από χιλιόμετρα... Οπότε τρέμουμε για πιστόνια ελατήρια κτλ αργότερα... Σε καμία περίπτωση δεν προτείνω την υγραεριοκίνηση στο αυτοκίνητο της δουλειάς σου εκτός και αν έχεις τα λεφτά να τα αλλάζεις σαν τα πουκάμισα. Θα θελουμε ένα τύπο κάθε μέρα να μας κάνει ρυθμίσεις με το λαπτοπ πριν πάμε στην δουλειά μας όπως στην φόρμουλα ένα.... Τέτοιο αυτοκίνητο δεν το θέλω.
dk6

Δημοσιευσεις: 45

Δημοσίευσηαπό labros » Τρί 03 Νοέμ, 2015 21:36

Δεν υπάρχουν οι τέλειες ρυθμίσεις (υπάρχουν καλύτερες από άλλες) και η βλάβη στις βαλβίδες κάποια στιγμή θα έρθει γιατί δυστυχώς το υγραέριο είναι πιο βραδύκαυστο. Αυτό το γνωρίζουμε πιστεύω όλοι. Οι λαδιέρες, οι ψεκασμοί βενζίνης και όλα τα άλλα πρόσθετα μόνο μια παράταση μόνο μπορούν να δόσουν.
Αν όμως σε ένα παλιό αυτοκίνητο όπως πχ το δικό μου που του έβαλα υγραέριο στις 215000 και τώρα έχει 297000 περάσει τα 300000 τότε θα έχω βγάλει και το σύστημα και την επισκευή και κέρδος. Αν μετά την επισκευή βγάλω άλλα 80000 θα έχω φτάσει τις 380000 που νομίζω πως είναι μια χαρά (αν δε βγάλει και κάτι άλλο στο μεταξύ άσχετο με το αέριο που και αυτό πιθανόν είναι).
Τώρα για το ότι ένας κινητήρας μόνο με βενζίνη βγάζει 500000 το θεωρώ λίγο υπερβολικό. Αν κάποιος κάνει 20000 (που πολλά είναι για τους περισσότερους) το χρόνο μιλάμε για αυτοκίνητο 25 ετών. Εντάξει υπάρχουν στο δρόμο και τέτοια μα δεν είναι ο κανόνας. Και ούτε σημαίνει πως δε χρειάστηκαν επισκευή κινητήρα
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό tripas » Τρί 03 Νοέμ, 2015 21:40

Φίλε dk6 επειδη δεν είμαι εγκαταστατης αλλα μου αρέσει να ψάχνομαι πριν κάνω κάτι στο όχημα μου κάποτε είχα γράψει κάποιες σκέψεις μου στο ακόλουθο link.
http://www.lpgforum.gr/viewtopic.php?f=10&t=3178&start=0&sid=4b6b6bc0632ca86cb66a9b94b5871a7c

Σε παρακαλώ διαβασέ το στον ελέυθερο χρόνο σου και θα καταλάβεις ότι ήταν αναμενόμενο αυτο που σου συνέβει όχι όμως λογω LPG αλλα λόγω LPG και συγκεκριμένου κινητηρα .
Αυτα που σου λέω εγώ έπρεπε να στα είχε πει ο εγκαταστατης σου απο την ΑΡΧΗ

Τέλος 500.000km βγάζουν κυρίως τα subaru 1.6 και 2.0 τα ατμοσφαιρικά μοντέλα πριν το 2003-2004 με σωστη συντήρηση.
Τελευταία επεξεργασία από tripas και Τρί 03 Νοέμ, 2015 21:44, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Citroen C4 sedan 1.6 TU5JP4-NFU 2008 , BRC P&D MY10 + LPG7
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσιευσεις: 605

Δημοσίευσηαπό NickSt » Τρί 03 Νοέμ, 2015 21:42

dk6 έγραψε:Μου αρέσει που θέλετε να πείσετε τον εαυτό σας ότι όλα θα πάνε καλά επειδή προσέχετε! Θέλω να έχετε το θάρρος να μας γράψετε όταν έρθει η ώρα του πλανιαρίσματος... Κανένας δεν θα έβαζε άεριο αν ήξερε ότι κάποτε μετά από πολλά χιλιόμετρα οικονομίας θα πληρώσει γεμάτα 800 ευρώ για να ξαναφτιάξει το αμάξι του. Και όταν λέω φτίαξει εννοώ τέλεια συμπίεση πάνω αλλά η μηχανή κάτω γερασμένη από χιλιόμετρα... Οπότε τρέμουμε για πιστόνια ελατήρια κτλ αργότερα... Σε καμία περίπτωση δεν προτείνω την υγραεριοκίνηση στο αυτοκίνητο της δουλειάς σου εκτός και αν έχεις τα λεφτά να τα αλλάζεις σαν τα πουκάμισα. Θα θελουμε ένα τύπο κάθε μέρα να μας κάνει ρυθμίσεις με το λαπτοπ πριν πάμε στην δουλειά μας όπως στην φόρμουλα ένα.... Τέτοιο αυτοκίνητο δεν το θέλω.

Είπα να μην ξαναγράψω , αλλά κάτι μου "μυρίζει" .

Γίνε λίγο πιο σαφής , τι εννοείς λέγοντας " αν έχουμε το θάρρος κλπ. κλπ" ????..
..υπάρχει μήπως κανένας που θα μας...δείρει άμα πάθουμε κάτι και το γράψουμε ????

Ρε κάτι μου θυμίζει , κάτι μου θυμίζει ,...λές να...????? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
NickSt

Δημοσίευσηαπό donstefano » Τρί 03 Νοέμ, 2015 21:43

Ενταξει ρε φιλε μου!Αμα εχεις χρηματα να παρεις ενα καινουργιο μαμα ντιζελακι, η μαμα υγραεριο, η μαμα κανενα φυσικο αεριο τοτε προχωρα!

Δεν επρεπε να το κανεις καν μετατροπη.Στο κατω κατω δεν πηραμε ενα καινουργιο αμαξι του κουτιου και το χωσαμε αεριο.Παλιο ειναι πλεον και το μετατρεψαμε να μπορουμε να κινουμαστε οικονομικα μεχρι να μας δωθει η δυνατοτητα με τη παλιοκριση να παρουμε ενα αλλο.

Εγω δυνατοτητα δεν ειχα και προχωρησα στη μετατροπη.Το αμαξι ειναι και κατι αναλωσιμο.Αλλιως το βαζουμε οπως εβαζε ενας τυπος τη Ferrari με ασανσερ στη βιλα του και δεν το κουναμε ρουπι.Και φυσικα δεν θα παθει τιποτα.

Και για να πω και 2 παραδειγματα με μαμα αμαξια.Ο θειος μου Mazda 6 1.8 του καιγε ενα καρο λαδια (χωρις μετατροπη).Αποτελεσμα ρεκτιφιε στροφαλοι μπιελες κτλ....
Απεναντι εχω ενα συνεργειο.Mitsubishi diesel ενα θηριο 2,5cc.Κατουρησε που λενε το μπεκ του diesel και του εσπασε μπιελα.Ενα κομματι σιδερο να με το συμπαθειο.
Συμπερασμα και τα μαμα μια χαρα βγαζζουν προβληματα με τον καιρο...

Εγω παντως φιλε μου το γραψα.Ελπιζω να με παει κοντα στα 100000.Μετα αν μου κανει κατι και εχω λεφτα να παρω αλλο θα παρω.Αλλιως επιδιωρθωση και συνεχιζουμε.
Αλλα θα πω και κατι τελευταιο.Εδω αυριο δε ξερουμε τι μας ξημερωνει?Ας ειμαστε γεροι και αυτα σιδερα ειναι φτιαχνουν.Και μακαρι να φτιαξει το πραγμα καποια στιγμη μπορουμε να παρουμε ενα καινουργιο να εχουμε λιγη ποιοτητα ζωης παραπανω..............

Επισης πολυ σωστος και ο Tripas.Σε ποιον το εβαλες?Εδω αθηνα?Πες να ξερουμε και εμεις εδω....Μπορει να γλυτωσεις καποιον αλλο απο παρομοιο κακο!
TOYOTA COROLLA 1.4 VVTI
BRC SEQUENT 24
donstefano

Δημοσιευσεις: 152

Δημοσίευσηαπό dk6 » Τρί 03 Νοέμ, 2015 21:55

Το πλανιαρίσμα βαλβίδων δεν είναι καθόλου ευχάριστη διαδικασία ακόμα και αν είναι προβλεπόμενη. Δεν μπορώ να μιλήσω για το συνεργείο που το έβαλα διότι μπορεί να σου κάνει μήνυση για συκοφαντία. Εμείς στο φόρουμ καλά τα λέμε έξω υπάρχουν απίστευτος αριθμός αυτοκινήτων με προβλήματα από το αέριο. Μην πανικοβάλλεστε οι εγκαταστάτες... Δεν διαβάζουν όλοι τα φόρουμς... Απελπισμένοι για οικονομία σας συμβουλεύονται. Ντροπή!
dk6

Δημοσίευσηαπό NickSt » Τρί 03 Νοέμ, 2015 22:10

Σε συνέχεια όσων έγραψα παραπάνω , πάρτε και αυτό , απο την " Iefimerida "...

****Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπιστεί κάποιο «troll» το οποίο έχει ως στόχο μόνο να αποτρέψει τη διεξαγωγή μιας διαδικτυακής συζήτησης, είναι η άγνοια. Συνήθως, ένας τέτοιος ενοχλητικός χρήστης εάν αγνοηθεί θα αρχίσει να στέλνει όλο και πιο προσβλητικά μηνύματα, αλλά εάν δεν υπάρξει αντίδραση συνήθως απογοητεύεται και εγκαταλείπει την κοινότητα. Σε αρκετά φόρουμ και μπλογκ, δίνεται η παραίνεση να μην ασχολούνται οι χρήστες με τα «troll», κίνηση που αναφέρεται ως «μην ταΐζετε τα ''troll''» (Don't feed the trolls).****
NickSt

Δημοσίευσηαπό dk6 » Τρί 03 Νοέμ, 2015 22:48

NickSt σοβαρά τώρα?? =)) :clap:
dk6

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 14 επισκέπτες