Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αλλαγή με μπουζι για LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Αλλαγή με μπουζι για LPG

Δημοσίευσηαπό referravag » Πέμ 22 Σεπ, 2016 16:23

NickSt έγραψε:Αν και έχει απαντηθεί απο viallesi , sso , labros και από πολλούς άλλους μέσα στο θέμα , θα απαντήσω και εγώ στο "σεντόνι" παραπάνω με όσο πιο "επιστημονικό" τρόπο καταλαβαίνει η γκλάβα μου . :mrgreen:

Επιμένω λοιπόν ,
..όταν ο κατασκευαστής δίνει διάκενο 1,1 και εμείς το κάνουμε 0,7 είναι μέγα λάθος !!!!

Τελεία και παύλα , δεν χρειάζεται περαιτέρω "επιστημονική τεκμηρίωση".. :D :D

A μπράβο τώρα μιλάς σωστά (μαρκαρισμένο με κόκκινο)... Γιατί η "γκλάβα" σου δεν κατάλαβε σωστά τι έγραψε ο tedd.... ο labros, o sso και ο viallesi μια χαρά τα έχουν γράψει τα παιδιά με τα οποία συμφωνώ, άλλο πράγμα να πάρεις έτοιμο μπουζί με διαφορετικό διάκενο από το εργοστάσιο και άλλο να πας και να σκαλίσεις ένα μπουζί πειράζοντας το εργοστασιακό διάκενο... Όπως και ο tedd... Άλλο πράγμα έγραψε ο tedd άλλο σχολίασες εσύ και ξεκίνησε η παρεξήγηση... Ο tedd είπε ότι έβαλε άλλα μπουζί πάντα βάση του πίνακα που προτείνεται. Όχι ότι πήρε τα ίδια μπουζί και μείωσε το διάκενο...

Να καταλαβαινόμαστε... Απλά ελληνικά έχει γράψει ο tedd...
Peugeot 207 1.4 VTi
Citroën C4 1.4
KIT: BRC P&D MY10
Petrol Rst: LPGTECH EmuTECH Pb-Level-02
referravag

Δημοσιευσεις: 441

Δημοσίευσηαπό sso » Πέμ 22 Σεπ, 2016 16:28

labros έγραψε:... Βάζουμε το φίλερ το 0,9 και χτυπάμε με ένα σφυράκι. Και ρωτάω εγώ που δεν ξέρω από αυτά
1) Θα πάει ακριβώς στο 0,9
2) Δε θα πειραχτεί καθόλου το ηλεκτρόδιο
3) Ο σπινθήρας θα έχει τη σωστή γωνία;

Εγώ νομίζω πως το καλύτερο είναι να επιλέξουμε ή το μαμά μπουζί στο διάκενο που έχει αρχικά ή κάποιο μπουζί υγραερίου που να προτείνεται για το αμάξι μας. (προφανώς μικρότερου διακένου)
Στο δικό μου αμάξι έχοντας δοκιμάσει και τους τρεις τρόπους κατέλειξα να βάζω τα μαμά NGK 1.1.

Δεν κτυπάς με σφυράκι. Εγώ έχω πάρει ένα φίλλερ από ebay με 1,6€, έχω φτιάξει και ένα λαμάκι από μια ατσάλινη λάμα (από παλιό πριόνι) για το άνοιγμα/κλείσιμο του διάκενου.
Δες και ένα σχετικό βίντεο:
https://youtu.be/wbBFoKc3rpc
Toyota Corolla 1.4 VVTI
Bigas
sso

Δημοσιευσεις: 331

Δημοσίευσηαπό labros » Πέμ 22 Σεπ, 2016 17:45

sso έγραψε:
labros έγραψε:... Βάζουμε το φίλερ το 0,9 και χτυπάμε με ένα σφυράκι. Και ρωτάω εγώ που δεν ξέρω από αυτά

Εγώ νομίζω πως το καλύτερο είναι να επιλέξουμε ή το μαμά μπουζί στο διάκενο που έχει αρχικά ή κάποιο μπουζί υγραερίου που να προτείνεται για το αμάξι μας. (προφανώς μικρότερου διακένου)
Στο δικό μου αμάξι έχοντας δοκιμάσει και τους τρεις τρόπους κατέλειξα να βάζω τα μαμά NGK 1.1.

Δεν κτυπάς με σφυράκι. Εγώ έχω πάρει ένα φίλλερ από ebay με 1,6€, έχω φτιάξει και ένα λαμάκι από μια ατσάλινη λάμα (από παλιό πριόνι) για το άνοιγμα/κλείσιμο του διάκενου.

Και έτσι να είναι, δεν παραμένουν τα ίδια ερωτήματα που έθεσα;
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό sso » Πέμ 22 Σεπ, 2016 18:06

labros έγραψε:
sso έγραψε:

Και έτσι να είναι, δεν παραμένουν τα ίδια ερωτήματα που έθεσα;

1. Ναι, θα το πας όπου θέλεις αφού έχεις τo φίλλερ
2. Το ηλεκτρόδιο δεν το αγγίζεις καθόλου. Με το λαμάκι πιάνεις μόνο την ακίδα, η οποία είναι από μαλακό μέταλλο
3. Δεν ξέρω, αλλά δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.

Εγώ πάντως, όπως έχω γράψει, ξαναέβαλα τα μαμά (απλά DENSO) αλλά μείωσα το διάκενο από 1,1 σε 0,9 και έχω δει διαφορά σε απόδοση και σε κατανάλωση.
Toyota Corolla 1.4 VVTI
Bigas
sso

Δημοσιευσεις: 331

Δημοσίευσηαπό NickSt » Πέμ 22 Σεπ, 2016 20:53

referravag έγραψε:
NickSt έγραψε:Αν και έχει απαντηθεί απο viallesi , sso , labros και από πολλούς άλλους μέσα στο θέμα , θα απαντήσω και εγώ στο "σεντόνι" παραπάνω με όσο πιο "επιστημονικό" τρόπο καταλαβαίνει η γκλάβα μου . :mrgreen:

Επιμένω λοιπόν ,
..όταν ο κατασκευαστής δίνει διάκενο 1,1 και εμείς το κάνουμε 0,7 είναι μέγα λάθος !!!!

Τελεία και παύλα , δεν χρειάζεται περαιτέρω "επιστημονική τεκμηρίωση".. :D :D

A μπράβο τώρα μιλάς σωστά (μαρκαρισμένο με κόκκινο)... Γιατί η "γκλάβα" σου δεν κατάλαβε σωστά τι έγραψε ο tedd.... ο labros, o sso και ο viallesi μια χαρά τα έχουν γράψει τα παιδιά με τα οποία συμφωνώ, άλλο πράγμα να πάρεις έτοιμο μπουζί με διαφορετικό διάκενο από το εργοστάσιο και άλλο να πας και να σκαλίσεις ένα μπουζί πειράζοντας το εργοστασιακό διάκενο... Όπως και ο tedd... Άλλο πράγμα έγραψε ο tedd άλλο σχολίασες εσύ και ξεκίνησε η παρεξήγηση... Ο tedd είπε ότι έβαλε άλλα μπουζί πάντα βάση του πίνακα που προτείνεται. Όχι ότι πήρε τα ίδια μπουζί και μείωσε το διάκενο...

Να καταλαβαινόμαστε... Απλά ελληνικά έχει γράψει ο tedd...

Τι να κάνουμε φίλε μου , C'est la vie..
Κάποιοι έχουν μεγαλύτερη "γκλάβα" , κάποιοι μικρότερη..
Ενίοτε όμως την πατάνε και οι "μεγαλύτερες γκλάβες"..
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό anton » Τρί 18 Οκτ, 2016 01:00

Ειδα οτι ολοι οσοι αλλαξατε τα μπουζι με λιγο ψυχροτερα ή με μικροτερο διακενο ή ειδικα για lpg, διαφορα δεν ειδατε. Βασικα το θεμα ειναι οι πολυ υψηλοτερες θερμοκρασιες του υγραεριου, μηπως προστατευουν τα ειδικα μπουζι, οποτε λοιπον η διαφορα θα ειναι η μεγαλυτερη αντοχη του κινητηρα μακροχρονια. Με την αλλαγη του μπουζι πηγατε για νεα ρυθμιση στον εγκαταστατη; Μια και ειχε ρυθμιστει το υγραεριο με τα παλια μπουζι;

Ειδικα για την περιπτωση μου, εχω τα γνησια μπουζι ιριδιου ΤΟΥΟΤΑ που θελουν άλλαγμα καθε 90,000 χλμ. Αν μεινω με αυτα θα πρεπει να τα αλλαζω καθε 60,000 χλμ. Αν τα αλλαξω με αυτα της NGK laser line ιριδιου πλατινας ειδικα για LPG, θα χρειαστω νεα ρυθμιση του υγραεριου απο τον εγκαταστατη; Επισης με προβληματιζει οτι δυστυχως απο το site της NGK δε βλεπω να εχει για το τετρακινητο 2000 κυβικα rav4, αλλα μονο για το 1800 μπροστοκινητο. Απο την αλλη στο ebay βαζει οτι εχουν τον ιδιο τυπο laserlane το LPG1
συστημα Vialle LiquidSi χωρις πνευμονα, υγρος ψεκασμος LPG και μικροψεκασμοι βενζινης
Άβαταρ μέλους
anton

Δημοσιευσεις: 150

Δημοσίευσηαπό nickL » Τετ 26 Οκτ, 2016 19:10

Έχω αρχίσει και εγώ να το σκέφτομαι πάντως για μπουζί lpg.

Τελικά αυτά τα brisk είναι καλά; Είναι σε καλή τιμή και είναι και για αρκετά χιλιόμετρα. Έχει κανείς γνώμη;
nickL

Δημοσιευσεις: 338

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Τετ 26 Οκτ, 2016 20:04

Όλα καλά είναι αν βάλεις τον σωστο τύπο. Προσωπικά προτιμώ denso αφού τα βρίσκω ευκολότερα και με βολευει καλυτερα ο πίνακας επιλογής μοντελου που έχει το site τους.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό anton » Πέμ 27 Οκτ, 2016 01:35

τα μπουζι για lpg χρειαζονται ξανα ρυθμιση του υγραεριου; Γιατι το εχουμε ρυθμισει με τα παλια μπουζι!

Denso ιριδιου εχει εμενα απο μαμα. Αρα εαν εχει ειδικα για LPG θα τα προτιμησω! Ομως που ειναι ο πίνακας επιλογής μοντελου που έχει το site τους;;;

Θα ημουν υποχρεως εαν μου εγραφες το λινγκ.
συστημα Vialle LiquidSi χωρις πνευμονα, υγρος ψεκασμος LPG και μικροψεκασμοι βενζινης
Άβαταρ μέλους
anton

Δημοσιευσεις: 150

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Παρ 28 Οκτ, 2016 02:32

http://www.globaldenso.com/cgi-bin/glob ... -maker.cgi

Καλά τα σκετα ιριδίου, εγώ για αέριο βάζω τα ιριδίου πλατίνας.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 24 επισκέπτες