Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Έλεγχος διάκενων βαλβίδων

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Έλεγχος διάκενων βαλβίδων

Δημοσίευσηαπό NickSt » Πέμ 12 Νοέμ, 2015 23:59

Κούκλος είμαι !!!.. :)) δεν το συζητάω κάν..
..όσο για το αν έχω πάντα δίκιο..χμμμμ..εδώ συζητάμε το "πάντα".. :mrgreen:

Τώρα σε ότι αφορά τον "έμπιστο" μηχανικό σου που σου είπε ότι δεν υπάρχουν βαλβίδες και έδρες για χρήση Lpg , πές του ότι έχει "χάσει" πολλά επεισόδια !!!!..υπάρχουν και παρα-υπάρχουν ( μπές και ρώτα τούς κατασκευαστές αυτοκινήτων που διαθέτουν στήν αγορά υγραεριοκίνητα αυτοκίνητα μαμά )!!!

Μια ερώτηση θα κάνεις , δεν χάνεις τίποτα....
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό dk6 » Παρ 13 Νοέμ, 2015 00:02

NickSt έγραψε:Κούκλος είμαι !!!.. :)) δεν το συζητάω κάν..
..όσο για το αν έχω πάντα δίκιο..χμμμμ..εδώ συζητάμε το "πάντα".. :mrgreen:

Τώρα σε ότι αφορά τον "έμπιστο" μηχανικό σου που σου είπε ότι δεν υπάρχουν βαλβίδες και έδρες για χρήση Lpg , πές του ότι έχει "χάσει" πολλά επεισόδια !!!!..υπάρχουν και παρα-υπάρχουν ( μπές και ρώτα τούς κατασκευαστές αυτοκινήτων που διαθέτουν στήν αγορά υγραεριοκίνητα αυτοκίνητα μαμά )!!!

Μια ερώτηση θα κάνεις , δεν χάνεις τίποτα....

άσε τα μαμά αυτοκίνητα με υγραέριο... και με φασολάδα να τα κάνει... εργοστασιακό να είναι πάλι αξιόπιστο θα είναι. Μιλάμε για τις μετατροπές στα δικά μας.
dk6

Δημοσιευσεις: 45

Δημοσίευσηαπό fokion » Παρ 13 Νοέμ, 2015 09:46

Μην εισαι τοσο σιγουρος οτι τα "εργοστασιακα" οπως τα λες, ΕΙΝΑΙ και εργοστασιακά οπως τα φανταζεσαι, δηλ της τογιοτα - τογιοτα της οπελ οπελ κι ουτο καθεξης.

το πιθανότερο ειναι οτι ειναι φασον καποια απο τις μαρκες που βαζουμε ως "αφτερμαρκετ"

ΑΛΛΑ εδω ειναι και η ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά. ο ΤΡΟΠΟΣ που μπαινουν.

Δεν εχεις αδικο καθοτι στη χρυση εποχη του υγραεριου που εκλεινες ραντεβου για.... 6 μηνες μετα για εγκατασταση μεχρι και.... αλουμιναδες το ειχαν ριξει στο υγραεριο με προφανη αποτελεσματα...

ΕΓΚΛΗΜΑ εδω των σωστων εγκαταστατων που "κοιμωμενοι τον υπνο του δικαιου" αργησαν να ενεργοποιηθουν και να δημιουργησουν συλλογο κατα τα πρωτυπα της ΠΟΒΕΑΜ, παρα ΜΟΝΟ οταν αρχισε - δικαιλογημενα εν πολλοις με τοσους "καφρους" που το επαιζαν μαστορες - το "μαυρο συνεφο" των καμενων βαλβιδων κι οχι μονο, με την συνεπαγωμενη δυσφημηση του κλαδου και την ακομα πιο συνεπαγωμενη πτωση της αγοράς, που συνδιαστικε και με μια αυξηση του λιτρου στα 90 αν θυμαμαι καλα λεπτά.

Δεν ειναι τυχαιο οτι ΠΛΕΟΝ στην πιατσα εχουν μεινει οι παλιοι επαγγελματιες + ελαχιστους ΤΕΧΝΙΤΕΣ κι οχι σφαχτες που ξεπεταχτηκαν...

In other words.
Οκ αυτο που σου ειπε ο μηχανικός σου ειναι ολιγον "παπατζα". ΒΕΒΑΙΑ ( επειδη το ιδιο ισχυει και με το δικο μου μηχανικό :D ) ειμαι σιγουρος οτι ουτε βαζει αεριο ουτε εβαζε ποτέ ουτε τα γουσταρει και σου λεει, "ασε μην στραβοκατσει καμια εδρα στο ρεκτιφιε ή/και τον βαλω στο γκεζι να ξανα κυκλοφωρει με αεριο και πληρωσω εγω πλεον την νυφη".....
ΚΑι το σεβομαι - πραγματικά. Αλλα αλλο ειναι "δεν υπαρχουν" αλλο να σου πει φατσα φορα "αστο ρε μεγαλε καηκες μια φορα παρατα το"

Στα καθημας τωρα
ΠΑΝΤΑ με την αιρεση οτι δικο σου ειναι το αυτοκινητο δικη σου η τσεπη δικα σου τα χρηματα εσυ αποφασιζεις, οταν ηρεμησεις αν μη τι αλλο θα πηγαινα σε ενα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ υγραεριτζη, να ΔΕΙ το συστημα πως μπηκε τι ρυθμισεις ειχε τι πιθανους κωδικους βλαβων ειχε βγαλει ( στο δικο του εγκεφαλο) και πιθανόν να διαγνώσει "τι πηγε στραβα" (αν κατι πηγε στραβα) και ισως "τοτε" και με ηρεμια να αποφασιζες αν και ποτε να ξανα εβαζες αεριο πχ για κανα ταξιδι...

Δεν εχεις... κασκαι πχ που ειναι "σιγουρακι" οτι θα "φουντωσει" καποια στιγμη...
Τεσπα, αυτά και οπως ειπα "δικη σου αποφαση"

Να ξερεις παντως ( χιουμορ τωρα ) μεταξυ ασπρου και μαυρου υπαρχουν και... αλλες 50 αποχρωσεις :D :D
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό NickSt » Παρ 13 Νοέμ, 2015 12:27

Φωκίωνα καλημέρα ,

Επειδή δεν μπόρεσα να σε "αποκωδικοποιήσω" πλήρως , τελικά τι λές εσύ ???/
Υπάρχουν βαλβίδες - έδρες ειδικά για υγραέριο ???(και όχι μόνο)./.μηχανικός είσαι , σίγουρα ξέρεις...
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Παρ 13 Νοέμ, 2015 12:54

dk6 έγραψε:άσε τα μαμά αυτοκίνητα με υγραέριο... και με φασολάδα να τα κάνει... εργοστασιακό να είναι πάλι αξιόπιστο θα είναι. Μιλάμε για τις μετατροπές στα δικά μας.

το εργοστασιακο το μονο καλο που εχει ειναι ο ενσωματομενος δεικτης ακριβειας στο ταμπλω, αλλιως με ενα 60αρι επιπλεον βρηκα φλοτερ ακριβειας της ΑΕΒ
το καλυτερο οταν πας εξω να κανεις την εγκατασταση υπαρχει η δυνατοτητα να διαλεξεις τον εγκεφαλο, τον πνευμονα, τα μπεκ που θελεις καθως και τα υπολοιπα παρελκομενα βρισκοντας ισης και πολυ ποιοτικοτερα υλικα απο αυτα που τοποθετουν στα εργοστασιακα
φυσικα και με καποιο φθηνο συστημα μπορει να δουλεψει ενα παλιοτερο η μικρο σε ιπποδυναμη αυτοκινητο, το θεμα ειναι οτι βγηκανε στην πιατσα καποιοι που περνουσαν απλο συστημα το οποιο απαιτουσε να κανεις καποιες ρυθμισεις στο χαρτη και οι ανθρωποι αλλοι δεν ειχαν πιασει στα χερια τους λαπτοπ και αλλους νεοτερους δεν καταλαβαν η κανοντας αυτορυθμιση μονο πιστευοντας οτι το συστημα καλα και ριχνοντας το βαρος στον ιδιοκτητη οτι ο κινητηρας κατι εχει, οποτε παιρνοντας την πιτα υπαρχουν αυτοι που εμειναν ευχαριστημενοι σε μεγαλο ποσοστο και ενα μικρο ποσοστο αυτοι που δεν εμειναν ευχαριστημενοι απο την εγκατασταση, αλλα και ενα ποσοστο που ειτε τους χαλασε ενα εξαρτημα μεσα στην εγγυηση και δεν τους το καλυψε θετοντας υπαιτιοτητα τον ιδιοκτητη οτι το χαλασε ειτε τους χαλασε ενα εξαρτημα εκτος εγγυησης
antonis132

Δημοσιευσεις: 477

Δημοσίευσηαπό astam » Παρ 13 Νοέμ, 2015 13:45

Για όσους πιστεύουν ότι αν είναι από μαμα υγραέριο δεν παθένει τίποτα ας δούν το παρακάτω
http://uk.rec.cars.fuel.lpg.narkive.com/YELa3kAe/ford-focus-factory-fitted-lpg-issue-with-valve-seat-recession
Ford Mondeo '04 1.8
Landirenzo Evo
astam

Δημοσιευσεις: 166

Δημοσίευσηαπό fokion » Παρ 13 Νοέμ, 2015 14:05

NickSt έγραψε:Φωκίωνα καλημέρα ,

Επειδή δεν μπόρεσα να σε "αποκωδικοποιήσω" πλήρως , τελικά τι λές εσύ ???/
Υπάρχουν βαλβίδες - έδρες ειδικά για υγραέριο ???(και όχι μόνο)./.μηχανικός είσαι , σίγουρα ξέρεις...

Υπάρχουν - Μηχανικος ( να το εξασκώ το επάγγελμα δηλαδή ) ΔΕΝ είμαι.....

Και μια που το εφερε η κουβεντα...

Για το ΚΙΑ μου με τη ραγισμενη και "μπαλωμενη" προ υγραερίου κεφαλή, βρισκω ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ και ΜΕ βαλβιδες ( κανονικές) νεους οδηγούς και ελατήρια και την περνω κανα 400αρι....
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό donstefano » Παρ 13 Νοέμ, 2015 14:38

Για μενα και παντα προσωπικη μου αποψη, αν παθεις ζημια στις βαλβιδες βαζεις υλικα για υγραεριο καινουργια,πιο ανθεκτικα απο ολες τις αποψεις,και ασχετα με πιο καυσιμο λειτουργεις εισαι σε πολυ καλυτερη κατασταση απο πριν.

Αφου δινεις που δινεις τοσα λεφτα να το φτιαξεις το κανεις και σωστα (για μενα το σωστο ειναι αυτο που ανεφερα) και μετα συνεχιζεις και κανεις μια χαρα την οικονομια σου και εισαι και αρχοντας!!!! B-)
TOYOTA COROLLA 1.4 VVTI
BRC SEQUENT 24
donstefano

Δημοσιευσεις: 152

Δημοσίευσηαπό mauros200aris » Παρ 13 Νοέμ, 2015 19:09

dk6 έγραψε:
Έγινε η επισκευή του αυτοκινήτου με συνολικό κόστος 820 ευρώ... μπήκαν οι κλασσικές βαλβίδες. Αυτά περί βαλβίδων υγραερίου είναι παραμύθια όπως με πληροφόρησε ο έμπιστος μηχανικός μου. Η λειτουργία του κινητήρα επανήλθε όπως ήταν καινούργιο! Το κιτ υγραεριοκίνησης δεν το αφαίρεσα αλλά ωστόσο θα σταματήσω να το χρησιμοποιώ. Λειτουργεί κανονικά πάλι το υγραέριο αλλά όπως είπαμε και ο αργός πάλι θάνατος του κινητήρα. Βενζίνη και πάλι βενζίνη. Την πάθαμε αλλά τουλάχιστον είχα το θάρρος να προειδοποιήσω και άλλους... σε αντίθεση περίπτωση με τους εγκαταστάτες που ποτέ δεν προειδοποίησαν κανέναν. Περιμένω και σε άλλους να μιλήσουν για αντίστοιχα προβλήματα χωρίς να πέφτει λογοκρισία. Πατέντες τέλος. :ymparty:

Επειδή παρακολουθώ το νήμα, έχω μια απορία, τελικά θα πάρεις ντίζελ αμάξι όπως είχες γράψει μετά την επισκευή;
Mercedes C200 coupe, model 2005, 1.8, 163hp
104000 χλμ και συνεχίζουμε...
222000 χλμ συνολικά
mauros200aris

Δημοσιευσεις: 63

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Παρ 13 Νοέμ, 2015 19:35

astam έγραψε:Για όσους πιστεύουν ότι αν είναι από μαμα υγραέριο δεν παθένει τίποτα ας δούν το παρακάτω
http://uk.rec.cars.fuel.lpg.narkive.com/YELa3kAe/ford-focus-factory-fitted-lpg-issue-with-valve-seat-recession

Αυτό το post είναι 9 ετών. Δεν είχα ιδέα ότι από τότε έκαναν "εργοστασιακές" εγκαταστάσεις και βγαίνανε με LPG από το εργοστάσιο.
Corsa D 1.4 07' NIGS πνεύμονας/Zanardi B4 OBD/tunap. 72K km/64m -> 0.0252€/km καθ. κέρδος
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 35 επισκέπτες