Και επειδή όλοι λένε την άποψή τους ας παραθέσω και εγώ τη δική μου.
Το κακό, κατ' εμέ, ξεκινά με τους εγκαταστάτες (ειδικά στην επαρχία) οι οποίοι ότι όποιο αμάξι και να τους πας θα σου πουν "μια χαρά παίρνει υγραέριο", "δεν έχει κανένα θέμα", "δεν χρειάζεται ψεκασμούς βενζίνης αυτά είναι γι' αυτούς που δε ξέρουν να τα ρυθμίσουν σωστά", "με τους ψεκασμούς βενζίνης μπορεί να τρυπήσει πιστόνι" και άλλα τέτοια ωραία που έχω ακούσει εδώ και ένα χρόνο που ψάχνομαι για το mondeo. Σε αυτή την περίπτωση αν εγώ πάω με "κλειστά μάτια" σε έναν τέτοιο "επαγγελματία" και μετά από x χιλίομετρα πάθω τη ζημιά τι θα γυρίσω να πω? Λογικά ότι το υγραέριο φταίει για όλα εκτός και αν ο "εγκαταστάτης" μου το πασάρει έτσι ώστε να με πείσει ότι εγώ φταίω ότι π.χ. το ζόριζα ούτως ώστε να αποποιηθεί και ο ίδιος των δικών του ευθυνών.
Επειδή όμως ξέρω και από προσωπική εμπειρία (golf III με 100.000+Km με υγραέριο με υδραυλικές βαλβίδες όπου και πάλι 100% ευχαριστημένος δεν είμαι αλλά δεν είμαι λόγω εγκαταστάτη όχι λόγω του υγραερίου του ίδιου) αλλά και επειδή ψάχτηκα και ενημερώθηκα το έχω πάρει απόφαση ότι τη ζημία στο mondeo αν το κάνω υγραέριο δύσκολα θα την αποφύγω οπότε όταν γίνει αυτό μετά δε μπορώ να κατηγορήσω το υγραέριο.
Γι' αυτό καλό θα ήταν οι εγκαταστάτες να ενημερώνουν και να προειδοποιούν τον ενδιαφερόμενο πελάτη ότι το αυτοκίνητο τους έχει "ευαίσθητο" κινητήρα και μετά να αποφασίζει ο ίδιος αν θα βάλει υγραέριο ή όχι. Σε αυτή την περίπτωση ο καθένας ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά βάση των δικών του αναγκών και πράττει αναλόγως, π.χ. για εμένα που κάνω πολλά χιλιόμετρα το υγραέριο είναι μονόδρομος για άλλον αυτό μπορεί να μην ισχύει και να μη θέλει να μπλέκει με ρεκτιφιέ οπότε επιλέγει την βενζίνη, άλλος μπορεί να το "φυσάει" οπότε να μην το νοιάζει η οικονομία. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως θεωρώ πως αν ο φίλος dk6 (ή ο mazda3 ή...) είχε ενημερωθεί σωστά εξ' αρχής ίσως να μην γινόταν τώρα όλη αυτή η συζήτηση. Όταν λέω ενημέρωση εννοώ από τον εγκαταστάτη του, δε λέω καλό είναι να ψάχνεσαι και μόνος σου αλλά για κάποιους δεν γίνεται, είναι απλά ένα black box. Για παράδειγμα πόσοι από εδώ μέσα που έχουν φτιάξει σπίτι έκατσαν και έψαξαν για τη στατική μελέτη του σπιτιού τους? Μάλλον κανείς, όλοι εμπιστευτήκαν τον πολιτικό μηχανικό τους. Έτσι και με το υγραέριο πάρα πολλοί εμπιστεύονται τον εγκαταστάτη τους που σε πολλές περιπτώσεις είναι γνωστός-φίλος-φίλος φίλου και πάει λέγοντας.
Τέλος θα πείτε και που ξέρει ο εγκαταστάτης αν θα σου βγάλει εσένα ζημία το αμάξι. Η απάντηση είναι απλή αν δεν το γνωρίζει το κάθε μοντέλο ξεχωριστά , που θα όφειλε να γνωρίζει αλλά τέλος πάντων, θα μπορούσε να θέσει ένα ερώτημα στον εισαγωγέα ή και στην ίδια την εταιρεία και να ενημερώσει αναλόγως τον πελάτη του. Άλλωστε οι σοβαρές εταιρίες έχουν δικές τους λίστες οι οποίες έχουν δημιουργηθεί με εμπειρία ετών στον χώρο. Και επειδή οι λίστες πάνε και έρχονται
ορίστε και μια πρόσφατη από τη vialle http://www.vialle.nl/media/Consument_Catalogus/Consument_Catalogus_EN.pdf

Και βαζει και Vialle η ΤΟΥΟΤΑ στις αντιπροσωπειες!!!!