Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Έλεγχος διάκενων βαλβίδων

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Έλεγχος διάκενων βαλβίδων

Δημοσίευσηαπό astam » Δευτ 16 Νοέμ, 2015 20:21

tripas έγραψε:Φίλε astam καλα τα manual αλλα να τα διαβάζουμε και όλας

Στην αρχική σελίδα το manual της BRC για το ford mondeo 1.8 λέει :

CAUTION Information from various sources indicate the critical engine Ford Mondeo 1.8i against supply LPG. In particularly the engine may have problems such as valve housings, even after distances limited (15000 km). The installation of LPG systems on the said engine it is not recommended by BRC. In the case in which the installer decides to proceed in any case, it is recommended frequently monitor the valve clearance or replacing the seats with those compatible with the GPL. The M.T.M. LTD NOT LIABLE 'and not take over any kind of left on the vehicle in object.

Φίλε tripas μή βαράς :P Το συγκεκριμένο manual το είχα κατεβάσει απο παλιά σε μορφή pdf και μιάς και ήταν στα Ιταλικά, που δε γνωρίζω, δε το διάβασα. Βέβαια τώρα βλέποντας ότι εσύ αυτό που ανέβασες είναι στα Αγγλικά κατάλαβα ότι ο browser δίνει δυνατότητα translate και στο συγκεκριμένο pdf. Απ τις 15.000 δηλ. ωραία πράγματα :|
Ford Mondeo '04 1.8
Landirenzo Evo
astam

Δημοσιευσεις: 166

Δημοσίευσηαπό tripas » Δευτ 16 Νοέμ, 2015 20:45

Παλικαρε astam εδω είσαι
https://translate.google.com/?tr=f&hl=en
και όχι στον browser

Φυσικα ούτε η BRC το τεκμηριωνει επομένως τέτοιες γενικεύσεις χωρίς να βασίζεται κάπου είναι άτοπες. :lol:

PS. Φυσικά καποια πουλάκια συμβούλεψαν την vialle και το εβγάλε το link στον catalogue της απο το website αλλα είναι τοσο high tech εταιρεία που ούτε ένα server δεν μπορεί να σετάρει να κάνει redirect !!!!. Επομένως κατεβάστε τον για μελλοντική χρήση.
Τελευταία επεξεργασία από tripas και Δευτ 16 Νοέμ, 2015 21:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Citroen C4 sedan 1.6 TU5JP4-NFU 2008 , BRC P&D MY10 + LPG7
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσιευσεις: 605

Δημοσίευσηαπό maevius » Δευτ 16 Νοέμ, 2015 21:08

Απλα να προσθέσω ότι αυτές οι λιστες έχουν ανέβει πολλάκις στο φορουμ απο έχουν χιλιοαναλυθει (δεν ανακαλύψατε την πυριτιδα) δεν αποτελούν ευαγγέλιο αφού δεν τεκμηριώνουν κάτι (συν του ότι πχ της prins βασίζεται κυρίως σε πελάτες). Όσοι έχουν την ψυχραιμία να "διαβάσουν" θα είναι οι κερδισμένοι.
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό tripas » Δευτ 16 Νοέμ, 2015 21:29

Φίλε maevius όλες οι εταιρείες το "bug tracking system" τους το βασίζουν στους πελάτες τους διότι αν γνωριζαν τα προβλήματα θα προσπαθούσαν να τα διορθωσουν . Φυσικά δεν υπάρχει πιθανοτητα ενυπόγραφα να σου πουν ότι θα πάθεις ζημια διότι θα πάει η αποζημίωση συννεφο.

Η Prins , λέω εγω πάλι απο διαίσθηση , βαρέθηκε να ακούει απο τους ελληνάρες την λέξη "Το τεκμηριώνεις ... Το τεκμηριώνεις..." και είπε και αυτη στην τύχη για κάποια αυτοκίνητα το <100.000km και έγραψε και τι λένε και οι χρηστες σε ορισμένα απο αυτα.

Όσο για το τελευταιο συμφωνω απόλυτα μαζι σου.
Citroen C4 sedan 1.6 TU5JP4-NFU 2008 , BRC P&D MY10 + LPG7
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσιευσεις: 605

Δημοσίευσηαπό NickSt » Δευτ 16 Νοέμ, 2015 22:26

dk6 έγραψε: ...Φίλε μην κουράζεσε άδικα και ακούς θεωρίες εδώ μέσα... Το ίδιο αυτοκίνητο έχω και γω! Βρες ένα έμπιστο συνεργείο και κάνε το γνωστό πλανιάρισμα βαλβίδων... Μην μπαίνεις καν στο κόπο για ειδικές βαλβίδες υγραερίου και κουραφέξαλα... Όχι ότι δεν υπάρχουν αλλά δεν αξίζει και πού θα βρεις τόσο μερακλή τεχνίτη ( ίσως ο NickSt να σου προτείνει κάποιον :clap: :clap: ) να τα πετύχει όλα και να αξίζει τα έξτρα λεφτά που θα δώσεις. Βάλε τις κλασικές βαλβίδες και παράτα το υγραέριο να ησυχάσεις... Ή το χρησιμοποιείς πάλι με αέριο ρυθμίζεις βαλβίδες και πάλι καταλήγεις σε πλανίαρισμα με τα λεφτά που θα κερδίσεις από το αέριο (εδώ γελάω τρελά με τις θεωρίες τους) εγώ έδωσα 830 ευρώ με τιμολόγιο κανονικά. Καλή τύχη και υπομονή με τα λεφτά που θα δώσεις μαζεμένα ξαφνικά...

Αναφέρεσαι σε εμένα και με προκαλείς ,
ενώ σε έχω ενημερώσει ότι τελείωσα με το θέμα σου και προσωπικά με εσένα..

Πρέπει να δείξεις σε όλους μας πότε εγώ σύστησα κάποιον εγκαταστάτη σε οποιονδήποτε εδώ μέσα
(και όχι μόνο.}

Διαφορετικά είσαι ένας κοινός συκοφάντης !!!!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
P/s..παρακαλώ τον Admin αν διαγράψει ΚΑΙ αυτό το πόστ μου , να διαγράψει και από το πόστ του "κυρίου" παραπάνω ΚΑΙ την ψευδέστατη αναφορά του σε εμένα . Πολλά ευχαριστώ...
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό dk6 » Δευτ 16 Νοέμ, 2015 22:53

NickSt έγραψε:
dk6 έγραψε: ...Φίλε μην κουράζεσε άδικα και ακούς θεωρίες εδώ μέσα... Το ίδιο αυτοκίνητο έχω και γω! Βρες ένα έμπιστο συνεργείο και κάνε το γνωστό πλανιάρισμα βαλβίδων... Μην μπαίνεις καν στο κόπο για ειδικές βαλβίδες υγραερίου και κουραφέξαλα... Όχι ότι δεν υπάρχουν αλλά δεν αξίζει και πού θα βρεις τόσο μερακλή τεχνίτη ( ίσως ο NickSt να σου προτείνει κάποιον :clap: :clap: ) να τα πετύχει όλα και να αξίζει τα έξτρα λεφτά που θα δώσεις. Βάλε τις κλασικές βαλβίδες και παράτα το υγραέριο να ησυχάσεις... Ή το χρησιμοποιείς πάλι με αέριο ρυθμίζεις βαλβίδες και πάλι καταλήγεις σε πλανίαρισμα με τα λεφτά που θα κερδίσεις από το αέριο (εδώ γελάω τρελά με τις θεωρίες τους) εγώ έδωσα 830 ευρώ με τιμολόγιο κανονικά. Καλή τύχη και υπομονή με τα λεφτά που θα δώσεις μαζεμένα ξαφνικά...

Αναφέρεσαι σε εμένα και με προκαλείς ,
ενώ σε έχω ενημερώσει ότι τελείωσα με το θέμα σου και προσωπικά με εσένα..

Πρέπει να δείξεις σε όλους μας πότε εγώ σύστησα κάποιον εγκαταστάτη σε οποιονδήποτε εδώ μέσα
(και όχι μόνο.}

Διαφορετικά είσαι ένας κοινός συκοφάντης !!!!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
P/s..παρακαλώ τον Admin αν διαγράψει ΚΑΙ αυτό το πόστ μου , να διαγράψει και από το πόστ του "κυρίου" παραπάνω ΚΑΙ την ψευδέστατη αναφορά του σε εμένα . Πολλά ευχαριστώ...

ίσως σου προτείνει κάποιον είπα.... πού είναι το πρόβλημα? Είπα ότι μου πρότεινες κάτι συγκεκριμένο, όνομα? Για δείξε μου.. Άσε μας ρε άνθρωπε και κοίτα να βοηθήσουμε ενημερωτικά τον άνθρωπο που έπαθε την ίδια ζημιά με μένα... Δεν καταλαβαίνεις ότι υπάρχει πρόβλημα? Σε παρακαλώ μην πετάγεσαι σαν... :-$
dk6

Δημοσιευσεις: 45

Δημοσίευσηαπό labros » Δευτ 16 Νοέμ, 2015 23:05

tripas έγραψε:Φίλε labros στο Qashqai του 2011 1.6i 86 kW και μετα μπαίνει μια χαρα το LPG . Μη γενικεύεις

Τώρα εκεί είναι το πρόβλημά σου! Αφού κατάλαβες τι θέλω να πω. Σαν παράδειγμα το έφερα. Δεν έκατσα να ψάξω τους κωδικούς κινητήρων και τις χρονιές. Κάποιες φορές ψειρίζεις ανούσια πράγματα.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό NickSt » Τρί 17 Νοέμ, 2015 21:05

dk6 έγραψε:..ίσως σου προτείνει κάποιον είπα.... πού είναι το πρόβλημα? Είπα ότι μου πρότεινες κάτι συγκεκριμένο, όνομα? Για δείξε μου.. Άσε μας ρε άνθρωπε και κοίτα να βοηθήσουμε ενημερωτικά τον άνθρωπο που έπαθε την ίδια ζημιά με μένα... Δεν καταλαβαίνεις ότι υπάρχει πρόβλημα? Σε παρακαλώ μην πετάγεσαι σαν... :-$

Ωραία , πάμε λοπόν…

Συμφορουμίτες μου , μήπως έχετε πάρει είδηση ότι κάτι τρολάρει στο thread ????

Μήπως να ρωτάγαμε τον φίλτατο dk6 ??????

Ίσως γνωρίζει να μας προτείνει κάτι !!!..

Και όσο για το "να μη πετάγομαι σαν...." φίλτατε ,
αν εννοείς αυτό που εννοείς , μπορείς κάλλιστα να το τοποθετήσεις εκεί που γνωρίζεις ....
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό dk6 » Τρί 17 Νοέμ, 2015 22:01

NickSt έγραψε:
dk6 έγραψε:..ίσως σου προτείνει κάποιον είπα.... πού είναι το πρόβλημα? Είπα ότι μου πρότεινες κάτι συγκεκριμένο, όνομα? Για δείξε μου.. Άσε μας ρε άνθρωπε και κοίτα να βοηθήσουμε ενημερωτικά τον άνθρωπο που έπαθε την ίδια ζημιά με μένα... Δεν καταλαβαίνεις ότι υπάρχει πρόβλημα? Σε παρακαλώ μην πετάγεσαι σαν... :-$

Ωραία , πάμε λοπόν…

αν εννοείς αυτό που εννοείς , μπορείς κάλλιστα να το τοποθετήσεις εκεί που γνωρίζεις ....

Σαν πεταλουδίτσα εννοούσα... τί σκέφτηκες? κουράζεις #-o ... πάλι θα προσπαθήσω να αγνοήσω την "μαγκιά" πληκτρολογίου σου, που στάζει αίμα, οργή, δάκρυα, δίψα για εκδίκηση και να κρατήσω ένα επίπεδο... =(( =(( =((

Αναμένουμε την απάντηση του φίλου @mazda3 με το πρόβλημα να δούμε κόστος και πως το αντιμετώπισε αυτός!
dk6

Δημοσιευσεις: 45

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 17 Νοέμ, 2015 22:11

dk6 έγραψε:
NickSt έγραψε:

Ωραία , πάμε λοπόν…

Σαν πεταλουδίτσα εννοούσα... τί σκέφτηκες? κουράζεις #-o ... πάλι θα προσπαθήσω να αγνοήσω την "μαγκιά" πληκτρολογίου σου, που στάζει αίμα, οργή, δάκρυα, δίψα για εκδίκηση και να κρατήσω ένα επίπεδο... =(( =(( =((

Αναμένουμε την απάντηση του φίλου @mazda3 με το πρόβλημα να δούμε κόστος και πως το αντιμετώπισε αυτός!

εγω σου εκανα μια ερωτηση στην οποια δεν απαντησες ποτε, στους διαφορους ελεγχους βαλβιδων που σου εκαναν ειδαν ποτε κατεβασμενα τα διακενα? αν ναι τι εκαναν μετα?
αν και παλι δεν απαντησεις δεν θα σε κακολογισω.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 24 επισκέπτες