Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Turbo κινητήρες και LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Turbo κινητηρες και LPG

Δημοσίευσηαπό dti » Πέμ 24 Νοέμ, 2011 20:15

Για το συγκεκριμένο κινητήρα καλύτερα να χρησιμοποιήσεις κάποιο σύστημα υγρού ψεκασμού με σειρά προτίμησης Vialle, Prins και τέλος Icom.
Ψάξε στην Κosmocar να δεις αν σε καλύπτει η προσφορά που έχει για εγκατάσταση συστήματος της Vialle στα VW.
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό vaxalis » Πέμ 24 Νοέμ, 2011 21:15

υστερα απο 3500 χιλιομετρα με υγραεριο στο τουρμπισιο οκταβια που εχω καταλαβα οτι σε ενα συστημα τα παντα ειναι θεμα σωστης ρυθμισης του προγραμματος,το καλυτερο συστημα να εχουμε εαν δεν ειναι σωστα ρυθμισμενο μια ζωη θα παιδευομαστε....οσοι ειναι τουρμπατοι και σκεφτονται για εγκατασταση lpg να ξερουν οτι εαν δεν γινει πανω ρε δυναμομετρο η ρυθμιση θα ταλαιπωρηθουν παρα πολυ...ειδικα εαν ειναι και βελτιωμενο το μοτερ που θελουν να κανουν μετατροπη σε lpg το dyno ειναι μονοδρομος...αλλιως τρελλη υπομονη και πολλες ωρες στον δρομο κατω απο ολες τις συνθηκες οδηγησης για να βγει σωστο αποτελεσμα. ;)
vaxalis

Δημοσιευσεις: 297

Δημοσίευσηαπό maevius » Σάβ 26 Νοέμ, 2011 19:00

Φίλος μου έβαλε στην Φλώρινα σε Audi A4 2.0 turbo μοντέλο 2008 αερίου ψεκασμού της ΚΜΕ με μπεκ της bocsh. Με πήγε βόλτα και έπαθα πλάκα από απόκριση και απόδοση. Τιμή 1000 €!!! Φυσικά ο τύπος στην Φλώρινα έχει ξανααναφερθεί και πηγαίνουν για εγκατάσταση σε αυτόν μέχρι και από Αθήνα. Τούρμπο ξετούρμπο αν ο μάστορας το χει..............
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό dathens » Δευτ 28 Νοέμ, 2011 00:03

maevius έγραψε:Φίλος μου έβαλε στην Φλώρινα σε Audi A4 2.0 turbo μοντέλο 2008 αερίου ψεκασμού της ΚΜΕ με μπεκ της bocsh. Με πήγε βόλτα και έπαθα πλάκα από απόκριση και απόδοση. Τιμή 1000 €!!! Φυσικά ο τύπος στην Φλώρινα έχει ξανααναφερθεί και πηγαίνουν για εγκατάσταση σε αυτόν μέχρι και από Αθήνα. Τούρμπο ξετούρμπο αν ο μάστορας το χει..............

Μην μπερδευτε τα turbo με τον άμμεσο ψεκασμο.... φίλε μου vialle υγρού 2400 χωρίς ηλεκτρονική Λαδιερα ( 350 € valve care ) ή prins 2000 € αερίου VCI DI παλι χωρις το valve careκλειδωμενα και τα δυο απο τα εργοστάσια με προγράμματα για τα αμμεσου ψεκασμου το τελευταίο εδώ www.qgas.gr. Παλαιό Φάληρο
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Δευτ 30 Ιαν, 2012 16:33

Εγώ θεωρώ ότι ο μάστορας είναι το Α-και-το-Ω πράγματι, αλλά ο υγρός ψεκασμός είναι λουκούμι στα τουρμπο, και ειδικά στα βελτιωμένα.
Και νομίζω ότι η διαφορά στα χρήματα θα βγει πολύ πολύ γρηγορότερα απο ότι νομίζουν πολλοί.
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό VasiliS3 » Τετ 01 Φεβ, 2012 21:22

Έχω κάνει αρκετά τούρμπο με ICOM (5ης γενιάς) και ακετά πλέον με AC STAG και OMVL (4ης γενιάς). Θεωρητικά υπερέχει το 5ης αλλά στην πράξη και αυτά με 4ης δούλεψαν μια χαρά (ακόμη και Octavia 193 με πρόγραμμα). Βέβαια κανένα από τα 4ης δεν ξέφευγε σε άλογα (μεχρι στιγμής τουλάχιστον). Συμφωνώ με τον Αντώνη (από πάνω) μεχρι το τελευταίο σημείο που είπε για τη διαφορά στα χρήματα που δεν την κατάλαβα... :-?
Και εγώ κάνω αυτοκίνητα από Κέρκυρα, Λάρισα, Καβάλα, Αθήνα αν και είμαι στη Θεσ/νίκη (ζήλεψα) :D
AUDI S3 600Ηp ICOM
Citroen C4 Picasso 1.6 VTI 110x.x. LOVATO
Jeep Cherokee 4.0 AC Stag
VasiliS3
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 79

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Παρ 03 Φεβ, 2012 13:50

εννοώ πιθανώς την μικρότερη κατανάλωση λόγω χαμηλότερων θερμοκρασιών εισαγωγής, και ενδεχομένως καλύτερου αβανς που θα βγάλει περισσότερη αυτονομία (εξαρταται και το αμάξι) και το ότι δε καις στάλα βενζίνα εκτός της εκκίνησης για λίγα δεύτερα.

Το λέω διότι άλλο να πας να βάλεις πνεύμονα που όλοι μου ζήταγαν απο 1300-1400 και άλλο Icom με 2300 ας πούμε (και πέρυσι 2.500 αν θυμάμαι)
antonis8via

Δημοσίευσηαπό kostas1986 » Τρί 14 Φεβ, 2012 13:22

Καλημερα σε ολους!!! Ειμαι καινουργιος στο φορουμ κ θα ηθελα να ρωτησω κ γω κατι... Εχω το peugeot 207 rallye κ θα θελα να ρωτησω εαν γινετε να μπει καποιο συστημα υγραεριου κ στο δικο μου αυτοκινητο λογο του turbo. Εαν υπαρχει κ καποιος που να το εχει κανει θα ηθελα να ακουσω την γνωμη του για το κοστος-επιδοσεις-οικονομια καυσιμου σε σχεση με πριν.....Οχι τπτ αλλο αλλα εχω φαλιριση στις βενζινες..... :crazy:
kostas1986

Δημοσιευσεις: 1

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τρί 14 Φεβ, 2012 15:25

kostas1986 έγραψε:Καλημερα σε ολους!!! Ειμαι καινουργιος στο φορουμ κ θα ηθελα να ρωτησω κ γω κατι... Εχω το peugeot 207 rallye κ θα θελα να ρωτησω εαν γινετε να μπει καποιο συστημα υγραεριου κ στο δικο μου αυτοκινητο λογο του turbo. Εαν υπαρχει κ καποιος που να το εχει κανει θα ηθελα να ακουσω την γνωμη του για το κοστος-επιδοσεις-οικονομια καυσιμου σε σχεση με πριν.....Οχι τπτ αλλο αλλα εχω φαλιριση στις βενζινες..... :crazy:

Φίλε μου,

σαν Αντώνης θα σου πω τα εξης:
1) επειδή έχω καεί, δύσκολα συστήνω κάποιον γιατι το κάθε αμάξι είναι ειδική περίπτωση.
Παρόλα ταύτα, εγώ έβαλα στο Μπίρμπο, μπορείς να δεις σχετικές δημοσιεύσεις μου, και μέχρι στιγμής έχω τα θέματα για τα οποια με προειδοποίησε ο Στάθης (εννοώ Icom JTG - υγρού τύπου)
- δυσκολία στην κρύα εκκίνηση (να μείνει σβηστό πολλές ώρες- πατάω γκάζι και βολεύεται η κατάσταση αν και δεν είναι ότι καλύτερο για το λ και το καταλύτη αυτό)
-ρετάρισμα στη κρύα εκκίνηση κάποια δευτερόλεπτα (μέχρι να σηκωθεί λίγο η θερμοκρασία εισαγωγής - μιλάω για πολύ κρύο κοντά στο μηδεν ή πιο κάτω)

στο ρετάρισμα, φταίω εγώ γιατι...τον έχω γράψει και δε του το πάω....λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων :D

Τράβηξα τόσα...που έτσι οπως δουλεύει το θεωρώ ήδη ΤΕΛΕΙΟ και δε πειράζουν αυτά τα 2 μικροπροβλήματα...τα αφήνω για το κακό το μάτι :mrgreen:
Μπορούμε να βρεθούμε να το δεις.
Επίσης έχω 1.6T γνωστού με zavoli - απο motion gas, δουλεύει πολύ καλά αλλα ρουφάει και βενζίνη απο κάποιες στροφές.

Η μία λύση 1300 περίπου η άλλη 2300 περίπου (υγρός).
Σίγουρα έχεις επιλογές, επειδή ένας συμφορουμίτης μιλάει με τα καλύτερα για prins, και ο Μπίρμπος μου μίλησε με καλά λόγια για Prins επίσης, δες και Prins και αν μπορείς βρες άτομο απο εδώ να συναντηθείτε.

Πρόσεχε πάντως να ζητήσεις να δεις παραπλήσιες δουλειές του εγκαταστάτη με τον οποίο θα αποφασίσεις να συνεργαστείς,
και στον οποίο θα εμπιστευείς το αμάξι. Γενικά οπλίσου με άφθονη υπομονή, παίζει να τη χρειαστείς...
antonis8via

Δημοσίευσηαπό Fotsi » Τρί 14 Φεβ, 2012 20:45

VasiliS3 έγραψε:Έχω κάνει αρκετά τούρμπο με ICOM (5ης γενιάς) και ακετά πλέον με AC STAG και OMVL (4ης γενιάς). Θεωρητικά υπερέχει το 5ης αλλά στην πράξη και αυτά με 4ης δούλεψαν μια χαρά (ακόμη και Octavia 193 με πρόγραμμα). Βέβαια κανένα από τα 4ης δεν ξέφευγε σε άλογα (μεχρι στιγμής τουλάχιστον). Συμφωνώ με τον Αντώνη (από πάνω) μεχρι το τελευταίο σημείο που είπε για τη διαφορά στα χρήματα που δεν την κατάλαβα... :-?
Και εγώ κάνω αυτοκίνητα από Κέρκυρα, Λάρισα, Καβάλα, Αθήνα αν και είμαι στη Θεσ/νίκη (ζήλεψα) :D

καλησπέρα. Έχω Octavia 193hp με ac stag εδώ και 7-8.000 km. Ενώ το έχω παει πάνω Απο δέκα φορές δεν δουλεύει σωστά στα φουσκωματα όταν ανεβάζει πίεση. Η κομπιαζει η κάνει κενά βάλαμε διπλή παροχή και Απο τις δυο πλευρές στα μπεκ τίποτα βάλαμε βαλβίδα πίεσης όταν ανεβάζει πάνω Απο κάποια bar να γυρίζει βενζίνη πάλι υπολειτουργεί ασε που δυο φορές χάλασε η βαλβίδα στην δεξαμενή και άλλες δυο Απο ένα μπεκ κάθε φορά. Μπορεί να ρυθμιστεί τέλεια και να γαζωνει η να το ξηλωσω και να ησυχασω. Έχω απογοητευτεί γιατί χθες πήρα το ford transit μου Απο το Συνεργειο με 10.000 km περίπου κm συστημα emer χωρίς λόγο και αιτία έσπασε μηχανή εννοείται ότι Απο νερά και λάδια ήταν οκ. Φυσικά ο κ Καρβουνης αρνήθηκε ότι το Γκάζι μπορεί να έφταιγε τελικά απόσβεση ποτέ θα κάνω; Έχω κουραστεί να τρέχω στα συνεργεια ευχαριστώ
Fotsi

Δημοσιευσεις: 1

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 26 επισκέπτες