Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Καταπόνηση λαδιων κινητηρα με χρηση lpg

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Καταπόνηση λαδιων κινητηρα με χρηση lpg

Δημοσίευσηαπό dti » Πέμ 05 Ιαν, 2012 16:59

astragjtg έγραψε:Αν όντως εφτεγε το υγραεριο(π.χ. κακή εγκατάσταση και όχι λoγο ''διαφορετικού'' καυσίμου)...

Ακριβώς! Η εγκατάσταση παίζει το σημαντικότερο ρόλο. Σήμερα που είχα πάει για άσχετο με το υγραέριο λόγο στο συνεργείο που κάνω τα τακτικά service του αυτοκινήτου, ο μηχανικός μου έδειξε ένα "ξεκοιλιασμένο" Ford Transit. Του είχαν κατεβάσει μηχανή, καθώς είχε κάψει βαλβίδες μετά από την "πιο κακή εγκατάσταση συστήματος υγραεριοκίνησης που έχω δει" όπως μου είπε ο μηχανικός. Το σύστημα ήταν της lovato και χωρίς "λαδιέρα", αλλά δεν πρέπει να έφταιγε το σύστημα, ούτε είχε κάνει πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα το Τransit. Το πρόβλημα ήταν η κακή εγκατάσταση (τρυπημένη πολλαπλή εισαγωγής σε άσχετα σημεία, παροχή της μπεκιέρας που "έβρισκε" πάνω στη λάμα στήριξής της, τριχοειδή καλωδιάκια κολλημένα όπως-όπως για να πάρουν τον παλμό, κλπ. κλπ. )
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό gakost » Πέμ 05 Ιαν, 2012 21:13

maevius έγραψε:Παιδιά δεν ξέρω αλλα σίγουρα πριν το υγραέριο δεν του εκαιγε σταγόνα (έτσι τουλάχιστον λέει). Η αντιπροσωπεία citroen εδώ συα Γιάννενα που βάζει viagas είπε σε έναν φίλο μου με C5 1,8 που θέλει να βάλει υγραέριο ότι αν βάλει θα του τσιμπάει λάδι. Τι να πω άλλος γνωστός μου σε καινούργι peagaut ΄΄αρχισε να τσιμπάει λάδια.......μακάρι να μην φταίει το αέριο άλλά τυχάια έιναι;;;;;;;;;

εσένα σου καίει λάδια;. Επίσης οι κατασκευαστές πολλές φορές στο βιβλίο αναφέρουν διαφορετικό τύπο λαδιού σε διαφορετικές θερμοκρασίες. Είναι τα σωστά λάδια ;
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό maevius » Πέμ 05 Ιαν, 2012 23:33

Όχι εμένα ουτε σταγόνα. Ισα ισα που επειδή εχει αισθητήρα για το λάδι μάλλον πιο αργά φθειρεται. Λεπτομέρειες δεν τον ρώτησα αλλά πιστεύω ότι ειναι θέμα προς διερεύνηση. Αν θες την αποψη μου ειναι λάθος εγκατάστασης - ρύθμισης.......
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό mesolouris » Δευτ 20 Φεβ, 2012 21:32

Έχω ένα honda hrv (2001) με 180.000χμ. Το μάιο του 11 άλλαξα ελατήρια εμβόλων. Τον οκτώμβριο έκανα μετροπή σε υγραέριοκίνηση. Έχω κάνει περίπου 15.000χμ (ταξίδι τα ποιο πολλά) τα 6.000 με υγραέριο και το αυτοκίνητο άρχισε να ξανακαίει λάδιαααα. Υπέροχα! Αυτό άρχισε να συμβαίνει στην τελευταία αλλαγή και σε αυτά που ήδη υπάρχουν. Επίσης ό τεχνικός που άλλαξα τα ελατήρια ήταν κάθετα αρνητικός στη χρήση υγραερίου. Άντε τώρα να πάω και να του πω ότι καίω λάδι... Σα να βλέπω ήδη την απαντησή του. Φυσικά δε ξέρω.. ίσως όλα είναι πιθανά. (χρησιμοποιώ 10/40) και τα αντικαθιστώ κάθε 6.000χμ. Αντε πάλι σύντομα το χέρι στην τσέπη...
mesolouris

Δημοσιευσεις: 7

Δημοσίευσηαπό VasiliS3 » Δευτ 20 Φεβ, 2012 21:39

Δηλαδή υπονοείτε ότι έχει σχέση η κατανάλωση λαδιού από τα ελατήρια των εμβόλων με τη χρήση υγραερίου???
Ε μη τρελαθούμε :o :o :o
Θα ήθελα πολύ να μου το εξηγήσει κάποιος πως αυτά συσχετίζονται...
AUDI S3 600Ηp ICOM
Citroen C4 Picasso 1.6 VTI 110x.x. LOVATO
Jeep Cherokee 4.0 AC Stag
VasiliS3
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 79

Δημοσίευσηαπό anemar » Σάβ 31 Μαρ, 2012 22:40

Alfa Romeo 147 1.6 2007

Εβαλα υγραεριο στα 65000 χλμ. Μεχρι τοτε καταναλωση λαδιου απο την αλλαγη μεχρι να φτασω 6-7 χιλ. χλμ, καθολου. Απο εκει και μετα και μεχρι τις 10 χιλ χλμ οπου τα αλλαζα καταναλωνε περιπου 1 λιτρο. Χρησιμοποιουσα τα Motul Xcess 8100 5w-40.

Μετα την αλλαγη βαζω Selenia Gas 5w-40 και διαπιστωνω οτι το λαδι καταναλωνεται και πιο γρηγορα και σε μεγαλυτερη ποσοτητα. Επειδη ομως ειχα κανει μεγαλο ταξιδι,καλοκαιρι τα συνδυασα ετσι. Ξαναβαζω τα Motul η καταναλωση παλι αυξημενη και νωριτερα αποτι παλιοτερα με βενζινη. 2η αλλαγη πριν 2000 χλμ (στα 83500 πλεον) και καταγραφω ανα 1000 χλμ.

Στα πρωτα 1000 χλμ λοιπον καταναλωση 0. Σημερα που εφτασα 85500 δηλ στα 2000 χλμ απο την τελευταια αλλαγη ξαναελεγχω και συμπληρωνω 600 ml. Ετσι ειχε γινει και στην προηγουμενη αλλαγη αλλα ειπα να ξαναδοκιμασω γιατι αποτι λενε θελει και 2η αλλαγη για να φανουν αποτελεσματα. Αυτα τα 2000 χλμ ηταν με νορμαλ χρηση χωρς κατι το εξεζητημενο (μεγαλο ταξιδι,υψηλες ταχυτητες κτλ).

Αρα μετα απο 20000 χλμ και 3 αλλαγες λαδιων ειναι φανερο οτι η καταναλωση λαδιου αυξηθηκε κατα πολυ.

Το ενδεχομενο να μην φταιει το υγραεριο υπαρχει, αλλα τοσο διαβολικη συμπτωση?

Τι προτεινετε? Να γυρισω σε ποιο χοντρο λαδι? Να δοκιμασω κατι ποιοτικοτερο (πχ Torco 5w-40 dlg) και ας ειναι και ακριβοτερο?

Προς το παρον συνεχιζω τις μετρησεις. Θα ξαναεπανελθω στις 3000 χλμ να δω τι θα εχει καψει μεχρι τοτε. Μεχρι να μου τελειωσει το Motul (εχω αλλα 5 λιτρα) θα συμπληρωνω και μετα παω για αλλαγη.
[url="Alfa 147 1.6 Vialle LPFi"]http://www.autogasforum.gr/viewtopic.php?f=20&t=334&start=10#p4342[/url]
anemar

Δημοσιευσεις: 54

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Κυρ 01 Απρ, 2012 12:22

Το υγραεριο καιει λιγοτερο λαδι σε σχεση με την βενζινη και τα ελατηρια εχουν λιγοτερη φθορα σε σχεση με την βενζινη οτιδηποτε αλλο παρουσιαζεται εχει να κανει με την κατασταση του κινητηρα πριν την εγκατασταση του υγραεριου ή με το συστημα της εξατμισης απο την κεφαλη μεχρι και τους ή τον καταλυτη.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό errikos » Τρί 03 Απρ, 2012 16:11

maevius έγραψε:Σήμερα βρίσκω έναν φίλο μου στα Γιάννενα που έχει τοποθετήσει εδώ και έναν χρόνο το icomTOYOTA AVENSIS 2006 ME 120.000 χλμ. Ήταν πυρ και μανία και μου είπε ότι του καίει 4 λίτρα λάδι στα 5.000 χλμ το τελευταίο καιρό. Άλλαξε και τύπο λαδιού σε πιο λεπτό μπας και δει βελτίωση τζίφος. Ο εγκαταστάτης του φυσικά του λέει ότι δεν είναι από το υγραέριο αλλά είναι σχεδόν σίγουρος ότι είναι απο αυτό (όπως και εγώ). Τι να πώ........τι φταίει και καινε λάδια υγραεριοκίνητα αυτοκίνητα...........

καλησπερα,το συγκεκριμενο αυτοκινητο δεν ειναι συμβατο με υγραεριο ειναι στην μαυρη λιστα,
errikos

Δημοσιευσεις: 6

Δημοσίευσηαπό fotisly » Τρί 03 Απρ, 2012 18:38

errikos έγραψε:
maevius έγραψε:Σήμερα βρίσκω έναν φίλο μου στα Γιάννενα που έχει τοποθετήσει εδώ και έναν χρόνο το icomTOYOTA AVENSIS 2006 ME 120.000 χλμ. Ήταν πυρ και μανία και μου είπε ότι του καίει 4 λίτρα λάδι στα 5.000 χλμ το τελευταίο καιρό. Άλλαξε και τύπο λαδιού σε πιο λεπτό μπας και δει βελτίωση τζίφος. Ο εγκαταστάτης του φυσικά του λέει ότι δεν είναι από το υγραέριο αλλά είναι σχεδόν σίγουρος ότι είναι απο αυτό (όπως και εγώ). Τι να πώ........τι φταίει και καινε λάδια υγραεριοκίνητα αυτοκίνητα...........

καλησπερα,το συγκεκριμενο αυτοκινητο δεν ειναι συμβατο με υγραεριο ειναι στην μαυρη λιστα,

στην μαυρη λιστα ειναι για λογους φθορας βαλβιδων οσα ειναι!καμια σχεση με καταναλωση λαδιου!
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

Δημοσίευσηαπό errikos » Τρί 03 Απρ, 2012 20:54

fotisly έγραψε:
errikos έγραψε:

στην μαυρη λιστα ειναι για λογους φθορας βαλβιδων οσα ειναι!καμια σχεση με καταναλωση λαδιου!

του εκαιγε λαδια προτου την μετατροπη; εαν οχι τοτε ας το ψαξει ειναι παρα πολυ το λαδι που του καιει παντως δεν περνανε ολα υγραεριο
errikos

Δημοσιευσεις: 6

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 18 επισκέπτες