Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Οικονομία υγρού και αέριου ψεκασμού

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Οικονομία υγρού και αέριου ψεκασμού

Δημοσίευσηαπό rogerius » Τρί 20 Νοέμ, 2012 19:34

astragjtg έγραψε:
BOURTZI έγραψε:Δεν λεει οτι δεν εχουν υγρο ψεκασμο αλλα οτι εχουν υγρο ψεκασμο απο το 1995 αλλα δεν τον προτεινουν οταν μπορουν να βαλουν αεριοψεκασμο.

Λεγοντας οτι δεν εχουν υγρο ψεκασμο ηθελα να πω οτι η εταιρια βαζει μονο αεριο ΠΛΕΟΝ (αν δεν κανω λαθος)γιατι ΟΤΑΝ παλιοτερα ανεπτυξαν υγρο ψεκασμο ειχαν προβληματα τα οποια ΔΕΝ ξεπερασαν ''...but came up against the issues that have not yet been fully overcome'' και γι΄αυτο επελεξαν αεριο με οτι προτερηματα περιγραφουν.

den einai "akrivos " etsi....
tha vazane me 1000 igro psekasmo an den stamatage h koinopraksia pou peigan na dimiourgeisoun logo falirismatos thn mhtrikhs eterias ths opoias h thygatrikh eixe thn texnognosia tou igrou psekasmou (by the way merikes klaseis anoterh apo Vialle kata thn tapinh mou gnomh) kai anangastike na xreokopisei kai avth. Eno o neos receiver pou agorase thn mhtrikh na thn spasei kai na thn poulisei , den endiaferotane na synexistei h koinopraksia.
Apotelesma: peigane sto aerio psekasmo.
Avta ksero ego oti einai o logos pou den vazoun igro. Apla to lene "diplomatika".
Opoios thelei me pistevei.....
rogerius

Δημοσιευσεις: 274

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Τρί 20 Νοέμ, 2012 20:22

το οτι υπαρχουν τοσσες εταιριες με αεριο,μεγαλα ονοματα και ολες εχουν αεριου πλην 3 εταιριων,κατι μου λεει;;; τεχνογνωσία αποκλειεται να μην υπαρχει μιας και ειναι πιο ευκολος ..
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό fotisly » Τρί 20 Νοέμ, 2012 20:38

tsopirs έγραψε:το οτι υπαρχουν τοσσες εταιριες με αεριο,μεγαλα ονοματα και ολες εχουν αεριου πλην 3 εταιριων,κατι μου λεει;;; τεχνογνωσία αποκλειεται να μην υπαρχει μιας και ειναι πιο ευκολος ..

ενας ενας στον υγρο!!!!!!
http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... 109004.asp
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

Re: Απ: Οικονομία υγρού και αέριου ψεκασμού

Δημοσίευσηαπό maevius » Τρί 20 Νοέμ, 2012 20:50

fotisly έγραψε:
tsopirs έγραψε:το οτι υπαρχουν τοσσες εταιριες με αεριο,μεγαλα ονοματα και ολες εχουν αεριου πλην 3 εταιριων,κατι μου λεει;;; τεχνογνωσία αποκλειεται να μην υπαρχει μιας και ειναι πιο ευκολος ..

Αυτη ειναι μες στις 3 που ειπε ο tsopiris και μιλαει για κινητηρες αμεσου ψεκασμου. Επειδη μενω Γιαννενα, φοραω prins και ξερω τα παιδια στον Φαρμακη αν πας με ατμοσφαιρικο δεν θα σου προτεινουν υγρο αφου δεν υπαρχει λογος............
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τρί 20 Νοέμ, 2012 21:40

taxtsom έγραψε:Α, και κατι αλλο: Η πολυβαλβιδα κοβει αμεσα την παροχη αεριουσε περιπτωση αναγκης(διαρροη, συγκρουση, κλπ) καθώς και η βαλβιδα στον ΠΝΕΥΜΟΝΑ.
ΣΕ καποια αντιστοιχη περιπτωση στα υγρου ψεκασμου ΠΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ η ΑΝΤΛΙΑ LPG ??????? ΜΗΠΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΕΝΑΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΛΙΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ μεχρι να ..................................... :shh: .................................?????????????????????????????? Ρωταω , ετσι? Χωρις παρεξηγηση.......
:?: :?: :?: :?: :?:

Τι σχεση εχει η ηλεκτροβαλβιδα και οποια αλλη δικλείδα ασφαλειας με την αντλια ? Αφου το γραφεις απο μονος σου οτι η πολυβαλβιδα κανει την δουλεια και οταν διακοπτει, οτι συστημα και να'ναι, γυρνα σε βενζινη.
rogerius έγραψε:tha vazane me 1000 igro psekasmo an den stamatage h koinopraksia pou peigan na dimiourgeisoun logo falirismatos thn mhtrikhs eterias.....

Για να το λες κατι θα ξερεις παραπανω ;)
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 20 Νοέμ, 2012 22:32

πιστευω οτι το μελλον ανηκει στον υγρο ψεκασμο, αλλα σημερα εχει αρκετες "παιδικες ασθενειες" που χρειαζονται καποιο χρονο για να βελτιωθουν ή να ξεπεραστουν.
για το σημερα, σε εμμεσου ψεκασμου ο αεριος ειναι μονοδρομος. σε αμμεσου θα προτιμουσα παλι αεριο και ας μην ειχα τη μεγιστη οικονομια που θα μπορουσα.
αυτη ειναι η αποψη μου και με αυτην πορευομαι.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό fotisly » Τρί 20 Νοέμ, 2012 22:35

maevius έγραψε:
fotisly έγραψε:

Αυτη ειναι μες στις 3 που ειπε ο tsopiris και μιλαει για κινητηρες αμεσου ψεκασμου. Επειδη μενω Γιαννενα, φοραω prins και ξερω τα παιδια στον Φαρμακη αν πας με ατμοσφαιρικο δεν θα σου προτεινουν υγρο αφου δεν υπαρχει λογος............

ναι γιατι δεν ειναι αναγκαιος!οχι οτι ειναι χειροτερος!το ιδιο μου ειχε πει κ ο δικος μου εγκαταστατης!
επισης αν δουλεψουνε τον υγρο θα αλλαξουνε πιστευω πολιτικη!
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Τετ 21 Νοέμ, 2012 02:02

Ο υγρος είναι το μέλλον, μιας και στο μέλλον όλοι οι κινητήρες θα είναι άμεσου ψεκασμού.. Για την ώρα έχει ασθένειες και η τα περισσότερα οχήματα δεν τον έχουν ανάγκη, για αυτό και η τιμές είναι τσουχτερές. Η Prins διαθέτει ένα αξιόλογο σύστημα αερίου ψεκασμού και ένα επίσης αξιόλογο υγρού, αλλά η τιμές του υγρού μάλλον θα ξεκινούν από τα 2000€...Στην Ελλάδα ο στόλος που μετατρέπεται έχει συνήθως αξία εκεί κοντά.. Στο εξωτερικό κάτι θα γίνει αλλά και πάλι στις περισσότερες χώρες προτιμούν τον diesel

Στάλθηκε από το HTC HD2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τετ 21 Νοέμ, 2012 14:06

ecep έγραψε:Κρίνοντας από τον τίτλο του νήματος, αλλά και γενικότερα τη φιλοσοφία του: "μετατρέπω το αυτοκίνητό μου σε υργαέριο", δε μπορώ να καταλάβω τι νόημα έχει να δυναμομετρώ - έχασα / κέρδισα άλογα κλπ, κλπ.

Μετέτρεψα το αυτοκίνητό μου σε υγραέριο πριν 15 μέρες με κριτήριο την οικονομία και ΜΟΝΟ!, και το οδηγώ με αλλαγές ταχυτήτων στις 2500 σαλ (για να αποφεύγω το εύρος του turbo).

Το AVCR είναι εδώ και ένα χρόνο στο off, και δουλεύω εργοστασιακή πίεση turbo.

Και στο θέμα μας τώρα: η προσέγγιση των εγκαταστατών περί ιδίας θερμογόνου ενέργειας ανεξαρτήτου υγρού ή αερίου ψεκασμού, προσωπικά με καλύπτει.

Αν είναι να το οδηγείς μέχρι 2500 ΣΑΛ σε μόνιμη βάση, δε καταλαβαίνω τι το θέλεις το γρήγορο turbo τότε. Εχεις σκεφθεί να το πουλήσεις και να πάρεις ένα 1.2 tsi που με τη 95άρα θα είναι και πιο γρήγορο απο ότι το δικό σου σε power band μόλις 1700 ΣΑΛ (αν υποθέσουμε ότι έχεις ρελαντί στις 800 ΣΑΛ) και πολύ πιο οικονομικό απο το δικό σου με υγραέριο;;;

δηλαδή βελτίωσες ένα αμάξι, μετά το έφτιαξες να καίει υγραέριο και συμβιβάστηκες να αλλάξεις και χρήση και τρόπο οδήγησης τη στιγμή που μονο το AVCR σου παίζει να κάνει και 600 ευρώ;
Ε...πάει θα τρελλαθούμε σε λίγο!!
Σαν ένα γνωστό που έχει 20vt έχει ρίξει πάνω απο 10 χιλιάρικα έχει αλλάξει μπιέλες, τουρμπίνα, τετραπίστονα, αναρτήσεις και τα γνωστά παρελκόμενα..και τώρα επειδή φοράει αέριο ψεκασμό πάει πιο αργά απο μαμά 150άρι 20vt επειδή μόλις πατήσει λίγο τρέμει μη του σπάσει με τον πνεύμονα και εγώ με το icom και τη μαμά τουρμπίνα... τον ξετρυπάω όπου τον βρίσκω...!! :mrgreen:

Δε καταλαβαίνω αυτού του είδους τις επενδύσεις και τις μεσοβέζικες λύσεις!!

Περί της θερμογόνου ενέργειας... ειναι η μεγαλύτερη ανακρίβεια που έχω ακούσει!
Δηλαδή, είναι σα να λέμε...ότι αφού και το καρμπυρατερ με τον έμμεσο ψεκασμό χρησιμοποιεί ίδιο καύσιμο με ίδια θερμογόνο δύναμη, έχουν ίδια απόδοση!!!Οπως και το καρμπυρατερ με τον ΑΜΕΣΟ ΨΕΚΑΣΜΟ!!!!

Ελεος...μας διαβάζουν και ενήλικες, όχι μόνο παιδιά του νηπιαγωγείου!! ;;)
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό ECOKINISI » Τετ 21 Νοέμ, 2012 15:45

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί προσπαθείτε να πείσετε τον εαυτό σας οτι ο απέναντι πιάστηκε κορόιδο και το δικό σας είναι το καλύτερο του κόσμου....

Για εμένα το ποιο σημαντικό είναι να μην βλέπω τον πελάτη μου καθε 3 και λιγο με μικροπροβλήματα. Δυστυχώς θα υπάρξουν και αυτά,αλλα χρησιμοποιώντας σωστα συστήματα μειωνεις τις πιθανότητες να δεις τον πελάτη σου δυσαρεστημένο.
Έχοντας ζησει και δουλεψει για ενα χρονικο διαστημα στην Ιταλια κατάλαβα ενα πράγμα, οτι το υγραέριο το βάζουμε για οικονομια, αν θέλουμε αμαξια πυραυλους στον δρομο τοτε βαζουμε αγωνιστικη βενζινη ή νιτρο για να κάνουμε την μαγκια μας.

Τωρα οσο αφορα υγρο η αεριο ψεκασμο περι ορέξεως κολοκυθοπιτα. Ενα εχω απλα να πω, στην Ιταλία πέρυσι καμιά εταιρία υγρού ψεκασμού δεν ηταν καν στις 10 πρωτες σε πωλησεις. BRC και LANDIRENZO ειναι οι 2 πρωτες με διαφορα τουλάχιστον 6000 κιτ σε σχέση με την τριτη Romano σε αυτοκινητα aftermarket εγω θα εβαζα και την prins μιας και την εκτιμω ιδιαιτερα σαν εταιρία αλλα οι μακαρονάδες προτιμούν τα ντόπια προϊόντα, Γιατι αν παμε σε κατασκευαστες αυτοκινητων δεν θα δουμε καμια αυτοκινητοβιομηχανια να προτεινει υγρο ψεκασμο. Το οτι το καταφερε η vialle στην Ελλαδα να πουλησει στην TOYOTA και στην VW αυτο ειναι αλλο θεμα.( Με τον νεο χρονο μην εκπλαγείτε αν αλλάξουν εταιρια)

Και μην μου πει κανεις τι ξερουν οι ιταλοι απο υγραεριο, 40 χρονια εχουν στα αμαξια τους!!!
ECOΚΙΝΗΣΗ
Πάτα φρένο στη ρύπανση, δώσε γκάζι στην οικονομία

www.ecokinisi.gr
ECOKINISI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 219

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 34 επισκέπτες