Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

LPG και χαμηλες θερμοκρασίες

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: LPG και χαμηλες θερμοκρασίες

Δημοσίευσηαπό gakost » Πέμ 19 Ιαν, 2012 21:16

taxtsom έγραψε:Βγηκαμε δοκιμη στο δρομο και ω, του θαυματος (ή καλυτερα της υψηλοτερης πιεσεως :lol: ) η λειτουργια του κινητηρα ηταν εμφανως βελτιωμενη, ητοι , με τερμα γκαζι εκοβε και επεστρεφε σε βενζινη στις 4800 στρ/min πλεον κ οχι απο τις 2800 - 3000 στρ οπως μεχρι τωρα!

Δηλαδή ακόμη έχεις πρόβλημα. :shock:

taxtsom έγραψε: Μου ειπε οτι καθε 3-4 ρεζερβουαρ θα πρεπει να πρεσσαρω και λιγο αερα για να μην εχω τετοια πρβλ.

Έχω ακούσει ιστορίες και ιστορίες αλλά αυτό πρώτη φορά =)) =))

taxtsom έγραψε:ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ

Δεν σου φαίνονται είναι :crazy:

taxtsom έγραψε:αλλα και τι να κανω O:-)

Τον πλήρωσες ; αν όχι δεν του δίνεις φράγκο μέχρι να στο φτιάξει. Αν τον έχεις πληρώσει ΑΠΑΙΤΕΙΣ να φτιαχτεί στην και αν δεν μπορεί ή δεν ξέρει να πάρει τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία να μάθει. Σαν τελική λύση ΑΠΑΙΤΕΙΣ να στο ξηλώσει και τα χρήματα σου στο ακέραιο πίσω και πας σε κάποιον που μπορεί να στο φτιάξει.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 19 Ιαν, 2012 21:37

Προφανως ειναι η νεα "μοδα" επιλησεως προβληματων... σας θυμιζω οτι κι αλλος εγκαταστατης "ελυσε" προβλημα με τον ιδιο τροπο

vanleiv έγραψε:Παιδιά το πρόβλημα λύθηκε! :clap:
Αφού γέμισε το tank και έκανε τα ίδια ρεταρίσματα, πρεσσάραμε λίγο αέρα μέσα από την τάπα πλήρωσης και έκτοτε το αυτοκίνητο "σκάβει".
Το συμπέρασμα είναι οτι στη μπουκάλα κάποια στιγμή δεν υπήρχε ο απαιτούμενος αέρας. Αυτό τώρα...είναι άλλο ζήτημα.Πως συνέβει? :roll:
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό taxtsom » Πέμ 19 Ιαν, 2012 21:47

gakost έγραψε:
taxtsom έγραψε:Βγηκαμε δοκιμη στο δρομο και ω, του θαυματος (ή καλυτερα της υψηλοτερης πιεσεως :lol: ) η λειτουργια του κινητηρα ηταν εμφανως βελτιωμενη, ητοι , με τερμα γκαζι εκοβε και επεστρεφε σε βενζινη στις 4800 στρ/min πλεον κ οχι απο τις 2800 - 3000 στρ οπως μεχρι τωρα!

Δηλαδή ακόμη έχεις πρόβλημα. :shock:

taxtsom έγραψε: Μου ειπε οτι καθε 3-4 ρεζερβουαρ θα πρεπει να πρεσσαρω και λιγο αερα για να μην εχω τετοια πρβλ.

Έχω ακούσει ιστορίες και ιστορίες αλλά αυτό πρώτη φορά =)) =))

taxtsom έγραψε:ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ

Δεν σου φαίνονται είναι :crazy:

taxtsom έγραψε:αλλα και τι να κανω O:-)

Τον πλήρωσες ; αν όχι δεν του δίνεις φράγκο μέχρι να στο φτιάξει. Αν τον έχεις πληρώσει ΑΠΑΙΤΕΙΣ να φτιαχτεί στην και αν δεν μπορεί ή δεν ξέρει να πάρει τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία να μάθει. Σαν τελική λύση ΑΠΑΙΤΕΙΣ να στο ξηλώσει και τα χρήματα σου στο ακέραιο πίσω και πας σε κάποιον που μπορεί να στο φτιάξει.

Με επιταγη 3μηνης διαρκειας τον πληρωσα η οποια ακομα δεν εχει ληξει. ΟΜΩΣ...Ξέρετε τι γίνεται? Ο εγκαταστατης- με αδεια τεχνιτη υγραεριου νομιμη- μηχνανολογος ΤΕΙ (29 ετων) ειναι φιλος μου παιδικος . Απο το νηπιαγωγειο μαζι ειμαστε! Και ειμαι σε πολυ δυσκολη θεση.... Μου ειπε πως αν δεν στρωσει εντελως οταν ζεστανει ο καιρος τοτε θα παραγγειλει νεο συστημα και θα αρχισει να ξηλωνει το παλιο μεχρι να δει τι φταιει. Συνεργαζεται - αγοραζει- κιτ μονο OMVL απο τον εισαγωγεα στη ΘΕΣ/ΝΙΚΗ (δεν θυμαμαι το ονομά του). Ξερω ομως οτι εχει εναν Ιταλό τεχνικό ο οποίος δινει τα "φωτα " του τηλεφωνικως σε καθε συνεργαζομενο - εγκαταστατη ανα την Ελλαδα . Ο φιλος και εγκαταστατης μου, αυτες τις 2 εβδομαδες που εχω αυτο το πρβλ, τον εχει παρει τηλ μπροστα μου ισα με 6-7 φορες και ο Ιταλος του λέει για τις χαμηλες θερμοκρασιες, τη νοθεια / κακη αναλογια LPG, τον αερα που μου πρεσσαρε σημερα, τα "δικά" του στη Θεσ/νικη τουρμπατα και κομπρεσσορατα υγραεριοκινητα που αντιμετωπιζουν το ιδιο πρβλ κλπ κλπ κλπ. Ο μηχανικος μου λοιπον εχει ερθει σε δυσκολη θεση ... δεν ξερει τι να πιστεψει...

Και το κακο ειναι οτι ο δικος μου δεν τοποθετει αλλο κιτ για να εχω αλλη επιλογη παρα μονο , εως τωρα, το OMVL :thumbdown:

Το περιεργο ομως ειναι οτι ο ΙΔΙΟΣ μηχανικος εγκαταστατης και φιλος μου εχει τοποθετησει ΟΜVL κιτ και στο αλλο αυτοκινητο της οικογενειας μου, CLIO 1.4 100HP, το οποίο δουλευει ρολόι έως τώρα στις ιδιες καιρικες συνθηκες στην ιδια πολη (ΧΑΛΚΙΔΑ).
ΒΜW 316 ti Compact LPG by Alfa Gas
taxtsom

Δημοσιευσεις: 260

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 19 Ιαν, 2012 22:04

Το οτι οπως λες κι εσυ το ιδιο μιγμα στις ιδιες θερμοκρασίες δεν εχει ΚΑΝΕΝΑ προβλημα δε σου λεει κατι???

το οτι στο με πολλες απαιτησεις ΔΕΝ λειτουργει σωστα ενω στο σαφως πιο απλό δουλευει δε σου λεει κατι???

Μα.... ¨πρεσαρισμα αερα"???????? οκ... στα ΠΟΣΑ μπαρ??? Ελπιζω οχι πανω απο το οριο της δεξαμενης....
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 19 Ιαν, 2012 22:05

Αφου του την εχεις δωσει την επιταγή ξεχνα το. ειναι σαν να του εχεις δωσει μετρητα.... ( ασε που σιγουρα την εχει "προοθησει" οποτε μπλεκεις ασκημα....)
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό gakost » Πέμ 19 Ιαν, 2012 22:21

Σε καταλαβαίνω αυτό που λες για τις προσωπικές σχέσεις. Κι εγώ τα έχω περάσει με συγγενή αλλά και η δουλειά είναι δουλειά στην τελική. Με την επιταγή έχει δίκιο ο Fokion μάλλον ξέχνα την. Προσωπική μου εμπειρία δεν είχα προβλήματα ποτέ με τις θερμοκρασίες και δεν βάζω από κάπου συγκεκριμμένα αλλά κοιτάω συνήθως την τιμή. Αυτό που θα σου έλεγα ίσως να επικοινωνούσατε με την μαμα εταιρεία στην Ιταλία πολλές εταιρείες έχουν επικοινωνία με εγκαταστάτες. Επίσης άσε όλο το αέριο να τελειώσει εντελώς και βάλε σε πρατήριο με άλλο μείγμα άλλης εταιρείας αν έβαλες πχ πετρογκάζ βάλε coral κλπ.
Η πολυβαλβίδα που ανέφερες σαν πιθανή αιτία ΔΕΝ είναι αντλία και δεν παίζει ρόλο στο αν έρχετε αέριο η όχι και στην τροφοδοσία γενικότερα. Είναι για λόγους ασφαλείας και για να βλέπεις την στάθμη του υγραερίου (φλοτέρ). Τσεκάρετε φίλτρα αν δεν το έχετε κάνει, και τα μπεκ που θα πρέπει να είναι επαρκώς μεγάλα και ανοιχτά.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 19 Ιαν, 2012 22:34

ή να το πω κι αλλιως κι ας με κραξετε.

Δε μπορει το ΤΟΥΡΚΙΚΟ το ξαναλεω ΤΟΥΡΚΙΚΟ και ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΓΝΩΣΤΟ συστημα μου να δουλευει σωστα και τα επωνυμα να μην.....

Ε δε γινεται......

Σιγουρα δεν εχω και το πιο περιπλοκο μοτερ αλλα ομως εχω ενα μοτερ με 235.000 χλμ ( ή 380.000 κατα αλλες πηγες ) το οποιο εχει καψει και φλατζα πριν 45.000 χλμ και βαλβιδες που χωρευουν απο τον τζογο μεσα στους οδηγους ( απο πριν το αεριο ολα αυτα), με μισο μιγμα απο εδω και μισο μιγμα απο εκει δουλευει ξαναλεω σωστα.

Και με -1 εξωτερικη θερμοκρασια εκανα για δοκιμή ΤΗΝ καφριλα να το βαλω μπροστα κατευθειαν με αεριο το πρωι να παω στην δουλεια μου... φυσικά και ρεταριζε σαν διαολος αλλα ΠΗΡΕ....

Ημαρτον.....
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Πέμ 19 Ιαν, 2012 23:53

Το φιλαρακι(εγκαταστατης) απλα δεν ξερει το του γινεται και γι'αυτο ολα αυτα τα μαγικα. Ειναι θεμα ρύθμισης και οχι υλικων.
Ελπιζω να ειναι ξηγημένος τουλαχιστον και να σου βρει λυση.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Παρ 20 Ιαν, 2012 00:56

Ο μειωτής πίεσης DREAM XXI κυκλοφορεί σε διάφορες εκδόσεις, μεταξύ αυτών και έκδοση υψηλής ισχύος (High Power).

Εικόνα

http://nagaz24.pl/reducers,c,337,p,en.h ... er=74&cp=1

http://www.drive-and-save.com/index.php ... =2d&page=1

Αν ήδη έχεις την έκδοση υψηλής ισχύος και δεν επαρκεί, και όλα τα άλλα μέρη του συστήματος (υποτίθεται οτι) είναι εντάξει, τότε...

Εικόνα

http://nagaz24.pl/brc-genius-max-sq24-5 ... ,p,en.html
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσιευσεις: 283

Δημοσίευσηαπό MrCleaner » Παρ 20 Ιαν, 2012 13:12

Καλημέρα στα παιδιά… ένας ξαδερφός μου είχε προβλήματα και αυτός από το κρύο, ο εγκαταστάτης του πρότεινε και έβαλε προθερμαντήρα, έκτοτε δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα! Γνωρίζετε κάτι γι αυτό?
peugeot 3008 LOVATO lpg kit
MrCleaner

Δημοσιευσεις: 3

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 33 επισκέπτες