Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Icom Jtg gas system (τα παντα επι του συστηματος)

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Icom Jtg gas system (τα παντα επι του συστηματος)

Δημοσίευσηαπό fotisly » Δευτ 09 Απρ, 2012 12:29

antonis8via έγραψε:
tsopirs έγραψε:173εβγαζε του παλιού st... και ήταν zetec αν θυμάμαι καλά.. του νέου γραφείο duratec αλλά είναι volvo 2.5ρης.

Sent from my W6HD ICS using Tapatalk

Νόμιζα ότι φόραγε ότι και το fiest ST που σίγουρα φόραγε το δίλιτρο duratec με τα 150 άλογα.

Τέλος πάντων, και απο 173 σε 250...είναι ένα θέμα...ατούρμπιστο να τα βγάλει...γιατι θα θέλει
εκκεντρα κανίβαλους, να στροφάει σα μοτοσικλέτα μέχρι τις 8500 και μπορεί να τα ακουμπίσει στις 7000 ΣΑΛ μέχρι 8500 αυτά τα άλογα, αλλα το συυγκεκριμένο αμάξι, δε το έκοβα να έχει φάει τέτοια "εξέλιξη" και τέτοιο χρήμα. Ασε που ένα τέτοιο μοτερ...απλά..δε λειτουργεί μέσα στη πολη, είναι μόνο για πίστα.

Γιατι κάποιος να ασχοληθεί (ειδικά και μετατροπή απο απλο focus) τόσο πολύ σε χρήμα-κόπο;
θα τον ξανατσιγκλίσω όταν ξαναπάω, να δω αν πράγματι φοράει αέριο το αμάξι και αν έχει το οδόμετρο 300.000 χλμ!!

Εγώ ξέρω ότι δίλιτρο ατμόσφαιρα να περάσει τα 220 άλογα....μόνο ένας το κάνει...και λέγεται ...HONDAAAAA
οι υπόλοιποι.... ούτε στα όνειρά τους, ούτε σε αγωνιστική μορφή....δε μπορούν εύκολα!!

ακριβως ετσι!!!!
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Δευτ 09 Απρ, 2012 14:18

καμιά 200αν είχε καλά θα ήταν.. Πάντως ο duratec του fiesta θα έβγαζε παραπάνω δύναμη. το συγκεκριμένο μοτέρ δεν έχει και πολλά περιθώρια... Τώρα γιατί να το ανεβάσει άστο.. ξέρω παλικάρι με Focus mk1 1.6με τρίτο σπασμένο μοτέρ και κοντά 400αλογα.. Όπως και Astra coupe 2.0t και με 1000+ άλογα και πρόσφατα μετατροπή σε πισωκουνα, η εξέλιξη και η ενίσχυση μόνο για να αντέξουν σαζμαν και κινούμενα μέρη την ροπή του κινητήρα είναι τρέλα €

Sent from my W6HD ICS using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Δευτ 09 Απρ, 2012 14:45

[quote="tsopirs"]καμιά 200αν είχε καλά θα ήταν.. Πάντως ο duratec του fiesta θα έβγαζε παραπάνω δύναμη. το συγκεκριμένο μοτέρ δεν έχει και πολλά περιθώρια... Τώρα γιατί να το ανεβάσει άστο.. ξέρω παλικάρι με Focus mk1 1.6με τρίτο σπασμένο μοτέρ και κοντά 400αλογα.. Όπως και Astra coupe 2.0t και με 1000+ άλογα και πρόσφατα μετατροπή σε πισωκουνα, η εξέλιξη και η ενίσχυση μόνο για να αντέξουν σαζμαν και κινούμενα μέρη την ροπή του κινητήρα είναι τρέλα €

οκ αλλά με σαλιγκαράκια όλα τα παραπάνω που αναφέρεις όμως!! Αυτός λέει ατμόσφαιρα με διαφορά +100 άλογα!!!
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 11 Απρ, 2012 14:44

astragjtg έγραψε:
chrisd έγραψε:...κατα την διαρκεια που αδειαζε η δεξαμενη περαστηκαν καινουρια και πολυ πιο ενισχυμενα καλωδια ρευματος για την νεα αντλια.

Δεν περάστηκαν ενισχυμένα καλωδια αλλα ειναι μια νεα γραμμη που δινει ρευμα στην αντλια κατευθείαν απο μπαταρια(η παλια οχι) και σου εβαλαν και ξεχωριστη ασφαλειοθηκη που με την παλια δεν ειχε.

Εδω να ζητησω μια συγνωμη απο τον chrisd γιατι ειχε δικιο για την ενισχυμενη καλωδιωση. Οντως ειναι ποιο χοντρο το καλωδιο για να σηκωνει ποιο πολλα αμπερ (καλα το λεω ? :mrgreen: ). Θα σας το δειξω στο ποστ για την αλλαγη της αντλιας.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό chrisd » Τετ 11 Απρ, 2012 17:59

astragtg έγραψε:Εδω να ζητησω μια συγνωμη απο τον chrisd γιατι ειχε δικιο για την ενισχυμενη καλωδιωση. Οντως ειναι ποιο χοντρο το καλωδιο για να σηκωνει ποιο πολλα αμπερ (καλα το λεω ? :mrgreen: ). Θα σας το δειξω στο ποστ για την αλλαγη της αντλιας.

για να στο λεω το ειδα με τα ματια μου :D :D :D .ειναι περιπου το διπλο σε παχος απο το παλιο.
Τι διαφορες ειδες στο δικο σου αμαξι με αλλαγη αντλιας και εγκεφαλου?
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 11 Απρ, 2012 18:39

Τον εγκεφαλο τον ειχα αλλαξει τον Οκτώβριο γιατι με γυρναγε σε βενζινη στο ασχετο και χωρις να με ειδοποιει. Μετα την αλλαγη ολα καλα αλλα παρατηρησα οτι σταματησαν στο ελαχιστο κατι ψιλοκοψιματακια που εκανε. Το μονο που συνέχισε να μου κανει ειναι ενα στιγμιαιο σκαλωμα στις 4000στρ με δευτερα οταν επιτάχυνα. Μετα απο την αλλαγη της αντλιας ομως εξαφανίστηκε και αυτο. Φυσικα καταλαβα και διαφορά στο ανοιγμα του αμαξιου. Τωρα παει οπως οταν πρωτοεβαλα το συστημα. Η παλια αντιλα τα ειχε παιξει και αν και ειχε χασει λιγο το αμαξι σε σπιρταδα, δεν το ειχα καταλαβει. Μαλλον γιατι αυτο εγινε σταδιακα οσο η αντλια εχανε σιγα σιγα την πιεση της. Ειχα την υποψια αλλα ελεγα οτι μαλλον μου φαινεται μιας και το αμαξι ανοιγε ικανοποιητικα.
Τελος παντων τωρα ολα καλα.

Εσυ τι παρατηρησες ?
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό chrisd » Τετ 11 Απρ, 2012 19:33

astragjtg έγραψε:Εσυ τι παρατηρησες ?

οτι δεν θελω να δουλευω σε βενζινη ουτε λεπτο.τρελη ροπη :ymhug: :ymhug: :ymhug: :ymhug: :ymhug:
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 11 Απρ, 2012 22:48

chrisd έγραψε:
astragjtg έγραψε:Εσυ τι παρατηρησες ?

οτι δεν θελω να δουλευω σε βενζινη ουτε λεπτο.τρελη ροπη :ymhug: :ymhug: :ymhug: :ymhug: :ymhug:

Οντως. Οταν γυρνας σε βενζινη τρως τρελη ήττα... Δεν ανοιγει το αμαξι με τιποτα. Ειδικα στα χαμηλα η διαφορα ειναι τεραστια.
Μακαρι να λεμε μονο τετοια :thumbup:

Καλο Πασχα να εχουμε παιδια :ymhug:
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό zep » Πέμ 12 Απρ, 2012 00:01

lyggas έγραψε:Ο νέος εγκέφαλος είναι καταπληκτικός.

΄Ενα άλλο που κάνει είναι το εξής: ΄Οταν σε παρατεταμένη κατηφόρα το όχημα φρενάρει με τον κινητήρα, γυρίζει αυτόματα σε βενζίνη διότι "διαβάζει" ότι δεν υπάρχει παλμός στα μπεκ, αφού δεν ψεκάζουν. Ως εδώ όλα καλά, δεν υπάρχει διαφορά με τον παλιό. ΄Οταν όμως πατήσεις το γκάζι ή οι στροφές του κινητήρα πέσουν στο ρελαντί, μπαίνει σε κατάσταση αναμονής και αυτόματα σε 50 δευτ. ξαναγυρίζει σε υγραέριο.
Αυτό δεν συνέβαινε με τον παλιό εγκέφαλο. Σε κίνηση σε ορεινές διαδρομές έπρεπε συνεχώς να ελέγχεις αν έχει απομονωθεί το σύστημα, γιατί σε θετική περίπτωση, έπρεπε να πατήσεις το κουμπάκι για να γυρίσει σε υγραέριο. Το αποτέλεσμα ήταν πολλές φορές να το ξεχνάς και να καις βενζίνη για πολλή ώρα, αλλά και να αποσπάς συνεχώς την προσοχή σου από το δρόμο. Τώρα πλέον αυτό δεν συμβαίνει, όλα γίνονται αυτόματα.
Πάντως από το μπιπ μπορείς να καταλάβεις ότι έχεις σίγουρα τον νέο εγκέφαλο. :lol:
Η σύνδεση του εγκέφαλου με τον πολλαπλασιαστή νομίζω γίνεται για την πιο έυκολη εκκίνηση του κινητήρα. Το είχε κάνει και σε μένα ο εγκαταστάτης μου, αλλά επειδή δεν είδα διαφορά, την κατήργησα. ;)

Σήμερα έκανα αναβάθμιση firmware στην ROM του "εγκέφαλου" που στην πραγματικότητα είναι ένας controller του συστήματος με διακόπτες κ.α
Η σειρά εκδόσεων των icu είναι οι 70301001 ο παλαιότερος, 70301002 , 70304504 και 70304506 η τελευταία έκδοσή του και όλοι κάνουν την ίδια ακριβώς δουλειά.Επίσης δεν προσφέρουν κάτι το ιδιαίτερο στις επιδόσεις ή κάτι άλλο παρα μόνο στην ομαλή λειτουργία του συστήματος εκτός και εάν έχουν "καεί".
Ο εγκέφαλος που έχω είναι ο 504 και είχαν αναφερθεί κάποια προβλήματα στις λειτουργίες όπως εκκίνηση του συστήματος κ.α και για αυτό τον λόγο παρόλο που προσωπικά δεν μου εμφάνισε πρόβλημα θεώρησα καλό να τον αναβαθμίσω.Πλέον έχει ηχητική ειδοποίηση όταν περνά στο υγραέριο και λογικά σε παρατετεμένες κατηφόρες ή μεγάλες κλίσεις όταν θα βγαίνει εκτός το σύστημα θα επανέρχεται αυτόματα.

Σε επίπεδο hardware ο 504 δεν έχει τα dip switches που είχε ο 1001 που φαίνεται εδώ καθώς επίσης έχει διαφορετικό controller πιο εξελιγμένο καθώς είχε περισσότερα pin σε σχέση με αυτόν που βλέπετε στην φωτογραφία.Αυτό συμβαίνει καθώς ο 504 και 0 506 δεν έχουν διακόπτες για την ρύθμιση του χρόνου εκκίνησης, οπότε ο χρονισμός γίνεται μέσω λογισμικού και του Laptop της Icom που απαιτεί και πιο εξελιγμένο cotroller.
Αύριο που θα κάνω ταξίδι θα τον τσεκάρω αν και δεν περιμένω να δώ κάποιες διαφορές.
zep

Δημοσιευσεις: 156

Δημοσίευσηαπό gakost » Πέμ 12 Απρ, 2012 00:07

Διαβάζω στο θέμα ότι είναι φυσιολογική λειτουργία να γυρίζει το σύστημα σε βενζίνη στην κατηφόρα. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι σκοπό εξυπηρετεί :?: :think: γιατί εγώ σαν ενόχλήση - προβλημα- δυσλειτουργία - bug το αντιλαμβάνομαι
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 34 επισκέπτες