Πολύ χρήσιμο post- Μπράβο σε όλους. Η σωστή ρυθμιση είναι το πάν, ασχέτως αυτοκινήτου και όσο πιο πολλά μαθαίνουμε τόσο καλύτερο.
Εχω ενα VW sharan 2003-1.8T. Eχω βάλει ενα σύστημα αεριου ψεκασμού της OMVL( Dream XXI ) εδω και περίπου 10.000 χλμ.Το επέλεξα γιατί υπήρχε στην OMVL πρόγραμμα για το μοτέρ μου, και δεν θα χρειαζόταν να το φτίαξει ο κάθε μάστορας. Κακή εγκατάσταση όμως εξαρχής. Ολοι βιάζονται να τελειώνουν και κάνουν χοντρά λάθη. Αλλαξα την θέση του πνεύμονα γιατί ηταν πολύ μπροστά και αρκετά ψηλά ( πιο πάνω απο την στάθμη ψυκτικού), και τώρα ζεσταίνεται πιο γρήγορα. Αλλαξα και ολα τα σωληνάκια υποπιεσεως γιατί ήταν της πλάκας και εβαλα παντου tire up που δεν είχαν βάλει!!!! (είχα μείνει αρκετές φορές απο βγαλμένο σωληνάκι). Επίσης αρκετά προβλήματα μέχρι τώρα( διαρροή ψυκτικού, αλλαγή βαλβίδας πλήρωσης, πολυβαλβίδας, map sensor) και συχνές επισκέψεις στο συνεργείο (μεγάλη πολυδιαφημισμένη εταιρεία). Σήμερα το έχω νοικοκυρέψει και δεν μένω απο αστείες βλάβες....αλλά δεν θα το ξαναέβαζα ΠΟΤΕ. Τότε δυστυχώς δεν ήξερα για υγρό ψεκασμό. Εδω και 500 χλμ εχω check engine - EGR στατικό ποτενσιόμετρο- Θα βγάλω την EGR να την καθαρίσω κατ' αρχήν και βλέπουμε . Φαινομενικά το μοτερ δουλεύει σωστά, όμως δεν ξέρω θερμοκρασίες καυσαερίων και επίσης φοβάμαι οτι μου έχουν ρυθμίσει ετσι το συστημα, ώστε να εμπλέκεται και η βενζίνη απο κάποια περιοχή και μετά.
Τα ερωτήματα που με βασανίζουν είναι:
1) Υπάρχει τρόπος να τσεκάρω μόνος μου κάποιες παραμέτρους (θερμοκρασίες, πιέσεις ) και πως? ( τι είναι αυτό για android που γράφει κάποιος?)
2) Πρέπει να βάλω πυρόμετρο για να έχω εικόνα των θερμοκρασιών και πόσο κοστίζει?
3) Μπορώ να κρατήσω κάποια πραγματα απο το υπάρχον ( δεξαμενή, εσωτερικός διακόπτης, αγωγούς lpg, μπέκ? ) και να προσθέσω τα υπόλοιπα και να πάω σε υγρό ψεκασμό? θεωρητικά είναι εφικτό?
4) υπάρχει προβλημα αν κυκλοφορώ με check engine - EGR- αναμμένο?
Το αυτοκίνητο είναι ΟΕΜ, 150 ίππων, και αγοράστηκε ΜΤΧ απο DE για να καλύψει οικογενειακές ανάγκες (πολύτεκνος)
antonis8via μπράβο, πολύ ακριβής ...