papoys έγραψε:7,1 στα 100 χιλ. Πολύ χαμηλά το βλέπω.
Και πολύ καλά το βλέπεις παρ' όλο το προχωρημένο της ηλικίας σου (παππούς γαρ

)
Η αμέσως επόμενη μέτρηση (σημερινή) αφορούσε σε 330 Km (Αθήνα - Σοφικό - Αθήνα και τα υπόλοιπα εντός Αθήνας) για τα οποία χρειάστηκαν 29,5 λίτρα που χοντρικά σημαίνουν 8,9 l/100Km
papoys έγραψε:Και κάτι άλλο.Επειδή και εγώ βάζω από Φάωνος συνέχεια,συνήθως αφού αδειάσω τελείως,παρατήρησα το εξής...........................................................................................................................
Οπότε αν έχει συμβεί και σε σένα το ίδιο μπορεί να μετράς λάθος μέχρι και 1 λίτρο στα 100 χιλ.

Είχα κι εγώ παρατηρήσει
εδώ το ρόλο της πίεσης της αντλίας στη ποσότητα του υγραερίου που χωράει μια δεξαμενή. Να σημειώσω λοιπόν πως σήμερα λόγω βιασύνης δεν έκανα την απαραίτητη παράκαμψη για να γεμίσω στη Φάωνος αλλά γέμισα στο πρατήριο της Shell που είναι αμέσως μετά την ανισόπεδη διασταύρωση των δύο Εθνικών Οδών (σημερινή τιμή 0,814) με κατεύθυνση προς Κόρινθο. Επομένως η κατανάλωση των 8,9 που λέω παραπάνω ίσως να "ελέγχεται". Να προσθέσω λοιπόν πως από την αρχή που έβαλα το υγραέριο (τέλη Μαρτίου) και μέχρι σήμερα έχω συνολικά διανύσει 3114 Km και καταναλώσει 251,7 λίτρα που μας δίνουν μια μέση κατανάλωση 8,081 λίτρα / 100 χιλιόμετρα, τιμή πολύ πιο αντιπροσωπευτική.
Υ.Γ Να σημειωθεί επίσης πως λίγο παρακάτω σε πρατήριο της Silk είδα τιμή 0,799