Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Καταναλωση /100χλμ με LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Καταναλωση /100χλμ με LPG

Δημοσίευσηαπό boltsis » Σάβ 11 Οκτ, 2014 01:18

Ναι και εγώ αυτό εννοούσα, επάνω στο δρόμο αν χρειάζεται να το ανοίξω και όχι στο ρελαντί.

Κύριο μέλημά μου είναι η αξιοπιστία του μοτέρ μου και δευτερεύουσα η κατανάλωση αλλά απαιτώ μια οικονομία της τάξης των 40% τουλάχιστον.Όχι όμως πριν έκαιγα για Θεσσαλονίκη 25 ευρώ και τώρα να καίω 18 ευρώ, δε θα το δεχθώ αυτό εύκολα..
Αυτό θα κάνω, θα κάνω μερικά ολοκληρωμένα γεμίσματα και από διάφορα πρατήρια και να καταγράψω χιλιόμετρα και βλέπουμε..
Τελευταία επεξεργασία από boltsis και Σάβ 11 Οκτ, 2014 01:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
boltsis

Δημοσιευσεις: 31

Δημοσίευσηαπό geormpal » Σάβ 11 Οκτ, 2014 01:24

geormpal έγραψε:
boltsis έγραψε:Ευχαριστώ παιδιά με εφησυχάζετε!!

@geormpal τι εννοείς να το ανοίξω,να το δώσω και 5-6000 στροφές όταν είναι σε υγραέριο?

Τελικά ισχύει οτι στο trip computer δεν ισχύουν οι καταναλώσεις αυτές που δείχνουν?Κάτι τέτοιο διάβασα εδω μέσα, και αν ισχύει κάτι τέτοιο πως δικαιολογείται η 10-15% περισσότερη κατανάλωση που δείχνει?

Όταν λέω να το ανοίξεις δεν εννοώ να του δώσεις στο ρελαντι 5-6000 στροφές..
Αλλα γενικότερα να είσαι ελέυθερος στο γκάζι (φορτίο)..! Κοίτα! Μπορείς να το κάνεις να καίει και τα μισά..,αλλα δεν το θέλεις αυτο! Τα εγκεφαλακια απο το αεριο είναι πιστοί παράλληλοι.. Κάνεις ο..τι θελεις......!
Το μόνο κλάσμα που θα υπάρχει στο μυαλό σου είναι κατανάλωση/φθορά-αξιοπιστία!
Δές τι πραγματικά σου καίει [οχι στον υπολογιστή ταξιδιού αλλα στα λίτρα που βάζεις (-) πρός τα χιλιόμετρα] και μίλα με τον Στεργίου...

πχ εμένα χθές έκαναν οι γονεις μου ταξίδι Λαμια - Σπαρτη - Λαμία με 150 χλμ/ωρα..
Έβαλαν σύνολο 75Ε αέριο..
Αν πήγαιναν με 170-180χλμ/ώρα θα έκαιγαν 95...!
Σύνολο 900χλμ..
geormpal

Δημοσιευσεις: 54

Δημοσίευσηαπό manoliss » Σάβ 11 Οκτ, 2014 16:23

geormpal έγραψε:
geormpal έγραψε:

@geormpal τι εννοείς να το ανοίξω,να το δώσω και 5-6000 στροφές όταν είναι σε υγραέριο?

Τελικά ισχύει οτι στο trip computer δεν ισχύουν οι καταναλώσεις αυτές που δείχνουν?Κάτι τέτοιο διάβασα εδω μέσα, και αν ισχύει κάτι τέτοιο πως δικαιολογείται η 10-15% περισσότερη κατανάλωση που δείχνει?

Αλλα γενικότερα να είσαι ελέυθερος στο γκάζι (φορτίο)..! Κοίτα! Μπορείς να το κάνεις να καίει και τα μισά..,αλλα δεν το θέλεις αυτο! Τα εγκεφαλακια απο το αεριο είναι πιστοί παράλληλοι.. Κάνεις ο..τι θελεις......!
Δές τι πραγματικά σου καίει [οχι στον υπολογιστή ταξιδιού αλλα στα λίτρα που βάζεις (-) πρός τα χιλιόμετρα] και μίλα με τον Στεργίου...

πχ εμένα χθές έκαναν οι γονεις μου ταξίδι Λαμια - Σπαρτη - Λαμία με 150 χλμ/ωρα..
Σύνολο 900χλμ..

σορρυ για αυτο αλλα αμα το αμαξι των γονιων σου ο μπαμπας παρει το κεφαλαρι στα χερια με τος βαλβιδες προικα μετα δεν θα φταιει το αεριο...ρε παιδια για πειτε μοτ το αεριο το βαζουμε για οικονομια η οχι?
τι οικονομια να κανεις στα 150χλμ/ωρα? αμα κινεισε σε αυτες τις ταχυτητες θα καψει το μπουρδελο και οχι μονο θα καψει αλλα και η καταπονηση στο αμαξι ειναι πολυ μεγαλυτερη
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό geormpal » Σάβ 11 Οκτ, 2014 21:51

manoliss έγραψε:
geormpal έγραψε:
geormpal έγραψε:

Σύνολο 900χλμ..

σορρυ για αυτο αλλα αμα το αμαξι των γονιων σου ο μπαμπας παρει το κεφαλαρι στα χερια με τος βαλβιδες προικα μετα δεν θα φταιει το αεριο...ρε παιδια για πειτε μοτ το αεριο το βαζουμε για οικονομια η οχι?
τι οικονομια να κανεις στα 150χλμ/ωρα? αμα κινεισε σε αυτες τις ταχυτητες θα καψει το μπουρδελο και οχι μονο θα καψει αλλα και η καταπονηση στο αμαξι ειναι πολυ μεγαλυτερη

Με το δικό μου το αμάξι πήγαν... Almera N16 SR20ve!
825χλμ με 33+20+23=76Ε ή 85Λιτρα αέριο..!
Δηλαδή 10,3L/100Km. Με βενζίνη έκαιγα 8,5L/10km. (140-150 σταθερά)
[Γενικότερα μεσα στην πόλη εχω καπως αυξημένη κατανάλωση σε βενζίνη και αεριο (10-11L/100Km Βενζίνη - 12-13L/100Km αέριο) αλλα τώρα με το αέριο δεν με απασχολεί καθόλου..(11Ε/100km) ]
Σωστή η παραθεσή σου απλά αυτό για το κεφαλάρι να το πείς σε κανα άλλο και εδώ είμαστε και θα τα πούμε...
Ποιος απο εδω μεσα έχει μιλήσει για Wideband σε έλεγχο εγκατάστασης υγραερίου?? Πώς το ελέγχεις μόνο με τον "Λ"? Αν είσαι τουρμπάτος μεχρι πού πέφτει ο "Λ", ξέρεις? Ποια είναι η στοιχιομετρική του αερίου και ποιά της βενζίνης για την "τελεια" καύση? Πως θα τα δείς αυτά με ενα calibration - 30Ε και δρόμο..??

Σου δίνει τόοοσες δυνατότητες το παράλληλο εγκεφαλάκι του αερίου και αν δεν έχει OBDII (τυφλοσούρτι) δεν ξέρει ΚΑΝΕΝΑΣ να το ρυθμίσει!
Σε 2 πήγα και μου είπαν "Ε, μην ζητάς και πολλά..".

Σίγουρα μια παραπάνω φθορά στις έδρες των βαλβίδων υπάρχει και στα πιο καλορυθμισμένα υγραεριοκίνητα!
Απο εκει και πέρα αν η επιπλέον φθορά είναι μεσα στο επιτρεπτό αξίζει να βάλεις αέριο!
Σε μεγάλα μοτερ (2.0L+) που με το υγραέριο εκμεταλλεύεσαι μικρό ποσοστό των δυνατοτήτων τους (Αποδιδουν 200άλογα αλλα αξιοποιεις τα 100-120) και ειδικά σε ατμοσφαιρικά, οι φθορές είναι ΤΡΑΓΙΚΑ μικρότερες..
(Καθοριστικό ρόλο στα ατμοσφαιρικά παίζει η σχέση συμπίεσης)

Και για να μην το ζαλίζω, η αποψη μου είναι οτι ενα καλορυθμισμένο αυτοκίνητο με αέριο πρέπει να καίει απο 8 εώς 15% περισσότερο σε L/100Km. (αναλογα με το φορτίο - καταπόνηση)
Δηλαδή λόγο της τιμής του αερίου να εξοικονομείς 35 με 40% σε χρήμα..
Αυτοί που "χαλάσαν" το αυτοκίνητο τους για να του βάλουν αέριο και κέρδισαν 10-15% να το ψάξουν..!
http://www.gocar.gr/news/tech/5478,To_y ... ysimo.html
geormpal

Δημοσιευσεις: 54

Δημοσίευσηαπό boltsis » Τετ 22 Οκτ, 2014 10:46

Καλημέρα, επανέρχομαι πάλι αφού άδειασα τη δεξαμενή τελείως κάνοντας 233χλμ τα οποία 86χλμ έγιναν στη πόλη και τα υπόλοιπα εκτός.Αλλά εχθές που φούλαρα πάλι στο ίδιο πρατήριο είδα το εξής κουφό, με φούλαρε με 30,19lt πληρώνοντας 24,12 (τιμή 0,799) ενώ η δεξαμενή μου είπε ο μάστορας παίρνει 25,8lt :shock: !!Σήμερα άνοιξα να δω τη δεξαμενή και κοιταξα ότι έγραφε πάνω 31LT , είναι ATTICKER και το συστημά μου είναι Prins Slverline 2.Aν είναι 31lt όπως αναγράφει επάνω επι 20% πρέπει να έχω 24,8lt διαθέσιμα.Αν θυμάμαι καλά ο μάστορας μου είπε ότι είναι 32lt και μάλλον υπολόγισε βάση αυτών των λίτρων.

Τώρα έχω τις εξής απορίες,

1.υπάρχει περίπτωση να πάρει παραπάνω και να τιγκάρει σχεδόν?
2.Αν πω ότι με έκλεψαν, υπάρχει τόσο πολύ εμφανή κλέψιμο?Της το ανέφερα ότι είναι 26lt η δεξαμενή και μου είπε απορημένη και αυτή πως δε γνωρίζει!!
3.Αν όντως παίρνει 30lt τότε με υγραέριο δεν εξοικονομώ τίποτα σχεδόν εκτός και αν έχω πολύ πλούσιο μείγμα!!

Τι παίχτηκε?Υπόψιν είναι το πρώτο ολοκληρωμένο άδειασμα-γέμισμα , αλλά στα πιο πάνω ποστ θα δείτε πάλι απορία που είχα οταν πρωτογέμισα σε αυτο το πρατήριο.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το αδειάσω πάλι και θα το γεμίσω πάλι σε άλλο βενζινάδικο.Επίσης μιας και έβαλα 30lt να δω τι αυτονομία θα έχω αν και την είδα μιας και είχα φουλάρει στο προηγούμενο γεμισμά του και μου έβγαλε αυτα τα 233χλμ.

Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα..
Τελευταία επεξεργασία από boltsis και Τετ 22 Οκτ, 2014 11:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
boltsis

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 22 Οκτ, 2014 11:29

Πριν βγαλεις τελικο συμπερασμα

δες αν:

Α. Τωρα κανεις περισσότερα χλμ.
Β. Αν θα ξαναπαρει 30 στα 31...
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 22 Οκτ, 2014 12:00

κοιτα πρωτα αυτο που σου ειπε ο Φωκιωνας, μετα στο δικο μου σε 59 λιτρα δεξαμενη χωρις να εχω μεινει απο υγραεριο βαλανε μονο 64 λιτρα υγραεριο :?:
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό NickSt » Τετ 22 Οκτ, 2014 13:39

hlias έγραψε:κοιτα πρωτα αυτο που σου ειπε ο Φωκιωνας, μετα στο δικο μου σε 59 λιτρα δεξαμενη χωρις να εχω μεινει απο υγραεριο βαλανε μονο 64 λιτρα υγραεριο :?:

...χάχάχάχάααααα!!!!!...μένω άφωνος !!!!..να κατακλέβουνε εμάς , πάει στην οργή ...αλλά και εσένα αδερφέ...ε...τότε χέστα , δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο !!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

...καλημέρα Ηλία... :
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό valsam » Τετ 22 Οκτ, 2014 13:49

Το κλεψιμο στο υγραεριο δεν ειναι μονο στην τιμη λογο καρτελ,ειναι και στην ποσοτητα και στην ποιοτητα αφου ουκ ολιγες περιπτωσεις εχουν αναφερθει γαι καποιους που εχουν πιασει να δινουν οικιακο αντι κινησης!
Αφου δεν υπαρχει κρατος να τους μπαγλαρωσει ουτε εμεις σαν καταναλωτες δεν κανουμε τιποτα τοτε καλα μας κανουν οι κοπροι!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό boltsis » Τετ 22 Οκτ, 2014 14:02

Θα κοιτάξω πάλι την αυτονομία μιας και είναι η τρίτη φορά που γεμίζω πλήρως και όπως είχε πριν ειπωθεί πρέπει να κάνω 3-4 αδειάσματα-γεμίσματα ολοκληρωμένα.Όμως μου κάνει εντύπωση τα lt που μπήκαν σε μια τέτοια δεξαμενή, εκτός και αν χάλασε κατι και γεμίζει πλήρως.Αλλά και πάλι 30lt για 233χλμ αυτονομία, τα οποία 86χλμ ήτανε στην πόλη, τα θεωρώ λίγα.
boltsis

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 25 επισκέπτες