Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Σωστή ρύθμιση σε Turbo

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Σωστή ρύθμιση σε Turbo

Δημοσίευσηαπό grigo » Τρί 14 Φεβ, 2012 01:14

antonis8via έγραψε:αγαπητέ μου,

πρόσεξε τα λαμπάκια διότι ακόμη και αν υποθέσουμε ότι ξέρεις ποιό είναι το πρόβλημα για το οποίο
φωνάζει η ECU, με το να έχεις το λαμπάκι μόνιμα αναμμένο, όταν θα υπάρξει κατι διαφορετικό (σοβαρότερο) σφάλμα, εσυ δε θα το αντιληφθείς.

Έλυσα EGR, καθάρισμα διεξοδικό, φλάντζες, μοντάρισμα. Ολα ΟΚ, το αυτοκίνητο δουλευει ΠΟΛΥ καλύτερα, είτε με βενζίνη είτε με αέριο. Η ζημιά υπήρχε όταν το αγόρασα, οπότε δεν το είχα ξαναδεί να δουλέυει ετσι. Η ρύθμιση του αερίου έγινε με το αυτοκίνητο να έχει πρόβλημα . Το OMVL αντέχει να τροφοδοτεί και δεν γυρνάει βενζίνη όσο και αν το πατήσω. Εντός των ημερών παραλαμβάνω OBDII bluetooth, βλέπω που βρίσκομαι, και τρέχω για προσαρμογή του παράλληλου..
grigo

Δημοσιευσεις: 5

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τρί 14 Φεβ, 2012 23:16

antonis8via έγραψε:
tsopirs έγραψε:To ιδιο προβλημα έχεις δεν υπαρχει διάφορα, ειτε υγρου ειτε αεριουυ ψεκασμου και τα δυο τα ιδια κακα προκαλούν, εξαλου στην εισαγωγη και το υγρό αεριο γίνεται

Sent from my W6HD ICS using Tapatalk

εντάξει φίλε μου,
για να το λες με τόση βεβαιότητα ότι και να πω...ότι και να γράψω τσάμπα ο κόπος.

Είπαμε στα fora κάποιος μπορεί να διαβάσει και σωστά και λάθος πράγματα... αυτό είναι το κακό.
Αφου προκαλούν ίδια κακά...θα μας εξηγήσεις γιατι σηκώνω 1-2 μοίρες παραπάνω σε όλο το φάσμα απο μέτρια 100άρα βενζίνα, θα μας εξηγήσεις γιατι στα 200 χλμ έχω κοντά 100 βαθμούς κάτω πυρόμετρο απο φτηνή 100άρα και τέλος θα μας εξηγήσεις γιατι intake temp έχω απο το ρελαντί με 820 στροφές ήδη 1-2 βαθμούς κάτω και με intercooler cupra έχω 4-5 βαθμούς διαφορά απο εξωτερική θερμοκρασία απο εκεί που είχα +10-15;;;
και όλα αυτά συνηγορούν ότι δεν υπάρχει καμία διαφορα...με τον αέριο ψεκασμό... :silent:

Επίσημα ενημερώνουμε οτι μας ενημέρωσαν οτι τα turbo κιτ της εταιρίας prins VSI 1.0 & VSI 2.0 αερίου φθάνουν άνετα τα 250 άλογα σε 4 κυλινδρο μοτέρ και 350 άλογα σε 6 κυλινδρο μοτέρ με ένα πνεύμονα ειδικα για τουρμπο εξόδου 8mm !!
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τετ 15 Φεβ, 2012 00:03

κύριε qgas,

το "επίσημα μας ενημερώνουν και σας ενημερώνουμε"...με όλο το σεβασμό δε μου λέει κάτι.
Εσεις προσωπικά σα συνεργείο έχετε εμπειρία τι σηκώνει το σύστημα και ποια αμάξια έχετε δουλέψει και είδατε ότι όλα βαίνουν καλά;

Η θα έρθει ο πελάτης να γίνει πειραματόζωο για να δείτε αν η επίσημη ενημέρωση είναι... αηδίες.
Γιατι...και ο δικός μου προηγούμενος αντιπρόσωπος...έτσι μου είπε...αλλα..μετά...δεν ήξερε τίποτα για το φόνο...και έριχνε τις ευθύνες στην ενημέρωσή του.

250 άλογα...είναι γενικό και αόριστο.
Τα άλογα βγαίνουν απο ροπή Χ στροφές...
με τι ροπή μιλάνε για 250; με 20 κιλά ας πούμε (type R πρώτο στάδιο) η 20vt με κ04-023 και με υψηλό overboost που φτάνει άνετα 40-43 κιλά απο 3.000 - 4700 ας πούμε; και με τι διάρκεια τα άλογα, 250 max για 1000 στροφούλες και μετά πέθαμα μέχρι κόφτη στα 220 ας πούμε...ή με καλό πρόγραμμα και γερή τουρμπινούλα που θα τα κρατάει τα 250 μέχρι 7500 ΣΑΛ??

ΕΛΕΟΣ ρε παιδια....εμείς θα σας μάθουμε τα μυστικά του επαγγέλματός σας;;
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τετ 15 Φεβ, 2012 00:30

antonis8via έγραψε:κύριε qgas,

το "επίσημα μας ενημερώνουν και σας ενημερώνουμε"...με όλο το σεβασμό δε μου λέει κάτι.
Εσεις προσωπικά σα συνεργείο έχετε εμπειρία τι σηκώνει το σύστημα και ποια αμάξια έχετε δουλέψει και είδατε ότι όλα βαίνουν καλά;

Η θα έρθει ο πελάτης να γίνει πειραματόζωο για να δείτε αν η επίσημη ενημέρωση είναι... αηδίες.
Γιατι...και ο δικός μου προηγούμενος αντιπρόσωπος...έτσι μου είπε...αλλα..μετά...δεν ήξερε τίποτα για το φόνο...και έριχνε τις ευθύνες στην ενημέρωσή του.

250 άλογα...είναι γενικό και αόριστο.
Τα άλογα βγαίνουν απο ροπή Χ στροφές...
με τι ροπή μιλάνε για 250; με 20 κιλά ας πούμε (type R πρώτο στάδιο) η 20vt με κ04-023 και με υψηλό overboost που φτάνει άνετα 40-43 κιλά απο 3.000 - 4700 ας πούμε; και με τι διάρκεια τα άλογα, 250 max για 1000 στροφούλες και μετά πέθαμα μέχρι κόφτη στα 220 ας πούμε...ή με καλό πρόγραμμα και γερή τουρμπινούλα που θα τα κρατάει τα 250 μέχρι 7500 ΣΑΛ??

ΕΛΕΟΣ ρε παιδια....εμείς θα σας μάθουμε τα μυστικά του επαγγέλματός σας;;

Κάποιο λάθος κάνετε μας μπερδεύεται με κάτι που εμείς δεν είμαστε (φανταζόμαστε λόγω κακών εμπειριών) έχουμε μόνο ένα σύστημα της prins εταιρίας με εμπειρία 25 ετών στη υγραεριοκινηση σε μια τεράστια γκάμα αυτοκινήτων με εκατομυρια χιλιόμετρα δοκιμών. Η prins εχει και σύστημα υγρου ψεκασμου στην παραγωγή για κινητήρες άμεσου και έμμεσου ψεκασμού , αν θέλετε να βρείτε πιο αυτοκίνητο σας ενδιαφέρει πάτε στο http://www.prins.eu και στη λίστα των αυτοκινήτων μπορείτε να βρείτε αυτο που θέλετε.
Δεν θα μας ενημέρωναν ποτέ για κάτι αυτονόητο πάντα μετα την αλλαγή σε υγραεριο χρησιμοποιείται μόνο αυτό σε όλο το φάσμα στροφών ανεξαρτητως ροπής , τα μπεκ που χρησιμοποιεί είναι τα keihin με ανατατωτο όριο τα 63 άλογα ανά κυλινδρο ή 252 άλογα συνολικά σε 4 κυλινδρους ή 350 σε 6 κυλινδρους , εμείς έχουμε 2 Mercedes compressor με 184 και 205 άλογα ( με πρόγραμα ) χωρίς κανένα πρόβλημα απολύτως , με ένα πνεύμονα , επίσης αρκετά sconda tsi 1,8 με revo 220 άλογα και άλλο ένα στα 240 άλογα !!! Για οποιαδηποτε άλλη πληροφορία στη διαθεσή σας ..
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τετ 15 Φεβ, 2012 10:47

qgas έγραψε:

Κάποιο λάθος κάνετε μας μπερδεύεται με κάτι που εμείς δεν είμαστε (φανταζόμαστε λόγω κακών εμπειριών) έχουμε μόνο ένα σύστημα της prins εταιρίας με εμπειρία 25 ετών στη υγραεριοκινηση σε μια τεράστια γκάμα αυτοκινήτων με εκατομυρια χιλιόμετρα δοκιμών. Η prins εχει και σύστημα υγρου ψεκασμου στην παραγωγή για κινητήρες άμεσου και έμμεσου ψεκασμού , αν θέλετε να βρείτε πιο αυτοκίνητο σας ενδιαφέρει πάτε στο http://www.prins.eu και στη λίστα των αυτοκινήτων μπορείτε να βρείτε αυτο που θέλετε.
Δεν θα μας ενημέρωναν ποτέ για κάτι αυτονόητο πάντα μετα την αλλαγή σε υγραεριο χρησιμοποιείται μόνο αυτό σε όλο το φάσμα στροφών ανεξαρτητως ροπής , τα μπεκ που χρησιμοποιεί είναι τα keihin με ανατατωτο όριο τα 63 άλογα ανά κυλινδρο ή 252 άλογα συνολικά σε 4 κυλινδρους ή 350 σε 6 κυλινδρους , εμείς έχουμε 2 Mercedes compressor με 184 και 205 άλογα ( με πρόγραμα ) χωρίς κανένα πρόβλημα απολύτως , με ένα πνεύμονα , επίσης αρκετά sconda tsi 1,8 με revo 220 άλογα και άλλο ένα στα 240 άλογα !!! Για οποιαδηποτε άλλη πληροφορία στη διαθεσή σας ..

Μπορεί να έχετε τις καλύτερες προθέσεις,
μπορεί να πουλάτε το καλύτερο προιόν,
μπορει να λέτε αλήθεια και με απόλυτη εντιμότητα σχετικά με το τι ενημέρωση σας δίνουν και με τη σειρά σας
τι ενημερώνετε εσεις,

ΑΛΛΑ....
δεν εμπορεύεστε πράγματα αξίας 100-200 ευρώ οπότε το πολύ πολύ να σας το επιστρέψει ο πελάτης εντός 20 ημερών αν δε μείνει ευχαριστημένος,

εδώ επεμβαίνετε στου άλλου τη περιουσία που κάνει απο λίγες χιλιάδες ευρώ μέχρι πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ,
Κάθε τρύπα που κάνετε για να μπαλωθεί (σωστά) και να επανέλθει στη προτέρα κατάσταση μπορει να κοστίζει απο 50 ευρώ μέχρι και 550 ευρώ...!!!!
Επομένως το να αποδειχθεί ανίκανο ένα σύστημα να δουλέψει και να το ξηλώσετε σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης θα χρειαστεί ενδεχομένως και άλλα 1500 ευρώ για επισκευή
απο το φανοποιό.

Αν τώρα συνυπολογίσουμε και το ρίσκο καταστροφής ενός υποσυστήματος επειδή θα το υποβάλλετε σε επίπονες διαδικασίες trial & error για να το "φτιάξετε" σε
συνεργασία με το ξένο αντιπρόσωπο (άλλος φωστήρας και αυτός...αφου και με τη περιγραφή τη γενικόλογη που σας δίνει...καταλαβαίνει κάποιος ότι έχει κάποιες συγκεκριμένες εφαρμογές
στο μυαλό του) μπορεί να μιλάμε και για μεσο-μακρο-πρόθεσμες βλαβες για τις οποίες κύριος υπαίτιος θα είναι ο κάθε εγκαταστάτης.

Αρα,

συνοψίζοντας, για να είστε καλυμένοι ρωτήστε και αναφέρετε τις παρατηρήσεις μου να δούμε τι θα σας πούνε....

το να μου συγκρίνετε compressor δίλιτρη και tsi στα 200 άλογα (με 25 κιλά ροπή σε powerband το πολύ 3000 ΣΑΛ) με ένα μοτερ με άλλη τουρμπίνα που μπορεί να είναι ήπια ρυθμισμένο στα 250...αλλα με καμπύλη τραπέζι
και ροπές 40 κιλών... απο 2500 - 7900 ΣΑΛ είναι.....προκλητικά αφελες.

Προσέξτε λοιπόν τις δηλώσεις σας γιατι απο τέτοιες δηλώσεις έπεσα και εγώ θύμα και μου κάνανε το αμάξι σουρωτήρι... κυριολεκτικά και παρολίγον να χρειαστώ ψυχίατρο.

Κατα τα άλλα εκτιμώ το επίπεδο της απάντησης κυρίως σε ευγένεια και ήθος, αλλα...ψάξτε το λίγο διότι και οι ξένοι έχουν αποδείξει πολλάκις ότι είναι... ημιμαθείς (ειδικά αυτοί που έχουν μικρές
βιοτεχνίες, διότι και οι γκαζάδες αναλογικά με το R&D ενός εργοστασίου του μεγέθους ακόμη και της DACIA και της SKODA είναι απλοί βιοτέχνες μπροστά τους.
antonis8via

Δημοσίευσηαπό VasiliS3 » Τετ 15 Φεβ, 2012 22:45

Φίλε antoni αφού δεν θες επίσημα θα σου κάνω άλλη πρόταση:
φέρε ότι turbo θες να στο κάνω αέριο με ότι ροπή θες (τραπέζι καρέκλα κλπ). Αν στο κάνω τέλεια θα δώσεις κάτι παραπάνω. Αν κάνει αυτά που λέτε παραπάνω (γυρνάει βενζίνη κλπ) θα σου δώσω πίσω τα λ7 σου διπλά. Πάει?
AUDI S3 600Ηp ICOM
Citroen C4 Picasso 1.6 VTI 110x.x. LOVATO
Jeep Cherokee 4.0 AC Stag
VasiliS3
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 79

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Πέμ 16 Φεβ, 2012 09:37

VasiliS3 έγραψε:Φίλε antoni αφού δεν θες επίσημα θα σου κάνω άλλη πρόταση:
φέρε ότι turbo θες να στο κάνω αέριο με ότι ροπή θες (τραπέζι καρέκλα κλπ). Αν στο κάνω τέλεια θα δώσεις κάτι παραπάνω. Αν κάνει αυτά που λέτε παραπάνω (γυρνάει βενζίνη κλπ) θα σου δώσω πίσω τα λ7 σου διπλά. Πάει?

Οτι τούρμπο θέλω;
θέλω..το Icom S3 με τα 600ΗP που έφτιαξες.... :lol: :lol:
όχι δε πάει φίλε.
Δε θέλω να παίζω άλλο με το αμάξι μου, βολέυτηκα μια χαρά, εγώ κατάθεσα τις εμπειρίες μου και μάλιστα
όποιος αμφισβητήσει το τι τράβηξα έχω το τρόπο να αποδείξω και επίσημα που πήγα.... να δει ποιός ήτανε ο "μερακλής" που όλα τα σφάζει και τα μαχαιρώνει με περγαμηνές. :mrgreen:

Αλλωστε σε άλλο post το παραδέχεσαι ανοιχτά ότι συστήματα σα το Icom είναι ότι πρέπει για τουρμπάτα.

Το ότι μπορεί να δουλέψει ικανοποιητικά με πνεύμονα είναι σα να μου λες ότι "έλα να σου βάλω καρμπυλατερ να δεις τι ωραία θα δουλεύει".

Και η απάντησή μου θα ήτανε "ευχαριστώ, ο κόσμος πάει μπροστά όχι πίσω", ότι ήτανε να δώσει ο πνεύμονας το έδωσε στη τεχνολογία, απλά με σωσίβιο την εξέλιξη στα ψηφιακά ηλεκτρονικά βγάλανε τους παράλληλους να το κρατήσουν παραπάνω στη πιάτσα, όμως και εσυ και εγώ ξέρεις ότι σα τεχνολογία και σαν ιδέα το Icom είναι απλούστερο, κοντύτερα στο μαμά κύκλωμα σαν λειτουργία και πολύ πιο αποδοτικό - οικονομικό.

Και μένει ο χρόνος να δείξει και τα ευεργετικα του πλεονεκτήματα στις βαλβίδες.
antonis8via

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 16 Φεβ, 2012 17:48

Αντωνη - με εχεις εντυπωσιασει με την σφαιρική σου γνωση.. πραγματικά και καθολου ειρωνικά.

Επετρεψε μου μονο μια παρατηρηση - συμπληρωση στο παραδειγμα σου με το... καρμπυλατερ.

ενα μοτερ με καρμπυλατερ δουλευει σωστα με καμπυλατερ = ενα "παλιας" τεχνολογιας μοτερ δουλευει μια χαρα και με 4ης - καλυπτει τις απαιτησεις που (δεν) εχει.
Στο μοτερ μου ενα "υγρου" ειναι πλεονασμός....
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Παρ 17 Φεβ, 2012 00:22

εγώ με έχω εντυπωσιάσει απο την αφέλειά μου...που πήγα και έβαλα υγραέριο!!! :sick:
καθόμαστε και λέμε, λέμε, υγρού, αέριου, και ένα σωρό αμπελοφιλοσοφίες αλλα... όταν βλέπω ότι σε λίγο διάστημα απο 0.70 εκτοξεύτηκε επικίνδυνα κοντά στο ευρώ το λίτρο...
μας βλέπω όλους να τα πουλάμε και να αγοράζουμε γαιδουράκια...φίλε μου!!

Σε αυτό το κράτος...δεν είναι πια τίποτα δεδομένο και σίγουρο.
Ποδήλατα όλοι....να δω τι θα βρούνε και εκει για τη "κονόμα"!!
antonis8via

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Παρ 17 Φεβ, 2012 00:30

antonis8via έγραψε:εγώ με έχω εντυπωσιάσει απο την αφέλειά μου...που πήγα και έβαλα υγραέριο!!! :sick:
καθόμαστε και λέμε, λέμε, υγρού, αέριου, και ένα σωρό αμπελοφιλοσοφίες αλλα... όταν βλέπω ότι σε λίγο διάστημα απο 0.70 εκτοξεύτηκε επικίνδυνα κοντά στο ευρώ το λίτρο...
μας βλέπω όλους να τα πουλάμε και να αγοράζουμε γαιδουράκια...φίλε μου!!

Σε αυτό το κράτος...δεν είναι πια τίποτα δεδομένο και σίγουρο.
Ποδήλατα όλοι....να δω τι θα βρούνε και εκει για τη "κονόμα"!!

@fokion

Οι ενστάσεις μου είναι για τουρμπάτα και μάλιστα >200 άλογα και 20-25 κιλά.
Για πιο ήπιες καταστάσεις σαφώς θα έβαζα και εγώ αέριο ψεκασμό, 1000 ευρώ κάτω είναι σημαντικό ποσό και δεν υπάρχει και λόγος να μπλέξεις με τα τερτίπια του Icom (για viale δε ξέρω) με τη δυσκολία στην εκκίνηση.
Δεν σνομπάρω το πνεύμονα, άλλωστε για πνεύμονα πήγα πρώτα, να μη παρεξηγηθώ, ίσως δε το έχω εκφράσει καθαρά πιο πριν.
Απλά τώρα που ξέρω ίσως θα πήγαινα (αν με κάλυπτε πνεύμονας) για κάτι πολύ ποιοτικό & πρωτοκλασσάτο σε πνεύμονα (πχ. Prins) και ας έδινα 100-200 ευρώ παραπάνω απο άλλα πιο φτηνά συστήματα.
antonis8via

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 38 επισκέπτες