Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αλλαγή με μπουζι για LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Αλλαγή με μπουζι για LPG

Δημοσίευσηαπό rover214 » Τρί 05 Μαρ, 2013 14:27

Τελικά με αυτά τα Brisk Silver τι γίνεται? Όσοι τα έχετε και έχετε κάνει αρκετά χιλιόμετρα μπορείτε να πείτε εντυπώσεις γιατί τείνω να μπερδευτώ.Άλλοι λένε πολύ καλά λόγια για αμεσότερη απόκριση κλπ και άλλοι πάλι (όπως παραπάνω,αλλά και ένας φίλος μου που τα φοράει) δεν είναι ευχαριστημένοι.
Rover 214Si, Lovato Easy Fast χωρίς λαδιέρα
rover214

Δημοσιευσεις: 141

Δημοσίευσηαπό karagiannis » Τρί 05 Μαρ, 2013 20:37

Φοράω τά Brisk εδώ καί 5μήνες 6000 χλμ περίπου χωρίς κανένα πρόβλημα .Μεγάλες διαφορές δέν νομίζω ότι έχουν,
ξεχνάς ρεταρίζματα καί ξαφνικά κοψίματα πού είχα μέ τα προηγούμενα NGK.
DODGE CALIBER- PRINS
karagiannis

Δημοσιευσεις: 27

Δημοσίευσηαπό ogigis » Κυρ 10 Μαρ, 2013 20:13

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τα Brisk silver..τα εχω βάλει και μόλις τα εβγαλα...τα εχω 5.000χλμ και επρεπε να ταεχω βγαλει και νωριτερα..αποκριση στο γκαζι 2 φορές καλύτερα σε σχεση με τα μαμα που προτεινει η renault για το clio μου..απο κει και περα...κατω απο τις 2.000στροφές το αμαξι κανει κλωτσηματα?κρατήματα? να υποθεσω οτι ειναι τα λεγομενα misfire...Γιατί το κάνει αυτό? τα εβγαλα και ξαναεβαλα τα Eyquem και το αμαξι εστρωσε...εβαλα μεχρι και πεμπτη με 30χλμ και δεν κλωτσησε...να πω και τα δυο ειναι στο ιδιο διακενο...χρειάζεται ξαναρύθμιση όταν βάζεις άλλα μπουζί; ή δεν κάνουνε τα μπουζί αυτά; πάντως σε αποκριση είναι μέχρι και 2 δευτερολεπτα ταχύτερα...κριμα...
ogigis

Δημοσιευσεις: 31

Δημοσίευσηαπό labros » Δευτ 11 Μαρ, 2013 11:13

ogigis έγραψε:Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τα Brisk silver..τα εχω βάλει και μόλις τα εβγαλα...τα εχω 5.000χλμ και επρεπε να ταεχω βγαλει και νωριτερα..αποκριση στο γκαζι 2 φορές καλύτερα σε σχεση με τα μαμα που προτεινει η renault για το clio μου..απο κει και περα...κατω απο τις 2.000στροφές το αμαξι κανει κλωτσηματα?κρατήματα? να υποθεσω οτι ειναι τα λεγομενα misfire...Γιατί το κάνει αυτό? τα εβγαλα και ξαναεβαλα τα Eyquem και το αμαξι εστρωσε...εβαλα μεχρι και πεμπτη με 30χλμ και δεν κλωτσησε...να πω και τα δυο ειναι στο ιδιο διακενο...χρειάζεται ξαναρύθμιση όταν βάζεις άλλα μπουζί; ή δεν κάνουνε τα μπουζί αυτά; πάντως σε αποκριση είναι μέχρι και 2 δευτερολεπτα ταχύτερα...κριμα...

Μπουζί που δεν δουλεύει σωστά το αμάξι δεν το βάζεις. Τώρα αν μπούμε στη συζήτηση το έβαλε ο φίλος μου και πετούσε δε θα βγάλουμε άκρη. Αν το αμάξι δουλεύει με βενζίνη βάζεις αυτά που προτείνει ο κατασκευαστής ή οποιοδήποτε ίδιου τύπου (βαθμός ψυχρότητας και διάκενο). Αν έχεις υγραέριο ή μένεις με αυτά που λέει ο κατασκευαστής ή βάζεις μπουζί υγραερίου που να προτείνονται από τον κατασκευαστή για το αμάξι σου. Πειράματα του τύπου να βάλουμε αυτά γιατί έχουν τόσο διάκενο και θα πάει καλύτερα, καλό είναι να αποφεύγονται. Εγώ δε συμφωνώ ούτε με το να βάλουμε δυο βαθμούς πιο ψυχρά από τα μαμά.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό lancialybra » Δευτ 11 Μαρ, 2013 11:47

Χωρίς να απαιτούνται ειδικές γνώσεις μηχανολογίας, εάν βάλετε κάτω την κοινή λογική μπορείτε να καταλάβετε γιατί συμβαίνουν αυτά τα φαινόμενα.

Στα όσα μοντέλα κυκλοφορούν στους δρόμους αντιστοιχούν δεκάδες κωδικοί μπουζί. Στα αντίστοιχα για υγραέριο οι κωδικοί είτε μετρούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού είτε με το ζόρι να φθάσουν στα μισά και του άλλου χεριού.

Λογικό λοιπόν σε κάποια αυτοκίνητα να πέσουν μέσα στις προδιαγραφές του κατασκευαστή και σε κάποια άλλα να απέχουν και να αρχίζουν οι δυσλειτουργίες.

Προσωπικά δοκιμάζω τα Brisk, εδώ και 700 χιλιόμετρα, ακόμη δεν υπάρχει καμία δυσλειτουργία (Lancia Lybra 1.8), αλλά αυτό δεν λέει τίποτα για ένα άλλο τύπο αυτοκινήτου.

Εάν το μπουζί που βάζεις δεν λειτουργεί σωστά και αρχίζει ρεταρίσματα είτε λίγα είτε πολλά σε οποιοδήποτε εύρος στροφών, απλά το βγάζεις με τη μία.

Γράψαμε για τα θετικά των ειδικών μπουζί υγραερίου, αρκεί να μη δημιουργούνται άλλου είδους προβλήματα. Σε αυτήν την περίπτωση είτε ξοδεύεσαι ψάχνοντας το ιδανικό μπουζί υγραερίου από τις όποιες εταιρίες βγάζουν τέτοια μπουζί είτε γυρνάς στα μαμά, κλείνοντας σχετικώς το διάκενο.
Lancia Lybra 1.8LX '00 - BRC "Plug & Drive"
http://lancialybra.mlemo.gr
lancialybra

Δημοσιευσεις: 102

Δημοσίευσηαπό ogigis » Δευτ 11 Μαρ, 2013 15:30

Εννοείται ότι τα μπουζί που βάζω δεν είναι από φυλλάδια διαφημιστικά...Εβαλα αυτά που μου σύστησε η Brisk για το αυτοκίνητο μου και ακριβως με το ίδιο διάκενο...τα μπουζί δουλεψαν κανονικά για 4000χλμ++ και τώρα έχω αυτό το πρόβλημα...τα αλλαξα με τα μαμα που είχα κρατήσει και το αμαξι δούλευε κανονικά...και ενώ μου δίνουν καλυτερη αποκριση από τα eyquem που εχω κατω από τις 2.000 στροφές κλωτσάει το αμάξι...
ogigis

Δημοσιευσεις: 31

Δημοσίευσηαπό baltazar » Δευτ 11 Μαρ, 2013 22:00

έβαλα τα silver brisk έτσι για δοκιμή. Έχω διανύσει 25000 με Suzuki gv 2 lt και το μοτέρ δουλεύει ρολόι. Φυσικά και θα τα ξαναβάλω. Το κόστος τους αρκετά χαμηλό κάπου 30 η τετράδα
baltazar

Δημοσιευσεις: 10

Δημοσίευσηαπό rover214 » Τρί 12 Μαρ, 2013 00:34

Εγώ τελικά σήμερα που άλλαξα τα μπουζί, έβαλα τα μαμά απλά σε ένα βαθμό πιο ψυχρά γιατί μετά και από όσα διάβασα αποφάσισα ότι δε θέλω να μπω στη διαδικασία να κάνω δοκιμές.
Rover 214Si, Lovato Easy Fast χωρίς λαδιέρα
rover214

Δημοσιευσεις: 141

Δημοσίευσηαπό lyggas » Τρί 12 Μαρ, 2013 02:04

Eγώ φορούσα τα BRISK για 30.000 χλμ. χωρίς πρόβλημα. Αυτό που παρατήρησα με τα ΒRISK όταν τα έβγαλα, είναι ότι τα δύο που ήταν στους μεσαίους κυλίνδρους, είχαν λίγο μεγαλύτερο διάκενο. Τώρα τα αντικατέστησα με αυτά που προτείνει η SUZUKI και συγκεκριμένα τα ιριδίου της NGK (IFR6J11) τα οποία σκοπεύω να τα αλλάξω σε 50.000 χλμ.
SUZUKI GV 1.6 (60.000 χλμ. με ICOM JTG)
lyggas

Δημοσιευσεις: 68

Δημοσίευσηαπό vaxalis » Τρί 12 Μαρ, 2013 10:29

φοραγα τα 7eix ngk φυσικα ιρυδιου,κανενα προβλημα οταν τα αλλαξα εβαλα ποιο ψυχρα 8eix.φυσικα και εχω κλησει το διακενο απο 0,7 σε 0,55,δεν μπορω να καταλαβω την υπαρξη των μπουζι Lpg μου μυριζει μερκετινκ η υπαρξη τους,βαζουμε ενα μπουζι ιρυδιου να αντιστοιχει με τον τυπου του μαμα και τελος.ετσι και αλλιως ολα τα ιρυδιου ειναι ενα βαθμο ψυχροτερα εξ αρχης.φυσικα σε τουρμπο μοτερ ενα η δυο βαθμους ποιο ψυχρα και τελος.
vaxalis

Δημοσιευσεις: 297

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 21 επισκέπτες